*~104 арабски гълъбици сплитат червено-бели мартеници~*

• 20 241
  • 289
  •   1
Отговори
# 165
Нели, гадно е да се събудиш във Варна Sad ама Иншаллах скоро ще се събуждаш на друго място, ей сега ще се изторколят месеците. Готвиш ли се за бала? Моя син още не сме го почнали, ама едно по едно. Тя Елена днес беше във Варна да плаща таксите за двете, но беше под пара, така че не е имало време за никаква среща.
Нели прати ми на личен емайл, ако не го пазиш пиши на лични. Аз ти пратих покана за файсбука, ама нещо не си я приела още Simple Smile
Теди изпуснала съм, по каква причина девойката ти ще ходи в Париж? На Дала ли на гости Simple Smile
Кате това е добра новина, значи двамата ще ходите някъде да работите ако съм разбрала правилно, така ли? И къде? Какво стана правихте ли изследвания или си оставила нещата за европата?
Шехи как е по египетско след антентата, наплашени ли са хората да пътуват? (визирам египетската туристическа тема)
Лили изтегли ли ги джиновете? Изгуби се следобяда сигурно си се заиграла с тях Wink

# 166
Пазя го Наде .. Сега ще ти пратя! Да видях поканата ,но аз нямам фейсбук и не ползвам Simple Smile
аз в момента си тегля филма...стана ми много интересноо!
ИншаАллах Наде,твоята приказка да завърши с хубав край... защото аз мисля ,че още не е свършила а има време! Simple Smile аз съм следващата година с бал... в момента съм 11 клас Simple Smile
Нищо друг път когато дойде във Варна елаа и ти! Да се видим Simple Smile
 Hug

# 167
СораяHug Hug какви мили неща разказваш! Стискай зъби: ще мине бързовремето и ще се събуждаш на хубаво място, защото ще си до любимия човек!

Наде, наде
, как си? Ако идеш до Варна, за теб специално ще дойда да се видим!
За нас: всичко е наред: спокойствие, силна храна и трезва мисъл. И да мине независими изследвания да видим "какво е точно" и да не ни дават акъли "това е", "онова е", "една леля на 18-ти братовчед понякога еди какво си получаваше, ама като пийнеше жълт тебешир на прах и се оправяше!"

Да, ще идем в Страсбург, че организацията, за която аз от много време работя, EFQM точно сега е в силен застой /няма как, като има затруднения с производството и пазара, "падат" разходите за реклама, за системи за качество, социалните програми, но пък друга врата се отваря, Алхамдуллах/.

Ще отидем в Съвета на Европа - там бюджетите са по-ниски, не е като в бизнес - средата, но пък средата на работа е по-непосредствена, има млади хора много,представители на различни култури, особено в Центъра за обучение.... има и много араби, които идват и учат, някои остават, други - не.

Трябва да се приспособя и аз - тъкмо няма да "прегорим"  от работа на едно и също място. Така и по една програма "Интеграция на представители от трети страни", ще можем да имаме проект и в Мароко, главно, за да не се насади убеждението, че Европа е "бизнес и заетост", а Мароко - животец.                 

Тримесечният проект е в Сребреница и Сараево и там ще е много интересно, понеже моят мъж за муслим на Балканите нищо не знае и тъкмо ще научи. Тъкмо миналият месец тук в Мароко даваха едно предаване за клането в Сребреница /не искам да навлизам в подробности, за да не се създадат настроения/, но накратко, дъщерята на Радован Караджич - тя е била и негов PR обясняваше за американските интереси и причината за това трагично събитие.

И моят съпруг много учудено гледаше и доста въпроси явно си е задавал....     

# 168
Nairah, малеее мислех, че си колкото Миро, а ти си съвсем детенце Simple Smile още две години... трудничко ще ви е... ама то пък истинската любов не признава лесни пътища, все така ги усуква, заобикаля ги нещата, докато един хоп, на ти булка Спасовден, голямата любов дошла завинаги в живота ти. Нали така Съншайн Simple Smile
И не го гледай този филм тази вечер, само през дена, доста е страшничък...
Аз съм си фенка на Ахмед, Либра Wink и си го слушкам за настроение
http://www.vbox7.com/play:3d51ac00
Кате  Peace

# 169
НадеHug

Гледам, за страшни филми говорите ... аз не мога, много ме е страх от такива, после сънувам или се стряскам .... ужас, даже понякога на кино мижам, докато "мине ужаса"   animal037 newsm43   

И сега, понеже сме на вълна "филми", отивам да гледам "Карамел в мрака".

До скоро!!  newsm53 smile3525 

# 170
''Карамел в мрака ''  Grinning малеее малее катее катеее  Grinning
Като каза се сетих как един ден като бяхме в къщатата на една от сестрите знам ,че е до мен в коридора към хола отиваме и закасих лампата и така ми се изгубии в мракааа  Grinning а е точно до мен :p
еее Наде не съм толкова малкаа...след 2 месеца правя 18  Grinning
 Heart Eyes превключих малко от филма ,интересен изглежда...само да имам свободно време и ще го гледам  Simple Smile
 Heart Eyes
 Hug

# 171
  • София
Наде,
Първо, добре завърнала се в редиците ни! HugЛипсваше...
По повод питането ти, щерката няма да ходи в Париж, а в Поатие, на детски музикален фестивал.Виж, ако аз бях с нея, щях неминуемо да настоявам за среща с Дала и Невена, ама . Sadняма да стане, поне не този път.
Сорая,
Радвам се, че си прекарала прекрасни мигове в Турция.Тепърва ти предстоят още множество такива, само се въоръжи с малко търпение! Wink
Шехи,от сутринта все се каня да те поздравя за прекрасните снимки.  bouquetДруго си е истинската зимна картина, а не тази софийска пародия  на зима:sick:Киша, локви, кал, примесена с разни кучешки злата, закъсняващ градски транспорт.....
Дуа, сметките ми се оказаха точни. Mr. GreenИздействах си въпросния ден отпуска и ще почивам 4 дни.Друг е въпросът, дали няма да хвана рейса и да поема към Атина за кратко, още се чудя и мая по въпроса newsm78До петък имам време да реша.
Лека ви нощ, мили дами ...и до утре! Heart Eyes

# 172
Добро утро Hug

Дуа, извинявай за разсеяността ми.  Hug За втори път ме питаш, но аз пропуснах да ти отговоря първия.  Blush Аз нямам сесии, имам цикли (Всеки ден посещаване едно и също отделение в продължение на няколко седмици и гледаме само болни от една област. Накрая имам изпит по съответната дисциплина. В края на 2-3-4та седмица, зависи от вида на цикъла.) Иначе казано съм в постоянна сесия, другата седмица пак имам изпит.  Tired
Саратед, честито ви пътешествие!   bouquet Сигурна съм, че ще е голяма емоция за всички ви! Ама който има талантливи деца, така е.  Mr. Green Честита ти и малка ваканция! И аз утре излизам в такава, но както казах - предизпитна.  Confused
Сорая, много се радвам, че си изкарала така хубаво. Не се стряскай толкова лесно, ако се загубиш. Ако знаеш каква луда глава съм, къде ли не съм се губила, понеже все си мисля, че знам пътя... ама понякога крива ми излиза сметката.  Blush Последно в Йордания два пъти се губих. Единия път дори хванах автобус за друг град.  Mr. Green Та поразгледах и там, докато стане време за автобуса в другата посока.  Crazy
Наде, добре завърнала се! Пиши по-често, липсата ти се усеща!   bouquet
Кате А. честит ви семеен проект!
Спорти, точно това си мислех.  Peace
Цитат
Лили, кризата не подминава никой. Виж ние нали сме си вечно в криза, не се шашкаме толкова, но на нормалните хора много им се вгорчи животът. Но пък те ще се оправят, а ние пак ще си тънем в мизиреия. Нямам никакви съмнения в това. Да свалят още цените в Дубай, че да си направим по една екскурзия барем

Да ви се оплача.  Tired От известно време имам ужасни сънища. Снощи 3 пъти сънувам кошмари и се будя. И сънувам и разни странни неща. Ужасно, нервите ми много се опъват от това. Снощи сънувах как ме капе вода. Лежах, не можех да мръдна и върху лицето ми капеха студени капки.
Сънувах също преди 2 седмици например, че намирам червена чанта, пълна с пари. На другия ден намерих червено портмоне на почти същото място като в съня. Върнах го на едно момиче, намерих я горе-долу бързо.

Отивам да се уча, че много се замотах.  Crazy Ако пак закъснея за упражнение, ще е истински срам.  Blush Бягам да се правя на хубавица пред огледалото и после излизам.  4470

# 173
Наде, кой атентат???Нещо съм пропуснала ли??
Теди, радвам се,че и на теб ти харесаха снимките  Mr. Green Я кажи, плийз, колко струва автобусният билет до Атина и колко часа се пътува? Че от тяхното летище хубави самолети летят към още по-хубави дестинации и ние миналата година се възпозлвахме,но летяхме от Солун до Атина и оттам за Кайро. Всичко е идеално, но летището в Солун е много скъпо да си оставиш колата ... Money
Латеа,колежка си ми по загубване  Mr. Green Губила съм се в абсолютно всички точки на света, на които съм се оказвала. Свиква се след третия път  Mr. Green Така, че: Сорая, спокойно! Само без паника и с много чувство за хумор!  bouquet
Дуа, онази шоколадовата обувка още я мисля  ooooh! А уж не съм много по сладкото  Crazy

# 174
Latea аз много вярвам на сънищата, макар и не винаги да разбирам техните послания. Щом са ти направили впечатление, не са случайни...
Шехи, казаха за атентат в Кайро, май на пазар ли беше.. има и 2 чужденци, но пиша по памет...РАЛИ ти не си ли чула нищо?

# 175
Лоша работа.Ще разровя новинарските хорники, да видя...

# 176
  • София
Здравейте ,дами!
Експлозията на самоделна бомба е била близо до кафене на пазара Хан Ал Халили в Кайро.За ранените мисля че казаха, че са 25 newsm78Но със сигурност запомних, че има загинала 17-годишна  французойка Sad
Шехи,ми аз доколкото разбирам, на теб ти трябва вътрешен автобусен транспорт по линията Солун-Атина. ThinkingДокато аз за жалост знам цените само на автобусите София-Атина.Пътуват три фирми по това направление-Турист Сервиз, Никиас и МТТ.И на трите цените са горе-долу еднакви, около 70-75 Евро в двете посоки.Има чувствителна разлика между цените на автобусните и тези на самолетните билети.Аз понеже винаги се сещам в последния момент, все тръгвам непредвидено, затова никога не мога да се възползвам от малко по-тънките полети на Aegean, нали трябва да се резервират по-раничко.. А с Bulgaria Air или пък с Olympic  само за два-три дни престой в Атина ми излиза скъпичко/120-130 Евро в едната посока/, затова и редувам транспортните средства Mr. GreenКолкото до продължителността на пътя, ами дългичко е...около 12 часа.А теб щом те касае отсечката Солун-Атина, ще попътуваш около 7-8 часа с рейсчето.. Winkгоре долу толкова ще ти е пътят, ако се спреш и на варианта с влак...
Латеа,мерси за кафето!  bouquet

# 177

Лили
, само 1 рибка умря, останаха 5 .... засега. Питах за породата- били скалари и химлери /или нещо подобно/.

Теди, браво на шерката, успя да омае тати  Mr. Green

Ох, идва пролет и циганската ми кръв кипва , не ме свърта на едно място, искам да стегна катуна и да пътешествам   Laughing

# 178
  • София

Лили
, само 1 рибка умря, останаха 5 .... засега. Питах за породата- били скалари и химлери /или нещо подобно/.

Теди, браво на шерката, успя да омае тати  Mr. Green

Ох, идва пролет и циганската ми кръв кипва , не ме свърта на едно място, искам да стегна катуна и да пътешествам   Laughing

Шиланче,предполагам че става дума за хелери Mr. GreenХелерът е  може би най – масово отглежданата живородна риба и аквариумна изобщо. А, сори, гупите също са сред най-честите обитатели на аквариумите Grinning
Събирай багажчето и тръгвай утре вечер с мен към Атина, нали ти се пътува... newsm78 HugОще повече, че доколкото помня, на теб Атина наистина  ти беше харесала.При мен нещата стоят малко по-иначе.Харесвам определено Солун далеч повече.Ама...каквото-такова.
По повод омайването на тати, аз вчера директно му казах /леле колко съм нетактична/, че определено до последно  се съмнявах в готовността му да я пусне нататък сама.И той с право ми се начумери и се позасегна, много съм тъпа нали...кой ме бута, та се клатя?! ooooh!
В Магребската тема прочетох, как хубаво се е нагостила снощи Бела с поръчаното от ливански ресторант тук в София и ми протекоха лигите.Затова днес замислям подобни на нейните действия и от моя страна.А за да не кажете, че съм лоша, вас поне виртуално ще ви почерпя с направеното или купеното..
http://zar.bg/uploads/photos_more/200901/path_2960.jpg
http://farm1.static.flickr.com/106/292977738_fd6ef51175.jpg
Добър Апетит! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 11:35 от sarated

# 179
В Гърция за сухопътен транспорт може да се използват и влаковете. Да не мислите, че приличат на нашите раздрънкани зелени и червени вагони.  hahaha
Аз съм пътувала миналия век  Joy на гръцки влак и тогава си бяха много добри.
Продават се туристически карти с различна валидност, мисля 10, 20 и 30 дни и излизат на сметка, че дори могат да са и за няколко човека - до 5 общо.

http://www.athensguide.com/practicalinfo/railwaylarissa.htm - тук може би не е актуална информацията, но има телефони

http://www.pireas.com/tourism/transportation/train/north.htm - това е валидно в момента, за цени и разписание

Всичко за влаковете в Гърция накуп

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 12:23 от Melany

Общи условия

Активация на акаунт