*~104 арабски гълъбици сплитат червено-бели мартеници~*

• 20 096
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • Varna
Ха Добро утро Hug
Да сложа сутришната софра и във тази темичка Laughing

Ейййй Катенцееее Конниковааа как си бе Душатааа. Радвам се, че се обадиииии Grinning Как е конника?
Честит да е Рожденният ден и на Рожденничката newsm59 newsm38 cheers
Спите още нещо, ама аз кът съща кукундрела се опулих сутринта и се насилвах да заспя ама не станааа. Обачееее още се моткам по пижамааааааа Wink

# 91
Делтаа, не мога да стана от масата!

Мерси, че питаш - добре сме, мъжът разучава един компютър... ох, дай на мъж някаква интересна играчка за големи хора - техника, кола, моторче или инструменти и мирна главата!

Като казах за моторче - тип "скутер" - това е новата мантра - подновена де, на нов глас, но аз не давам да се издума ... че и в Мароко ги карат "скутерчетата" без книжка. А има и едни хора, които карат нещо средно между колело- поне с конструкцията на колело и с моторче - като истинско моторче... Карат си както си искат!

Ние сме ОК, деси, "дърпа нататък", а и да ти кажа глупостите така ме амбицираха, че докато бях в Бг  извънредно приключих 3 "висящи" проекта  - бях ги изоставила - и през март съм във Франция по едно задание и момъка ще дойде с мен, а това винаги е добре, а после ще се включва в работата - сам изяви желание.

Сега се държи "мъжки" и се занимава с къщата, че да се отделим през май месец.   Praynig Praynig

Май вместо да ми извадят очи, ми изписаха вежди. Лек ден! Хайде стига съм писала, че ще ме разкрият!  Heart Eyes Grinning Laughing  bouquet               

# 92
  • Varna
Бравооо Конниково Катеееее Hug
Радвам се, че си си напълнила тумбачетооооо. Радвам се и за Конника Grinning Нека се занимава със това което му хареса. И моят и той по техниката.
Кога си беше във Варната?
Радвам ти се защото чуствам, че си добре-незнам как но го усещам по някакъв начин Grinning
И бравос за къщата. Всеки да си знае тенджерата и тигана!!
Навремето докато си намерим квартира със моето съкровище бяхме за малко у нашите. Кошмарно ми беше, че майка ми да е жива и здрава  е голяма проклетия. Все ме увикваше. Родих се като си намерихме едно стайче и аз си бях домакинята newsm47.
Момичета много спите бе. Или пък съкровищата са ви извели да трошите парички??? Rolling Eyes

# 93
Здравейте,момичета Hug

Ние усилено учим за изпити-дано съумеят да се справят добре моите юнаци Praynig

Анита,доживях най-сетне да се разпишеш-Значи съпругът ти е от Баалбак,но живеете в Дахие Hug-и сте бет Берро(моя човек има познати от тях Wink)
много се зарадвах на това Heart Eyes...Ние сме до гр.Сур и сме от бет Балхас,но в Дахие има
доволно много Балхас -представители Laughing
а къде в Дахие сте-това лято обикаляхме там ,понеже търсим апартамент и магазин-
някъде по Отострад Шаид Хади или в Хай ал Абиад Peace-ако стане работата ,Ншаала-ще сме си жиран(комшии) Party
Не знам дали ти е празна кутията ,ще си опитам пак да ти пратя съобщение Peace
Хайде пиши -харесва ли ти да живееш постоянно там ,как се чувсташ,откога сте там Hug
Тука имаше една мама ,чиито мъж е от Баалбак,но нещо не и харесваше в Ливан много,дано се разпише -Мама мия Peace

Кате А-най-сетне се разписа-радвам се ,че си добре и нищата подръгват Heart Eyes

много лицеприятни закуски ни поднасяш  ,Делта  bouquet

Латея-прекрасна песен-а отговорът е лесен-спи си човека,ходи си ,живее  си -дето се вика има хора дебили Sick-и те управляват света-дебилите  не разбират  езика на доброто,нито  езика на детските сълзи,нито на майчината болка,нищо,което има общо с човещината-Единственото средство,което ще ни избави от дебилите,е  здрави ритници по задни*ите ritnik #Sniper,които така ще запомнят,че няма да повторят-обаче всичко с времето си Peace
лек ден Hug

# 94
Ч.Р.Д. Биби,да си жива,здрава и много обичана и щастлива!(и се появявай по-честичко)
Кате Мар.,радвам се ,че се появи.Звучиш по-уверенно и бодро,което ме кара да вярвам,че нещата при вас лека-полека се подреждат.Бъди силна и вярвай и всичко ще си дойде на мястото.Яси е добре,гледаме се ,но не се задържа на едно място ,дай му само да обикаля на някъде(на кой ли се е метнал?)сега в студовете всеки ден иска в моЛАТА София...но и братята са същите ,няма ден да нямат среща в мола с някой приятел.Снощи големите останаха при баба си,а малкия е тук и е такава тишина...Качих малко снимки в албума но са от миналата год.,като ми остане време и изровя кабела ще кача и от Нова год. насам.Бъди здрава Hug Hug Hug
На всички много Hug

# 95
магде, да ти кажа днес се подсмивам всеки път, когато се сетя за МОЛАТА София... хахха, съвсем тематично по арабски!  Grinning Heart Eyes А за това, че обича Яси да ходи някъде .. ако по малко прилича на мама и тате, с тепните работи - с пътувания - то е ясно.

И аз също те прегръщам, а иначе ... като се върнах малко в "моя" свят и работата е "на педал" - бързо бързо, и се окопитих. А иначе виж как направо взех страха на мъжа си ... отрано!  Grinning Wink Всичко е наред разбира се. Като се разделих с някои мои близки роднини - по връщането в Бг / не конника де/ и си залипсвахме, но това е старо като света, нали?

Ей сега във Хратция в Съвета на Европа ке е поредното бойно кръщене в работна обстановка за конника.. там време за чай и лакърдийки няма!

Прегърни почитателя на МОЛАТА!  Heart Eyes Heart Eyes

Деси, не казваш какво прави Даяна, а аз съм ю фен по естенска линия.

И понеже утре няма да имам никакво време, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Кристиян - синът на Биби!  Heart Eyes Те са родени в съседни дни! Да е щастлив неговият втори рожден ден и да си хапне тортичка и да има много много подаръци!       Heart Eyes Heart Eyes   

# 96
здарвейте и от мен
dtti дай адреса на майка ти да и го пратя с куриер разходите ще са за моя сметка Simple Smile
само да не ми го върне бързо бързо
Simple Smile
момичета като решите да се събирате във Варна викайте няколко дни по рано да се стрелна и аз натам много ще ми е приятно
благодаря на готвачките за закуските който успявам да опитам със закъснение, ама ако не блея толкова много може и навреме да се наредя на масата

на всички лека нова седмица аз на 26 заминавам за пловдив на 28 съм на свадба така че за мен седмицата ще свърши още във сряда така че ще има само три дни през който няма да ми се работи

много  smile3525 на всички

# 97
  • Paris, France
Здравейте,

Аз тези дни, докато все още е студено и парното е силно, започнах пролетно чистене. Мия стени, тавани, прозорци, чистя зад радиатори и пера юргани, възглавници, пердета и килими. Мъжо си е в къщи цял ден пред компа и само крещи. Не мога да го накарам и парцал да ми подаде, егати! Липсвате ми. Отдавна не съм писала и отскоро не съм и чела. Дала ме информира за темата за изучаване на арабски език за което много се радвам и използувам случая да благодаря за отделеното време и усилия на дтти, ДУА и Монда. Дтти ме попита дали ще уча с вас. Засега нямам време, но ще поглеждам и в един момент може и да се включа

Ох ,хора,като видях това плато със смокини,пак се затъжих за Ливан-в земята дето построихме къщата си има около 80 маслинови дървета,а край тях тук -таме има смокини и грозде,а и едно дърво,което се казва хкаруб-има дебела хладна сянка,а от шушулките му правят сладко-дебес кхаруб-
- Харуб на български е рожков. Беше любимия плод на баба ми, бог да я прости. Баща и е търгувал с плодове и зеленчуци. И да, сянката на рожкова е много хладна и не случайно е на почит из тези земи. Легендата гласи, че Йоан кръстител се е хранил с рожкови в дивата природа. Един от описаните важни плодове от древността. Египетския йероглиф за сладък,ко, ка, ки е плода на рожкова. Преди откриването на Америка и масовото навлизане на евтина захар и какао от там рожковът е бил доста употребяван. И до ден днешен е безценен при рефлукс при бебетата.

Дуа, като стане готова къщата няма ли да ни поканиш на една трудова ваканцийка newsm78? Знаеш, че ботаниката ми е хоби, като фурия съм с мотиката, нали сме сиромаси и си нямахме земя Cry.

...Все се каня да те питам ,имаш ли представа,дали ще може да вирее киви по тези земи.Те все ме питат,че там е доста скъпо кивито,но аз все забравям да се поинтересувам,мъжа ми искаше да вземем от Петрич,но все не остава време преди път,че все решаваме нещата ден за ден Hug.
- може и още как. Не зная къде сте, но в Бекаа условията са идеални. Кивито не е претенциозно растение, само трябва почвата да се оттича. После хвърли няколко насам  Laughing!

ОК, сега отивам да чета назад. Лека

# 98
Биби-Да ти е жив и здрав Кристиян и много,много да те радва!!!
Невена, Hug радвам се ,че намери време да се разпишеш.Много рано си започнала(фитнеса) с пролетното чистене.Тук в тези преспи пролетта ми се вижда много далечна..Благодаря ти за информацията,свеки все ме пита ,ама аз съм скарана с тези неща и все не си давам зор,но този път ще и изпратя(или занеса)разсад.Иначе сме точно в Бекаа,всъщност ти от къде познаваш района,че на мен нещо ми се губи?
На всички smile3524 спокойна нощ!

# 99
Добро утро! Ставайте и идвайте да пием кафенце, сипвам!
Невена, радвам се, че се разписа.
И аз захванах пролетно почистване със същия мотив - докато мога да суша на парно, да изпера каквото мога. Пуснах 5 перални за един ден, сега съм накичила цялата къща с пране, понеже простора и сушилката не ми стигнаха.  Crazy Полирах мебели, лъсках под, пререждах гардероби. Лошото е, че има още.  Mr. Green
Кате А., по-добре "звучиш", хубаво, че се разписа. Милинки меси ли?   chef
Теди, ти как си в любимия ти ден от седмицата?  Laughing
Сани, ако ще пращаш колети с котки, мен ме пропусни.  Stop Много ги обичам, ама втори път вкъщи - не.  Blush Прати на Хелуа, тя имам много хубава рецепта за котка с ориз.  (Либра, не ми се сърди за идеята  Hug)
Деси, още ли е лошо времето при вас? Нас тук ни затрупа вече.  cold

# 100
Добро утро ,момичета
Амал-къде сиНевена-най-сетне-мислех си какво ли не,а ти чистиш Mr. Green-но с почистване тези дни съм се захванала и аз smile3557-то на вън сибирски студ,но ние пролетно почистване сме подхванали-дано поне предизвикаме пролетта така Laughing
Добре,че те има та да разбера,че хкаруб било рожкови-иначе,щях да си умра и да не знам,а тук в бг,никога преди не съм виждала,сега като разбрах колко е полезно,ще ям повече Grinning...наистина прекрасно дърво,птичките го обичат и гнездят там,но при буря трябва да се стои далеч от това дърво,понеже неведнъж гръмотевици падат именно върху него Tired-но това зимата-лятото няма бури Mr. Green...до къщата на девер ми има два огромни харуба,
които хвърлят огромна сянка наоколо-там играят децата(моите и братовчедчетата) в много горещите дни,правят си отдолу палатки,събират си разни ненужни вещи,правят си пикник-
или пък се катерят по маслините Party...

Значи,щом си така начетена с мотиката-каня те-но не за да копаеш Wink,а да почиваш-е ,ще ти дам една малка мотичка да плевиш,че аз голям мерак имам,но от градинарство почти нищо не разбирам-добре,че си ти да има кой да питам...
А как се казва на бг,плодът на кактуса-сабар,кото много обичам newsm78и веднъж даже ми влезе от него трънче в езика Laughing,а този дядо(хаж Кемил) дето ни гощаваше там се пошегува,да ходя да целуна моя човек и така да се оттърва от трънчето Mr. Green

Магде,беше питала за киви,да,стават без проблем,продават се плодни дръвчета с различни размери по големите крайпътни пазари за растения-няма начин да не си ги виждала Peace...Викаш искаш да буташ стени ,понеже нещо не ти харесвала къщата-и ти си като моя човек,все нещо не му хресва-не мирясва,само ,че при нас родата не пипа нищо,че после да не ги обвини някой в безвкусна работа,то първо къщата така беше строена-без предварителен архитектурен план,още щом се оженихме с мъжо викнаха майстор и я направиха,ние (аз Wink)ходех с девер ми по магазините да избирам плочки понеже щяха да ги слагат като си заминем(тогава)-дори тези декоративните плочици ,които минават като линия по средата на стената и отделят цвят от цвят избирах,само дето девер ми вместо в едната тоалетна да сложи черно с бяло-както си вървеше гамата,забравил(уж си водеше записки човекът Laughing,взел ,че избрал червено hahaha)-на другата година като отидох-намерих една прекрасна и много чиста къща(хората ни чакаха с нетърпение,представям се как са се измъчили да чистят след строенето и мазането),бях им много благодарна,а червената тоалетна Laughingне ме ядосва,понеже знам,че е направена с добро чувство и желание,така като си влизам там все си спомням за моя мил девер Party
Я Е ХУБАВА ВСЪЩНОСТ Winkче
рвено с керамично и бледорозаво,но родата и гостите я нарекоха-
Червената тоалетна на Али hahaha)

Латея пет перални в този студ #Crazy-е дано по-скоро изсъхнат-това с гардеробита е много полезно занимание,точно тогава ми се събират много пликове с ненужни вещи,които оставям до контейнера на вън,пък моята приятелка от Ирак правят друго-събират с мъжът и всичко ненужно и той го носи в бижански те лагери-все забравям да я питам ,дали няма да искат и от нас newsm78....-мина ли сесията newsm78-и как Laughing

# 101
  • Варна
Сани, ако ще пращаш колети с котки, мен ме пропусни.  Stop Много ги обичам, ама втори път вкъщи - не.  Blush Прати на Хелуа, тя имам много хубава рецепта за котка с ориз.  (Либра, не ми се сърди за идеята  Hug)
Naughty да да правете си майтап вие а нещастните малки котенца няма кой да гушка  Tired да има начин сега да ми падне една котка да я намачкам от любов  Mr. Green
Снощи гледах един турски филм - Реджеп Идевик - смяла съм се със сълзи  Joy филма е за приключенията на турският Бай Ганьо,тази вечер ще го кача на флашка и ще го разпространя из родата да видят за какво иде реч,а пък аз ако имам време пак ще си го пусна  Joy и вие го гледайте  Crazy
Днес малкият бос грък го няма и мога спокойно да влизам поне да чета .............а шефа идва .....пфууууу трябваше по рано да пиша
Чао и лека седмица  Heart Eyes
Сетих се да питам нещо,защо не идвате в чата да поклюкарим  Crazy поне вечер  Hug

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 10:54 от libra

# 102
Невена-до сега четох за рожковите Laughing-запалиме значи-мислех си,че маслините и смокините са много полезни и се радвах за това,че ги имаме в изобилие,но харуба,освен,че го харесвам смесен с тахан или направо от шушулката,не знаех,че е толкова полезен и скъп в същото време (някакво си шишенце със сок струва 50лв... #Crazy)-е сега разбрах,че в Ливан май живеем върху някаква своеобразна природна аптека Laughing-то било полезно при диабет,при нарушена обмяна на веществата...а аз нали съм шмати ,реших,че е пълна лудост това,дето етърва ми даваше на шстмесечното си бебе паста от харуб размесена с вода-а то-има млека на Нестле и каши с рожкови-е, за другия път ще знам...
ето виж хората в бг,какво научили за харуба...другия път ще ги пратя при теб за  инфо Wink,а отднес нататък ще си меря съкровищата със семките на харуба,които децата хвърлят навсякъде Mr. Green
Цитат
Дотук добре ама какво е това кароб?
Знаех че е някакво растение, чиито семенца са винаги еднакви по тегло и са се използвали за мярка за скъпоценни камъни - известният карат = 0.2 грама.
А се оказа, че освен това е било любимо лакомство за децата, включително и у нас по събори и панаири допреди 50 години - които си го спомнят го знаят като РОЖКОВИ Grinning
- сладки бобчета, в самата шушулка има и нещо като мармалад

Либра-скрии се покрии се hahaha-като изчезне шефа-пак пиши Heart Eyes

# 103
  • Varna
Добър ден, момичета Hug
DUA-моята баба имаше във двора огромен рошков. Много обичах да си похапвам и от него и от захарната трастика Wink
Либра идвай у нас да нагушкаш един пухкавелкоооо.Много пуфен тъкмо за мачканеееее. Като ти гледам аватара нашия така се е нахендрил сега на моето легло и то на моето място #Cussing outА иначе не дава да го гушкам. Само при бате си откива да се гушка Cry
Как се казва този филм дето си го гледала да го дръпна и аз, че аз се храня със смях обикновенно Hug
То тука всички момичета освен Арабската обичаме и Турската култура виждам аз Simple Smile

# 104

Биби-да ти е 4естит рожденника-желая му щастливо детство

Общи условия

Активация на акаунт