Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се получава кост за присаждане в челюстта?
Каква е процедурата и какво да очаквам след присаждане на кост в челюстта?
Можете ли да ми предоставите информация за лицево-челюстни хирурзи в София?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се получава кост за присаждане в челюстта?
Костта за присаждане в челюстта се получава от различни места, като например ръба на таза. Методът на извличане зависи от лекаря и неговите техники. В някои случаи се използва и изкуствена кост. Важно е да се консултирате с лицево-челюстен хирург, който ще определи най-подходящия метод за вашия случай.
-
Каква е процедурата и какво да очаквам след присаждане на кост в челюстта?
Процедурата за присаждане на кост в челюстта обикновено се извършва под местна упойка и не изисква дълъг престой в болницата. Организмът обикновено приема присадката, като понякога се използва вещество, стимулиращо синтеза на кост. Болката е минимална, тъй като процедурата се извършва под анестезия. Важно е да се консултирате с лицево-челюстен хирург, който ще ви предостави подробна информация за вашите очаквания след процедурата въз основа на вашето конкретно състояние.
-
Можете ли да ми предоставите информация за лицево-челюстни хирурзи в София?
За лицево-челюстни хирурзи в София можете да потърсите във Военна болница, Стоматологичния факултет или в частни клиники. Д-р Павел Станимир е един от специалистите, който може да бъде консултиран. Освен това, доц. д-р Васил Свещаров, декан на Факултета по дентална медицина във Варна, също е известен специалист в областта на лицево-челюстната хирургия.
-
Кои са препоръчителните лицево-челюстни хирурзи в Пловдив?
-
Какви са препоръките за лицево-челюстни хирурзи във Варна?

Бързо възстановяване ти желая! И аз съм от Монтана, то нали се носи слух, че ние си имаме арсен от някакви погреби покрай града, та знае ли човек....