СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 276
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 855
Ако правилно съм чула по БТВ, точката за брат/сестра в ДГ отпада. Някой, който е гледал репортажа ако може да потвърди или отрече.

# 856
Ако правилно съм чула по БТВ, точката за брат/сестра в ДГ отпада. Някой, който е гледал репортажа ако може да потвърди или отрече.
И аз го чух от Фандъкова...ама...на нея за нищо не й вярвам,та...не мисля да го коментирам преди да видя готовия регламент..

# 857
  • София
И аз така чух, но май не го каза Фандъкова, а журналистката.

# 858
И аз го чух, но напоследък толкова неща чух, че вече не им хващам вяра.

До 13 Март (ама и дата са избрали, да не е Петък  Wink) всички ще чакаме, пък тогава нова тема  Simple Smile.

# 859
И аз го чух, но напоследък толкова неща чух, че вече не им хващам вяра.

До 13 Март (ама и дата са избрали, да не е Петък  Wink) всички ще чакаме, пък тогава нова тема  Simple Smile.

Точно, 13 е петък.  Joy Дано е на късмет.
Много благодарности на г-н Джонев, ама кофти прави като пусне мухата и после тука 50 страници тълкуваме изказването му.

# 860
  • софия

Честно казано... вече абсолютно не знам и нямам какво да кажа Б@$% и простотията!

# 861
Мамчета  Praynig Моля ви отговорете ми , че не съм много наясно !
Регистрирах детето в системата.
1. Писахме таткото за първи родител - това има ли значение?
2.МОГА ЛИ СЕГА ДА КАНДИДАТСТВАМ като детето ми е 2007 г. тоест догодина ще ходи на ДГ ( сега ще кандидатствам за ясла , но не през системата а в яслата - ако може де  newsm78)
3.Имам ли право да посоча повече ДГ включително и ОДЗ- та от три?

МНОГО ,МНОГО ,МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ !   newsm51

# 862
Миличка, да я изчакаме да обясни Мотивация. няма смисъл да се кълвем помежду си, след като явно никоя от нас не я познава лично и не знае какъв и е точно случая.
Не си ли давате сметка, че по този начин засягате мамите от Люлин например ? Аз не бих се гордяла с това, че съм предредила 84 чакащи за ясла деца.
Вие сте "от кварата" и влизате днес в този форум за да кажете, че имате предимство. А някои  тук са следили и прочели ВСИЧКИ теми за кандидатстването и са преживяли 04.02.2008 и не влизат за да попитат "какви са тия точки ... а ама аз съм от квартала ...". Всички деца са равни. Ако сте за това да има критерий "райониране", просто го кажете така.
Виж, чети внимателно какво съм написала "майки от Люлин и Обеля, дошли в София преди година" т.е  Майки от провинцията! Не само съм за критерии "райониране", ами съм и за критерий жителство в София и общината, поне 5 години..или 10. Защото дори да живееш под наем в квартала, аз плащам данъци на тази община и не ми е кеф някой да дойде и да ми седне в къщата, разбирай ДГ, просто ей така. И аз като вас преживях, звучи все едно съм била в една от кулите близнаци на 11.09,04.02.2008, дори по- трагично, защото ни беше гръмнал бушона и нямах нет вкъщи, та търчах да търся и след като не се класирахме го преживях. Но когато дъщеря ми е 85 номер чакащ, а детето на съседката 114, и изведнъж ми кажат "ми ние,така,успяхме да влезем....."....Пак го преживях. Имали връзки- влезнали. Но когато поради 40С температура не можах да ида да взема купона за храна на малката и на другия ден ми казаха "Ма вие вече не сте на кухня, като не дойдохте вчера ние записахме други на ваше място" Е тогава побеснях. Опитах се да говоря с директорката, която ми заяви "Аз решавам кой ще е на кухня или ясла, не ме интересува нормативна база (след като и изрецитирах норматива, по който от кухня се отказваш чрез молба)"  Е тогава чашата преля. Просто затворих телефона, разрових из нета за информация и запалих колата към общината. Влезнах при юристите направо с въпроса „Има ли образци за жалби или да пиша свободен текст”, тогава изведнъж всички скочиха и от страх да не пускам жалба и да разтръбя по медии както бях тръгнала, ми предложиха да запишат малката. Е какво да направя?!? Да кажа "Не мерси"??? Няма как да стане!
Мотивация, а ти какво направи за тази градина освен, че си имала късмета да се живееш до нея - баща ти и свекър ти ли за претнаха ръкави да я построят и бръкнаха в джоба си да я построят....
Ето тук, в опита си да бъдеш язвителна много сгреши. Басейнът на детската градина е изграден с дарения от 4 випуска. И в тези 4 випуска влизам и аз и сестрата на съпругът ми. Та да, мила ми Desem, бъркали са в джоба си както моите родители така и родителите на съпругът ми.

Това , че не съм свободна по цял ден да чета и гледам ТВ и съм задала въпрос тук, не ме прави по- лоша или по незаинтересована от вас!

Та така момичета, знам че децата са равни, но ние техните родители не сме. И аз нямам нищо против децата , особено когато всички деца от квартала, кореняците, влезнат в ясла, свободните места да бъдат дадени на останалите. 
Знам, че постът ми ще подразни някой, и се извинявам предварително, но както аз не влизам във вашата къща и не взимам вашето място, така искам и моето да не бъде заемано....

# 863

Виж, чети внимателно какво съм написала "майки от Люлин и Обеля, дошли в София преди година" т.е  Майки от провинцията! Не само съм за критерии "райониране", ами съм и за критерий жителство в София и общината, поне 5 години..или 10. Защото дори да живееш под наем в квартала, аз плащам данъци на тази община и не ми е кеф някой да дойде и да ми седне в къщата, разбирай ДГ, просто ей така.

Значи съм  с две ръце,два крака и всичко дето ми стърчи ЗА тая идея. Просто парашутистите или ще чакат, или бохчите и аре кръгом.Ще спомена един интересен факт. От прозореца на хола ми до входа на най-близкото ОДЗ има точно 31 метра. Знам ги до метър защото от там ми пускаха кабела за нета и нарочно казах на пича да премери колко е. Та вместо дъщеря ми да ходи там, великата томбола по интернет я класира за ясла в....Бенковски!!! Който не е от София и не знае къде е, това е мангало-бачкаторски квартал на над 20 км от центъра където живея аз. Отгоре на това редовно един гашник с едно ауди със шуменска регистрация го виждам  като излизам за бачкане как си води детето на ясла,което е точно наборче на мойто сладуранче. Иде ми да му настроя фаровете с една щанга некоя вечер ама дип че съм добър. И в крайна сметка какво се оказва - детето ми трябва да го влача и зимам на 20 км и  да е на ясла с мангалите, щото оня терлък некакси се е уредил на моето место? А не мерси. #2gunfire

# 864
  • София
Абе тази година по-напористите от нас ще успеят да си вкарат децата в ДГ или ДЯ. Все ми се струва обаче, че проблема вместо да се решава, се задълбочава, и догодина буквално софиянци ще направим жива верига около градините, без да обиждам никой.

# 865
Абе тази година по-напористите от нас ще успеят да си вкарат децата в ДГ или ДЯ. Все ми се струва обаче, че проблема вместо да се решава, се задълбочава, и догодина буквално софиянци ще направим жива верига около градините, без да обиждам никой.

Хахаха и аз си мислех да пиша това за веригата, малко по- грубичко, ама се опитах да смекча тона Simple Smile Но явно нагласата ни, макар и негласна, е такава:)

# 866
  • София
ЕЙ ВИЕ С О Ф И Я Н Ц И   МАЛКО КЪСНИЧКО СЕ ВКЛЮЧВАТЕ - Я ВИЖТЕ ПОСТОВЕТЕ МИ В ПРЕДНАТА ТЕМА  П'А И В ТАЗИ !!!
Бях сама - без подкрепа изядена от селянията ( не искам да обидя никои!) Много пъти писах , че има значение постоянния адрес , а не настоящия , но ... бях сама срещу всички - дори понасях и намеци за подигравка от някоя си дошла на майка си от п........та (провинцията)имам в предвид  Peace ! Е БЛАГОДАРЯ ВИ , ЧЕ ВСЕ ПАК СЕ ВКЛЮЧИХТЕ !ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ БОРИТЕ ЗА СВОЕТО АЗ СЕ ОТТЕГЛЯМ !
ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ !

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 00:03 от reniris

# 867
  • София
Ренирис, не се пали!
Старата тема беше огромна и като не я четеш от начало е трудно да се включиш.
Аз дори не искам детето ми да ходи на градина, въобще още не знам дали ще го пусна там. Знам със сигурност обаче, че мъжа ми работи като алтав по 14 часа на ден, имаме жилища в района, живеем тук над 30 години, плащаме си изрядно всичко и затова детето ми ще има запазено място в градината.
Поне от това нещо ще се възползвам, за което така или иначе плащам.

# 868
  • София
Мотивация АЗ те подкрепям ! На твое място бих постъпила по същия начин ! Не че другите дечица нямат право - ВСИЧКИ ИМАТ ПРАВО , но трябва да има РЕД в тази ДЪРЖАВА! Девиатор - много правилно казано - на които не му харесват тук правилата - аре кръгом!Ники. за живата верига съм - за !
УСПЕХ Peace!

# 869
затова детето ми ще има запазено място в градината.

Ей сега те изядоха! С парцалките! Ти не разбра ли, че всички деца са равни?!?! Ти какво като си плащаш, живееш там от 30 години и тн. Детето ти какво е платило?!?! Айде де! И мъжът ти работел- какво като работи и на село работят, копат картофи и после в София ги продават. Ти да не ядеш от полските картофи, че ще си запазваш място на детето в детската! ooooh! срамота, Ники, срамота  Peace Peace Peace

Ники,     bouquet  bouquetусепех! И аз като теб, видна неблагодарна Софиянка, ще направя всичко възможно детето ми да бъде в ДГ-то в което съм отгледана аз! Просто ей така, заради традицията!

п.п. Докато се дивях на процедурите се замислих за следното- обсъждате данъците. Ми аз като живея в апартамент, който се води собственост на родителите ми?? Да , плащам му данъците, но от тяхно име. на мое име нямам нищо, и не искам да имам все още. Какво сега? Да ги карам да ми го прехвърлят, щото иначе няма ДГ за детето?!? Или какво- записвам детето на ДГ от името на дядо му- малко ще го бият по години жителство , цели 68г... с моите 24 или пък с на мъжО 30те сме за никъде....

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 00:25 от Мотивация

Общи условия

Активация на акаунт