КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 13

• 43 599
  • 329
  •   1
Отговори
# 165
Кампания Стипендии зпочва от днес.

http://www.aas-sofia.org/admission/scholarship/
http://dnes.dir.bg/2009/03/11/news4118157.html

Успех на всички, които са решили да изпитат знанията си!   bouquet

# 166
Кампания Стипендии зпочва от днес.

http://www.aas-sofia.org/admission/scholarship/
http://dnes.dir.bg/2009/03/11/news4118157.html

Успех на всички, които са решили да изпитат знанията си!   bouquet

Саше, жесток си! Много благодаря!   bouquet

# 167
Много готино!

# 168
До Сашо.
Аз съм нов участник във форума. Регистрирах се защото темата за ААУ ме интересува и имам няколко въпроса. Изпратих ти лично съобщение, но отговора може би интересува повече хора, затова го задавам и във форума.
1. Как стои въпроса със тестовете за стипендии - какъв е формата и нивото на трудност? Какво ниво на английски е необходимо? Има ли някъде в нета примерни тестове? Ти самият как се подготви?
2. Има ли общежитие към училището?

# 169
UD, писах ти на лични. Формата не искам да го коментирам от лични съображения - надявам се разбириате  Sad, но ми пшете на лични, ако ви интересува повече. Изпитите не са много трудни. Английският трябва да е много добър. Минимум Intermediate/Upper Intermediate. Аз бях Advanced - учил съм английски 12 години без прекъсване. Трябва да можеш да говориш за интервюто. Тестове в нета няма и от сега ви казвам, че школи, които подготвят няма!!! Никакви, абсолютно никакви!!! Аз не съм се подготвял, защото не знаех какво да очаквам. Преди интервюто просто изслушах едно бизнес интервю как протича, и това беше. За изпита няма как да се подготвиш. Той проверява до къде са ти възможностите. Общежитие няма. Ако имате някакви въпроси по-общи пишете във форума, ако са по-специални на лични.  Simple Smile  Hug

# 170
Сашо, къде си учил английски? Къде  и как си се готвил за нивата и сертификатите?
Браво за нивото! Simple Smile

# 171
# 172
Частните школа май че се опитват да се борят за собствени програми на обучение:

Реабилитират частните школа
25 март 2009 / News.dir.bg
Над 50% от българските родители са недоволни от качеството на образованието в страната, заяви Георги Казаков от фондация “Пайдея”, по време на дискусия за частните училища.
Според Казаков, българската образователна система няма инструменти за измерване на конкурентноспособността. Един от тези инструменти е участието в европейски образователни програми. Най-важният проблем на нашето образование е, че не осигурява адекватност на пазара на труда, смята Казаков, цитиран от БГНЕС.
Предложеният закон за училищното образование, който стана по-известен с отлагането си на заседанието на Министерски съвет миналия четвъртък, отколкото с недостатъчния брой представяния и дискусии по него, не е избистрил поднормативните актове. Над 200 са наредбите и различните нормативните актове, които уреждат различни казуси, обясни Георги Казаков. Те не могат да бъдат пренебрегнати. Мерките за повишаване на дисциплината в новия проектозакон са повърхностни, смята още той.
Необходимо е в закона да се включи възможността частните училища да имат авторски учебни програми, заяви председателят на Българската асоциация на частните училища Милка Славчева. Сега само професионалните гимназии имат тази възможност. Нужно е да има частни училища, за да се повиши конкурентноспособността в образованието, допълни Славчева.
С авторските учебни програми всяко частно училище ще има свой облик, в зависимост от профила и спецификата си, за да е конкурентно на държавните и общинските училища, посочи Милка Славчева. Тя постави и въпроса за авторски учебен план в частните училища, съобразен с държавните образователни изисквания в различните степени на образованието.
Председателят на БАЧУ попита риторично къде е написано, че частните училища имат лоша репутация и отбеляза, че някои от частните училища у нас са вече на 15-16 години. 90% от частните училища, създадени от 1992 до 1996 г., сега са реално съществуващи, жизнеспособни са, и "произвеждат" всяка година випуски, които намират реализация не само във висши училища у нас, но и в чужбина, допълни Славчева. Според нея не става въпрос за лоша репутация, а за битуващо негативно мислене в обществото ни към частните училища.
Форумът беше организиран заедно с частното средно общообразователно училище "Рьорих". Негови възпитаници представиха данни от анкета от последната седмица сред 121 ученици. Според нея 46% от анкетираните смятат, че българското частно образование е конкурентно. Над 50% от запитаните заявяват, че по-малките паралелки са по-ефективни. Според 47% от участвалите в анкетата оценките в частните училища са обективни.

# 173
Сашо, къде си учил английски? Къде  и как си се готвил за нивата и сертификатите?
Браво за нивото! Simple Smile

От 3 до 7 години - частен учител
От 1 до 7 клас - Алианс
8 клас - Алианс + 1 АЕГ, където бях с подготетата и спях, но в Алианса си беше зор голям. Crazy
9 клас - ААУ 
 Hug

# 174
Сашо, много благодаря!

Нещо за вашето у-ще от тези дни
http://forthenature.org/news/671

# 175
Сашо, много благодаря!

Нещо за вашето у-ще от тези дни
http://forthenature.org/news/671

И малко информация от мен. Сега участвам в един проект, където подпомагаме училището за деца с увреден слух в Бъкстон.  Simple Smile

# 176
  • София
Интересувам се, някой има ли информация кои частни училища вдигат таксите си за учебната 2009/2010

# 177
  • Варна
Всяка година таксите търпят корекции, предполагам ,че и тази няма да е по-различно

# 178
Всяка година таксите търпят корекции, предполагам ,че и тази няма да е по-различно

Не е вярно, че всяка година са търпели корекции. Доста години си бяха едни и същи. А реално в момента доста цени падат.
Дали излезе в "Капитал" приложението за образованието?

# 179
  • София

Не е вярно, че всяка година са търпели корекции. Доста години си бяха едни и същи. А реално в момента доста цени падат.
Дали излезе в "Капитал" приложението за образованието?
именно Grinning

Общи условия

Активация на акаунт