СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 328
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Щурчо, така добре си представила нещата, ми ние ще сме като на курорт, дай да уточниме квартала и да залягаме от сега.
"Събирането на точки по К$" тази година ще е с поне две нули отзад, явно.

# 826
ей са удари часа на нас - кореняците софиянци. Сичката ни рода е в София- братя, сестри, майки, бащи....ще мога да организирам опълчение пред поне 5 ДГ на 2 смени. ВЛЕЗНАХМЕ!  Sick

# 827
  • София
хем ми е смешно, хем ми е тъжно...  Confused

Нали уж от физически опашки бягахме, пък пак там се връщаме...
 Rolling Eyes
представих си и аз точно следната картинка, привечер (деня преди кандидатстването), всеки опънал палатка.... някои пийват биричка, други играят карти... а на вратата списък...

# 828
Примерно чакаш пред кабинета на директорката, тя те въвежда като 14 номер в системата. За тази ДГ. И после системата подрежда, премества и т.н. децата.
КОЙ ще те пусне ПРЕД КАБИНЕТА на директорката ? Къде тия екстри? ..Чакаш в двора на ДГ. На всеки кръгъл час,първия от опашката прави поименна проверка на всички вече записани и..ако някой е задрямал или се е покрил в къщи (или да пишка в неподходящо време) отпада от списъка и..се записва като се върне..
И..така до 9ч сутринта, когато Директорката пристига в ДГ и й се връчва списъка под зоркия поглед на родителите..и..после, по списък всеки влиза, получава си карточнето със заветния входящ номер, и с треперещи ръце го пази за проверка, дали в системата ще се отрази правилно  Peace
Ако случайно е под номер 39, а в системата е 93, праща във формата за обратна връзка писмо и...екипа на г-н Джонев проверява кой крив, кой прав и "поправя" грешката..
После..чакаме следващото класиране..и...тогава..следващите деца с равен брой точки са наред да се редят пред градината.. Peace
Мисля,че докато чакаме, можем да пребоядисаме съоръженията по площадките, да закърпим покривите (ако имат нужда) или..някакви други дребни ремонти..Както и да прекопаем градинките, да засадим цветя и дървета...Така де...пролет е все пак..

# 829
  • София
Прав си, гост 123, е сега софиянците сме на ход, аз ще заградя като гледам поне десетина градини с родата.  Laughing

# 830
  • София
Ха-ха, казах ли ви,че ще е купон. Като на палатка край морето-биричка, картофки на газов котлон, клюки, тук-онуй! Якооо!  Joy

Щурчо, а ако поискаш да наемеш 1-2 кв.м. от детската градина за сумата от... да кажем 500лв на месец( докато текат класиранията ,де ) , дали ще се смята за подкуп или за спонсорство?

Или отивам аз, примерно, искам срещу 500лв да наема 1кв, за шезлонгче, ако може и ми казват: "Ооо, ама госпожо, те цените се вдигнаха! Отдавна няма по толкова. Ей тук, отзад, можем да ви предложим по 700."  hahaha hahaha

# 831
Щурчо, така добре си представила нещата, ми ние ще сме като на курорт, дай да уточниме квартала и да залягаме от сега.
"Събирането на точки по К$ тази година ще е с поне две нули отзад, явно.
Шът..не бързай...Викам да изчакаме приемането на регламента..АКО бат Бойко ще дава само по един месец право на престой в двора на ДГ...е добре хубаво да планираме нещата и най-вече ..навреме..
Пък и...аз викам..докато приемат регламента да се отдам на ...събиране на ..точки..
Така де..данъците днес ги проверих- надлежно са платени ..
Сега остава ...по същество..според регламента..(не знам..дали не е редно да има някъде инструкции..за коя градина колко точно точки ще са нужни...)
Прав си, гост 123, е сега софиянците сме на ход, аз ще заградя като гледам поне десетина градини с родата.  Laughing
.. сега пък стана дискриминационнопо възраст..Младите родители имат много повече рода в София...ндам..
Ха-ха, казах ли ви,че ще е купон. Като на палатка край морето-биричка, картофки на газов котлон, клюки, тук-онуй! Якооо!  Joy

Щурчо, а ако поискаш да наемеш 1-2 кв.м. от детската градина за сумата от... да кажем 500лв на месец( докато текат класиранията ,де ) , дали ще се смята за подкуп или за спонсорство?

Или отивам аз, примерно, искам срещу 500лв да наема 1кв, за шезлонгче, ако може и ми казват: "Ооо, ама госпожо, те цените се вдигнаха! Отдавна няма по толкова. Ей тук, отзад, можем да ви предложим по 700."  hahaha hahaha
Ей за туй почвам да събирам пари от сега...за наем за палатката..(може пък..при по-добра оферта да ми предложат детско креватче за детенце..през нощтта?)

# 832
Е като ще връщаме нощните бдения, питам се, за чий ... (ще ме прощавате) беше цялата тази дандания повече от година  ooooh! . За чий потрошихте толкоз нерви?

# 833
  • София
Уважаеми гост ..1, това за свободното движение на хора и за адресите отдавна го обсъдихме. И от СОС се усетиха и въведоха критерий "постоянен или настоящ адрес".

nellyani, не се заяждам и аз, но най-добре бързо си сменяй регистрацията. И сега, извини ме, ама 10г... Crossing Arms Как си живяла без настоящ адрес поне? Писма, вестници не получаваш ли, в трудовия ти договор не се ли изисква някакъв адрес?

Мисля, че и сега има санкция по закон, ако не се регистрираш до 30 дни на адреса, на който живееш. Друг е въпросът кой се интересува от това и кой следи за спазването на законите. Ама т'ва е друга тема. Peace

Извинена си Simple Smile.
Както вече писах аз съм си виновна да нямам , просто не се интересувах от такива неща, ще се повторя "вятър ме вееше на бял кон".
От 2001г. работя на трудов договор и съм плащала ( в момента фирмата ми плаща де) и са ми удържали всякакви данъци и осигуровки и никога не е имало проблем с това, че нямам регистрация.
Искам да поясня, аз че ще се регистрирам , ще го направя, вече сме ходили до Общината и сме наясно как става  Grinning, не е голяма разправия , просто не ме интересуваше до тук.  Но вече малко или много ми е "уврял акъла", но както и да е...
 Аз попитах дали има някакъв шанс, ако запиша детето ми на ясла сега, дали има права наравно с децата на регистрираните в София, щом баща й е от тук, а аз не съм.
Това ми беше въпроса и само щурчо ми отговори ясно, другото което прочетох си го знам.
Не съм искала да създавам полемики  и дебати на тема, "София- Провинция- Придошли ", безкрайно тъпи и ненужни са ми  и винаги смешни, просто  исках да знам дали въобще да пробвам да я записвам  и да чакаме или не.
Или да сме на варианта , частна ясла или аз да си я гледам докато я приемат , макар че както на всички вас това ще ни е най -  неизгодният вариант от финансова гледна точка. Това е.

П.П. Никой от нас не е виновен в момента , че няма места в държавните ясли и градини в София, всички сме наясно , че това е държавна политика , която е от години , за да се стигне до тук - (друг е въпроса, че тея държавници ние сме ги избирали и сме се примирявали, пряко или не).
Е проблема е налице и не е нужно точно в тая тема да си казваме кой от къде е, (както на моменти долавям) и кой има право и кой , всички имаме право, всички плащаме данъци и искаме да плащаме и да работим . Та нека да не се дръглиме поне за това и поне тук, кой какъв е и от къде е.

Последна редакция: ср, 25 фев 2009, 17:11 от nellyani

# 834
  • София
Забравих да ви кажа една хубава новина... в Люлин 10 нали строят нова градина, ходих днес да я видя. Дста бързо се справят. Направили са партерния етаж и първия над него.

# 835
Сега..дайте сериозно да помислим..
..не може ли това с физическите опшки поне да е еднократно..
и после..по входящи номера?

# 836
Е като ще връщаме нощните бдения, питам се, за чий ... (ще ме прощавате) беше цялата тази дандания повече от година  ooooh! . За чий потрошихте толкоз нерви?

Ели..и аз се питам..
Даже знам отговора..
За благото на родната Община..
Сега ще й помогнем да събере по-лесно данъците..
Да си преброи населението..
Да...каквото там й е нужно..
И..после...знаете лафа за бедните..няма нужда да сме цинични..
Така де..нали никой от вас не се е заблуждавал,че на Общината й пука за родителите или за децата и за това да им е лесно, удобно или..каквото там..
..
Не една, а две години даже... newsm78

# 837
  • София
Щурчо, аз това се опитах да обясня. Според мен ще се чака еднократно и после по поредните номерца в системата ще ни класират.

# 838
  • София
A парите, които се потрошиха за великата система. Ами тя става излишна в момента, в който се наредим на опашка пред градината.

# 839
Това с физическите опашки вече е подигравка с хората

Общи условия

Активация на акаунт