За всяко порастнало МАРТенско дете , подаръци ще има от сърце!

• 18 891
  • 284
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Добър ден и от мен!
Честита 11-та месечинка на днешните юначета!
Аз се бях разчистила тази сутрин-минах с прахосмукачка,прах килими,пътеки с четка и препарат и накрая минах и ламината и мрамора.Остана ми да избърша праха.
Мимка заспа преди малко.Докато аз чистих тя беше в една стая затворена и не можеше да излиза,и негодуваше,но нямаше начин.
Мами,успех в избора на торта.Когато аз избирах торта за Мария питах и какво е вътрешното съдържание.При нас беше много вкусно-какаови блатове,леко сиропирани,помежду им с карамелен крем-много беше вкусна.
Марги,случката с телефона не е била приятна,но най-важното е,че са върнали парите на баща ти и сег аще можеш да си вземеш друг телефон.А защо не и чисто нов,пожелавам ти да случиш на телефон следващия път. Simple Smile
А що се отнася за игрите в интернет,голяма зараза са.Аз тази не съм я играла,но се бях заплениля от други и то няма спиране бе.Работа не можеш да подхванеш,направо се зомбираш.Добре,че човеке разумно същество,та се усеща навреме кога трябва да спре.
Нефертити,голямо сладурче е Димитър,давай още снимки да му се радваме.
Деситка,а твоят бонбон каква сладурка е с тази прическа на рождения ден.Ама нали си имате косичка,та става,а аз на Мария никаква прическа не можах да измисля с такава малка коса.Много интересни снимки от вашия РД.
Хайде,лек ден на висчки ви!
Май само ни е в Бургас нямаме сняг,но пак не можем да излезем,защото си е студено.

# 91
  • около Варна
Привет от нас! Снощи ми се беше скапал нета, та не можах да почерпя за последната ни месечинка, но другият месец двойна почерпка.

Вчера с много търпение и здрави нерви успях да събера урина и като отидох в лабораторията, че един чичо като почна да ми се прави на интересен, направо полудях. И аз като Марги си премълчах, защото беше адски студ и не ми се ходеше до друга лаборатория, но определено няма да стъпя повече там/за варненки - Статус на центъра/. И целият проблем се оказа в това, че урокултурата ми е по здравна каса, ако плащам в брой няма да им създавам главоболия. На мен детето ми е болно, те имали притеснения. И накрая се оказа, че резултата он-лайн не мога да го проверя щото било урокултура, че и по здравна каса пък особено. Бясна съм на себе си,че не им вдигнах скандал и да си ходя.

Купих гърне най-накрая и сутринта даже малката го напишка по случайност. Не ми е ясно кога да я слагам на гърнето, през час ли, как процедирате вие?

И още един въпрос, някой ползва ли каишки за прохождане, много се чудя дали ще ми вършат работа. Ева има огромно желание да върви, пък не може и на нас с баща и не ни държат кръстовете нещо Mr. Green

# 92
  • София
    Мацки и бебчовци , здравейте от нас . Писна ми да си седя в къщи, полудях вече. Искам да виждам хора  , а Ивайла деца. Много затъпях вече с това стоене в къщи и ме друса нервата. Не съм писала, но бях в криза- миналата събота и неделя оствих Ивайла при свекървата, която не ми е истинска свекърва , защото не сме женени и тя оставила Ивайла да си ходи сама(а тя неможе) въпреки че изрично я попитах дали ще ходи след нея и тя ме увери , че ще го направи, но УВИ. И тя милата падала ставала пак падала и бях в жестока криза при положение , че аз я следя и гледам като писано яйце да не падне или да се удари, като сянка съм и . И се разкашляла и тя нищо не и дала и като направих физиономия и тя като се развика  ooooh!. ЛЕЛЕЛЕ аз съм супер скорпион и съм много злопаметна и превъртях защото съм много устата, но заради мъжа и казах само 2 изречения при положение , че ми бяха на устата 1000.
Извинявам се , но това таях цяла седмица и затова не писах , за да не трябва да си го изкарам тук , но пак не успях да се въздържа.
 Торта ще поръчам от тук. http://www.skylinecakes.com/?s=3&cid=4

# 93
  • София
Лори ,моля те обясни как точно работят,че и аз съм заинтересована.

Едната част се залепя на чекмеджето ( те са си с лепенки ),а  другата на тялото на мебела и като се затвори чекмеджето двете части влизат една в друга и се заключват. За да отвориш чекмеджето трябва да стиснеш едновременно двете палчета които стърчът отгоре и отдолу, чува се цък и отваряш  Peace
Незнам дали се разбра  Confused А на другият ни вид се натиска едно като копченце и тогава може да отвориш чекмеджето. Иначе държът доста силно...Еми яко ги дърпа, но за сега без успех  Mr. Green

Анджела, аз за това не оставям Еми на никой, камо ли на свекървата, та да си нямаме проблеми после...  Mr. Green 

# 94
  • София
   Лорисита, това мила с оставянето ми е за 4-ти път от както се е родила!!! И аз съм човек мамка му.  Embarassed   Не приличам на себе си. Толкова зле не съм изглеждала никога. Немога на козметик да отида, на фризьор, на маникюр  Tired . Аз се справям с повечето неща в къщи, но си е друго да отидеш на козметик! Отслабнах и какво от това като немога да се стегна и в главата съм на баба яга  Cry .

# 95
Здравейте!
Поне да се запиша,че да следя по лесно темата BlushИньче всеки пьт я тьрся.

Виви,аз пробвах с каишки,но изобщо не са ми удобни.Незнам може просто нашите да не са хубави,защото сьм виждала доста деца да ги водят така.Тези който имам аз самите каиши,който минават през раменцата са тьнки и като увисни ми се струва,че го заболява(едно го обясних,ама се надявам,че ме разбра ooooh!)Между другото миналата седмица пак идвах на гости кьм вашия край Winkама беше нечовешко студено,та затова не се обадих.Все като идваме или бьрзаме или времето не позволява,но се надявам другия месец най после да  запознаем дечковците(времето вече трябва да се е стоплило надявам се) Hug

Честита последна месечинка на днешните порастващи дечица!
Приятен ден и дано вече се оправи това време.

# 96

Купих гърне най-накрая и сутринта даже малката го напишка по случайност. Не ми е ясно кога да я слагам на гърнето, през час ли, как процедирате вие?

И още един въпрос, някой ползва ли каишки за прохождане, много се чудя дали ще ми вършат работа. Ева има огромно желание да върви, пък не може и на нас с баща и не ни държат кръстовете нещо Mr. Green
на гърне слагам пред 40 мин приблизително. да похваля Катерина, че не е акала в памперс от поне 2 месеца, а тази седмица даже ходи по гащи през деня. памперс- само като ляга да спи, но ако я сложа достатъчно бързо на гърне след сън, си остава сух  Grinning
каишките за прохождане неправилно се наричат така, защото са за вече ходещи дечица. целта им е да задържат детето,ако залитне, за да не падне и да не се удари. също и да го управляваш накъде да върви  Mr. Green- това на по- късен етап, когато имат траектория на движение, различна от нашата.
тъй че не си мъчете дечицата да висят като марионетки, ако още не сте правили прощъпулник. за кръста на мама и тате - масажче един на друг с Фастум гел  и подобни мехлеми.  Grinning

# 97
   Здравейте и от нас. Е, само от мен, Лили заспа преди 5мин. Днес заспа малко по-късно, че бяхме на гости на майка ми и баща ми, иначе заспива към 12.30-13.00ч. Не съм писала, затова сега

ЧЕСТИТО НА БЕБЕТАТА С МЕСЕЧИНКИ ОТ ТЕЗИ ДНИ.

Анджела, гадно е това, което се е случило, но колкото и да го мислиш явно нещата няма да се променят. Нали на Ивайла й няма нищо. Това е важното. А за кашлянето. Аз бих й се скарала, ако даде на детето нещо без мое знание и ако не ми се е обадила да ми каже.

Марги, радвам се, че са ти върнали парите. Това е тактика да те накарат да се чувстваш виновна. Може да си мислят, че така ще те накарат да си останеш с този телефон. Не им се връзвай. Аз ако бях и ми се обадят такъв скандал щях да им спретна, че и повече пари ще ми върнат само и само да се отърват от мен.    Mr. Green

Рони, браво на Али, че вече слиза сама от леглото. Аз се опитвам да показвам на Лили, но много рядко и в повечето случаи тя се занимава с нещо друго и не ми обръща капка внимание.

Зори, поканата е невероятна. Браво

Галюшка, една голяма почерпка за лелята. Много се е постарала и се е получило страхотно.

Имам няколко въпроса за прощъпулника. Вие кога го направихте? Децата бяха ли тръгнали съвсем сами постоянно да вървят или, когато бяха започнали да правят повече крачки? Питам, защото Лили от 3-4 дни върви сама, като прави понякога по 20-25 крачки. Вчера при нашите се пусна сама, излезе от едната стая, влезе в другата и си стигна до целта - телевизора. Но все още през повечето време си пълзи и не знам какво да правя. Майка ми смята, че е по-добре да изчакаме като се стопли, че да има повече деца. При нас обичая е друг. Не се търкаля питка, а май децата тичат около масата с играчките или нещо такова. Не съм се интересувала по-подробно.

Иначе от няколко дни разглеждам питките и съм си избрала две. Едната е тази на Лори, а другата се казва Короната на готвачката. Ето я   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.150    Мисля да направя една пробна, че досега не съм месила питка.

Стига толкова от мен засега. Лек ден на всички мами и бебоци.

П.П. Бумеранг, браво, че акате в гърнето. Аз пък в повечето случаи слагам Лили без памперс да спи. Винаги се събужда суха, но ако не вдигна веднага да я сложа на гърнето (ако върша нещо друго примерно) се напикава. Иначе аз отскоро я слагам на гърне и то след сън (което е веднъж на ден). Слагам я да спи по гащички, че да й почине дупето от памперса, после на гърне и след това пак й слагам памперс, защото е нон стоп по плочките и паркета и се страхувам да не настине.

# 98
  • София, Борово
Привет на всички,
Ради, искам да ти кажа, че най-важното е да си здрава. Дечицата ти тепърва ще имат празници и т.н., предполагам, че това няма да те успокои, но все пак опитай да не го преживяваш толкова тежко Hug
Анжела, никкой няма да ти гледа детенцето с толкова внимание, колкото му даваш ти. Аз също не оставам Виктор на никой, освен на майка ми и то 2 пъти до сега. Искат го, но съм категорична.
Аз също в главата на нищо не приличам, а и мъжът ми вече не ми обръща внимание, но като си взема Виктор и всичко останало остава на заден план. Понякога ми е тъжно, но гледам бързо да се оправя.  Hug
Тинче, за пълзенето, нормално е децата, които го владеят да го предпочитат. Виктор, като бърза за някъде и моментално кляка и почва да пълзи. Още не съм правила прощапулни, а само питка раздадох. Ама то мойто е от нямане на време.
Честити месечинки на дечицата.
На всички на които им е нужно пожелявам да се чувстват добре и да имат повече самочувствие и хубаво настроение.   bouquet

# 99
Здравейте и от нас!

Тинче, аз направих прощъпулника, когато Али вече си ходеше стабилно. Щях да го направя и по-рано, обаче се падаха Коледните и Новогодишни празници и нямаше да е удобно. Али вече много рядко пълзи, само, ако има някакво препятствие.

Бумеранг, браво за гърнето. Аз Али я слагам след сън и след ядене. По-често не мога, защото слагането на памперса после е такава борба, че нямам нерви...

Искам да ви пусна едно клипче на Али, държа да отбележа, че е самоука или й е вродено, защото това не го е виждала никъде: http://alicedelcheva.multiply.com/video/item/33

# 100
  • София, Борово
Roniiiii,  нагушкай я хубаво сладката кукла. И леко е срамежлива ми се стува Hug

# 101
  • София
Andjela81,недей така,изглеждаш страхотно поне на снимките! Hug Heart Eyes

Тинче,аз направих ,когато Жори правеше по 10-20 крачки.Така  ми казаха мама и свеки,че трябва при първите стъпки,за да нямало падания и да ходи стабилно.Ние тъкаляхме питка и после и децата тичаха с парче от нея ,за да бяха така бързо и Жори.
Нашата питка е тази :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976.0,Ники ми я препоръча и наистина стана невероятно вкусна!Ето как ми стана :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225953&pid=10135913

wiwi,аз слагам Жори сутрин след кашата ,защото тогава винаги ака.

Рони,много е сладка Али,голяма танциорка ще бъде! Heart Eyes
Това на клипчето дето се вижда,автобуса ли е ?Къде горе-долу е в Джъмбо?

Аз днес поръчах тортите ,дано станат каквито ги искам. PraynigЕдната е жабата ,а другата е един клоун.Втората не е много хубава,но е тематично свързана с украсата. Crazy Mr. Green

# 102
  • София
А момичета без такова запускане, аз си ходя на фризьор с Гого, даже преди седмица ми правиха кичури и бях с него.

Днес за последно празнуваме месечинка и се започва голямото чакане на РД.

За каишките имаме, но те са си за ходещи деца, Гого прави по няколко крачки сам, за ръчичка обикаля навсякъде, но с каишката увисва на нея.

# 103
Здравейте Simple Smile
Какви са тези сладкарници Росита, за пръв път ги чувам, хубави ли са newsm78 Тези Скайлайн, също не ги знам newsm78 Аз мислих да поръчам от Неделя, понеже е изпитано ние често взимаме от там. Лагуна също са страхотни, но на нищо не се спрях от тяхните.
Аз оставям Али само на майка ми. И на мен ми се налага понякога да излизам, ето днес имах семинари от сутринта до обяд и майка дойде в къщи да я гледа. Но приготвям всичко, оставям храната, чай, сок, вода и т.н. и само казвам кога кое се дава, кога да я слага да спи и т.н. Те се занимават двете за няколко часа, книжки, играчки и т.н.
Анжела, има салони за красота с детски клубове. Гледах един такъв голям във форума, но не се сещам как се казваше. Можеш да оставяш Ивайла докато се разкрасяваш Flutter но не знам дали работят с толкова малки деца.

Хаха страхотен танц, браво на Алисчето  Laughing

ПП Аааа и аз подкрепям за Болярската питка, страхотна е  Peace Crazy Правила съм я два пъти и всички бяха очаровани. Но аз винаги правя някакви подобрения в рецептите, май слагах и прясно мляко за сметка на водата. Стана много, много вкусна  Simple Smile

# 104
  • София
Aнето,добре че ме подсети - аз също сложих мляко вместо вода,но от това нискомасленото.
А за сладкарниците - аз търсих в google и намерих сумати,после гледах каталози,после четох отзиви и направо луднах. Crazy"Росита" ми ги похвалиха 3 приятелки ,пък и жабата ужасно ми хареса,а са и от най-евтините (от 2 до 3 лв. за парче).Ето каталога :http://www.rossita-bg.com/ - много хвалят с бискитен пълнеж и с баварски крем.Аз клоуна (него го няма в този каталог,само в техния на място ) го взех с баварски крем,но жабата е висока и не ставало с него,та е горски плодове,дано са вкусни.
За "двете фукли" по 4 лв. на парче не ми се дава,особено като ми трябват 2 торти.
Аз уж щях да си правя едната,но никъде не намерих боя за сладки и се отказах. Sad

Общи условия

Активация на акаунт