СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 991
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 380
... т.е. какъвто и регламент за прием да измислят (подаване на молба през 2006 г., регламент на СО, фактор време и пр.) винаги 8 000 деца няма да бъдат приети... но се надавам регламента за прием поне да е справедлив... неприетите все ще са 8000, но поне приетите ще бъдат приети по регламент, който е едновременно законосъобразен и целесъобразен...
... И г-н Джонев на това се надява...- дори неприетите да са удовлетворени,че приема е бил справедлив и прозрачен..

# 1 381
  • София
Момичета,в ИСОДГ има публикувана анкета днес!

# 1 382
# 1 383
Ники, благодаря!  Hug Ако не беше казала, хич нямаше да отворя сайта. Голяма изненада! Нали щяха да изпратят анкетата по мейла на всички родители... Crazy

Използвам поста да информирам всички, които се интересуват от петицията, че днес преди обяд я внесохме лично (аз и друга майка) в институциите. Ако някой се свърже с мен във връзка с петицията, ще ви информирам допълнително. Последното е напълно възможно да се случи от Комисията по жалбите и петициите в Народното събрание.

# 1 384
  • София
Аз получих въпросната анкета на мейла.....след малко отивам да я разгледам.

# 1 385
Аз напоследък не съм се сещала да си отварям пощата, добре че ви прочетох.Оказа се, че на 3-ти март, официалния празник  #Crazy, са ми пратили мейл, че са активирали кандидатстването на Ния...а тя навършва 10 месеца на 08.03....не знам защо е така!И анкетата са ми пратили също, сега ще я прочета по-обстойно  Peace

# 1 386
  • София
Попълних я.
Айде да видим дали ще има ефект   Peace

То детето ми е уредено, ама нали все някога и второ ще имам... трябва да се дава мнение.

# 1 387
Попълних я...не видях предимството за брат/сестра в същото ДЗ...да не би окончателно да е отпаднал този критерий?

# 1 388
  • София
 Peace  и ние попълнихме !

# 1 389
  • София
Попълних я...не видях предимството за брат/сестра в същото ДЗ...да не би окончателно да е отпаднал този критерий?

И мен живо ме вълнува този въпрос. не мога да разбера защо този критерий е отпаднал, а са включени например за работещ в детско заведение?!?

# 1 390
И аз я попълних.., но... не я бях получила на е-майл..А уж трябваше.. newsm78
Както и да е..- важен е крайния резултат..Само дано не пропуснат да ми изпратят е-майл,че детето ми е прието Simple SmileSimple SmileSimple Smile (ако се случи)
Сега сериозно..
До 13.03, когато се очаква да се разглежда официално регламента остават много малко дни. До тогава е важно повече родители, които са заинтересовани да попълнят анкетата и да изразят своето мнение и предпочитания.
Надявам се това да се случи и да се чуе гласа на родителите , които реално са заинтересовани от въпросните критерии..

Опс...извинявам се...- току-що пристигна и в е-майла ми..
Явно е трудно едновременно на всички да се изпрати... Peace

# 1 391
е хубу де-де я тази анкета?аз не я виждам...дайте точен линк ли що ли..

# 1 392
В нея пише изрично,че е изпратена само на родените 2006, 2007,2008...които са пряко заинтересовани.
За съжаление не я копирах преди да я изпратя и...сега просто вече няма как да я видя и аз..

# 1 393
  • София
А може ли само да се регистрирам малките, без да кандидатстват, че искам да попълня анкетата?

# 1 394
  • София
Ето, копирах анкетата:

Анкета към родителите относно правилата за прием в детските градини на Столична община

Уважаеми родители,

На 12.03.2009 г. Столичният общински съвет ще разглежда правилата за прием в детските градини на Столична община, които ще важат за яслени и 1-ва градинска групи от м. септември (деца, родени 2006 г. и по-малки).
Предложението към Столичния общински съвет може да прочетете тук: http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr5
Предложението за правила е изготвено от Дирекция „Образование” на основата на документите от Работната група, мнения на редица заинтересовани организации, експерти, юристи, директори на градини, родителски организации и др. Документите на Работната група може да прочетете тук: http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp.

Вашето мнение по предложените правила е важно!

Моля, отговорете на следните въпроси. Резултатите от анкетата ще бъдат предоставени на общинските съветници преди заседанието на Столичния общински съвет.

Въпрос 1:
Съгласни ли сте приемът да се осъществява по набори - деца, родени в една и съща година? (Това означава, че опашките на чакащите и класирането ще бъдат разделени по набори. По решение на родителите и съгласие на директор, деца, родени през януари могат да кандидатстват с предишния набор.)     
определено НЕ по-скоро НЕ неутрално по-скоро ДА определено ДА

Въпрос 2:
Съгласни ли сте с най-високо предимство да се приемат деца в затруднено социално положение, а именно: сираци и полусираци; деца, на които поне един от родителите е с инвалидност от 71 % до 100 %; деца на неизвестен родител или родител с отнети родителски права; Дете, настанено за отглеждане в приемно семейство; деца в риск съгласно Закона за закрила на детето? (По статистически данни, тези деца (заедно с децата в многодетни семейства и близнаците) са не повече от 15% от общия брой деца.)     

Въпрос 3:
Вие в затруднено социално положение ли сте по критериите от предишния въпрос? 
ДА НЕ

Въпрос 4:
Съгласни ли сте с предимство да се приемат деца, които имат поне един родител или баба/дядо, които работят в детско заведение на територията на Столична община? (Съществува сериозен недостиг на персонал в детските градини и заплащането не е атрактивно.)     

Въпрос 5:
Съгласни ли сте с предимство да се приемат деца-близнаци?     

Въпрос 6:
Съгласни ли сте с предимство да се приемат деца от многодетни семейства (с три и повече деца)?     

Въпрос 7:
Съгласни ли сте с допълнително предимство да се приемат деца на родители с постоянен или настоящ адрес на територията на Столична община?     

Въпрос 8:
Съгласни ли сте с допълнително предимство да се приемат деца на родители, които нямат задължения за местни данъци и такси към Столична община за предходните години?     

Въпрос 9:
Съгласни ли сте с допълнително предимство да се приемат деца, които посещават самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община най-малко 6 месеца преди записване?     

Въпрос 10:
Вашето дете посещава ли самостоятелна общинска детска ясла на територията на Столична община? 
ДА НЕ

Въпрос 11:
Съгласни ли сте да се въведат квоти за деца с предимства в затруднено социално положение? (Квотите важат само за групите с прием от септември за всеки набор отделно. На деца от семейства в затруднено социално положение е по-трудно да посещават далечни детски градини.)     

Въпрос 12:
Ако приемате въвеждането на квоти за деца с предимства в затруднено социално положение, какво ограничение предлагате? по-малко от 30%
 30%
 40%
 50%
 повече от 50%
 да се определя от Педагогическия съвет на всяка градина отделно
 други (посочете в текстовото поле накрая на анкетата)

Въпрос 13:
Съгласни ли сте с допълнително предимство да се приемат деца, чиито родители работят и са социално осигурени? (Включват се и родители, които са в отпуск по майчинство, както и редовни студенти.)     

Въпрос 14:
Съгласни ли сте с допълнително предимство да се приемат деца, чиито родители работят в системата на столичното образование?     

Въпрос 15:
Имайки предвид анализа на алтернативите за избор при равен брой точки, какво е вашето предпочитание? (Анализът е публикуван тук: http://kg.sofia.bg/?page=wrk-grp&prot=pr4. Изберете един вариант.) Доходи - възходяща подредба по средномесечен доход на член от семейството за последните 12 месеца;
 Местни данъци и такси - низходяща подредба по сума от данъците платени от родителите за предходната година - неплатени дължими суми се изваждат;
 Жребий - по равномерно разпределено случайно число с публичен регистър;
 Дата на първоначална адресна регистрация в София - възходяща подредба по продължителност на регистрация в София;
 Време на кандидатстване чрез ИСОДГ - възходяща подредба по дата/час/минута/секунда на кандидатстване след определена дата и час (както през 2008 г.);
 Нито един от тези варианти (ако имате предложение за алтернативен вариант, посочете го в текстовото поле накрая на анкетата)

Въпрос 16:
Ако имате допълнителни коментари по правилата за прием, напишете ги тук:

Общи условия

Активация на акаунт