Аденом на хипофиzата - тема 3

• 65 779
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте момичета Hug.
Цеци  bouquet, благодаря мила. Аз знам, че означава изчерпан яйчников резерв, но съм млада още Wink.
t_pavlova, ти не пиеше ли лекарства за пролактина? Какво стана при ендото?
Лек ден на всички.

# 406
daf7, в момента нищо не пия. От както съм разбрала, че съм бременна трима доктора /2 - АГ и ендото/ казаха да не пия никакви хапчета за пролактина. И това е резултата - пролактин 115,58. Вече съм в 13г.с. На ендото съм днес в 2 и след това ще мина през АГ. Ще ви пиша после.
Лек ден

# 407
  • Пловдив
t_pavlova,колкото доктори , толкова и мнения newsm78.При мен всичките лекари, които посещавах  бяха категорични, че трябва да пия бромо . Дано с ендото намерите вярното за теб решение .Аз с хапчета бях повишила много пролактина .Забременях с 200 , а в твоите седмици ми беше около 900 с една таблетка парлодел дневно.За тези неще не се доверявай на гинеколозите, те не ги разбират много нещата .Пиши какво е станало  Hug

# 408
Анели, при какви референтни стойности ти е бил толкотва пролактина. Вчера като се чух с ендото по тел. за да си запазя час за днес каза че сигурно ще ми изпише бромокриптин. Много ме е страх хапчетата да не навредят на бебо, обаче и не искам да става най-лошото.  #Crazy

# 409
  • Пловдив
t_pavlova , при горна граница 560  ми беше около 900.Аз пих парлодел до края(три дни преди секциото)Умирах от притеснение  да не навредя на бебето,  но са ми били напразни страховете .Това лекарство го изписват даже по време на кърмене за намаляване на кърмата ,което ме кара да си мисля , че не е опасно . Аз и друг път съм писала, че точно в тази седмица направих сериозен кръвоизлив и като не намериха обяснение докторите, казаха че е от рязкото покачване на пролактина. Слава богу само с много системи и инжекции се разминах и бебчо си е имал дни  Heart Eyes.Виж какво ще ти каже доктора и тогава решавай.Имаш ли му доверие на ендото ? Naughty

# 410
  • Пловдив
Здравейте момичета Hug.
Цеци  bouquet, благодаря мила. Аз знам, че означава изчерпан яйчников резерв, но съм млада още Wink.
t_pavlova, ти не пиеше ли лекарства за пролактина? Какво стана при ендото?
Лек ден на всички.

Мило, и аз съм младичка, ама за жалост съм с тази диагноза Confused

# 411
Здравейте момичета!!!
Чета Ви и си мисля, всички се оплакваме от нещо, имаме си диагнозите,
дали има някой, който се излекувал напълно и вече да е ОК или ще си мрем с тях.. newsm78
Приятен ден на всички и  Hug Hug Hugот мен!!!

# 412
Здравейте отново!
Резултатите са следните:
Първия гинеколог - категорично против приемането на каквито и да е хапчета за намаляване на пролактина.
Ендокринолога - изписа ми бромокриптин 1 седмица по 1/2 и след това по 1т.
Втория гинеколог - след 10 дни да направя нови изследвания и ако стойностите не са се повишили, не пия нищо, а ако са повишени - бромокриптин. Каза също, че е против пиенето на бромо по време на бременност.
 #Crazy
Кажете сега какво да правя? newsm78

# 413
t_pavlova, тук категорично отричат пиенето на лекарства. Аз също съм питала.
А твоят пролактин е 115 при какви граници?

Доколкото разгледах в интернет - при бременност стойностите са много по-високи  Thinking

# 414
  • София
t_pavlova, първо се успокой. Аз съм се консултирала с 4 доктори по въпроса (2 ендокринолози, един гинеколог и 1 с двете специалности) Всички смятат, че трябва да се пие лекарство за Пролактина по време на бременност, в моя случай Достинекс - то е и най-новото, най-пречистеното и с най-малко странични ефекти. Имаше разминаване в мненията на докторите до кога да се пие. Единият каза да се спре постепенно в края на 3 месец, другия да се пие до 6-я, а трети пък казваше да се следи нивото на хормона и според това как нараства, да се прецени, като можело и до няколко седмици преди раждането да се пие, както е случая на Анели.
Желая ти да вземеш най-доброто решение. Стискам палци за теб.  Hug

# 415
  • Пловдив
Аз също не исках да пия лекарства, но докторите ми казаха да избирам  между шанса да родя или да изгубя бебето. За жалост има доста случаи , в които има спонтанни аборти заради висок пролактин . t_pavlova,   нека всичко при теб е нормално Praynig Praynig
Зазолинка така е Hug Hug При мен пролактина стигна доста високи граници  някъде около 2300.Първоначално идеята беше да го пия до 6 месец, защото  с лекарства  поддържах нива около 500. Но само за 20 дни рязко го вдигнах и ендокриноложката беше категорична че няма да рискува бебето  и каза да продължавам. Консултирах се с още двама лекари и с доктор Тодорова и тримата бях единодушни -до раждане . Всъщност май нямах възможност да  избирам , при три еднакви мнения Whistling

Последна редакция: пт, 03 юли 2009, 17:22 от Aнели

# 416
Здравейте момичета Hug.
Цеци, мило, много съжалявам Sad.
sofi_aa, аз си мислех, че съм се отървала от пиенето на хапове, но явно не. Май ще излезе вярно това, че достинекс /или друго/се пие дълги години.
t_pavlova, желая ти успех мила.
Желая ви приятна почивка на всички и много  Hug.

# 417
Благодаря ви за подкрепата момичета Hug
В крайна сметка реших да изчакам до другата седдмица и пак да изследвам пролактина и тогава ще решим какво да правя.
Iventse, пролактина ми е 115 при стойности /3,24-29,12/.
Приятна почивка!

# 418
Успех както и да решиш.  Hug

Аз разгледах много неща в интернет и навсякъде виждам различни референтни стойности при бременност затова те и попитах Simple Smile

Ето ( това ми е източника, книга на австрийски професор -http://www.med4you.at/laborbefunde/lbef3/lbef_prolaktin_prolactin.htm)

Без бременност 2.8 - 29.2    µg/l     или 59 - 619    mIU/l
при бременност  9.7 - 208.5     µg/l  или   206 - 4420     mIU/l

Същото намирам и във френските източници.
Ето от гида на Инситут Пастъор (http://books.google.fr/books?id=7um4Sfq7N0wC&pg=PA798&lp … sult&resnum=1)

нормални стойност (без бременност) до 25 µg/l

при бременност:
от 6 до 10 седмица след последния цикъл 10 - 80 µg/l
от 11 до 15 седмица след последния цикъл 10 - 120 µg/l
от 16 до 20 седмица след последния цикъл 20 - 150  µg/l

# 419
Благодаря ти, Iventse  Hug
Малко се успокоих, защото моите резултати са в границите на стойностите при бременност.
Но ще видим другата седмица  Praynig
Лек ден

Общи условия

Активация на акаунт