СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 276
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 885
Добре нали се редим на различни опашки за различни места? Защо ни искате при вас да увеличим бройката на чакащите? Неразбирам наистина. Peace
Все пак миналата година съм кандидатствала наравно с всички и за ваша изненада бях 1-ви номер, но не се класирах преди мен има много с предимство и не се възмутих като вас. Rolling Eyes

# 886
  • София
...
Не говорих за подписка за жителството, а за това наистина трайно установилите се, имащи имоти и т.н. жители на една община да имат предимство при записване в ОДЗ пред секвите номади. Praynig

Не може, бе, пич, не става, не го ли разбирате? Няма как ако отидеш в Англия да имаш същите права за ДГ (разните там аналози), а ако отидеш в друг град на собствената си държава да нямаш. Никой не те задължава да имаш имот-ето, примерно, Мотивация. В цял свят хората живеят под наем - смятат го за по-практично. Обаче, не , ние сме различни и на нас никой акъл да не ни дава.

За софиянците: Кажете ми колко от вас имат снимки на прабаби и дядовци? Мммм? А цял албум? Снимки пред Айфеловата кула, във Виена, снимка с царица Йоана и т.н. Знаете ли същите тези хора от снимките какво казваха?

" София не е същата! Напълни се със селяни, които говорят на шопски диалект и се къпят веднъж месечно! Носят панталони до кокалчетата, сака с протрити лакти и каскети. Не могат да пишат, но пишат доноси. В балните зали свирят гайди и се танцуват хора. Това не е столица , а гето!"

Joy Joy Joy

# 887
  • Върху лъчите на Слънцето.
Както вървят нещата, ще се премине към хибриден вариант - тези, които могат да бъдат класирани по точки, ще бъдат класирани автоматично, тези, които попадат в групи с еднакъв брой точки, ще трябва да се редят на физическа опашка, за да се подредят по входящ номер. Изглежда ще има и квоти. При всички положения, самото класиране ще се извършва от системата.
Това означава ли, че ще важи принципа "Кой превари - той завари!" и ще се редим И пред самите ДЗ?
(Да измислим и още някъде да се редим.... веднъж пред РС, втори път пред ДЗ, а после къде ли... )

# 888
  • София
mustaine, Джонев обясни повече за тази част. Ако си с предимство, но не ти стигнат точките за да влезеш в 30-те %, ти автоматично се редиш и на опашката за деца без предимство, като не ползваш точките по това предимство. Ако трябва да съм честна, това ми звучи справедливо, нищо,че съм с 2 деца и си губя предимствата.  Peace Явно не е било толкова трудно да се измисли, но никой не го предложи по-рано и да спестим дебатите.

# 889
  • софия
...
(Да измислим и още някъде да се редим.... веднъж пред РС, втори път пред ДЗ, а после къде ли... )
Как къде? Пред кабинета на директорката с примамлива оферта. То е ясно!

aunt Ogg, аз имам такива снимки. Да отида ли засрамено да се скрия в ъгъла?

# 890
... Има разлика в плащането на даньци между период: 1992-2009 и 1942-2009. Wink

Сладурано, ти от 42-ра ли плащаш?   Joy Говорим за твоите деца, не за внуците на майка ти и баща ти  Joy
Както и да е, това е в кръга на шегата. Не се засягай, моля те.

Идеята ми е, че - ако въобще се приеме, защото е икономически неизгодно - срокът на адресната регистрация би бил не повече от 5 години - максимум.  И въобще няма да се гледа кой има и кой няма имоти в София. Моля ви, гледайте на нещата практично. Определено ще ви се изясни кое и защо би било прието от Общината.

Лело Ог, ти изрази моето мнение с други думи  Laughing

# 891
Добре нали се редим на различни опашки за различни места? Защо ни искате при вас да увеличим бройката на чакащите? Неразбирам наистина. Peace
Все пак миналата година съм кандидатствала наравно с всички и за ваша изненада бях 1-ви номер, но не се класирах преди мен има много с предимство и не се възмутих като вас. Rolling Eyes

Ами това за квотния принцип е много хубаво ако го въведат в едно ДЗ 30% от местата да са запълнени от деца с предимство,/защото преди две седмици в Часът на мама друга песен пееха- като цяло във всички ДЗ да са 30/70/-защото така се получава, че в по-желаните ДЗ всички места са заети от деца с предимство...освен това какво ще рече-на една опашка...ами на една опашка, но с еднакъв брой точки-тоест еднакъв шанс...сега разбра ли ме?

# 892
mustaine, Джонев обясни повече за тази част. Ако си с предимство, но не ти стигнат точките за да влезеш в 30-те %, ти автоматично се редиш и на опашката за деца без предимство, като не ползваш точките по това предимство. Ако трябва да съм честна, това ми звучи справедливо, нищо,че съм с 2 деца и си губя предимствата.  Peace Явно не е било толкова трудно да се измисли, но никой не го предложи по-рано и да спестим дебатите.
Разбира се, че е справедливо.Така след като се наредя на другата опашка ще съм с равни права, но преди това имам по-голям шанс да се класирам, ако в съответната градина местата позволяват.
Според искането на майките това ако отпадне ние всички се редим при тях.Това е в техен ущърб нали? Rolling EyesЗащо им е да го искат, като ще им пречим там
  Laughing неразбирам наистина
п.п какво има да разбирам майките с едно дете и аз съм била някога с едно. Вие разберете нас може вие някога да станете с две тогава нова подписка ли ще има   Confused

# 893
  • гр.София
aunt Ogg, още от началото такава беше идеята на квотите. Ако не влезеш в 30-те процента-си кандидатстваш наравно с останалите, на опашката без квоти Peace

# 894

Ами това за квотния принцип е много хубаво ако го въведат в едно ДЗ 30% от местата да са запълнени от деца с предимство,/защото преди две седмици в Часът на мама друга песен пееха- като цяло във всички ДЗ да са 30/70/-защото така се получава, че в по-желаните ДЗ всички места са заети от деца с предимство...освен това какво ще рече-на една опашка...ами на една опашка, но с еднакъв брой точки-тоест еднакъв шанс...сега разбра ли ме?
Ми да де нали това е идетята.Ако се махне предимството за брат и сестра ще се увеличи бройката чакащи без предимство-опашката без предимство.

# 895
Мине малко време и пак се връщаме на спора София/провинцията  ooooh! . И пак скандали. Дано това поне ви разтоварва, това ще е единствената полза.

Сега по темата. Истината е, че щом не искате предимства, не искате точки, не искате критерии единствения начин да се отсеят децата е опашка пред градината. Що се чудите, че се върна тази форма. Това е начина. Няма как да стане пред компютъра и да е справедливо. Дори да не забие системата, какво, ще се редите през милисекунда ли? Стана ясно, че повечето хора имат бърз Интернет и достатъчно познания за да кандидатстват бързо.
Който иска детето му да ходи в градина ще спи пред нея. Както между впрочем някои спаха и ще спят и пред училищата. Искаш елитно училище - спиш пред него. А вие с деца от големи набори от сега си запазете място пред училищата  Wink.

# 896
  • Върху лъчите на Слънцето.
Прав си, гост 123, е сега софиянците сме на ход, аз ще заградя като гледам поне десетина градини с родата.  Laughing
А към идеята на щурчо да облагородим дворовете и сградите на ДЗ, може да спретнем и един вид протест. Ще се изтипосаме с плакати и кой каквото направи, за да апелираме за нови ДЗ, ... и след загряващото винце вечер или ободряващото кафенце сутрин и песни ще им измислим на господа управляващите... за нови ДЗ... и ще им ги запеем дружно...

"Терен ми дай, бюджет ми дай -
 от твоя вкусен пай,
 градини да си построим,
 за да се помирим..."

-------------------------------------------
 "Стани, родител софиянски,
  от сън дълбок се събуди,
  и с поглед малко хулигански,
  детето си в градина запиши..."

# 897
  • гр.София
 Гневна,ти влезе в историята Joy( или в Читанките)

# 898
... Има разлика в плащането на даньци между период: 1992-2009 и 1942-2009. Wink

Сладурано, ти от 42-ра ли плащаш?   Joy Говорим за твоите деца, не за внуците на майка ти и баща ти  Joy
Както и да е, това е в кръга на шегата. Не се засягай, моля те.

Идеята ми е, че - ако въобще се приеме, защото е икономически неизгодно - срокът на адресната регистрация би бил не повече от 5 години - максимум.  И въобще няма да се гледа кой има и кой няма имоти в София. Моля ви, гледайте на нещата практично. Определено ще ви се изясни кое и защо би било прието от Общината.

Лело Ог, ти изрази моето мнение с други думи  Laughing

Сьществуващите детски градини/ в момента+закритите и занемарени такива/са построени с даньците на НАШИТЕ родители, баби и дядовци.От кьде на кьде:идва някой и хоп заема местата? #Cussing outОтнеха ни:районирането,постоянната адресна регистрация,а сега и предимство брат/сестра.Хората от София са прецакани по всички параграфи. ooooh!

# 899
  • София
aunt Ogg, още от началото такава беше идеята на квотите. Ако не влезеш в 30-те процента-си кандидатстваш наравно с останалите, на опашката без квоти Peace

Ми явно само аз не съм разбрала  Embarassed, затова и питах Джонев. Така звучи честно, нямам против.  Peace

Гневна,   bouquet  hahaha.

После може да се издаде сборник: " Кандидат-градински песни."

Общи условия

Активация на акаунт