СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 546
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 75
Добре, че поне могат да се взимат в предвит колко има желаещи от съответния набор и тогава да се сформират групите.

# 76
Не е и точно така, защото все пак броят на групите се съобразява с капацитета на сградата, а не толкова с броя желаещи

# 77
Бих желала да се запозная с мотивите за отхвърляне на К6 "Детска ясла". Не ме интересува кой и кога го е направил, а какви са били неговите мотиви да лишат от тази точка деца, чието отглеждане и възпитание в детската ясла е абсолютно идентично на това от яслените групи в ОДЗ. Само моля не излизайте с номера, че се водят към различни ресори - съотв. Дирекция "Здравеопазване" и Дирекция "Образование" към Столична Община. Отчитайки обстоятелството, че отнапред Общината ме е лишила от опцията ОДЗ, като изряден данъкоплатец на държавни и местни данъци и такси с постоянен адрес в София, разчитам на Общината да ми предоствя и съответните услуги, без значение как тя вътрешно разпоределя бюджетните си разходи по различните сектори.

# 78
Здравейте,
чета социалните критерии и мисля, че сираци и полусираци трябва да бъдат приемани директно, а не да им се дават някакви си 3 точки. Като искат да минават през системата, да им дават повече точки. И без това сигурно ще има хора, които да са готови и инвалидност да си изкарат само и само детето да е в ДЗ. Миналата година се заявяваха фалшиви предимства, без дори да помислят как ще ги доказват, то са парашутисти от високи постове, задържане на места без посещения в ДЗ, всякакви истории, а за най-слабите някак си избягваме да помислим.

# 79
Бих желала да се запозная с мотивите за отхвърляне на К6 "Детска ясла". Не ме интересува кой и кога го е направил, а какви са били неговите мотиви да лишат от тази точка деца, чието отглеждане и възпитание в детската ясла е абсолютно идентично на това от яслените групи в ОДЗ. Само моля не излизайте с номера, че се водят към различни ресори - съотв. Дирекция "Здравеопазване" и Дирекция "Образование" към Столична Община. Отчитайки обстоятелството, че отнапред Общината ме е лишила от опцията ОДЗ, като изряден данъкоплатец на държавни и местни данъци и такси с постоянен адрес в София, разчитам на Общината да ми предоствя и съответните услуги, без значение как тя вътрешно разпоределя бюджетните си разходи по различните сектори.

А пък аз държа да зная кои са тези ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ПО К13, за които могат да се вземат 6т.Ако някой ги знае нека ги сподели.

# 80
  • нейде там, където ....
Някои от въпросите може да зададете и чрез ВИРТУАЛНО ДЕЛОВОДСТВО на Общината.

# 81
  • София

Аз пък не виждам причина да имат предимство децата посещавали ясли. Моето не е, нито съм искала да посещава. Разбирам донякъде предимството за конкретното ОДЗ - да бъдат заедно децата, които вече се познават - ОК , това е полезно за тях, но по принцип... Това е все едно да имат предимство в училище, децата, посещавали общинска детска градина. Нищо справедливо не виждам.

# 82
Здравейте,
чета социалните критерии и мисля, че сираци и полусираци трябва да бъдат приемани директно, а не да им се дават някакви си 3 точки. Като искат да минават през системата, да им дават повече точки. И без това сигурно ще има хора, които да са готови и инвалидност да си изкарат само и само детето да е в ДЗ. Миналата година се заявяваха фалшиви предимства, без дори да помислят как ще ги доказват, то са парашутисти от високи постове, задържане на места без посещения в ДЗ, всякакви истории, а за най-слабите някак си избягваме да помислим.

Ами да им се дават специално на тях точки е пълна глупост.И за мен тези деца трябва да влизат директно.Непожелавам на никой да ползва тези точки.

# 83
milamateeva знам, че се съобразяват са базата, то иначезащо ще спорим за 1 точка за ясленчета. Въпроса беше дали ис вървят така о 10 год 1-ва група 1, 2-ра група 1, 3-та група 2. Ами според това колко деца са останали в по горните групи се сформират новите малки групи.

# 84

Аз пък не виждам причина да имат предимство децата посещавали ясли. Моето не е, нито съм искала да посещава. Разбирам донякъде предимството за конкретното ОДЗ - да бъдат заедно децата, които вече се познават - ОК , това е полезно за тях, но по принцип... Това е все едно да имат предимство в училище, децата, посещавали общинска детска градина. Нищо справедливо не виждам.

Логиката е следната: След като детето ти не е посещавало ясла, а направо ще тръгва на детска градина, значи имаш финансовата възможност да си го гледаш в къщи/в частна градина/бавачка.  А другите, които ходят на ясла се налага от обстоятелството, че родителите им са с ниски доходи и майката се е върнала рано-рано на работа. Обясних ли го добре?

# 85
  • Върху лъчите на Слънцето.
А когато свекървата е 90% инвалид, а майка Ви е работеща все още кажете алтернатива.  newsm78.
Много баби сменят работното си време така, че да е удобно да помагат и детето.
А какво да правят тези, които имат на разположениее само една баба, а тя е 90% инвалид?
То ако взимаме тези неща впредвид, много ще се измени положението с каднидатстването. И ще тръгнат едни фалшиви ТЕЛК-ове да се вадят...

# 86
А когато свекървата е 90% инвалид, а майка Ви е работеща все още кажете алтернатива.  newsm78.
Много баби сменят работното си време така, че да е удобно да помагат и детето.
А какво да правят тези, които имат на разположениее само една баба, а тя е 90% инвалид?
То ако взимаме тези неща впредвид, много ще се измени положението с каднидатстването. И ще тръгнат едни фалшиви ТЕЛК-ове да се вадят...

Ами мила,точно това се опитах и аз да обясна на предната страница.Ясно е,че в момента в България повече от 50% са с фалшиви телкове и го знаем не от вчера,а от много години насам.
Около мен имам приблизително 10 близки и познати с фалшиви документи.А в сферата в която работя съм се сблъсквала с много повече.Затова,мисля,че процента инвалидност трябва да е над 90,а от 70% до 90% да се взимат впредвид сериозността на заболяванията.

# 87
  • София
По принцип нямам против тази точка за чистите ясли, тъй като в моя огромен квартал - Младост, няма нито една такава ясла. Но не бих била съгласна някоя майка, която работи в Бизнес парка /един огромен административен център/ да си запише детето по местоработата си и да се натъкми в моята ЦДГ, която ми е пред блока. Така тя ще спечели предимство пред мене.  Naughty Надявам се да сте схванали какво искам да кажа.
муцка ... ех "борих се"  в миналата тема точно и поради този факт , защото всеки може да намери познат от квартала и да се запише по настоящ адрес там които евентуално след 30 дни да си смени  Mr. Green  но както и да е някои тук приемат този проблем за спам в темата така че...  Stop

Последна редакция: ср, 18 фев 2009, 13:47 от reniris

# 88
  • Върху лъчите на Слънцето.
Някои от въпросите може да зададете и чрез ВИРТУАЛНО ДЕЛОВОДСТВО на Общината.
А отговор ще получим ли? Дай ни и e-mail-а на ББ (ако го знаеш), да му пишем всички, да го питаме къде са му детските градини...

# 89

Логиката е следната: След като детето ти не е посещавало ясла, а направо ще тръгва на детска градина, значи имаш финансовата възможност да си го гледаш в къщи/в частна градина/бавачка.  А другите, които ходят на ясла се налага от обстоятелството, че родителите им са с ниски доходи и майката се е върнала рано-рано на работа. Обясних ли го добре?

Без да се обиждаш, но това е пълна глупост. Тръгването на работа по-рано и даването на ясла изобщо не е свързано с финансовите възможности.
Както казах вече в моя район няма чиста ясла. Нямам възможност да мъкна детето си през девет планини та чак в десета, за да го водя на ясла. Но за сметка на това ще бъдем ощетени, тъй като отпадна районирането и сега всички майки от Бизнес парка могат да решат да си запишат детето по местоработата си и да ползват това предимство.  
Отново съм съгласна с Ренирис
муцка ... ех "борих се"  в миналата тема точно и поради този факт , защото всеки може да намери познат от квартала и да се запише по настоящ адрес там които евентуално след 30 дни да си смени  Mr. Green  но както и да е някои тук приемат този проблем за спам в темата така че...  Stop

Общи условия

Активация на акаунт