СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 074
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 305
  • София
Фандъкова е права за едно- винаги ще има дискриминационни критерии.
Не мога да проумея какво значение има дали баба/дядо работят в детската градина Shocked Каква е връзката, къде е логиката?

Така е... както повечето критерии и този на пръв поглед изглежда твърде алогичен... Въпреки, че по него ние сме с 0 точки и на практика ни ощетява се мъча да открия логиката и мисля, че идеята е в това да накарат съществуващия персонал в детските градини да остане на работа, въпреки ниските заплати, които получават... т.е. една баба, която работи в ДГ ще бъде принудена да остане на нископлатената си работа, за да може внучето и да бъде прието в ДГ... може това да е идеята - знам ли?! Confused аз обаче искам дефиниции за "баба" и за "дядо" - в Семейния кодекс няма такива  Wink Аз например имам леля, която работи в ДГ и при липса на ясна дефиниция какво всъщност е "баба", ще пробвам да я ползвам като такава   Grinning така де - тя един вид е баба на моето дете  Wink
права си !сигурни и за вуйни ще се дадат точки ! о'к не оспорвам критерия те вече така или иначе са го дали - просто не ми се вижда логично - това е - лично мнение - ясно е , че дечицата на такива семейства ще влязат със  или без критерий - изобщо защо ли кандидатстват ? направо да ги приемат ! Mr. Green

# 1 306
                 За ваше успокоение ще ви кажа,че в ДЗ с 350-400 деца в момента има кандидат точно ЕДНО внуче,но пък миналата година "специални случаи" изпратени от общината са 30,че и от горе.И това не са социални критерии,нито пък деца със СОП.
                  Да права съм за себе си , но и вие не ме убеждавайте,че при изготвянето на критериите не търсите изгодата и предимството също САМО за себе си.Чета внимателно още от преди няколко години.
                  Аз на пример не претендирам и приемам за напълно нормално в някои професии да се дават безплатни билети за транспорт,режийни разноски за почивки ,ваучири за храна /и то в размер по - голям от заплатата на един пом.възпитател/ Това не значи,че ще отида да работя там,но който е отишъл ,според мен, си е извоювал правото на съответна придобивка.Защо да не бъде така и за служителите в ДЗ.Майки просто - няма.Като се пенсионират и бабите , ако останат същите условия на труд и заплащане , не виждам как ще си намерят квалифициран персонал ДЗ.На този въпрос не се обръща внимание,но ако се направи справка ще видите ,че средна възраст на работещите в ДЗ вече е между 45-50 години.Това значи персонал още 10 години, а после???? При тези условия-не го виждам.

# 1 307
  • София
                За ваше успокоение ще ви кажа,че в ДЗ с 350-400 деца в момента има кандидат точно ЕДНО внуче,но пък миналата година "специални случаи" изпратени от общината са 30,че и от горе.И това не са социални критерии,нито пък деца със СОП.
                  Да права съм за себе си , но и вие не ме убеждавайте,че при изготвянето на критериите не търсите изгодата и предимството също САМО за себе си.Чета внимателно още от преди няколко години.
                  Аз на пример не претендирам и приемам за напълно нормално в някои професии да се дават безплатни билети за транспорт,режийни разноски за почивки ,ваучири за храна /и то в размер по - голям от заплатата на един пом.възпитател/ Това не значи,че ще отида да работя там,но който е отишъл ,според мен, си е извоювал правото на съответна придобивка.Защо да не бъде така и за служителите в ДЗ.Майки просто - няма.Като се пенсионират и бабите , ако останат същите условия на труд и заплащане , не виждам как ще си намерят квалифициран персонал ДЗ.На този въпрос не се обръща внимание,но ако се направи справка ще видите ,че средна възраст на работещите в ДЗ вече е между 45-50 години.Това значи персонал още 10 години, а после???? При тези условия-не го виждам.
я да кажа по ясно каквото искам , че пак някои да не ме разбере криво Mr. Green
ако ти си примерно лелка в ДГ , то детето дали ще е прието или не то ще посещава градината , защото ти ще си го водиш с теб  Peace нали така ? е тогава този критерий е без мислен - и да го има пак може да не приемат детето и ти пак ще си го взимаш "на работа" с теб  Laughing

# 1 308
Моля?Я пак обясни, че аз не разбрах... newsm78

# 1 309
  • София
Ренирис, кой нормален директор мислиш, че ще допусне това? Инцидентно ...може би, но постоянно?

# 1 310
  • София
я да кажа по ясно каквото искам , че пак някои да не ме разбере криво Mr. Green
ако ти си примерно лелка в ДГ , то детето дали ще е прието или не то ще посещава градината , защото ти ще си го водиш с теб  Peace нали така ? е тогава този критерий е без мислен - и да го има пак може да не приемат детето и ти пак ще си го взимаш "на работа" с теб  Laughing
E как ще го водиш, какво ще яде,  къде ще спи? Пък и директорката няма да го допусне.

# 1 311
Еми-води си ти твоите деца на работа с теб и готово-какво се редиш на опашки и трошиш нерви тук. Laughing

# 1 312
  • София
живеем в България - тук всичко става , в началото инцидентно , после постоянно при първа " вътрешна възможност"
не искам да спорим , знаете , че за жалост съм права колкото и да не ви се иска . то не че има гаранция , че детенце  ще е прието като дават точка за баба/дядо !?! тогава какво правим - пак така както казвам е...спирам със спора , щ'ото нямам и интерес  Wink !Didia  е права тук всеки със своите интереси ! Peace казах си само мнението , а и вие своето  Party спирам по въпроса коментар!

# 1 313
Някой има ли информация
Какво става де факто,кога ще бъде готов новия регламент
то както я карат и юни ще дойде....
Един каже едно,друг друго съвсем се обърках.
Или тази тема стана за клюкарника

# 1 314
  • София
СОС ще разглежда регламента на 13.03, а вече кога ще излезне официално тяхното решение никой не може да каже.

# 1 315
Някой има ли информация
Какво става де факто,кога ще бъде готов новия регламент
то както я карат и юни ще дойде....
Един каже едно,друг друго съвсем се обърках.
Или тази тема стана за клюкарника
Стремя се в първото мнение да давам цялата актуална към момента информация. Четете него, преди да питате.

# 1 316
Явно всяка година-нов регламент. Сега излиза, че за 70% от местата всяко ДЗ само ще измисля регламент за прием. Още не мога да го осмисля, но може би не е чак толкова лошо. Трудно ще е обаче за майките да търсят и се запознават с регламентите за прием във всяко ДЗ по отделно. За какво обаче бяха изхарчени толкова пари за прословутата система? С тези пари по-добре да бяха открили нови места. И без това за публикуваното за момента системата не е необходима - тези правила не предполагат никаква прозрачност. А 30-те процента всяко ДЗ може да си сметне само и приеме деца от подадени на място молби с посочени предимства.
Всъщност аз съм "за" за централизирано кандидатстване, но сегашните Правила не оправдават похарчените за нея средства... Дори и миналогодишното кандидатстване беше за пердпочитане, само да бяха взели мерки срещу претоварването /примерно кандидатстване по набори- всеки ден по 1набор/
Сега общината просто ще си измие ръцете с директорките на ДЗ, вместо да вземе отговорност за някакво решение.

# 1 317
  • София
Извинявайте, че малко извън темата, ама някой може ли да ми каже дали осигуровки по граждански договори могат да послужат за записване в ДГ? Сега напускам фирмата, където работех и се чудя дали да се регистрирам в БТ.

# 1 318
  • София
Didia, от твоя опит, можеш ли да ни кажеш какви точно са преобладаващите "специални случаи"? Ако са деца със СОП, деца в риск или на действително самотни майки, то едва ли някой ще има много против. Ама чак пък да са повече от тези с предимства по регламент? Повече ми прилича на децата на родата и приятелите на цялата общинска администрация.

# 1 319
  • София
Интересен е спора за бабите/дядовците.  Laughing Всички имаме интерес техните внуци да са приети, за да останат да работят и за останалите 35 деца.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт