Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 72

  • 30 521
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
  • София
  • Мнения: 413
Скъпи кулинарни вълшебници, моля ви за помощ(пак  Embarassed   bouquet ) В събота синчето ми прави половин годинка и реших да отбележим тази месечинка с торта! След разглеждане на многобройни снимки в нета избрах този вариант







Като идеяата ми е кубчетатана първия ред да са 3 или 5 и на тях съответно да пише(ТЕО или ТЕОДОР) а върху тях да има още едмо кубче на което дапише 1/2. Няма да крия, че за по-бързо взех готови блатове(незнам дали са подходящи, кремове Пудинг и сладка течна сметана, както и това http://van444eto.multiply.com/photos/photo/3/105  Embarassed Embarassed Embarassed, но идея си нямам как да направя глазурата на кубчетата, че  да изглежда цветна и красива. Мислех си за фондан,  но вие знаете най-добре с кое ще бъде най-добре!  Grinning Затова приемам съвети!!! Тоест МОЛЯ за съвети и препоръки с какво и как да направя кубчетата весели и цветни!

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 02:39 от little_sweet_didka™

# 166
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Нелка зашеметяваща торта!!!!! И аз имам въпроси - това с което е покрита тортата зад и над малките розички по бордюра - дето е като рае какво е? крем, фондан??? как го направи? какъв е крема с който си оградила или и аз не знам как да го кажа клечиците от айсинга? как съхнаха въпросните клечици и как ги прехвърли на тортата? колко време ти отне направата на китката отгоре? Ще споделиш ли рецептата за айсинга и за въпросния маслен крем? Въобще тази торта е поредния извор на въпроси Simple Smile тия са на пръв прочит  Mr. Green

svetlane много сладки торти - браво на теб чудесно си ползваш пачуърк кътера Simple Smile

Пепи опасна работа си - тенис ракетата е като истинска - не разбрах къде е бил проблема - всичко изглежда пипнато от-до.

Ванче цвета е толкова достоверен че чак се замислих да не си го одрала това дупе - а прашката е №1.

little_sweet_didka™ дори и с готови блатове и кремове това което се каниш да правиш са си 3 или 5 торти - хич не е лесна задача - трябва да покриеш всичките и да оцветиш, да изсъхнат и да украсиш при това с малко дете - не знам дали има кой да гледа бебчо докато ти се занимаваш с тортите. Мисля че точно тортите които си показала са покрити със сметана. И с фондан ще стане но пак казвам че е времеемко и трудоемко - режеш си блатовете на квадратчета, слепваш с крема, мажеш отгоре и отстрани готовите торти с маслен крем (масло и пудра захар) и ги слагаш да стегнат в хладилника. Приготвяш си покритието най-добре от предния ден. Може да го оцветиш още при приготвянето или след като покриеш тортите да го боядисаш отгоре с гъбичка или четка. Покриваш тортите с разточеното покритие и слагаш каквито украси искаш (буквичките и ако искаш нещо друго) Ако ще шприцоваш нещо отгоре по-добре да е на маслена основа за да не ти се разтопи покритието.

# 167
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
с какъв крем и върху какво покритие се прави такава дантела Simple Smile За тези които не са се сблъсквали с такива торти правят се с гумена дантелена покривчица върху която се маже крем после покривчицата се вдига и това е резултата въпроса е що за крем се ползва и колко се чака преди да се дигне покривчицата
 

Шемет за мен тези торти са правени със "стенсилс"(шаблони) . Може да се ползва бадъркрийм или роял айсинг.

Намерих линка с обяснението как се правят въпросните торти ама продължава да е само преразказ в картинки за мен - ако някой може да се включи с превод ще съм му много признателна въпроса е за крема и покритието - какви са?

http://www.peceni.info/velmi-jednoduche-zdobeni

# 168
  • Мнения: 1 173
Шемет ама и ти си един "шемет"  Wink. Ами този който я е правил тази торта е някой с мозъка на Ванчето , дето вижда сладкарски инструмент във всичко  Joy - в случая тези гумените покривчици дето се продават масово в магазин за 1 лев ( че и Ванчето има от тях даже) . Иначе идеята е именно на принципа на "стенсилс" ( шаблони). В конкретната торта не знам какъв е крема ( виж чешки или словашки не знам ) , но по принцип може да се прави или с роял айсинг или с бадъркрийм. За "браунис" видях стенсили в Хоби Лоби - там пък използваха пудра захар само .( в сайта на Глобъл Шугар Арт при стенсилс има клипче как се използват, обаче сега е късно и не ми се рови ).
Нелка сподели за "екстеншън уърк-а" - ей това ми се прави и на мен ...Тортата е както винаги впечатляваща .

# 169
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Добро утро дами!  bouquet

Нелка, тортата е разкошна - все едно с човешка ръка не е пипана. Hug Heart Eyes И аз се интересувам как са направени решетките от айсинга.  newsm78

shemet_neveroiaten, много просто е това. заливаш тортата с шоколад или захарна глазура(трябва да е твърда). След като е много добре изстинала, слагаш пластмасовото каренце с гладката страна на тортата и отгоре мажеш например маслен крем. Това което виждаш като цветя, са всъщност местата, които остават ненамазани с крема и затова са цветни и гладки.

Хм, така като си мисля, за торта не знам, но бих използвала тази идея за посипване на тирамису с какао - ще се получат красиви розетки.

Тази дама има много интересни идеи - сега видях, че се е опитала да разреди готова моделираща маса (така наречената тук К2 - унгарска е и с изразен бадемов аромат - аз още не съм я пробвала). Нагряла я над пара и разредила с малко гореща вода и я ползва като айсинг - http://www.peceni.info/zdobeni-k2#comments  Аз още миналата година бях мислела за нещо подобно, за украса на меденките (даже бях писала някъде за тази идея), но не съм опитала веднага и съм забравила (което означава, че трябва да си записвам)....

Смятам да пробвам с Руската мастика2 дали няма да стане....

ПС. Момичета препоръчайте ми вкусен шоколадов крем (нали знаете, че аз шоколадови торти не правя - тази е за една колежка), но на маслена основа. Или просто да си сложа към пудинга какао и да размеся с масло?

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 09:32 от natalyna

# 170
  • Мнения: 492
Нелка, уауу колко елегантна торта smile3501
Шеметче, очаквам скоро да видя твое произведение с новите ти инструменти, които ми се струват доста интересни. какво представляват и как се използват  FFM Textured Lace Set  и формичкита на мргаритки и сърца?  bouquet

# 171
  • Мнения: 6
Ванче би ли ми казала долу горе съотношението между жилираните бонбони и пудрата захар.

# 172
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Нат, виж моя шоколадов крем. Масло, течен шоколад и какаов пудинг Wink

# 173
  • Мнения: 4 358
Ауу това което показа Шеметчето и Нат обясни сега вече лесно ми се вижда.
Нат за тебе е просто ама аз доста се пулих докато вдяна как точно се процедира.Много мерси, че така подробно обясни   bouquet  bouquet  bouquet.Светлане много цветна и весела тортичка  Peace Peace Peace.Да е жив и здрав Роберто.
Нелка теб не мога да те коментирам.Само се прекланям пред труда ти.Толкова са красиви нещата които твориш Peace

# 174
  • На небето
  • Мнения: 5 530
Нелка ти ако по между другото правиш такива красоти, представям си ако искаш да впечатлиш някой.  Crazy newsm20

# 175
  • Мнения: 1 965
ПС. Момичета препоръчайте ми вкусен шоколадов крем (нали знаете, че аз шоколадови торти не правя - тази е за една колежка), но на маслена основа. Или просто да си сложа към пудинга какао и да размеся с масло?
Щом държиш на маслената основа, защо не  смесиш разбит маслен крем с течен шоколад с температура - около стайна или мааааалко по-топъл за да не разтопи маслото.
Райче - Сори, душо моя. Не си ти с гумата. Със Светлане съм те объркала. За гумените каренца - мнооооого са готини. И други предназначения съм им измислила, ама..... само време да остане.
nelka.nelka - На това му викам аз ТОРТЕН ШЕДЬОВЪР. С малко меланхолия от миналотокато визия/ и огромен скок в бъдещето /като изработка/.
svetlane - И двете ти торти са много добри. Двуетажната е много весела, пъстра и забавна. Следващия път ти пожелавам да се пребориш сама с фигурите!!! Ще успееш - сигурна съм.

# 176
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Нат, виж моя шоколадов крем. Масло, течен шоколад и какаов пудинг Wink

Хихи Пепи, точно него си избрах и вече забърках пудинга (но нямах какаов, та към ваниления наблъсках какао и се получи чуден пудинг) само дано течния шоколад ми стигне, че на 5 км от мен няма магазин, а вали сняг обилно и Дани си е в къщи, та нямам намерение да мърдам от нас днес...

# 177
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Много благодаря за помощта за за сметаната и от колежката ми специални благодарности.

# 178
  • София
  • Мнения: 413
little_sweet_didka™ дори и с готови блатове и кремове това което се каниш да правиш са си 3 или 5 торти - хич не е лесна задача - трябва да покриеш всичките и да оцветиш, да изсъхнат и да украсиш при това с малко дете - не знам дали има кой да гледа бебчо докато ти се занимаваш с тортите. Мисля че точно тортите които си показала са покрити със сметана. И с фондан ще стане но пак казвам че е времеемко и трудоемко - режеш си блатовете на квадратчета, слепваш с крема, мажеш отгоре и отстрани готовите торти с маслен крем (масло и пудра захар) и ги слагаш да стегнат в хладилника. Приготвяш си покритието най-добре от предния ден. Може да го оцветиш още при приготвянето или след като покриеш тортите да го боядисаш отгоре с гъбичка или четка. Покриваш тортите с разточеното покритие и слагаш каквито украси искаш (буквичките и ако искаш нещо друго) Ако ще шприцоваш нещо отгоре по-добре да е на маслена основа за да не ти се разтопи покритието.



Shemet  безкрайно благодаря за бързия отговор!
Аз няма да ги правя много големи, то е само за да отбележим случая, не да се нахранваме
Само че аз съм голям аматьор в тортите и затова може би ще задам малко глупави въпроси, за което се извинявам предварително.
Казваш първо да ги намаша с масления кредм, и след това да сложа пкритието-какво точно да бъде обаче? Това което показах от сайта на Van444eto, този марципан, дали ще стане?Ако го оцветя с боиюките на същата фирма?
И ако реша да е само със сметана както според теб са показаните торти, пак ли трябва да ги мажа с масления крем преди да ги намажа със сметаната?
И до колкото разбрах, и със сметаната да действам така първо мажа и след като изсъхне да декорирам? с оцветена сметана да речем.
И с тази течната сладкарска сметана ще стане нали? Моята е на "МEGGLE", трябва ли да слагам и в нея пудра захар за да стане по твърда и да не се разтича.
ОХ чак ми стана неудобно от моите въпроси!  Sad Embarassed Rolling Eyes

Но моля ви разберете ме, за първи път декорирах коледни сладки тази година с белтъчна глазура и тази с пусдра захар и малко мляко. И идея си нямам как става с тортите, само гледам вашите и въздишам!

# 179
  • Мнения: 1 491
И ако реша да е само със сметана както според теб са показаните торти, пак ли трябва да ги мажа с масления крем преди да ги намажа със сметаната?

Не, не е необходимо да мажеш с маслен крем под сметаната

И с тази течната сладкарска сметана ще стане нали? Моята е на "МEGGLE", трябва ли да слагам и в нея пудра захар за да стане по твърда и да не се разтича.

Течна сладкарска сметана, слагаш си да речем една лъжица кристална захар и започваш с миксера, първо на по-ниски обороти, след което увеличаваш оборотите до желаната консистенция и гъстота.

Междудругото, надявам се, че знаеш, че масленият крем, първо разбиваш маслото, и след което добавяш пресятата пудра захар....
Желая ти успех

Общи условия

Активация на акаунт