Аденом на хипофиzата - тема 3

• 66 160
  • 756
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте и от мен!
Аз вече 1 месец не съм пила достинекса. Утре ще правя изследвания да видим колко е пролактина, макар че почти съм сигурна че ще ми е висок  ooooh!
mimi panayotova, и аз знам, че пролактина не трябва да е под долната граница.
И аз като си помисля за ЯМР ми се плаче newsm45
Лек ден  Hug

# 31
всеки път ми намаляват дозата сега съм на два пъти на седмица по 1/4 таблетка т.е. по половин таблетка на седмица ми се пада newsm78
незнам дали може по малко от това #Crazy , аз и без това трудно се справям с разделянето на това малко хапченче #2gunfire

# 32
Здравейте, момичета.
Добре дошли на всички нови попълнения.
За да изчезни аденома е добре пролактина да е на долна граница, но за правилното функциониране на хипофизата е добре стойностите на пролактина да са на средно ниво. Поне на мен така ми обясни ендокринолога.
Само при лечение с достинекс може да изчезни аденома, докато другите лекарства само го свиват и не позволяват да расте.
Приятен и успешен ден, и седмица.  Hug 

# 33
Здравейте, момичета!
Току-що си взех изследванията. Пролактин 47.77 /3.24-29.12/.
Следобяд съм при ендото да видим каква ще баде дозата. /Знам диагнозата и чакам дозата  Laughing/

# 34
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Току-що си взех изследванията. Пролактин 47.77 /3.24-29.12/.
Следобяд съм при ендото да видим каква ще баде дозата. /Знам диагнозата и чакам дозата  Laughing/

Добре, че още имаме чувство за хумор Laughing

# 35
  • София
Момичета от София, при кой доктор (ендокринолог) ходите? Който работи със здравната каса имам предвид. Благодаря ви предварително.

# 36
Зазолинка,тези два хормона ,които говорят за яй4ников резерв не съм ги и 4увала..Сега или трябва да намеря свестния гинеколог или да  поискам това изследване от този ,при който съм сега.Въпросът е трябва ли все аз да се ровя за да прося това или онова.Защо трябва да се самообразовам ,вместо гинекологът да води нещата?ритори4ни въпросиВе4е с обонянието ги усещам  тези лекари,които  не са  всъщност  лекари...А времето си те4е...Благодаря ти за съвета  bouquet

Ивенце,наистина проблем  е да  се намери добър гинеколог,детски лекар както и зъболекар във Виена.Поне за мен е така.Е,сигурно ако отида да плащам  ще се намери  добър,но  аз нямам тази възможност в момента.

Днес си взех изследването  за  етрадиол и ФСХ.нищо не разбирам .Къде да гледам сега като трети месец нямам менструация?

Östradiol (E2)   10
      pg/ml   

Follikelphase:    13 - 166
                                  Ovulationspeak:   86 - 498
                                  Lutealphase:      44 - 211
                                  postmenopausal:    5 -  55

Hypophysenhormone:
   FSH (Follikelstimul.Hormon)   118.1
      mU/ml   

Follikelphase:   3.5 - 12.5
                                  Ovulationspeak:  4.7 - 21.5
                                  Lutealphase:     1.7 - 7.7
                                  Postmenopause:   25.8 - 134.8   

Моля някой ако може да ми поясни.. Praynig  Praynig Благодаря  bouquet

# 37
Момичета,
вчера ходих при ендото. Каза ми да започна пак достинекса по 1/4 през седмица. След месец ще правя пак изследвания.
Sarrah, незнам къде точно се гледа, ама където и да гледаш естрадиола е нисък, а FSH висок и то доста висок.
Целувки на всички!!! Hug

# 38
  • София
Sarrah, наистина е така. Много доктори са само на думи такива. И аз си задавам същите риторични въпроси....  Confused Относно резултатите ти, t_pavlova ти е казала. Има значение на кой ден от цикъла си направила изследването. Обикновено това се прави на 3-5 ден. Ако е така, то гледай референтната стойност в Follikelphase. Наистина имаш нужда от добър специалист, и гинеколог, и ендокринолог. Желая ти успех!
Хубав ден на всички от мен!  Hug

# 39
Sarrah , ФСХ ти е ужасно високо. На колко години си? Консултирай се с добър лекар, най добре ендокринолог. Реzултатите ти са като zа менопауzа, но това може да е zаради липсата на ментруация от толкова време. Най добре е да ти предиzвикат цикъла и тогава на ново да се иzследват хормоните и то не само теzи а и няколко други. 

# 40
Здравейте момичета!!!
Отдавна не съм писала тук, но ви чета, когато имам възможност.
Честито на мамчетата с бебешоците baby_neutralДа са ви живи
и здрави, и много да слушкат..
През другата седмица най-вероятно ще съм на ЯМР..Стискайте палци
моето аденомче да е изчезнало/как ли ще стане това като не съм пила
никакви медикаменти newsm78/ или поне  да не е пораснало.. Praynig
Много  Hugна всички!!!

# 41
Здравейте момичета, минах ЯМРа Wink.Е да обаче още съм без лечение.Нямам аденом но имам увеличена хипофиза и това много узадачи моя ендокринолог.И на мен ми е странно като не е аденом или киста какво е тогава:(.Изпратиха ме при професор захариева за лечение. Някой между другото ходил ли е при нея, че май тя е последната ми надежда?
Ако на някой му предстои ЯМР не се притеснявайте хич не е страшно и гадно.Аз съм с клаустрофобия а не ми беше хич гадно.Просто си мислете за нещо приятно и това е:).
Прегръдки на всички мами , както разбира се и на бъдещите таива Wink

# 42
Здравейте момичета,след едномесечно чакане,най-после имам направление за ЯМР,надявам се всичко да е наред или поне да не се е увеличил от бременността.Ще ви пиша когато разбера какво се случва.
Пожелавам на всички хубави и слънчеви почивни дни.

# 43
Здравейте мили момичета Hug. Искам да ви честитя Баба Марта и да ви пожелая да сте здрави, много късмет, румени бузки и слънчево настроение  bouquet. Нека март ни донесе само хубави мигове. На всички много  love001 и късмет thumbsup.

# 44
  • София
Честита Баба Марта и от мен! Много здраве, радости и усмивки пожелавам на вас и вашите семейства!   Heart Eyes

Последна редакция: нд, 01 мар 2009, 10:51 от Zazolinka

Общи условия

Активация на акаунт