Турската кухня *3*

  • 304 188
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 132
Тук има снимки как се правят розичките ,но начина се  различава  от този  в рецептата ,която haksev e превела.

http://www.rumma.org/yemekler/tatlilar/gul-tatlisi.html

На тези сладки розички снимките на повечето места са едни и същи ,но има различия в рецептите.

# 631
  • Мнения: 1
Здравейте!
Поздравления за прекрасната тема и вкусните рецепти. Аз отскоро я разглеждам и съм правила само 3 от нещата. Много съм доволна от вкуса и със сигурност ще пробвам и други рецепти. Имам един въпрос за сусамения симит: как се получава това красиво спираловидно напукване? Нещо при мен не се получи. Sad Иначе станаха много вкусни.
Между другото ги видях в "Любов назаем" - изглеждаха невероятно!

# 632
  • Мнения: 11 743
Може би имаш предвид за оформянето - правят се 2 фитила, усукват се като мартеница и така се завива на геврек.

# 633
  • Мнения: 1 798
Днес направих Пай с извара на Берина Heart Eyes
Берина,благодаря за разкошната рецепта   bouquet

# 634
  • Мнения: 1
Може би имаш предвид за оформянето - правят се 2 фитила, усукват се като мартеница и така се завива на геврек.
pina, благодаря ти! Изобщо не съм разбрала, че се правят два фитила.  Чудех се как ли се получават тези спираловидни нарези, а то какво било. Мерси отново!

# 635
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 462
Днес направих Пай с извара на Берина Heart Eyes
Берина,благодаря за разкошната рецепта   bouquet

Може ли линк към рецептата, че не мога да я намеря  bouquet

# 636
  • Мнения: 418
Днес направих Пай с извара на Берина Heart Eyes
Берина,благодаря за разкошната рецепта   bouquet

Може ли линк към рецептата, че не мога да я намеря  bouquet

TYK  Wink

# 637
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 462
bz благодаря  bouquet

# 638
  • Мнения: 1 425
Днес направих Пай с извара на Берина Heart Eyes
Берина,благодаря за разкошната рецепта   bouquet

Радвам се, че ви е харесал.... Hug

# 639
  • Popovo
  • Мнения: 219
   Здравейте. Не знам дали е мястото тук да попитам, затова ако сбъркам ме извинете.  Embarassed Но търся рецепта за ментови бонбони. Не знам как да ги обясня какво представляват. На времето имах една баба комшийка ги правеше, но за съжаление вече не е сред живите и не мога да намеря рецептата за тези бонбони.
  Ако някой може да ми помогне, предварително благодаря.  bouquet

# 640
  • Мнения: 306
Момичета, от преди три-четири дни попаднах на темата и от тогава не спрях, докато не изчетох всичко и от старите. То бива, то може - ама толкова вкуснотии и красоти не бях гледала. Следващия месец - живот и здраве - планирам екскурзия то Турция и само си набелязвам какво ще ям  Embarassed Нищо, че съм на диета. Иначе много голяма част от манджите могат да се ядат от любителите на разделното хранене - затова ги броя за диетични  Wink  Само да минат празниците и откривам седмица на турсаката кухня у нас  Hug

# 641
  • Мнения: 0
Здравейте момичета,от преди доста време следя темата, но сега пиша за първи път.Моля ако някой може да ми помогне с рецепта за едни сладки,които малко приличат на локумки, но вътре са със сладко смесено с орехи.Сладките са токани и отгоре поръсени с пудра захар.Дано да успеете да ме разберете.Предварително ви благодаря и да знаете че темата ви е страхотна .

# 642
  • Германия
  • Мнения: 570
Веднага се записвам тука, готвя предимно турска кухня, около мен само турски магазини...Ще следя с интерес!
Обожавам баница с кайма/KIYMALI BÖREK/, по-късно може да пусна и рецепта!

# 643
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Аммм...ами и аз да се включа с една рецепта Laughing докато съм в ТР се запалих да гледам Зелената ябълка на Oktay usta Whistling
Много хубави рецепти дава, ама не мога да хвана когато казва колко време да се пече дадено ястие ooooh!

Днес направи мн лесна баница:

Предварително се извинявам за лошото обяснения Laughing

Galeta unlu kaşarlı börek Баница с кашкавал и галета  Laughing

3 готови кори(от турските yufka)
200гр. кашкавал
1в.ч. мляко
1 купичка галета

Корите се нареждат една върху друга и с ножа се режат,  както се реже торта. После в горния(заобления) край на всяко триъгълниче се слага парче кашкавал. Завива се като кифличка. Острата част идва отгоре.После парчето се топи в млякото и се овалва в галета от двата края. По този начин се процедира и с останалите парчета. Нареждат се в тавичка и се пекат.
Може да се експериментира с плънката... спанак ще е супер! Laughing

# 644
  • Мнения: 573
magito, http://www.oktayustam.com/kategoriler/259-tarifler.html публикуват рецептите, ако си пропуснала нещо.

Общи условия

Активация на акаунт