СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 689
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 45
Записвам се да следя темата. Дано скоро ни зарадват с нови детски градини  Hug

# 46
Браво момичета. Вие го измислихте. Хем да намерите работа на свекървата, да не ви се пречка в къщи, хем да гледа хлапето. Хем ще преборите и финансовата криза. А когато свекървата е 90% инвалид, а майка Ви е работеща все още кажете алтернатива.  newsm78. Когато става въпрос за точка за инвалидност се дава само за родители, майка и баща, а за баба или дядо не. Е потам аз  в този случай кой ще гледа хлапето в къщи ooooh!  мама Mr. Green

# 47
Дойдохме си на думата. Аз в старата тема питах дали има недостиг на персонал в другите градове. Именно затова питах, което Ивон разсъждава.  Peace
                Аз пък мога да ви кажа за недостига на персонал в провинцията.Имам приятелки  учители,които бяха съкратени от едно място и веднага си намериха работа в други ДЗ и у-ща.В провинцията се съкратиха доста учебни заведение /ДГ и у-ща/ и персонала веднага си намери работа на друго място.Не съм чула някой да е отказал свободно място,а и хора си имат...защото заплатата,която се получава като учител в София може да е малка,ама за провинцията е голяма.Колкото и чудно да ви се вижда там  много работещи на други места  нямат основна заплата 450./минималната за у-л с висше/
                Давайте ,бабите!Има липси на пом.възпитатели почти във всички ДЗ.А и който дойде трудно остава защото обикновено си търси по-добре платена работа и напуска,изкарал няколко месеца.
                А за "вратичката" по този критерии вече писах ама пак ще напиша /дано го прочетете/  Laughing НЕ персонала вкарва някого през вратичките  .Едва ли той има полза от това да работи с 30 и нагоре деца Mr. Green и не вярвам нито един колега да се съгласи на подобно "заплюване" на баба. Mr. Green Седнали сте да коментирате тези 3 точки,а онези 6 дето ви писах вчера ЩО преспивате!Ми точно там виждам как влизат всякакви летящи тела и то след септември! Mr. Green

# 48
  • София
За ЦДГ - ще се активира при приемането на новия регламент. Не е ясно кога точно, но ще е тази пролет.
С ОДЗ-тата не е ясно как точно ще се процедира, защото 2-та яслена група преминава автоматично в първа градинска и вие и сега сте на опашката. Дали в самата опашка ще има някакво пренареждане по новите критерии и кога ще се случи това не е ясно още. Но нова опашка за първа група няма да има. Защото тя си е свормирана от сега и е с текущ прием.
Трите точки за първо желание ще само за едно детско заведение, това което изберете. Аз лично ви съветват да не ги "прахосвате" за ОДЗ, колкото и то да ви е удобно и желано, защото там най-вероятно ще има само 3, 4 места за нови деца, ако изобщо има прием. А в градините ще се сформират изцяло нови групи и шанса ви е много по-голям.
Успех!
Мерси .Ели.   bouquet

# 49
Цитат
К15   Детето има поне един родител, който работи като педагогически персонал в основни и средни училища на територията на Столична община   

това пък защо  newsm78
извинявам се ако някой е питал преди мен
За това Дидиа е отговорила вече, но и аз да натъртя: 
благодаря че натърти  Mr. Green изпъснала съм го  Blush за ДГ ми беше ясно но за училищата не
все повече се замислям дали да не си търся работа и аз в ДГ

# 50
К6 - за 'чисти' ясли - премахнат     newsm78

Аз искам да попитам ако правилно сам разбрала, защо критерия К6 отпада?
Според мен детето посещаващо детска ясла вече е свикнало и се е адаптирало и изведнъж се оказва, че то няма да ходи на детска градина, защото не е събрало необходимите точки.  #Cussing out  Що за глупост?
По тази логика и децата в ОДЗ-та трябва да кандидатстват както всички останали, а не да преминават автоматично в 1-ваградинска група. Според мен така е по-справедливо. С кое тези деца са по -различни от останалите?
Много съм възмутена и ядосана. Знам, че няма да има справедливост за всички и че право е на всички деца да посещават ясла и детска градина, но.....

# 51
# 52
По тази логика и децата в ОДЗ-та трябва да кандидатстват както всички останали, а не да преминават автоматично в 1-ваградинска група. Според мен така е по-справедливо. С кое тези деца са по -различни от останалите?

Няма справедливо несправедливо тук!В Правилника е записано , че "се приемат деца от 10 месеца до 7 години" За какво кандидатстване става въпрос и за каква справедливост? Аз съм предпочела ОДЗ за да не кандидатствам 20 пъти и няма начин да ме накарате да кандидатствам пак! Peace

# 53
Едва ил някой е предпочел ДЯ само да кандидатсва, пък да не говорим че те не са по тази система и не се кандидатсва. Никой не му секандидатсва по сто пъти. Значи нервите от минала година за кандидатсване и голямото разочарование, че не сме приети не означава нищо нали. Кой успял да се вреди добре а за останалите много им здраве.  #Cussing out

# 54
Толкова съм объркана,
че нищо не ми е ясно Embarassed

След приемането на новия регламент
на ново ли ще се кандидатства?

# 55
Мда, децата от 2006 набор и нагоре - 2007 и т.н..., ще са по новия регламент и наново. По-големите си чакат ред по стария.

Това е, което разбрах от предаването по бТВ. Ако не са го променили междувременно... Rolling Eyes

# 56
Едва ил някой е предпочел ДЯ само да кандидатсва, пък да не говорим че те не са по тази система и не се кандидатсва. Никой не му секандидатсва по сто пъти. Значи нервите от минала година за кандидатсване и голямото разочарование, че не сме приети не означава нищо нали. Кой успял да се вреди добре а за останалите много им здраве.  #Cussing out
Сигурно всички бихме предпочели децата ни още от начало да "попаднат" в ОДЗ. Въпросът е там, че за набор 2006 и миналата година нямаше места, затова се видяхме принудени да се запишем в "чисти" ясли. И смятам за справедливо децата ни да получат по 1 т. при кандидатстване САМО в ЦДГ. В противен случай смятам, че е логично децата от ОДЗ да кандидатстват на общо основание.

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 11:31 от milamateeva

# 57
Имам един въпрос и ако може някой да ми отговори.
Току що преглеждах групите в ЦДГ и ОДЗ и нещо ми направи впечетление. Групите по възраст 1, 2 , 3 и т.н. всяка година ли са с едни и същи вакантни места да кажем по 25 всяка група или се сформират по броя на желаещите по години.
Питам защото за набор 2005 напр. има в една ДГ 2 групи а за набор 2006 да кажем 1 и следваща година би трябвало да има и за набор 2006 2 групи. Въобще кой решава от коя възраст по колко групи да има или са константни. newsm78

# 58
Аз докато прочета всичко и нова тема сте започнали!  Simple Smile
Сега, да питам аз, някой знае ли какво стана с проекто-подписката, която ще пускаме до общината? *щурчо* и blanc , мисля, че бяха в час по въпроса...помагайте, че съм изпуснала "материала" от вчера...ако сте обсъждали текста вчера, може ли някой да пусне последната му версия, моля!  Hug

# 59
  • София
има ли вече някъде публикувано "разбора "от 16.02 ( понеделник)? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт