Аденом на хипофиzата - тема 3

• 65 790
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, момичета. Някоя от вас ходил ли е във Велинград в санаториума? Не си спомням, но мисля, че някой беше писал, че е ходил или се бъркам? newsm78

# 421
Здравейте момичета!
iva 06, аз съм ходила в санаториума във Велинград две години подред.Тази година ще ходя пак.
Незнам дали от внушение или не, но след това се чувствам нов човек.
Приятна вечер на всички! Hug Hug Hug

# 422
Здравейте момичета ! Вчера бях на ЯМР - няма промяна в големината на аденома . Продължавам си с лекарствата .
Лек ден на всички ...

# 423
Здравейте и от мен....след много идиотщини се добрах до направление за ямр, но ще го правя на друго място (пирогов), просто съм с едно главоболие от месец вече и никой нищо не казва, няма за кога да чакам до другия месец, както ми казаха в другите болници. Не разбирам, за какво е това чакане...на ден само по двама минавали от здравната каса.....и ако си зле седиш и чакаш да ти мине явно, нямам думи просто ooooh! Дано аденомчо си седи кротко и просто да е съвпадение. Приятен ден на всички  Hug

# 424
Фрезия , аз вчера питах дали има връзка главоболието ми с аденома - но ми отговориха отрицателно . Аз също съм с главоболие от близо месец . От нищо не минава - като пия лекарства просто си притъпява болката - но за кратко и имам тежест отзад в тила ...При теб как е ?

# 425
Почти същото, най-вече отзад, на моменти сякаш врата ме боли, в следващия отпред, отгоре....къде ли не, имах и иизтръпване на кожата на главата, гадене...с обезболяващи ми мина, сега от време на време ми напомня, но двама лекари ми казаха да проверя точно аденомчето иначе се съмняват за невралгия, или за зъб, ниско кръвно, ниска захар или и аз не знам от какво вече. Проверявам всичко наред сега и се моля вече да минава, че много ме умори  Tired

# 426
  • Пловдив
И на мен док ми казва, че главоболието и аденома нямат връзка.Обаче при мен главоболието изчезна от раз в момента , в който пролактина влезе в норма. Сега,когато не пия нищо пак изпитвам онова ужасно нетърпимо главоболие , от което даже повръщам Sick #CrazyНека ме убеждават , че едното не зависи от другото Naughty.

# 427
А zаЩо тогава винаги ме питат дали имам главоболие като нямало връzка?  Laughing

# 428
И мен...май както винаги всеки луд е с номера си Joy

# 429
Здравейте! За съжаление имам повод да посетя темата ви  Sad

Бях пуснала една, но явно не съм уцелила подфорума. Много ви четох снощи, което ми помогна да се успокоя и да покажа днес, предполагам реални резултати на пролактин 713 при горна граница 496
Знам, че не е много завишен, но знам, че не е и малко. Повод да направя изследване е последния ми странен и оскъден цикъл, както и по 2-3 капки коластра от гърдите ми  Cry

Ендокриноложката, при която бях още не е видяла резултатите, но е категорична, че каквито и да са те, причина за това състояние е само и единствено "тумор на хипофизата". Тук ще попитам, защото знам, че сте доста осведоменени и изстрадали, за което съжалявам.... Същият проблем след първото дете са имали две мои приятелки, фризьорката ми, майка ми, майките на две мои приятелки и една приятелка като 16 годишна. Не съм заобиколена с много хора, което прави честотата на проблема доста голяма... Въпроса ми е , всички ли са били с аденоми и тумори и не са знаели и после са си имали деца и са си живи здрави, без да знаят какво е пролактин и ЯМР?

Другото, което искам да знам е, до какво най-лошо може да доведе този аденом, освен безплодие?

Благодаря !

# 430
mamor , успокой се първо. Тумор ми zвучи много гроzно, аz си му викам аденом.  Wink Щом имаШ и коластра, а не си раждала (ако правилно съм раzбрала) най вероятно има неЩо на хипофиzата. Обаче Щом си иzчела темата zначи zнаеШ, че неЩата са поправими. Има много добри медикаменти, благодарение на които аденомите иzчеzват или поне доста се смаляват.
При тебе сега е много важно първо да се направи ЯМР, zа да се види дали има и колко е голям. По големите ги отсраняват оперативно, но те не чак толква често среЩани.
А zа прителките и поzнатите ти с деца да кажа, че не е zадължително да са имали аденоми. Аz съЩо имам приятелка, която има дъЩеря на 6 години и продължава да има коластра. По мое настояване отиде на лекар, но всичко и е наред.  Rolling Eyes

Бременност при наличие на аденом всъЩност не е проблем. Важно е да те наблюдава добър лекар, който да иzписва адекватно лечение.

# 431
  На мен мамолога ми каза, че почти всички жени, които са раждали, имат аденом. Т.е. било нормално. Вие как мислите?

# 432
  • Пловдив
  На мен мамолога ми каза, че почти всички жени, които са раждали, имат аденом. Т.е. било нормално. Вие как мислите?

Aз не съм съгласна. Лошото , е че повечето нераждали също имат. Sick

# 433
Абсолютни глупости са това. Тогава zаЩо не са на терапия всички раждали жени?

# 434
Миле, раждала съм преди 1 година и 9 месеца , но кърмих много малко. За това не ми се иска да повярвам, че имам нещо - всички случаи, за които писах са като при мен - 1-2 години след първото дете  Rolling Eyes

Знам, че само ЯМР ще даде отговор, незнам и аз срещу какво се бонтувам и на кой се сърдя... може би на това, че веднага ми лепнаха диагнозата, а според мен има голяма вероятност да го нямам. Хем искам да го чуя, хем няма да повярвам разбира се......... Просто не искам да ходя на ЯМР, имам ужасно преживяване преди години.........

Не съм изчела целите теми, четох първата... така и не рзабрах кой какво предизвиква:
аденома - пролактин или пролактина - аденом.... Не е ли възможно някакво функционално нарушение да предизвика високи нива на пролактина, защо трябва да са непременно морфологични изменения??? Лекарствата, които се пият хормони ли са?

Последна редакция: нд, 12 юли 2009, 12:03 от mamor

Общи условия

Активация на акаунт