СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 474
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 270
според мен ако родителите дори нямат автомобил, трябва да имат една точка, а ако имат два, да им се отнема една точка
така ще блокираме доста от наплива на автомобили и задръстванията ще намалеят

Хехехех..признавам,че ме развесели..Само се чудя, като как ще ми отнемат точка за двата автомобила, или за трите, ако съм им платила данъците  newsm78 (не,че имам толкова..за сега..)

а който има някакви задължения и си ги е платил да има допълнителна точка, пред тези дето нямат никаква собственост и не им се налага да плащат данъци
така ще се отсеят временни и постоянни адреси, и приходящи за малко в града

Peace Peace.. а който има неплатени такси и данъци, да му се отнемат 3т.. Simple Smile

трябва социланите критерии да отпаднат и да се направи директен прием за тях. направо комисията дето дава допълнителните точки да им дава направление в ков точно градина да ги записват: до работата на майката, до апартамента на бабата или както е най-добре за детето.
така ще се реши тази социална функция на цялата дейност.
критериите да истанат само за местата, които остават след това и всички които не са одобрени от комисията.
така няма да се прецака някое дете в нужда
Аз съм ЗА, но, ако това се случи, прозрачността ще изчезне и ще се появат много СЪМНЕНИЯ в спекулация. Защото, АКО моето дете е вече прието "по социален критерий" ти как ще знаеш доколко ми е социален случая ?

# 271
Уважаеми участници във форума, всички знаем, че същността на проблема е липсата на достатъчно места в съществуващите детски градини. Но дали обсъждания регламент е начина?! Ще цитирам Конституцията на Република България "Чл. 6.(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние." .... и още "Чл. 53.(1) Всеки има право на образование." ...... и още "Чл. 5.(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат." Разработването на регламент, въвеждащ критерии и приемането на такъв не противоречат ли на върховния закон!?!?!? Моля, поне един участник в работната група, разработваща критерии за привилегии да поясни доколко действията на работната група и обсъжданите критерии са съобразени с повелите на върховния закон на Република България!
Peace Peace Peace

Присъствах на две заседания на Работната група. Първия въпрос, който зададох, беше този. Само ми се засмяха и казаха: Места за всички няма. (Тогава все още си мислеха,че отивам там за да уредя своето дете, та..може и за това да са решили, че питам)
Реално задавам този въпрос от много време в този форум. Бих опитала да осъдим Държавата в Страсбург, ако някой юрист потвърди,че има шанс.. За момента не съм успяла да говоря с такъв (не,че съм търсила активно). Готова съм да осъдим и Общината, ако тя е "виновна", но..някак се оказва,че виновен няма- просто децата на грижовните родители не са приоритет на никой в България, освен на самите родители.. newsm78..Тъжна констатация..

# 272
  • София,
Щурчооо, колко си права за съжаление!
Щеше да е много хубаво, ако някой управник отвори и погледне поне една тема в БГ Мама..........
За съжаление ние и нашите деца сме на последно място за тях!

Но пък и ние не сме съвестни до край! Няма как от 2 милиона пребиваващи "Софиянци"- само един милион да плаща данъци в самата София!От къде общините да имат пари да построят детски градини за  децата на ЦЯЛА България!!!

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 18:42 от Beni4

# 273
  • Нови искър
Абе аз вече се чудя дъщеря ми в данъчното ли ще отива или в ДЗ, аз данъчна декларация ли да нося или акт за раждане, на мъж ми талона с колко точки е в книжката и моя или гърнета и мокри кърпички. newsm78 #Crazy baby_neutral Thinking ooooh!
Нещо се обърках бая

# 274

П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.
Какво ще кажете за това? На мен ми допада.

И на мен ми допада  Peace Peace..Аз съм за да има такъв критерий, но..ако може да е за всички..не само за територията на Столична Община, чееее...тогава ще вземем да дадем предимство на нередовните платци във Варна, Пловдив, Русе и останалта част от България...вместо да помогнем на Софийските данъкоплатци..
Може би...точка на родител за платени данъци в София звучи по-справедливо ? newsm78 (независимо от размера им..) Така...някак...по-ми допада.. newsm78

# 275
...След няколко години, когато проблема с дефицита на места се прехвърли в училищата - за същите тези наши деца, които спрягаме в момента - и там ще се измислят нови правила за прием, тогава какво? Пак ли ще съдите държавата? И какво от това, даже да я осъдите, това няма да увеличи местата.  ooooh!

В Страстбург ще съдя държавата, щом няма място за децата ми в училище! Съвсем сериозно.

Аз и за Дг си мисля,че не е безнадеждно..при добър адвокат... newsm78

# 276
Диференцирането не прави ли хората различни? Не сме ли всички равни по достойнство и права?

hahaha Joy Joy Joy Joy Joy 45 години стигат за равни по права и достойнство!  Mr. Green Нали вече не трябва да има уравниловки в нито едно отношение?  Laughing

Абсолютно...свободията е в пълен разцвет..Свобода, братство и равенство са едни други лозунги от едно друго време..когато имаше някакви идеали..Сега.."Разделяй и владей" е по-приложимо.. smile3511

# 277
  • София,

П.С. В текущия проект е добавен нов критерий: Липса на задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходната година. Вероятно ще дава по една точка за родител или две фиксирани точки, ако и двамата родители нямат задължения.
Какво ще кажете за това? На мен ми допада.

И на мен ми допада  Peace Peace..Аз съм за да има такъв критерий, но..ако може да е за всички..не само за територията на Столична Община, чееее...тогава ще вземем да дадем предимство на нередовните платци във Варна, Пловдив, Русе и останалта част от България...вместо да помогнем на Софийските данъкоплатци..
Може би...точка на родител за платени данъци в София звучи по-справедливо ? newsm78 (независимо от размера им..) Така...някак...по-ми допада.. newsm78

Аз не съм особенно съгласна! Данъка на апартамента ни е огромен, и поради факта че съм по майчинство в момента неможем да отделим пари да го платим! Аз съм Софиянка от как съм се родила, както и мъж ми! Осигуряваме се и двамата на истинските ни заплати и сега понеже съм оставила данъка за момента в който ще се върна на работа няма да ми приемат детето в детска ясла!

# 278
  • София
Е какъв е тоя данък?! Не се заяждам, питам наистина.  Peace Той не се ли определя от квадратура и вид на жилището?  newsm78

# 279
  • София
Това което разбирам е да няма  неплатени данъци и такси : данък на апартамент, данък на кола, глоби към КАТ и т.н. Въпроса е гледа ли се последно някаква сума ? По-просто: ако всичко е платено и ако нямам нищо на свое име - еднозначно ли е или не ?

# 280
  • София
Би трябвало да е еднозначно.  Peace

# 281
  • София
Mомичета искам да ви питам  с мъж ми нямаме сключен брак,тогава ще гледат ли неговите данъчни задължения newsm78

Ако е признал детето би трябвало да се взема предвид. Все пак по правилник са използвали думата "родител", а не двама съпрузи. (т.е. независимо дали имате брак или не, щом мъжът ти е признал детето и няма отнети родителски права значи е родител и трябва да се гледат и неговите данъци) Grinning

# 282
  • София

Присъствах на две заседания на Работната група. Първия въпрос, който зададох, беше този. Само ми се засмяха и казаха: Места за всички няма. (Тогава все още си мислеха,че отивам там за да уредя своето дете, та..може и за това да са решили, че питам)
Реално задавам този въпрос от много време в този форум. Бих опитала да осъдим Държавата в Страсбург, ако някой юрист потвърди,че има шанс.. За момента не съм успяла да говоря с такъв (не,че съм търсила активно). Готова съм да осъдим и Общината, ако тя е "виновна", но..някак се оказва,че виновен няма- просто децата на грижовните родители не са приоритет на никой в България, освен на самите родители.. newsm78..Тъжна констатация..

Аз също съм твърдо решена да се посъветвам с адвокат. Че нещо на думите на г-н Джонев вяра не хващам.  Laughing Докато седим и само се примиряваме с всичко ще продължават да ни правят на маймуни.  ooooh!

# 283
Доколкото ми е известно все още няма текст в закона, който да казва че общината трябва да осигури места за всички деца, или за всички желаещи деца. Това е основният аргумент на общината по тази точка...не мислете че ние сме толкова тъпи и не сме повдигали въпроса за отварянето на нови места!!!!!!!!Напротив, и среща с главния архитект имаше, и други неща са правени, но просто това е положението, трябва масирани действия, или на често по малко, но постоянно, или голям протест навднъж. Иначе нищо не става.

# 284
  • София
Аз лично, като четох закона, не видях някъде да е посочено, че общината е длъжна да осигури общински градини. Не съм юрист, знам,че в правото има някакви права, които вменяват задължения( не точно де, в този смисъл), но не съм изобщо наясно дали в нашия случай е така. Като цяло,много ме съмнява да има някакво основание за съд, честно.  Crossing Arms

Феята, заедно сме писали. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт