Слънчицето вече се показва, а АПРИЛчо лази, ходи и приказва!

• 10 570
  • 305
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Намерих една много полезна тема, сигурно ще е интересна на всички, поне на тези, които не я знаят де:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351150.0

а това е цитат от нея:
Болест: Запушен нос при деца
Симптоми: Запушен нос при деца

Инкубационен период: -
Лечение: Нослето като е запушено се слага лиуспа от праз лук върху външните страни. Също може да се прави парна баня като се слага топла мокра кърпа на нослето, и се задържи за секунди няколо пъти. Като е пълно или има хрема или бактерялна инфекция, или сухи секрети, се почиства с клечка за уши напоена с олио. Сусамено, зехтин, обикновено. Няма значение. Това важи и за нас. При съвсем малки бебета може би е хубаво олиото да се превари на пара, за да е стерилно.  Олиото първо влиза и обира мърсотиите и праха от вътречната стена на нослето. Остава там, сополките омекотяват, и излизат самички, няма нужда от помпа, а новата прах която влиза залепва на олиото и не стига много навътре. При следващото минаване с клечката се почиства.

# 271
  • Варна
Алоказия дано не е нещо сериозно и бързо да се оправи детенцето, но ако и утре като се събуди е така отпаднала най-добре я заведи на лекар  Hug
Реанче не се свиква мила, не знам за другите мами, но аз сигурно никога няма да свикна с това и винаги сърцето ми се къса като си гледам дечицата болни. Последният път беше преди 3-4-ри седмици някъде - първо беше болен бебо, после и каката - ако искаш вярвай нито ми се ядеше, нито ми се спеше, нито с някой ми се говореше, беше ми заседнала една буца в гърлото и само ми се ревеше, но времето минава - децата оздравяват и всичко се забравя - до следващия път разбира се.  Hug
Дано да ни боледуват по-малко дечицата и само да ни радват и много да лудуват, това е знак че са здравички  Hug Heart Eyes

# 272
  • Стара Загора
Привет и от нас...

Биси, дано се оправи бързо Инка, а и всички други болнички, че много лошо като са болни дечица...
Нас нали също ни мъчи една хрема...аз я оправях с май твоята рецепта - лайка с мед Hug 100мл вода, 1 ч.л. мед и 1 с.л. лайка и вариш докато остане наполовина, и пръскане на много стеримар или физиологичен разтвор да се чисти нослето.
Ама при нас определено си беше от зъбите, защото след като проби четвъртия и хремата изчезна мигновенно, а си я влъчихме близо месец...или пък просто е било някакво огромно съвпадение...
Аз също ще хвърлям по едно око как върви отбиването на юнаците, че положението е страшничко - Маги, твоя пост, все едно аз съм го писала - макар че днес определено ми се поизпари ентусиазма да я отбивам засега, ама това е друга тема...
 А и да не казвам как се е научила да ми дърпа блузата и да си търси...ауууу, вече започнах да се съобразявам какво обличам, че а ме е подушила, а не й дам и надава един рев до небесата...да вземе някой да измисли нещо от сорта на девствен пояс ама за цици Naughty
Хриси-Писи, много навреме ми дойде темата, която беше пуснала за отбиването Hug
Пък за формата без коментар...ама и ние се шегувахме с мъж ми, че след второто ще си турна един силикон и рабата е на 6 hahaha

За РД, не е ли още рано...вие направо всичко сте организирали...нашият пък се пада точно на Великден, ще я мислим някак newsm78

Дългичко стана, ама като имам да наваксвам...

# 273
Добро утро!

Хикси,честита ви годишнина,обичайте се много,живейте в мир и разбирателство в новия ви дом!!!  bouquet

Аз пък си залагам на хомеопатията засега PeaceAlokazia,даваш Беладона и това е!Най-вероятно се е заразила от теб!Ако успееш да намериш зелена енергия и коластра,аз съм много доволна от тях Peace Питай педи,тя мисля,че има Peace
КРИСИ...който бърза Grinning
Дани също има такава кола на Дисни,даже благодарение на нея проходи Peace Продължава да си я бута де,вози се на нея,игра е си с едни фигурки,които се вкарват в съответната дупка!Заслужава си всеки лев-според мен Peacevanyivan,забелязах на една снимка на Боби  колата Hug

Тука има сняг...пак ще си киснем по къщЯта Crossing Arms а мен ми се излиза...не ме свърта в нас!
Айде пускайте ТВ-тата и да гледаме Кой е по-по-най Grinning

# 274
  • Варна
за играта на Памперс Карти може да вземете или от детски магазин, или да си поръчат безплатно на тел:02/4899491. Имайте предвид, че уолкърите са изчерпани вече и няма никаква вероятност да получите такъв, дори и да съберете 90-те точки#Cussing out За повече подробности вижте тази тема

reiana, Alokazia винаги ми е свито сърцето, когато са болни децата. Но с течение на времето и опита, почнах да различавам кога едно заболяване си е за "шаш и паника" и кога не. Освен това знам вече как да реагирам и какви лекарства да давам в началото, всичко това ме прави една идейка по-спокойна.

хомеопатията и аз я признавам.  Peace

Хиксита честита ви годишнина! Винаги да се обичате!  Heart Eyes

# 275

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351150.0

а това е цитат от нея:
Болест: Запушен нос при деца
Симптоми: Запушен нос при деца

Инкубационен период: -
Лечение: Нослето като е запушено се слага лиуспа от праз лук върху външните страни. Също може да се прави парна баня като се слага топла мокра кърпа на нослето, и се задържи за секунди няколо пъти. Като е пълно или има хрема или бактерялна инфекция, или сухи секрети, се почиства с клечка за уши напоена с олио. Сусамено, зехтин, обикновено. Няма значение. Това важи и за нас. При съвсем малки бебета може би е хубаво олиото да се превари на пара, за да е стерилно.  Олиото първо влиза и обира мърсотиите и праха от вътречната стена на нослето. Остава там, сополките омекотяват, и излизат самички, няма нужда от помпа, а новата прах която влиза залепва на олиото и не стига много навътре. При следващото минаване с клечката се почиства.
[/size]

Shocked
Това не е сериозно, нали???

# 276
Ей, Сиска, нищо не ти убягва на тебе  Laughing Къде пък го видя тоя уолкър - направо ти се чудя  newsm78Сега отивам да си гледам снимките Laughing

Алокация, пиши как сте, че ви мислим от снощи - дано новините да са добри  Hug
А иначе за тоя цитат дето си го пуснала, ми се струва, че хомеопатията е по-удачен вариант, ама ти си знаеш, важно е Инката да се оправи по-бързо  Hug

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 10:09 от Vanyivan

# 277
Благодаря ви за отговорите за болестите Sick Да,явно никога няма да е по-спокойно-то си е и да характер де! Ясминка,то и аз знам вече какво да давам от тия 100 болести,само като и стане нещо вече си подготвям лекарствата и после лекарите ги потвърждават! Rolling Eyes Пък и чета подробно за всяка от болестите,през които преминаваме и знам кой вирус от коя група е и тн,но това не ме прави по-спокойна Crazy
Миленчето още е неспокойна-не знам дали е заради друг зъб или има довършителни процеси по този,но се събуди в 2 ч и имаше кръв по венчето,плачкаше,а после така и в 7ч #Crazy
Аз вече полудявам вкъщи,толкова е скучно! Лятото беше друга работа-с мойте дружки от парка висяхме там до 9-10 вечерта,ходихме на кръчми,кафета,тръшкахме пеша цяла София-живот направо! А зимата е ужас Mr. Green

# 278
Сиска, голям си агент ей  Laughing

Реянче, май няма свикване - това е, майчините тревоги край нямат, от тук нататък все ще ги мислим децата. Аз понякога си викам, хайде сега е 100% под моето наблюдение, ами като порастне и тръгне по купони и дискотеки  ooooh! Дано поне в това отношение да се метне на баща си, че той като че ли е по-разумен, а майка му каква дива тинейджърка беше  ooooh!
За зъбчето, мисля, че е нормално да я мъчи още Миленчето, щом и кръвчица има сигурно я боли  Sad. Да я нагушкаш от Боби  Hug

Ясмина, явно опита наистина си казва думата, аз например не винаги се съгласявам с твоето мнение ( дано не те засегне това),  което е нормално, различни хора сме, но определено едно ти признавам и те уважавам, за което - звучиш доста убедена и сигурна на 100% във всичко  Hug Да са ти живи и здрави децата  Hug

Лурдес, а вие как сте?

# 279
Здравейте и от нас.

Сияна е по добре - днес няма Т, но още кашля и  е хремава.
Вчера я водих да й  чуят гърдичките всичко  е наред.

Е да ама аз съм зле с висока Т, болки  в гърлото, хрема -  просто класика . Две седмици  се крепях , но накрая и мен ме повали.
И вече почвам АБ.

Да се похвалим вече ни изби и  третото  зъбче.

На всички болни  да оздравяват по  бързо  включително и  аз.

Не искам сняг искам слънце. Пак ще висим по къщите, не че сме за излизане ние.

# 280
Здравейте! Hug
ВанииванHug
Лидия вече си е добре, няма Т, но вчера вечерта видях, че пробиват горните резци, плюс един отстрани, който си е направо избил! Еми, какво да кажа - освен, че оревахме квартала и не спахме ама хич! #Crazy ooooh!
Десита, и ти ли се тръшна от вируса? И аз бях така, най-накрая и мен ме повали. Rolling Eyes
За хомеопатията - и аз мисля да се пробвам, да видим, ако не подейства, поне няма да навреди. Simple Smile
Реянка, будихме се тая нощ в 1, 2, 5, 6, 7!  #Crazy

# 281
  • Варна
Здравейте и благодаря за загриженоста ви!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Ами днес е по-добре спа цяла нощ, буди се веднъж за 5 мин и пак заспа, до 6 часа, тогава стана. Половин час си игра в леглото при нас и пак заспа, тогава Т й беше 36,9, челото й все още беше топло. Малко след това пак се събуди, но по-късно пак заспа, та до 10,30. измерих й Т 35,9 беше. Хапна, но пак не така типично за нея и сега я пуснах да играе да я видя дали ще е така живичка каквато е по принцип
давам й ОСцилокок.... и ще й капя и днес клеева тинктура, въпреки че засега никакви признаци няма на хрема, само киха от време на време, но ще й дам профилактично.
Все повече си мисля си че е зъб, че направо кофи лиги пуска от устата си, ама не дава да видя засега.

При нас времето е приятно хладно така да се каже, липсва ужасния вятър който ни продъни ушите цял ден и цяла нощ. Смятате ли, че е удачно да я изкарам за малко на чист въздух  newsm78 newsm78 newsm78

# 282
Алоказия,не знам как е при вас,но тук днес аз няма да я извеждам! Още повече,че Малвинка вчера е била с температура Peace
Ванче,изчисти си кутията! Hug

# 283

При нас времето е приятно хладно така да се каже, липсва ужасния вятър който ни продъни ушите цял ден и цяла нощ. Смятате ли, че е удачно да я изкарам за малко на чист въздух  newsm78 newsm78 newsm78

Peace Щом няма вятър- може! При нас духа ужасно и само ще разгледаме терасата / да не говорим за снега/

# 284
Здравейте Simple Smile
Helenblondy, мисля, че ти ме беше питала за чашата на дари? днес бях в кауфланд пак и видях, че се казва baby care Simple Smile междувременно дари започна да пие по 1 чаша на ден! а хич не пиеше преди вода.

Общи условия

Активация на акаунт