СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 69 822
  • 1 648
  •   1
Отговори
# 1 500
                            Да във нашата ДГ са 11-12 бройки близнаци,но не са в една група и тези от яслата също няма да бъдат в една.Точно това казах,че при 14 групи само 2 двойки са в една група.При това са от различни набори .В яслата има в едната група 3 двойки,но не са от един набор.Както и да ги смятаме 22-24 деца при 350-400 са си никакъв %. Laughing При това са влизали в ДЗ през различни години.

# 1 501
Little wingels , няма смисъл да спорим, докато не видим окончателния вариант..
ДА, това е моето виждане за нещата.
Смятам, че квотата от 30% би била повече от достатъчна само за социалните случаи, АКО се разпределят равномаерно между градините..
15% от общия брой деца( както сочи статистиката), не означава, 15% кандидатстващи във всяка от ДГ.. Опитвам се да кажа,че в НЯКОЙ ДГ, е възможно да кандидатстват повече от 30% от свободните места деца от социалните случаи (Пример...Приемат се 24деца т.е. макс 7 деца от социалните случаи - ако за някои ДГ кандидатстват по 10-15 деца, то..какво ги правим 3-те? ..или 8-те, които остават?....)  В примера съм приела,че тия деца кандидатстват само за една ДГ, защото другите не са им удобни..като местоположение..(има такива квартали )
Та...за тях ми е думата..
ВЕРНО,че в някоя друга ДГ, вероятно няма да има 30% кандидатстващи, т.е..ще има 2 деца за 7 места.. и другите места вероятно ще се заемат от останалите деца..
 newsm78 newsm78 newsm78
Дали пък...тия 30% няма да си стоят свободни и да чакат деца в риск? (звучи доста безумно, но...знае ли човек..- вече всичко е възможно)
..
Абсолютно нищо не пречи в рамките на всяко класиране детето да си участва със своите Х точки по критериите за предимства за 30% от местата и със своите У точки (разилични за всяка отделна желана градина) за оставащите 70%.. КОЕ ти се вижда странно? Изобщо не е нужно да се трият точки..Просто си се редиш на две опашки и на двете имаш различни точки..
Признавам,че това е само мое тълкуване..
Може да се окаже, че нещата са още по-безумни..

Според мен е редно, ако в една ДГ се запълнят всички 30 % и има все още деца по социалните критерии тези деца да са с предимство в следващата най-близка ДГ, за да е сигурно, че все пак ще посещават ДЗ, а няма да си останат вкъщи...а не да се увеличи процентът в тази ДГ...не знам, това е само мнение.Вие как мислите?

# 1 502
  • нейде там, където ....
......въобще не пише как и кога ще се прилагат доп. критерии от ПС. ......2 отделни класирания, или 1 класиране в 2 тура. Никъде в проекта не пише такова нещо! ...
И на мен ми прилича на две отделни класирания, както е описано в проекта. Макар да е логично описаното от *щурчо*, не е обяснено точно и недвусмислено.

# 1 503
Такъв беше оригиналния вариант на квотния принцип на Лови-татко..
Да се кандидатства на две различни опашки.
Тези деца, които са с условни предимства да си кандидатстват в квотата за предимства и ако не ги приемат по първо желание да се пробват по второ, трето и т.н..както всички останали..
Останалите места да са за всички останали деца.

# 1 504
......въобще не пише как и кога ще се прилагат доп. критерии от ПС. ......2 отделни класирания, или 1 класиране в 2 тура. Никъде в проекта не пише такова нещо! ...
И на мен ми прилича на две отделни класирания, както е описано в проекта. Макар да е логично описаното от *щурчо*, не е обяснено точно и недвусмислено.

Ами...не е обяснено недвусмислено, понеже все още решение няма..
Възможен е както единия, така и другия вариант, така и съвсем трети..
..
Аз се опитвам да кажа единствено,че така, както е сложена т. за местоживеене при критеритите, АКО всички събиращи каквито и да е точки по критериите се борят за 30%...то..това е най-логичното да се случи..
Разбира се е възможно да е по друг начин. Както се говореше преди - че точките за местоживеене, работещи родители (и евентуално платени данъци), ще се приемат за базови и няма да носят предимства и ще се борят за 70% от местата, а децата, които получават точки по всички останали предимства ще се борят САМО за 30% социална квота.. (само дето аз не успявам да прочета това..)

За случаите брат/сестра в същата ДГ квотния принцип се обезсмисля, понеже...във върпосната ДГ, АКО не им достигнат точките за тия 30%...реално ще са принудени да кандидатстват в друга ДГ и да си водят децата в различни ДГ, АКО изобщо ги приемат..

# 1 505
А видяхте ли съседната тема? Защо ми се струва, че ние докато се опитваме да влезем по каналния ред, други хора си влизат по оня начин...
Дете, прието сега за 1-ва група , че даже и майката се чуди коя от две градини да избере  ooooh!
И сега веднага ми става ясно защо в тази градина ще бъдат обявени 15 места за първа група, интересно кои ли ще са другите 10 деца:
Вижте, най-последните два реда тук

И сега да питам - мами, на които децата са навършили вече три, все още ли ви дава само предварително да кандидатствате? Или вече може и реално?

# 1 506
А видяхте ли съседната тема? Защо ми се струва, че ние докато се опитваме да влезем по каналния ред, други хора си влизат по оня начин...
Дете, приет … 91;па , че даже и майката се чуди коя от две градини да избере  ooooh!
И сега веднага ми става ясно защо в тази градина ще бъдат обявени 15 места за първа група, интересно кои ли ще са другите 10 деца:
Вижте, най-l … 90;ук

И сега да питам - мами, на които децата са навършили вече три, все още ли ви дава само предварително да кандидатствате? Или вече може и реално?
А да беше видяла, че тази тема е от юни 2008 година? Нормално е за тогава момичето да се чуди, в коя градина да запише детето си.

# 1 507
Борисов ще посети обновена детска ясла

09.03.2009
Кметът на София Бойко Борисов ще посети утре 10 март в 11.00 ч. изцяло обновената детска ясла №70 в район "Сердика”, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Детската ясла се намира в кв. „Орландовци”, ул. „Ком „ 24. В детската ясла се отглеждат и възпитават над 70 деца от 10 месечна до 3 годишна възраст и се предлага детска преходна храна на 30 деца ежедневно, които не посещават детско заведение. През 2008 г. Столичен общински съвет определи 3 000 000 лв. капиталови разходи от общинския бюджет за ремонт и оборудване на 27 детски ясли. Закупиха се оборудване и инвентар за кухненските блокове, подмениха се дворни детски съоръжения за 284 000 лв. В края на 2008 г. започнаха ремонтни дейности в 16 детски ясли за над 2 млн. лв. Преустроиха се помещения за нови три групи и предстои тяхното разкриване след оборудването им. В останалите детските ясли ще се извършат предвидените ремонти през 2009 г. като са проведени процедурите по ЗОП и е сключен договор с фирмата изпълнител. С приключване на ремонтните дейности детските ясли ще предоставят на най-малките столичани условия за отглеждане и възпитание, съобразени със съвременните изисквания и с тези предлагани на европейските им връстници./БГНЕС /
БГНЕС

# 1 508

А да беше видяла, че тази тема е от юни 2008 година? Нормално е за тогава момичето да се чуди, в коя градина да запише детето си.

Да, права си, извинявам се на авторката  Blush  Embarassed Заблудила съм се от последните отговори  Embarassed
Но все пак продължавам да се чудя дали в сайта ще бъдат обявени всичките места в групи.

# 1 509
Здравейте, мили мами.

Аз съм една заблудена майка, която за съжаление няма много време да чете и да пише в темичките ви, но сега имам един въпос, на който предполагам че вие имате отговор и няма да ми се наложи да ровя из стотиците страници, които сте изписали за детските градини.

Дъщеря ми ще стане на 3 годинки на 18 април 2009, на този етап може предварително да кандидаства само за ЦДГ и кандидатурата ще се активнара на 18.04.
Интересува ме дали трябва отново да кандидатсва в ОДЗ-то, в което сега е резерва?
Например: кандидатсвала съм за ясла за 2008/2009 в ОДЗ - съответно дъщеря ми не беше приета и е в резервите, сега за 2009/2010 ще се прехвърли ли автоматично кандидатурата й за първа градинска група или трябва да кандидатсваме наново във въпросното ОДЗ?

Предварително благодаря.

Поздрави

# 1 510
 Момичета много хубаво дъвчем квотите, НО какво стана с квотата момче / момиче, която се обсъждаше? Знаете ли нещо по този въпрос?

Ще трябва да кандидатствате отново вече за ДГ, а не ясла, след като се приеме окончателния регламент.  Peace

# 1 511
Нищо не се знае за сега. Даже не е ясно кога ще се активира кандидатурата ви за ЦДГ.
Следете новините на сайта и тук в тази тема. СОС ще разглежда и гласува регламента на 13.03. тогава и най-вероятно ще се разбере как, кой, къде и по какви правила ще кандидатства.

# 1 512
  • Върху лъчите на Слънцето.
Това не беше среща на работната група. На последната среща бяхме заедно с теб. После не е имало никакви срещи.
...
Как според теб да информирам някого своевременно? Между другото на заседанието Фандъкова представи проекта като базиран на работата на работната група, което също оспорих. И ако не бяхме присъствали с Кабо Алма, сега документът щеше да бъде приет в същия вид или с леки редакционни забележки.

Не че във вторник не могат да го направят.

Струва ми де, че съвсем спокойно могат да кажат, че е имало среща на Работната група, само че това ще бъде тяхна си такава... и само те ще си го знаят, а родителите, разчитащи на радио и TV да се осведомят - не.

# 1 513
Регистрирах дъщеря си в системата в началото на януари тази година.Кандидатствахме за 3 ОДЗ и 3 ЦДГ в района по местоживеене.За ЦДГ бяхме в предварително кандидатстване и в деня на РД,получих на е-майл известяване,че кандидатурата ни за ЦДГ е активирана.Участвахме автоматично в следващото по ред текущо класиране.

# 1 514
Регистрирах дъщеря си в системата в началото на януари тази година.Кандидатствахме за 3 ОДЗ и 3 ЦДГ в района по местоживеене.За ЦДГ бяхме в предварително кандидатстване и в деня на РД,получих на е-майл известяване,че кандидатурата ни за ЦДГ е активирана.Участвахме автоматично в следващото по ред текущо класиране.
и при нас така с разлика че е само една ЦДГ останалите 2 са ОДЗ

Общи условия

Активация на акаунт