Аденом на хипофиzата - тема 3

• 65 779
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
cvvety, дано вече да нямаш аденом.
sesiliqqq, лечението е едно и също. Въпроса е ако имаш аденом да се следи дали намалява или расте.
Лек ден и много  Hug

# 391
  • Пловдив
sesiliqqq , лечението при висок пролактин и аденом е бромокриптин. От тази гледна точка може и без ЯМР, лечението е ясно.Но аз искам да знам ,ако има нещо в главата ми. А тези доктори  #Cussing out #Cussing out нямам думи.................

# 392
Здравейте момичета,
Вчера си взех резултатите от ЯМР и имам хубава и лоша новина.
1. Хубавата - не се визуализира аденом на хипофизата вече Simple Smile (най после)
2.Лошата- но се виждало нещо друго странично далече от хипофизата и се наложи още един ЯМР на момента- и за съжаление си имам нов съквартирант и то доста по-голям 25-30мм:(. Сега отивам на консултация с неврохирург  и съм ужасно притеснена Sad(Дано се лекува и успея да се преборя и с това).
Аз до сега(10год) съм била на бромокриптин и си мислех, че нямам никакви странични действия.
но като препрочетох, книжката към бромото се указа, че преди 5 години когато бях в болница за излив на белия дроб май е било от това. Така че, ако имате възможност не пийте бромокриптин Sad.
А кога ще имам бебче, времето си минава Sad
Лек ден момичета и дано има повече хубави новини и имаме сили да се борим с живота.

# 393
t_pavlova благодаря за подкрепата Simple Smile

# 394
Здравейте момичета!!!
cvvety, съжалявам за новия ти съквартирант, но нещо не разбирам, имаш нов аденом
на друго място, така ли? Дано всичко да е наред.Горе главата! Трябва да сме силни,
за да се преборим с това, което ни поднася съдбата.
Приятен и успешен ден на всички!  bouquet  bouquet  bouquet

# 395
Здравейте,момичета!От вторник съм на Бромокриптин като първите 2 дни го пих по 1/2 вечер,а четвъртък,петък и събота по 1 вечер.Днес ми стана мн зле кръвното ми е 90/70 и звънях на лекаря(Аг),които ми го изписа  и той ми каза да не го пия тази вечер,а утре 1/2.
Някои имал ли е моите проблеми и ако не ми понася дали има алтернатива(освен Достинекс)?

# 396
Ами имаШе някакъв друг zаместител.
Иначе бромото го пиех винаги вечер непосредствено преди лягане. Така проспивах страничните действия.  Grinning

# 397
Zdraweite!moite problemi s hipofizata sa ot okolo 5 godini.Sled kato se rodi dachteria mi prolaktinat mi beche do ugasiavachtite  4000!!! S parlodel  v momenta e  okolo 800. na rezonansa otkriha che imam adenom okolo 4 mm. Sas sapruga mi mnogo iskame 2 dete , no lekarite mi kazvat che e opasno po vreme na bremenostta adenomcheto da ne porasne mnogo barzo!!! Neznaia kakvo da pravia? Dali da predprieme tazi krachka? Dali e zastracheno moeto zdrave?MOLIA VI ako imate niakakva iasnota otnosno tova da mi pichete!Ako zabremeneia dali tozi adenom chte porasne  pod natiska na hormonalnite promeni prez bremenostta?  Heart Eyes :)Tina

# 398
Не се притеснявай толкова много. Аденомът ти е малък, дори и да порасне няколко милиметра няма да ти съzдава проблеми. Най добре се консултирай с добър ендокринолог. Аz бях бременна само 3 месеца, но аденомът не беШе пораснал. А 2 години след бременността вече беШе напълно иzчеzнал. Важно е да си намериШ добри лекари, които да те следят и да ти наzначат адекватно лечение, zаЩото опасността от аборт при нас е малко по голяма.

# 399
mnogo blagodaria na MILE! Az smiatam che hodia pri dobri lekari v klianikata po endokrinologia v Sofia! da spodelia i dr. problem-lekarit mi be kazal da povtoria rezonansa sled 3 ili 6 meseca,za da se vidi dali raste!No az ispitvam strah ot samoto zatvoreno prostranstvo v trabata i veche okolo godina ne sabiram kurag da otida! znaete li niakakav drug aparat - razbrah che mai v onkologiata ima niakakav po-savremenen tomograf? blagodaria vi

# 400
Няма друг метод. Говори с лекарите дали не могат да ти дадат някакво успокойтелно преди това.

# 401
Здравей,Tistefi. ЯМР е най-добрия апарат за аденома. И аз имам страх от затворени пространства, но и двата пъти използвах лента за очи за да не виждам нищо. Така процедира та е по поносима, ако не можеш да си намериш плътна лента за очи или глава, там в ЯМР-то имат служебни, поне на мен ми предложиха първия път, втория също, но аз се бях подготвила и си носех. Ужаса наистина е голям когато страдаш от клаустрофобия, много добре те разбирам, но все пак трябва да го направиш ЯМР-то за да се види има ли ефект лечението.
Успех ти желая, дано да съм ти била полезна.

# 402
Здравейте момичета Hug. Да ви дам отчет какво се случва с мен почти 10 месеца след като спрях достинекса - пролактина започна да се повишава - при горна граница 25,25 е 28,9. Не е много, но доктора настоява да почна с четвъртинка достинекс на седмица, за да го държим в средни стойности. Освен това и FSH ми е повишено. Според доки двата хормона са свързани и се "борят" един с друг. Ще пия и за това хапове. Някой от вас знае ли какво означава това newsm78. Основния проблем при мен си остава зверското главоболие Sick. Другата седмица ще минавам на доплер за оросяването и ще видим и там дали има нещо.
Пишете как сте. Много  Hug на всички.

# 403
  • Пловдив
Даф, мила, повишенето ФСХ най-вече говори за намален яйчников резерв. Много ми е мъчно, че не можеш да се оттървеш от това проклето главоболие.

# 404
Здравейте, момичета!
Днес правих изследване на пролактина - 115,58 /3,24-29,12/  ooooh!. Утре имам час за ендото да видим какво ще правим.
Лек ден!!!

Последна редакция: чт, 02 юли 2009, 13:07 от t_pavlova

Общи условия

Активация на акаунт