Турската кухня *3*

• 304 220
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
Мила има ги в почти всички магазини.....където са и другите кори.....само пакета е квадратен и не се водят къпани, а домашни..... Rolling EyesВ пакет са по три или четири кори,в зависимост от фирмата и формата на корите в пакета е кръгла..... Peace
Берина ами на моите пишеше къпани домашни кори, печени и не знам още какво си за Бюреци.
Ако съм подвела някого извинете Embarassed
Абе общо взето като ги разгънах едни такива като питки за дюнер ми се видяха.Дажи си мисла за домашни дюнерчета от тия кори дали не мога да използвам newsm78

# 196
# 197
Здравейте, момичета!  bouquet
Записвам се, да ви следя, защото една приятелка ме зариби за тази кухня!!! Hug

# 198
И аз се записвам....  Blush
За петък съм решила да си готвя турски манджи и сега разглеждам кебапи от мляно месо.
Поздрави на всички с тези вкусни рецепти  Hug   bouquet

# 199
Берина, реших най-сетне да напрвя кюфтетата от червена леща. Отдавна си "краднах" рецептата. Та...за първи път ям булгур и мислех, че ще е гадно, честно казано. Обаче то стана мноооооого вкусно.  newsm10 Имам обаче проблем. Стана рядко - като салата. Да го ядеш с лъжица - супер. Но не мога да оформя кюфтета. В лъжицата седи гъсто, но не чак толкова, че да придобие форма. Как да го сгъстя - галета, още леща?  newsm78

Не че няма да се изяде и като салата, но ми се иска да постигна твоята красота от снимката.  Hug

# 200
  • сусурлево
задължително ще пробвам нещо от тази кухня тази седмица , дано се справя

# 201
Здравейте!Записвам се да Ви следя,защото и аз съм почитателка на турската национална кухня!Благодаря за темата и идеите.Тази седмица,най-вероятно,ще пробвам да сготвя някое основно ястие от рецептите,които са на първата страница!Ще Ви държа в течение.... Grinning

P.S.Като за начало,кое бихте ми препоръчали?

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 22:33 от Golden Queen

# 202
Берина, реших най-сетне да напрвя кюфтетата от червена леща. Отдавна си "краднах" рецептата. Та...за първи път ям булгур и мислех, че ще е гадно, честно казано. Обаче то стана мноооооого вкусно.  newsm10 Имам обаче проблем. Стана рядко - като салата. Да го ядеш с лъжица - супер. Но не мога да оформя кюфтета. В лъжицата седи гъсто, но не чак толкова, че да придобие форма. Как да го сгъстя - галета, още леща?  newsm78

Не че няма да се изяде и като салата, но ми се иска да постигна твоята красота от снимката.  Hug

Още булгур ще трябва да сложиш. Внимавай с водата следващия път.

# 203
Здравейте!Записвам се да Ви следя,защото и аз съм почитателка на турската национална кухня!Благодаря за темата и идеите.Тази седмица,най-вероятно,ще пробвам да сготвя някое основно ястие от рецептите,които са на първата страница!Ще Ви държа в течение.... Grinning

Измир кьофте ще ти препоръчам!

# 204
и аз да си кажа
днес направих сусамените гевревци- да не повярвате станаха много вкусни
пак от тук бях чела че една мама забъркала тестото в хлебопекарната и аз там, че на ръка да меся не ми се отдава
така че съм много доволна от себе си  newsm68 newsm44 newsm10

# 205
  • Варна, морето и сините вълни!
Искам да се включа във вашата тема. Отдвна надничам и чета. Днес ми беше првия опит.
Благодарение на drize хапнахме вкусни пълнени миди с ориз. Бяха невероятни!

# 206

Измир кьофте ще ти препоръчам!

Благодаря за предложението!Наистина ще започна с него,звучи ми доста вкусно.

# 207
здравейте момичета  и аз се записвам да следя темата понеже  ви четях тайничко.харесах си  едно реване  и днес го направих но...... нищо не ми се  получи Sad.дали защото  го оставих да  чака ред във фурната.то изобщо не се наду  ама  аз пак ще се пробвам.

# 208
Днес правих бюрек с кайма и сос с кисело мляко по тази рецепта http://berina-berina.blogspot.com/
И аз ползвах къпани домашни кори/ 3 броя в пакет, кръгли/. Всичко останало по количеството в рецептата.
Много вусно. Берина, сърдечно благодаря.

# 209
  • София
запис  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт