СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 70 217
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 990
  • Върху лъчите на Слънцето.
Това съотношение 30:70 за ДЗ като цяло ли ще бъде или за всяка група по отделно? Защото ако е за цялото ДЗ, то може да стане така, че за някои групи отново да има натрупване на повече деца с предимство, а не да са разпределени по възрасти. Примерно в първа група да са 90%  от децата с предимство за сметка на останалите групи, в които ще са другите 10%.

# 991
Добре аз вече тотално се обърках  #Crazy #Crazy #Crazy
Пуснах през нета малката ми кукла,може да сметнете за луда,ама да си знам,че е там,но сега какво ще почне да се класира чак в годината,която трябва да влезе ли ? newsm78 Ох нищо не ми е ясно и това за каква възраст иде реч,нали в яслите децата се примета към 1 годинка,виждам,че пишете и за молби носени в яслите?Ох моля за малко прояснения
Ама вие съвсем откачихте Simple Smile Записвайте ги ако искате още преди да са се родили дечицата. Нищо лично към теб Данитка, но просто се чудя колко ли още такива доста по-рано от необходимото записани деца има из тези безкрайни списъци с чакащи деца.
Абе то е ясно,ама на мен ми писна все **** да са пред наште деца  #Cussing out

# 992

То ако е до намиране на начин.. да взема да си копна една ДГ в задния двор, място имам... ще се хванем съкварталци и ще си направим, ама не е там въпроса нали? 'Щото то има начин да си закарам и в Пловдив детето, ей го къде е на час и половина път,и в кв. Бутонец, дето дори не го знам къде е, до скоро е било село, сега кв. на София.. ама НЕ ИСКАМ!!! Искам майките от Бутонец да си запишат там децата, а не тук, щото работи като продавачка в бакалията и й е по - лесно. Нали имаше начин? Що да има начин за нас, а за селтик рейнджърс да няма?!? Я да изчисли някой, колко са децата с поне един родител с постоянна адресна регистрация в София, или роден в София. Да видим дали тогава няма да ни стигнат местата, мисля че ще ни и хартисат.

Хахаххаха ама точно така даже мноооогоооо ще останат  hahaha

# 993
  • София
Гневна, не знам как ще бъде точно квотата, то май никой не знае, даже и тези, които ще го приемат. Според мен е редно да е на всяка група поотделно.

# 994
Това съотношение 30:70 за ДЗ като цяло ли ще бъде или за всяка група по отделно? Защото ако е за цялото ДЗ, то може да стане така, че за някои групи отново да има натрупване на повече деца с предимство, а не да са разпределени по възрасти. Примерно в първа група да са 90%  от децата с предимство за сметка на останалите групи, в които ще са другите 10%.

не е ясно, но аз считам, че за да се запази смисъла на квотния принцип, то същия трябва да е прилижим за всяка група поотделно.   Wink

# 995
Ама аз не разбирам за какви опашки говорите! С темповете, с които в последните дни рапортуват за нови градини и първи копки - ехееее, ще се върне времето, когато за записване в училищата учителките обикаляха по домовете да канят "първокласници" /в случая, ясленци, градинци и т.н./  Praynig Laughing

Първа копка на нова детска градина в жк "Стрелбище"
от "Градски вестник" | 14:25   

беше направена вчера - между ул. "Тулча" и ул. "Траянови врата" на район "Триадица". Близо 800 деца от района чакат за място в детска градина. Новата, проектирана за 4 групи с по 25 деца, се строи на терена, за който беше направен опит да се продаде с фалшив подпис на кмета Бойко Борисов. Предвидено е да има басейн, физкултурен салон, топла и студена млечна кухня и др. Строителният надзор е на "Софинвест". В столицата е започнало изграждането на 20 нови градини, а 12 се разширяват, за да се осигурят 2000 места. Недостигат близо 4 пъти повече.

# 996
има смисъл да е по групи, защото е по-социално
така един вид, интегрират се децата с проблеми и риск сред другите деца

да не стане едно разделение: групичката на децата с майки инвалиди
или детската градина на инвалидите и до нея ОДЗ-то на самотните родители, а до нея ЦДГ на децата които си имат кака или батко  - ЦДГ-то на децата х2 в семейство bowuu

# 997
има смисъл да е по групи, защото е по-социално
така един вид, интегрират се децата с проблеми и риск сред другите деца

да не стане едно разделение: групичката на децата с майки инвалиди
или детската градина на инвалидите и до нея ОДЗ-то на самотните родители, а до нея ЦДГ на децата които си имат кака или батко  - ЦДГ-то на децата х2 в семейство bowuu
                Laughing Ами така май ще стане! Децата,които първи ще бъдат приети са тези дето ще ги номинира общината и след това ,ако останат места ще се състезават тези дето имат повече точки и излизат над средностатистическото дете /ако има такъв глупав термин изобщо  Sick/ % за предимства НЕ  е за цялата ДГ,а за групите,които ще се приемат от септември - ясла и първа група.Другите са на текущ прием и ако има свободно място ще си се приемат първите в опашката.30 % за предимства от местата за първа група напр 20 места първо класират тези от общината остават 10 и 30% за предимствата останалите 7 за общата листа на чакащите. Laughing

# 998
Както вървят нещата, ще се премине към хибриден вариант - тези, които могат да бъдат класирани по точки, ще бъдат класирани автоматично, тези, които попадат в групи с еднакъв брой точки, ще трябва да се редят на физическа опашка, за да се подредят по входящ номер. Изглежда ще има и квоти. При всички положения, самото класиране ще се извършва от системата.
Подобно развитие можеше да се очаква. Аз лично не смятам, че това е най-удобното, справедливо, прозрачно и равнопоставено решение. Повече няма да изказвам такива мнения. Направих, каквото можах.

И какво сега - тези с някаква точка за предимство са вътре, а останалите на бдения пред градините. За какво беше целия този абсурд със системата като се връща стария ред.
Сериозно се замислям да съдя общината. През 2007г. след такова бдение имахме преден номер, но "неподкупната" директорка не ни взе, защото синът ми е роден в началото на януари 2006г. и нямал 2 години, а те нямали възможност да обслужват по-малки деца - каквито е приела в периода декември 2007г., предимно връзкари, за да не минават през системата- заварено положение за нея са няколко деца, набор на сина ми, за който набор според нея през учебната 2007-2008г. въобще нямало да има прием. По системата от 04.02.2008г.  чакаме в първите резерви година и нещо - приеха само деца с предимство и непрекъснато се появават такива, които ни изместват назад. Не че има и обявени места.
Ами, ако връщат старите физически опашки, си искам входящия номер на молбата от началото на 2007г.  #Cussing out
Г-н Джонев, моля настойчиво да се предложи на СОС и идеята за равните по точки деца да се кандидатства пак през интернет по време, но по отделни дни - по набор, градини, квартали или както се реши, за да няма срив. Защото няма смисъл от физически опашки - на опашката сме едни хора, а като ни дадат номерче се оказва, че вече "най-нуждаещите се" са се телепортирали пред директорката без да са минали през опашката и си имат още по-предни номера.

# 999
Това с квотния принцип не противоречи ли на системата с точките се питам аз... Тоест всяка една точка, която ще получим си е предимство - тоест имащите адресна регистрация са с предимство пред нямащите, работещите са с предимство пред неработещите, многодетните са с предимство пред еднодетните и друдетните.... Тоест 30% от всички ще събират точки и ще се бутат вътре, а останалите ще се борят с равен шанс независимо дали имат адесна регистрация или не, дали работят или дали си плащат данъците... Или ще кажат кое е предимство и кое не... Странно ми е на какъв принцип ще е това, защото всяка една точка е предимство пред дете, което няма да я получи... Ще ни уморят докато не кажат каква е тайната на това велико решение, умувано цяла година  newsm78

# 1 000
Ами, ако връщат старите физически опашки, си искам входящия номер на молбата от началото на 2007г.  #Cussing out

Миличка, така е, и аз бих претендирала за вх. си номер, който получих, когато детето ми бе на 2 месеца бебче. Сложих го в кенгуру и се завтекохме в детската градина да подадем молба за записване в ЦДГ...

# 1 001
И мен ме ужасява мисълта за тези физически опашки  ooooh! То е ясно, че ще има много деца без места, нека поне да кандидатстваме по цивилизован начин. Все пак сме 21 век ! Има си изградена система защо да не я използваме?!

# 1 002
  • Нови искър
Може да се предложи примерно Предимствата да са си с набора тогава няма да има такива недоразумения. Вече може и да се е предложило и аз вече изгубих дирите на всички предлагани приемани и още какви ли не критерии. Поне няма да има дрязги, че видиш ли моето дете е 100 вх. № по системата ама хоп миналата седмица ни изпревари дете с вх № 389 примерно. И то поради факта, че е с предимство.
Вече и аз незнам какво ни чака зад ъгъла и какво ще ни поднесат милите ни общинари, Сосове и т.н. от които зависи това. Но не е редно да се джафкаме заради ДЗ наистина става грозно. Всички сме изнервени, изморени, озверели и още какво ли не за да се настройваме и по между си.

# 1 003
30% са само за тези които ползват "социално" предимство- един родител, родител инвалид, индивидуално решение на комисията и т.н., т.е. наистина запазени за деца към които общината е и трябва да се чувства задължена.
останалите- -здрави прави, работещи и изрядни сме наредени по точки и евнтуално по време или физическа опашка пред градината
поне така ми се ще да сме подредени
редно е г-н Джонев да ни светне малко: колко точно индивидуални ЕГН-та има и колко от тях вече са били класирани някъде, но стоят по другите опашки, защото иска преместване
така ще знаем реално колко са децата които чакат
а, ако е пич, даже може да ни каже по наборите колко неприети има
ама това може да е тайна на общината и да не разрешават да се дава.. за да сеизядем един друг и естественият подбор да реши проблема.. ей така.. еволюцията ще ни е...майката

# 1 004
Аз пак да си повдигна питането: Дава се по една точка на родител за адрес или ако 1 от родителите има адрес тук , се дават 2 точки?

Дават се 2т ако поне един от родителите има адресна регистрация в София и...независимо колко родителя имат адресна регистрация тук Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт