СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 957
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 095
......
....поради тази причина си мисля, че не трябва да се пренебрегват семействата, които към момента на кандидатстване имат само едно дете... повечето хора се надавят то да им е първото, а не единственото...
Нали за това се борим с петицията! И вече постигаме резултат, защото изведнъж чухме онзи ден, че критерия за брат/сестра посещаващи ДГ в момента, е махнат от проекта, който Фандъкова ще внесе на СОС.

# 1 096
                                                               2002    2003    2004   2005    2006    2007    Общо:  
Предимства по регламент:     18        37        54      392       385     260     1146   13.5%
Спец. случаи:                          28        64        74      475       444     119     1204   14.2%
Общо предимства:                  46       101      128      867      829     379     2350   27.8%

Не смесвайте предимствата със специалните случаи. Mr. Green И обърнете внимание ,че "специалните" са повече от предимствата.Май няма набор дето да се по-малко. Mr. GreenС една дума "връзкарите" са взели по-големия процент. SickИли ще ми дадете дифиниция на "специални случаи"  Laughing И сега ще бъде същото.А вие се нахвърлихте върху брат/сестра в същото заведение.
                        Що не внесете петиция срещу специалните случаи  Mr. Green Така ще осигурите 1204 места повече. И ридителит ще бъдат доволни само 13 % - 1146 места да са за брат /сестра,инвалиди,близнаци,породени и т.н.

# 1 097
Кои точно са специалните случаи? Децата със СОП ли? В сегашния проект на регламент няма текстове за специални случаи, само един за децата със СОП.

# 1 098
Или ще ми дадете дифиниция на "специални случаи"  Laughing

Много добра забележка Didia  Peace Интересно е да видим дефиниция на "специален случай" и под нея изброени видовете специални случаи.

# 1 099

Много добра забележка Didia  Peace Интересно е да видим дефиниция на "специален случай" и под нея изброени видовете специални случаи.

... и само да допълня... във въпросната обсъждана квота 30%/70%, в 30% не влизат ли всички предимства + спец. случаи +прочие привилегии?  Thinking 

# 1 100
......Що не внесете петиция срещу специалните случаи  Mr. Green .....
Защо да го правим? Няма да е "социално", а който го направи ще е бездушен звяр. Нали все думичката "социално" се изтиква най-отпред като щит срещу всякакви посегателства върху съществуващите привилегии, служебни критерии и прочие предимства.  Joy Joy

# 1 101
  • Върху лъчите на Слънцето.
Конкретно за 2006 набор специалните случаи са на половина от предмствата, дори и по-малко.
Г-н Джонев каза, че може да даде обяснение за всеки един специален случай.

# 1 102
  • Върху лъчите на Слънцето.

... и само да допълня... във въпросната обсъждана квота 30%/70%, в 30% не влизат ли всички предимства + спец. случаи +прочие привилегии?  Thinking 
Идеята е така да бъде.

# 1 103

Идеята е така да бъде.

Благодаря за пояснението, че и аз вече се обърках   bouquet по мое мнение така е логично и чисто.... ок, благодаря!

# 1 104
Г-н Джонев каза, че може да даде обяснение за всеки един специален случай.

Ако под "обяснение за всеки един специален случай" се има предвид "разяснаване на житейския проблем на всяко семейство, чийто проблем е класифициран като специален" - не, няма нужда... плюс това, едно такова запознаване на аудиторията с личната информация за конкретното семейство е нежелателно (а може и недопустимо - не знам), дори и да не се споменават конкретни имена...

Ако обаче под "обяснение за всеки един специален случай" се даде дефиниция на "специален случай" и бъдат изброени допустимите видове специални случаи, би било добре да го стори, за по-голяма прозрачност...

# 1 105
  • София
Съгласна съм с някои от последните постове, особено с това , че в момента цялата ситуация е ненормална и сбъркана и няма място за "глезотии".  Но аз изхождам от следната позиция, значи аз имам само едно дете , което днес записах в системата и ще чакам да видя какво ще стане.
Майчинството ми свършва в края на юни, когато дъщеря ми ще навърши две години и искам да я дам на ясла, защото сега с приходите на мъжа ми и разходите , които имаме, майчинството ни спасява за да закърпим месеца , пак до заплата, без да се лишаваме , но и без луксове, дори бих казала , че засега някой сметки ни висят като неплатени, но поне гладни и боси не сме.
Ок , аз вече обмислям вариант , какво ще стане ако не приемат дъщеря ми в ясла, ами най-вероятно ще я гледам и мъжа ми ще продължи да работи на две места, като на второто няма да работи от време навреме , а постоянно.
Или ще тръгна на работа и ще я дам на частна или детегледачка , ама все си мисля че в началото моята заплата ще отива за частната ясла или детегледачката или поне по-голяма част от нея. Но как да е , дори и трудно съм сигурна , че ще се справим с едно дете , дори аз да не ходя на работа или тя да е в частна ясла.
Но ако имам две деца и едното ми го вземат в градината , а другото не ,аз пак ще съм принудена да си стоя у дома , а съгласете се че две деца са много, много по-голям разход от едно, най-малкото двоен разход, ако не искаш децата ти да са лишени и от игри иот лакомства и от безгрижно и хубаво детство. Представям си колко трябва да работи бащата или каква заплата трябва да получава майката , за да може едното й дете да е на държавна а другото на частна ясла и ДГ и тя на работа и да си каже , пак сме на плюс.
Разсъжденията ми може и да са глупави де, аз поне така виждам нещата.

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 15:51 от nellyani

# 1 106
Защо да го правим? Няма да е "социално", а който го направи ще е бездушен звяр. Нали все думичката "социално" се изтиква най-отпред като щит срещу всякакви посегателства върху съществуващите привилегии, служебни критерии и прочие предимства.  Joy Joy
                    Ако забелеязваш  Laughing аз не съм казала "СОЦИАЛНИ" , а СПЕЦИАЛНИ случаи. Mr. Green Не съм "бездушен звяр" , но на практика познавам специалните случаи,няма нито един социален между тях. Mr. Green Твърдя го на 100 % ,че и отгоре. Laughing До момента в масовите градини не са се приемали деца със СОП.Дори и да е имало някъде това са единични случаи,не 1000 и нагоре.При работа с децата ние сме откривали проблеми и родителите,чак тогава са минавали през комисия за отпускане на "ресурсен" учител,които е допълнителен и се назначава при поне 8 деца.Може и да не са в едно ДЗ.При това родителите ИМАТ правото и да откажат.Всички тези деца са приети на общо основание без никакви "социални" или други предимства.Така,че за мен беше шок да прочета,че "специалните" случаи са доста повече от предимствата.
                     За това искам дифиниция на "специален " случай та като ми дадат дечицата по списък на май да мога да се ориентирам кой , кога и как! Mr. Green
                     Ако не ме лъже паметта миналата година имаше 3 предимства и всички останали на общо основание.Как така се пръкнаха 1204 специални? И може ли да ми дадете пример за един такъв специален,че вече се комплексирах какъв бездушен звяр съм  Mr. Green

# 1 107
  • гр.София
 Специални случаи-деца на персонал в ДГ, деца с  тежки съдби и сем. положение( дано никому не се случва),социално слаби или самотни майки. Плюс случая-виц-за детето на унгарския посланик,щото имало било международна спогодба (то пък се залетяло към българско държавно ДЗ).
 И още знайни и незнайни специални случаи. Малко ли частна информация изтече и тук за конкретни примери Mr. Green?

# 1 108
  • София
Съгласна съм с някои от последните постове, особено с това , че в момента цялата ситуация е ненормална и сбъркана и няма място за "глезотии".  Но аз изхождам от следната позиция, значи аз имам само едно дете , което днес записах в системата и ще чакам да видя какво ще стане.
Майчинството ми свършва в края на юни, когато дъщеря ми ще навърши две години и искам да я дам на ясла, защото сега с приходите на мъжа ми и разходите , които имаме, майчинството ни спасява за да закърпим месеца , пак до заплата, без да се лишаваме , но и без луксове.
Ок , аз вече обмислям вариант , какво ще стане ако не приемат дъщеря ми в ясла, ами най-вероятно ще я гледам и мъжа ми ще продължи да работи на две места, като на второто няма да работи от време навреме , а постоянно.
Или ще тръгна на работа и ще я дам на частна или детегледачка , ама все си мисля че в началото моята заплата ще отива за частната ясла или детегледачката или поне по-голяма част от нея. Но как да е , дори и трудно съм сигурна , че ще се справим с едно дете , дори аз да не ходя на работа или тя да е в частна ясла.
Но ако имам две деца и едното ми го вземат в градината , а другото не ,аз пак ще съм принудена да си стоя у дома , а съгласете се че две деца са много, много по-голям разход от едно, най-малкото двоен разход, ако не искаш децата ти да са лишени и от игри иот лакомства и от безгрижно и хубаво детство. Представям си колко трябва да работи бащата или каква заплата трябва да получава майката , за да може едното й дете да е на държавна а другото на частна ясла и ДГ и тя на работа.
Разсъжденията ми може и да са глупави де, аз поне така виждам нещата.

Разсъжденията ти биха били вярни, ако всички разполагаме с еднакви доходи. Но в реалната ситуация може да се получи, че семейство с 1 дете е много по-затруднено от семейство с две или три деца.

# 1 109
  • София
Специални случаи-деца на персонал в ДГ, деца с  тежки съдби и сем. положение( дано никому не се случва),социално слаби или самотни майки. Плюс случая-виц-за детето на унгарския посланик,щото имало било международна спогодба (то пък се залетяло към българско държавно ДЗ).
 И още знайни и незнайни специални случаи. Малко ли частна информация изтече и тук за конкретни примери Mr. Green?

В специалните случаи влизат и директорските и общинските квоти, които в повечето случаи съвсем не са социални.

Общи условия

Активация на акаунт