СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 314
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 840
Е като ще връщаме нощните бдения, питам се, за чий ... (ще ме прощавате) беше цялата тази дандания повече от година  ooooh! . За чий потрошихте толкоз нерви?
A парите, които се потрошиха за великата система. Ами тя става излишна в момента, в който се наредим на опашка пред градината.

Как СИСТЕМАТА да става излишна бе?
Системата просто и лесно събира данни от родителите...тя служи за целите на Общината- събира статистика..и..дава всякаква кръстосана информация..
Лесно, удобно ..
А родителите.. що сте недоволни? Фактора време си е една физическа опашка..
Някой просто се беше заблудил,че може да се избегне..
Хайде помислете..
АКо София има 2млн жители и храна само за 1млн..дали хората ще се оставим някаква система да решава кой да живее и кой да умира от глад?
АМи..същото е...

# 841
Ако ще чакам на физическа опашка, защо въобще да си вписвам данните до девето коляно в системата?
Това е логичният въпрос, който веднага ми хрумна поне на мен.

# 842
Днес май гъмжи от публикации по темата. Последното, на което попаднах:
"Кметството купува 9 имота за детски градини
Общината продава на търг парцели и апартаменти. Търси кой да вземе "къщата на духовете" - необитаемия бл. 84 в "Красна поляна" и текстът е на http://www.gradski.bg/show.php?storyid=681329 /съжалявам, че пускам линкове, но иначе става много дълго/

# 843
Щурчо, ще ти кажа, че си в заблуда леееко, просто нямам време за дълъг пост, щото не е кратко никак. Wink

# 844
Нещо ми убягва обсъждали ли сте го, но да споделя едно мое смущение :  всъщност, ако човек отиде в НАП да си извади удостоверение за платени данъци като физическо лице, там се отразява (не)платения ДОД (данък общ доход) и евентуално данъци по коли, някакви държавни глоби и т.н.  Но там няма нищо за данъците за имотите - точно защото са общински и НАП не ги ...такова не/плащането им.

Това означава ли че трябва да се вадят 2 удостоверения - от НАП и от общината?  Или това означава ли, че аз може да дължа 2-3000 лв на данъчните, но съм си платила 100-на лв. данък сгради и смет и детето ми  на бял кон печели още точка по този повод?   newsm78

# 845
  • София
Каква идилия описвате ....аз предлагам като така и така ще си висим по опашките пред Дг, и то цялата рода ... да вземем да започнем и работа - я като чистачки, я като неквалифициран персонал някакъв. Щото с това висене и загуба на работно време то родата ми ще я изгонят и от работа - но за каузата ще се съгласят да действат. Важното е да победим .... Системата.  Mr. Green Хем по някоя и друга точко отгоре ще получим - дали ще ни дадат 6 точки - за баба и дядо + родители, които работят в ДГ? Или 12 ...за всеки работещ по 3 точки? Лелее...ако уредя и останалата рода там?

Дам, да се смеем, докато можем, че после...  ooooh!

Е като ще връщаме нощните бдения, питам се, за чий ... (ще ме прощавате) беше цялата тази дандания повече от година  ooooh! . За чий потрошихте толкоз нерви?
A парите, които се потрошиха за великата система. Ами тя става излишна в момента, в който се наредим на опашка пред градината.

А, моля ви се.  Naughty Във време на финансова криза Общината подпомага българската икономика и българския частен бизнес ... чели хората Кейнс какво да правиш ...  Mr. Green Тя Общината мисли по-глобално... не само за решаването на проблемите на София.  Laughing

# 846
Системата можеше да си я има от миналата година. Просто директорките щяха да я попълват и само те да събират данните. А родителите нямаше да са минали през туй чудо.
Редиш се на опашката, имаш чувството, че нещо зависи от теб, дореждаш се, взимаш номер, а директорката когато има време те вкарва в системата под същия номер. Чисто и просто. Системата си работи, дава всякакви статистики и обслужва интересите на общината, в което няма нищо лошо, тя и си я плати.
Работата всъщност е, че тази година е изборна и на никого не му се взимат непопулярни решения. Нашия кмет, за разлика от варненския, има амбиции във властта и не желае да се лиши от нито един глас. Нито от този на софиянеца, нито от този на човека от провинцията, нито от многодетните, нито от тези с по едно дете, нито от ромите, нито от арменците, от никого. И за това от болната глава се прехвърля проблема на здравата, от общината на директорките. Сега отново виновни ще са директорките и да взимат и да не взимат подкупи, все се говори, че взимат и пак те ще го отнасят и за недостига на места и за войната в залива  ooooh! .
Браво на господата от общината, едногодишно приключение за наша сметка!

# 847
  • Нови искър
хем ми е смешно, хем ми е тъжно...  Confused

Нали уж от физически опашки бягахме, пък пак там се връщаме...
 Rolling Eyes
представих си и аз точно следната картинка, привечер (деня преди кандидатстването), всеки опънал палатка.... някои пийват биричка, други играят карти... а на вратата списък...

и като през студентските години с фас изгаряш номера и името  Twisted Evil smile3508 smile3534

# 848
  • София

Ели,   bouquet

Ние тук се смеем през сълзи, но в интерес на истината доста от нас споделиха,че няма по-справедливо решение от времето.  Peace Не можеше ли да се спестят всички "страсти" и нещата да се направят леко и елегантно. Визирам-общината да си получи статистиката, щото май друга полза няма. И пак да си плати, и пак да се направи системата, просто да не ни въвличат нас.  Crossing Arms

# 849
Eли, такива ги надробиха, че много вероятно е нито гласове от еднодетните да получат, нито от многодетните, нито от провинциалистите, нито от софиянците... Ще ми е чудно сред тая едопея ако 1 родител гласува за тях  newsm78. Не мисля, че можем да ги обвиняваме директорите - дали вземат подкуп или не - не е толкова важно. Корупция е имало винаги и ще продължава да има... Въпросът е, че директорът може да продаде или не 30 места например, а недостигат е на хиляди и хората това го виждат

# 850
  • София
Eли, такива ги надробиха, че много вероятно е нито гласове от еднодетните да получат, нито от многодетните, нито от провинциалистите, нито от софиянците... Ще ми е чудно сред тая едопея ако 1 родител гласува за тях  newsm78. Не мисля, че можем да ги обвиняваме директорите - дали вземат подкуп или не - не е толкова важно. Корупция е имало винаги и ще продължава да има... Въпросът е, че директорът може да продаде или не 30 места например, а недостигат е на хиляди и хората това го виждат
Peace Съгласна съм с това, мнение peace:

# 851
Само не разбирам, при условие че Анаид беше извадила повече от 100 терена, които по план са за детски заведения и от тях повече от половината са незастроени и предназначени за ОДЗ, защо общината се бие в гърдите че ще купува парцели. Това дали означава че вече са продали наличните терени и сега трябва да компенсират?

При това в нашия квартал (Слатина), по програма трябва да се построи едно ДГ и май вече трябваше да е започнало строителството. Ми нищо такова няма. Стои си парцела запустял и никой нищо не прави.(

А иначе - честито на печелившите. И за физическите опашки и за хибридния квотен принцип, който може да се окаже не точно това което се очаква. Просто не смятам че има достатъчно време за да се изчисти добре като процедура. Хубавото е че ефекта ще се види след изборите. Предполагам че това е задача номер едно.

Ще следя в съседното ОДЗ кога ще опънат първата палатка или шезлонг и ще ви информирам че опашката е започнала да се сформира.

# 852
  • София
То и на физическа опашка да чакаш  гаранцията е никаква  , че детето ти  ще бъде класирано  Laughing ако  си в първите номера в ДГ  , то може по системата да отпаднеш  Mr. Green така, че гаранция никаква  - аз май ще съм с молитва пред иконата !
  Peace Peace Peace Peace Peace

# 853
  • София
ше чета назад, но да питам на ръка няма ли да може да се кандидатства в ДГ т.г.? само електронно ли?

пс. и какво значи чакащ 64 номер примерно? онлайн това ми дава за едната ясла, з акоято сме се писали...

# 854
ше чета назад, но да питам на ръка няма ли да може да се кандидатства в ДГ т.г.? само електронно ли?

Имам леко подозрение,чена този въпрос никой нищо не може да ти отговори..
До вчера можех да се закълна,че само електронно можеш да кандидатстваш..От днес след обяд..вече не съм съвсем сигурна..
Явно и на хората от Сирма не им е ясно..
На тия от Общината пък съвсем не им пука..- важното е на изборите да гласуваме за ...когото трябва..
А Директорките...- явно на тях се прехвърля горещия картоф...(не,че не са свикнали..ама....)

пс. и какво значи чакащ 64 номер примерно? онлайн това ми дава за едната ясла, з акоято сме се писали...

Това означава, че преди теб на опашката има 63 чакащи деца за място..
А места няма..
т.е..означава, че в тази ясла ... нямате шанс..

Общи условия

Активация на акаунт