Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 528
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 208
Наталина, жирафът ми  така. боядисах. Пак не е много наситен. Имам предвид цвета на чаршафа например на тортата мечо пух преди една страничка. Супер хубави наситени цветове. Май ще сменя боите/ моите са течни/  с тези на прах.

Те тези течните май са най- зле можеш да опиташ с прахообразни или гелообразни на уилтън. Ако са куча марка купи една пробвай и тогава се хвърляй. а и още нещо винаги червените и сините бои са по-силни от зелените и жълтите това в случай че решиш да ги комбинираш. И пак напомнянка червено Е123 e забранено в половината свят чети етикетите

# 136
  • Мнения: 11 607
Или искаш идеи за мъжка торта?

Това искам като казвам,че най-лесно ми се отдава шоколадовото тесто на Ванчччето...Но то може да бъде бяло и черно......А за цветно - не искам и да помислям......Няма да го направя като хората.....

# 137
  • Мнения: X
rien , страхотни торти!  Peace   Пишеш,че корабът се яде...Как точно го направи?  

van444eto ,теб вече избягвам да те коментирам,
1.защото ,каквото и да направиш,все ми харесва, и ми се изчерпи речника.
2.дори и да съм видяла нещо за забележка,като целулита,не мисля,че аз като тортоправачка от има-няма 5 месеца,много разбирам...а и обикновено тоз,който показва торта ,си знае недостатъци и предимства.
Като цяло избягвам да споменавам така наречените грешки...макар ,че лично на мен би ми било полезно да ги чувам...защото си знам ,че имам още мнооого да уча.


# 138
  • Мнения: 1 271
Риен, виждам, че си в немско.ИТам имате доста сладкарски интернет магазинчета и продават доста добри гелови бои.Погледни в Бибилиотеката-мисля, че имаше линк на такъв магазин.Геловите боички са най-удобни. С ях поне малко можеш да контролираш скапването на тестото.Също така можеш и да боядисваш отгоре с тях-разреени в малко алкохол и пак пестиш, защото се слага по много малко.

# 139
  • Бургас
  • Мнения: 640
Наталина, Ванче - сметана е да. Снимките са правени, естествено веднага след като тупнах отгоре влаковата композиция Mr. Green . Обаче подозирам, че не се разтекоха, защото отдолу локомотивчето и вагоните са необлечени в маса парченца блатове - и така контакта на масата със сметаната беше минимален. Масата е на нелка.нелка за проба. Тортата престоя около 3-4 часа в хладилника и си бяха читави като дойдоха гостите Simple Smile Сега виждам, че моя влак няма колела  ooooh!
Обърнах снимката.  Blush Извинете!  Фастум гелче? Heart Eyes

# 140
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Много ви моля ,кажете има ли течна сметана от мляко, не тази растителна.Да няма Е-та.
Всъщност какво е сметаната.?

# 141
  • Мнения: 1 610
Корабът е от квадратни гофрети. Отдолу е послан с тази хартия, която се яде, квадратна форма. Незнам как се казва на български, но с нея се правят например халвички.Същата хартия съм използвала за знамена, върху която съм рисувала черепа. Тук се нарича Backoblaten. За нея с помощта на шипков мармалад са залепени Гофрети от гофретник  бях написала Вафли/ от вафелник/ , квадратни, като предната част е поизрязана и пооформена за кил. И така гофрети, мармалад, изрязване с ножицата, докато се получи корабната форма, само килът накрая един етаж по-висок. Отгоре е покрит с Шокофондан, топчетата отзад също са фондан.Всички мачти и гребла са солети с шоколад, тук ги имаме готови  на фирма Микадо
Гел бои имаме, но не знаех, че са най- изгодни и най-хубави. Купих си течни, а те са "Афиф".ЩЕ си ги изконсумирам и ще знам за в бъдеще. При нас професионалните бои са на прах на Städter.
Правя си регистрация на ника в снимка бг и ще си сложа тортите там. Мда, усещате ли, че скоро няма да има оттърване от мен..
Тарило, http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0    Руски четеш ли? Незнам каква растителна сметана може да има освен соевата. Каква сметана имате в бг изобщо. Аз мисля че на хопла съм ползвала там.
Кои Ета по-точно те притесняват? Някой са просто консерванти, за да издържи по/дълго продукта.
Ирра, Сега го водях пусти влак! Защо са ти гуми? В Германия така се пече. Не се стряскайте от цената, виждала съм същата по 12 евро. http://www.shopzilla.de/8N_-_cat_id--15802__oid--833802221

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 14:23 от rien

# 142
  • Мнения: 1 394
И аз да се запиша.В момента правя торта,ако стане ще ви я покажа,ако не-няма да се излагам.Ето ви един линк на сайт от който може да си поръчвате онлайн продукти за тортите http://ilchovski94.com/index.php?cPath=22_26
Може ли да попитам Шемет невероятен ,откъде си е купила тези чудесийки и каква е "присъдата " за всичко това? Grinning

# 143
  • Бургас
  • Мнения: 640
Ирра, Сега го водях пусти влак! Защо са ти гуми?

Риен, уж за достоверност ... Обаче товара привлече вниманието и липсата не се забеляза  hahaha

# 144
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
I r r a, добре си се справила с влака. Само цвета на сметаната ми идва доста бледичък.

rien, добре дошла при зарибените. Интересни торти. Наистина бледички и бих добавила треви на първата.

Ванче, дупето и с целулит си е готино (особенно бельото)

Някой беше показал замък- не помня кой, но много ми хареса- нищо, че има много пластмасови детайли по него.

За боите, за мен сухите са най-добри.


И една тортичка от мен- да ме видите колко съм зле с айсинга  Mr. Green

# 145
  • Бургас
  • Мнения: 640
Пепи, блед е , и на мен не ми хареса достатъчно. Ама ми се досвидя да сложа още една ампулка зелена боя - последната , която ми остана  Embarassed. А уж боядисвала килограм сметана ...дрън-дрън и с по-малко от половин не се справи! За тревичките обрах останалото по ампулката с клечка и станаха малко по-наситено зелено!  Simple Smile

ПС:Спирам! 3 поста за една страница... #Crazy

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 14:48 от I r r a

# 146
  • Мнения: 1 965
ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ И КОНСЕРВАНТИ
СМИСЪЛЪТ НА Е-тата В ХРАНИТЕ - Тези които са със слаби нерви, да не го четат, че направо ще се  #2gunfire

dodyniki - Нищо не можеш да поръчаш оттам онлайн, душицо! вЕрвай ми!!!! Имам личен опит с тоз` Господин.

Айде пак да преповторя нещо за течните бои:
ЗА ДА НЕ ВИ СЕ СКАПВАТ ТЕСТАТА ОТ ТЕЧНИТЕ БОИ, РАЗБЪРКАЙТЕ ГИ С МАЛКО ПУДРА ЗАХАР. ТАКА ПОЛУЧЕНАТА ГЪСТА КАШИЧКА, ДОБАВЕТЕ КЪМ ВЕЧЕ ЗАМЕСЕНИТЕ ТЕСТА ИЛИ ПОКРИТИЯ.
Пепи - незнам колко си зле с айсинга, но ракетата е у-ни-каллллллл-на просто!

.За това винаги заглаждам, ама с много масло...  Outta Joint
Има, имааааа... масло да искаш отдолу. Омекотено с пасирано сладко от смокини. Обаче нямаше време да се втвърдява и да го "шлифовам". По американски - на мекото масло заметнах "кожата". Галих го, гладих го сума ти време това дупе, чак му завидях при толкова галене.....  hahaha

# 147
  • Мнения: 11 607
Момичета, да се похваля...направих цветя от бонбоните Харибо - не предполагах,че е толкова лесно....Само до МВ трябва да се седи,че иначе бързо става твърдо.....Но за елементарни рози като за мен - идеално!

Да си се покажа - http://i120.photobucket.com/albums/o195/rdjvl/P1040068.jpg

Исках и нещо като кала.....ама не се получи точно.....

# 148
  • Мнения: 1 550
Привет, момичета!

Отдавна не съм писала тук и гледам, че водите дискусия как да се подобри ползването на тази тема. На мен също ми е много трудно да следя темата и на практика се отказах Rolling Eyes Още повече, че пиша в три форума Crazy Grinning

От време на време ви се радвам на прекрасните торти- поздравления за което  bouquet
Страхотни торти видях сега отново Hug Heart Eyes

Буболинка, ако четеш тук, не мога да ти пратя ЛС след като ти е пълна кутията Confused

Тандури, аз работя предимно с Айсинг. Мога да споделя нещо, ако те интересува. Макар, че тук бях писала един път, както и в блога съм дала информация. Айсинг ползвам не само за цветя, но с него са направени и пеперудите (показах тези торти), с айсинг (по точно runout) декорирам и разни сладки.
Особено както в последно време съм на вълна дребни сладки и къпкейкс, декорацията я правя с айсинг.
Някои беше писал, че е пробвал рецептата за айсинг с белтък и не се е получила добра консистенция за шприцоване. За рецептата нищо не мога да кажа, защото аз работя с белтък на прах. Но съм писала, че желаната консистенция се получава или с лимонов сок- разреждане, или пудра захар- за сгъстяване. Като има значение какво се шприцовам. Например за розите се изисква много гъст айсинг. Толкова гъст дори, че аз с усилие го шприцовам Crazy
Успех на всички, които искат да пробват с айсинг! Аз съм на принципът опит- не опит и като не стане първия път се опитва отново Grinning

# 149
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Милен@ аз пробвах айсинга с белтък - и двата пъти имах проблеми - ще пробвам и с такъв на прах. Може ли да покажеш снимки на рози от айсинг?

dodyniki явно още не съм се събудила щото нещо не разбрах въпроса с присъдата  Embarassed  а иначе от няколко места са купувани предимно онлайн - от www.kitchenkrafts.com www.globalsugarart.com ebay има и 2-3 неща от реален магазин тук в Монреал.

Общи условия

Активация на акаунт