Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 527
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 1 965
Момичета, да се похваля...направих цветя от бонбоните Харибо - не предполагах,че е толкова лесно....Само до МВ трябва да се седи,че иначе бързо става твърдо.....
Мам`Цоце, за да не седиш дежурна по МВ, замеси си жилибонките с малко олийце. И после със пудричка. Лятото го провеждах тоз` експеримент. Някъде из папките ми има разказано в снимки и указания. ЕТО ТУК и напред . След това правих опит със смесване с шок.тесто. Става идеално. Тази розичка. Беше отдавна. Пропуснала си лекцията.

# 151
  • София
  • Мнения: 2 130
Аз бих опитала отново да помогна за библиотеката. Важно е тази (съвсем немалко) информация да е подредена така, че да се ползва лесно като справочник. Трябва да си направим индекс, да догрупираме нещата така, както логически ги разделя едно правене на торта. Ванче, като се уговорите нещо с Нат, пиши ми и на мен, да видим как мога да се включа в работата.

Пак - Ванче, това дупе много ми хареса като форма. Целулита го видях, но докато вляза и стигна до последния постинг, ти вече си беше изпросила критиката...Аз, когато се опитвам дълго време да загладя нещо, масленият крем отдолу започва да омеква, особено там, където е по-дебел, и пак стават грапавини. Мисля, че за подобни неща, споменаваното тук - трохи и масло е доста добър вариант за замазка.

За сметаната - мисля, че само Президент и Мегле имат млечна сметана. Всичко останало е на растителна основа, подобно на маргарина, само че по съответната технология (както масло и сметана се добиват от мляко по различен начин)...Старая се да не ползвам растителните...Не ми е трудно, защото рядко ползвам сметана изобщо, така малко по-лесно преглъщам разликата в цените Simple Smile

Тандури, аз като казах, че ми се иска първата семинарна тема да е за роял айсинга, нямах идеята, че това ще стане тези дни...мисля си да е поне към края на март, след предизвикателството...ти кога най-рано можеш да участваш в подобно еднодневно мероприятие?

Пепи, хилката е особено сполучлива - браво!

# 152
  • Мнения: 1 173
Наталина аз ще напиша всичко за ММФ и приложа снимки , само не разбрах като файл ли да го направя и да ти го изпратя или  newsm78.
Риен закърпила си положението - браво . За следващия път вече ще знаеш какво ти разтопи покритието  Wink. Иначе пиратската ми харесва повече , дай по близка снимка на тези пиратчета или ако си гледала от някъде линк ( че и аз съм замислила едни пирати )
Ванче къде и кога казах "гума" newsm78 ? Иначе как очакваш да се изглади торта с меко масло - от едната страна се изравнява , от другата хлътва. При мен се получава винаги , когато е топло и започне да се разтапя маслото - без значение колко дебело и как е загладено , започне ли да "омеква" , целулита е в кърпа вързан . А то винаги на снимка се вижда повече ( научи се да снимаш от друг ъгъл  Mr. Green ). Иначе каква прашка си избарала  Laughing

За Боите - зависи. Има бои цветове които харесвам , но червено се  получава единствено и само с много боя ( или ако се боядисва отгоре). Между другото , скоро гледах един кейк челъндж ( на фуд ченъл) - там правеха една торта с много наситени цветове - ако ви кажа колко боя сложи жената , как клепа и как и се размекна фондана - явно това си е "практика" или да се боядисва "отгоре" ( затова и вече съм си избрала подарък за РД - еърбръш  Mr. Green )

# 153
  • Мнения: 7 091
Пепи, аз пък мисля, че чудесно си се справила с айсинга! Струва ти се така, защото си го гледала отблизо, винаги е така. Обаче като се отдръпнеш от тортата винаги изглеждат по-добре нещата.  Peace

За стъпка-по -стъпка материалите- приемам с радост! В момента, в който стигнат нещата до там ще свиркам и който иска да се включи.

Нат, аз като се замисля, може и да не се наложи да ползвам библиотеката. В началото ще тръгна от нещата, които имам вече от тортените предизвикателства, ще седна и аз ще понапиша някои неща от моя личен опит, ако някой има желание да се включи по интересна за него тема, обаждайте се.

Ванче дупето направо е вРЪХта! Laughing Чак на мен ми се прииска някой да ми направи.  LaughingА бельото е един път! Laughing

ДИми, нищо не мога да кажа сега за съжаление.  Sad Още не са ми насрочили операцията, защото има усложнения, исках да е преди да почнем обсъждането на тортите за предизвикателството, но просто няма да стане като гледам.  Sad Confused

Милен@, непременно ще погледна блога ти! Hug

# 154
  • Мнения: 4 358
Ванче тия двата линка за оцветителите и Е-тата ако знаеш от кога ги знам  ooooh!.Даже май единия дали и тук не го пусках.
То това е главната причина дето тортите ми все едни безцветни  Mr. Green малиии как го казах.Все си мисля, че ако нямах толкова ограничения заради тия пусти Е - та пак като взема че се развихря - черно, червено, зелено  hahaha hahaha hahaha.Ама аз таман измисля украсата и тва не може онова не може и Sick.
За секси прашката не мога да не те похваля. Пепи да не скромничи за айсинга  Peace.
Не изреждам всичко щото пак ще съм като СПАМ.
По въпроса за разделението на темите - ох всичко чета ама колкото повече чета толкова по май към Ванчето клоня.
Да ви кажа чесно аз се бях понавряла в темата за Фотография и като си прочетох тъпия въпрос и колко са напред там....еми бързинко дезертирах.И сега докато не изчета всичко не се навирам там.
Ако поне 50 % от народа така прави - ще е чудно ама нейсе.

# 155
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
затова и вече съм си избрала подарък за РД - еърбръш  Mr. Green

Мноооооого скромно - кога ти е РД-то?

И за да не е само спам да споделя и нещо прочетено преди 2-3 дни по повод условията за участие в един тортен конкурс (няма да участвам само се образовам)
Начинаещи - от 1 до 4 години тортоправене Simple Smile почти всички тук сме в тази категория
Напреднали - над 5 години или поне една награда от конкурс в категория начинаещи или такава без ограничения.
Майстори - професионално занимаващи се (инструктори по курсове и такива които правят демонстрации по декорация) и хора с поне една награда от средно ниво.

Та по въпроса за тортеното училище - аз като наблюдател от ФШ-тема мога да кажа че там сработи и то добре сработи идеята НО с ФШ може да се занимаваш с повод и без повод просто си правиш задачките докато с тортите не е така - въпросите възникват когато правиш нещо конкретно и то рядко съвпада с интересите на още 20 човека например. От части с тази идея макар и не точно за най-начинаещи беше организирано тортеното предизвикателство - да си обогатиме опита без повод за да може и да се експериментира с нови неща без риска да се изложиш пред гости или ако правиш поръчка.

Според мен просто е безпредметно разделянето на темата - има какво още да се направи по библиотеката (тя и сега е страхотна - много благодаря на момичетата, които я направиха), но тъй като не разполагам с време не мога и да изисквам някой друг да го направи вместо мен - въпреки че нещата могат и да се променят в някой момент по-натам и ако така се стекат обстоятелствата ще ми бъде приятно да помогна.

Въпроса с word-овския файл при мен не работи - щото чета от няколко компютъра и познайте колко файла трябва да имам Simple Smile но за предизвикателството ще се възползвам от идеята.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 17:06 от shemet_neveroiaten

# 156
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Просто има ли животинска сметана.Като заквасената ,но да няма кисел вкус.
Иначе за Е-тата, жената има сериозен проблем с бъбреците и и се яде нещо такова ,но се притеснява от тази растителна ,а заквасената и киселее.
Аз просто не съм много запозната .Исках да и помогна.
Сметана и каймак едно и също ли е?

# 157
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Просто има ли животинска сметана.Като заквасената ,но да няма кисел вкус.
Иначе за Е-тата, жената има сериозен проблем с бъбреците и и се яде нещо такова ,но се притеснява от тази растителна ,а заквасената и киселее.
Аз просто не съм много запозната .Исках да и помогна.
Сметана и каймак едно и също ли е?

Ето какво е писала Димитрина преди няколко съобщения.


За сметаната - мисля, че само Президент и Мегле имат млечна сметана. Всичко останало е на растителна основа, подобно на маргарина, само че по съответната технология (както масло и сметана се добиват от мляко по различен начин)...Старая се да не ползвам растителните...Не ми е трудно, защото рядко ползвам сметана изобщо, така малко по-лесно преглъщам разликата в цените Simple Smile



Ето тук може да се види как изглежда: http://www.nay-mag.com/product_info.php?products_id=1318

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:05 от _Пепи_

# 158
  • Мнения: 1 122
silrai наистина е голяма играчка. На височина ли са различни? От какъв блат изрязваш кръговете? Аз затова си взех готов блат, защото е равен, а ако си бях пекла нямаше да ми е толкоз равен и височините ще се разминат.

За сметаната: разглеждах последната брошура на МЕТРО и там имаше животинска сметана, марката не помня, а цената беше 8 и нещо. Ще се опитам да намеря снимка.

Намерих, втората от ляво на дясно:
 

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:05 от stasi76

# 159
  • Мнения: 264
rien аз също се прецаках с течни бои, но понеже така и така сега правя пробни фигурки и изпробвам теста реших да си ги ползвам. Правя половин доза от захарното тесто на нелка слагам течната боя като течност за желатина като го накисвам -вместо водата от рецептата. Стават много добре цветовете -  като на крокодила http://s41.radikal.ru/i091/0902/e6/99e6e6227e13.jpg  ще снимам и други и ще пусна да видиш. Пробвай така и мисля, че ще ти се получи.
Нелка още веднъж благодарности за захарното тесто - мисля че го освоих, просто ми е била малко пудрата захар както ти предположи. Сега се моделира много прецизно стига да не се туткаш много. Много ми допадна.

 По отношение на форума и темите аз смятам, че библиотеката е чудесна - много малко неща ми се наложи да питам, като си я прочетох внимателно и те бяха от сорта вие с какво работите и предпочитате за моделаж и подобни. Дори не очаквах да получа толкова много добре структурирана информация за която съм ви безкрайно признателна.  Никой не е дмлъжен да учи никого - всичко е на добра воля в крайна сметка.  Който иска намира, а неразбрали винаги ще има.

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 19:53 от иглика333

# 160
  • Мнения: 492
аз пак да се запиша с две тортички

за детската градина на Роберто



подарък за бебенце


# 161
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Ох, човек можеда се отчая и от по_ малко. Sad Започвам да чета, идеята беше да споделя по нещо за тортите, но този път не си отворих второ прозорче: викам си ще запомня. Да, да...така се запомняло то. Cry
И сега стоя тук, единственото, за което се сещам е, че щях да питам Светлане от какво са кулите. Да, ама тя вече е отговорила на това. За капак ни изненадва с още две торти: шарени и весели, хем за празник, хем за почивка Wink.

Ванче, ще подмина седалищната ти торта, да ти кажа. Embarassed  Аз...още не съм си изработила вкус към подобна тематика и само мога да се радвам, че си нямам шеф. Sunglasses

Пепи, трудничко ми е да преценя как може да е изглеждала тортата ти в действителност. Всички знаем, че на снимка всяка неравнинка изглежда като Гран Кениън (уф, на БГ... Rolling Eyes) и мисля, че Тандури е права в преценката си.

Аз нямах никакви намерения за торта, но онзи ден нали се спомена айсинг и така и така правих сладичко, реших да го украся.


.



.



# 162
  • София
  • Мнения: 2 130
Нелка, това ми идва супер за завършек на деня:) Доколко си склонна да споделиш подробности, защото имам поне няколко въпроса? Тези...като розетки...форми по борда, от айсинг ли са? Моделът в главата ти ли е само, или си ползвала някакво нагледно вдъхновение...Много богата и симетрична декорация...А розата е чудесна! Цветовете на първата снимка са като на стара картина маслени бои:)

# 163
  • Мнения: 1 610
Цоце, супер са, давай напред. И аз като ви говоря вчера за разлика в ММ си мисля, че откривам топлата вода.
Буаааа, нелка.Прекрасна!  Момичета, защо си маркирате снимките на фотошоп, някой краде снимки на торти ли? Щото аз мога да трия на фотошопа  hahaha
Рая , всички снимки съм качила , дано да ги видиш тези човечета в албума отблизо. http://www.snimka.bg/album_organize.php?album_id=343825 от никъде не съм гледала, експериментирах каквото дойде. Гледах само стъпка по стъпка на Ванчето сватбата. И се светнах как става и оттам нататък правих на стомашно чувство, горна част на една клечка, долна част на 2 клечки, ръцете на тел , всичко върху едно топче, поставка. Дрехите ги направих бели и после с четката с алкохолизирани боички.
Само да кажа, че в Германия има карнавал и се маскираме германките да не се чудите , кой е този мъж във форума!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 23:29 от rien

# 164
  • Norge
  • Мнения: 2 311
Bruce Darnell , много уместен въпрос, поне за мен, защото едва за втори път си подпечатвам снимките. Дали харесвам или не харесвам снимки с печат е едно, но никога не съм смятала, че имам причина да го правя, тъй като не съм нито светило, нито дори професионалист. Embarassed В един друг (руски) форум обаче след многократни молби и обяснения, най_ после успях да разбера, че смисъл може и да има_ и затова. Но го правя със съжаление и не знам колко време ще издържа, честно казано. Rolling Eyes

Дими, много ти благодаря (Брюс, също и на теб Peace).
За въпросите съм съвсем готова Party  да споделя подробности, стига само те да са ти от полза, тъй като някои неща минаха под знака на импровизацията_ отново. Embarassed
Да, "пръчиците" са от... айсинг, но от варен белтък. Ех, че прозвуча, съжалявам. Blush
От швейцарски "целувки": загрях белтък и захар до разтопяване на захарта и разбивах до изстиване.
Не защото трябва да е така, но белтъчната маса ми беше необходима за масления крем и след като я направих, я използвах и за друго.

Нямах конкретен модел, но главите на всички ни са пълни с картини от видяното по нета и отделни елементи не може да ги няма под някаква форма тук или там. Но не, не съм гледала нещо определено.

Ако имаш още за питане, не се бой. Всичко ще си кажа. Praynig
Късно ти е за лека нощ, но добро утро мога да пожелая. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт