За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 255
  • 597
  •   1
Отговори
# 435
Ще се върна по назад в темата, където ставаше въпрос за ангелите.Според водещ изследовател във Ватикана, е напълно възможно някъде във Вселената да съществува интелигентен живот във форма различна от човешката, именно това са ангелите.

Една интересна статия относно това има ли извънземни цивилизации във Вселената- дано да ви е интересна - http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/7918497.stm

# 436
fastucheрадвам се много,че успях да помогна за опознаването на персонажите в колодата.Нещата са много по-дълбоки разбира се ,защото всяка карта от своя страна има едно основно и едно второстепенно значение,свързани са и със зодиите.За мен са си цяла наука.До сега не съм навлизала толкова навътре вижда ми се дълбоко.Нямам идея кой е автора,защото този текс мъжът ми го е преписал на ръка от една книга в университетската библиотека по времето в което учеше в чужбина преди 9 години.Предполагам че се подвизава и някъде из необятното интернет пространство.
ЧервеноВинцетози текст ми бе пуснат от един човек пълен неверник в съществуването на душата и много ме изненада.Ще го питам от къде е стигнало това до него и от кого е.До сега не съм прочела ни една книга на Щайнер.Имах огромната чест да се запозная още в ученическите си години с вече покойната Вера Гюлгелиева която превеждаше книги на Щайнер и умееше така да ги разказва и  представя като вълшебна приказка.Оставяше ни притени и тихи,а разговорите продължаваха с дни и нощи.Тя беше една от малкото хора който на такава пределна възраст беше с целият си блясък на ума.Изглеждаше сякаш озарена отвътре.
e4o_me4o добра интуиция е имал твоят мъж  Hug
tonimar няма да се  отказваме.Търсим центъра Simple Smile Интерестно ми е когато имаш желание да разкажеш за Възнесените Учители.Кой са те?
Ако разберем че всичко край нас се променя и движи и че истински важно е взаимодействието между всички нас,а не притежанието и задържането...мисля че по-лесно ще достигаме центъра
Усмихнат ден   bouquet

# 437
Цитат
Ти не си човешко същество с духовни преживявания. Ти си духовно същество с човешки преживявания.
Цялото изобилие, за което копнееш, вече е тук. Просто трябва да се настроиш на неговата вълна.
Три неща обременяват душата ти: негативната нагласа, склонността да съдиш другите и дисхармонията.
Всичко във вселената се движи. Няма да задържиш водата, като я стиснеш в юмрук. Отпусни дланта си, за да я почувстваш.
Цялата Вселена се крепи на любовта, хармонията и сътрудничеството. Ако използваш мислите си в съгласие с тези принципи, ще преодолееш всяко препятствие.
Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.
Ако се отдръпнеш достатъчно назад, няма да ти бъде трудно да погледнеш на човечеството като на един човек.
Онова, което виждаш, е доказателство за това, в което вярваш. Повярвай в нещо и ще го видиш.
Всяко нещо, което искаш да притежаваш, в крайна сметка те завладява. И по ирония, щом се освободиш от него, започваш да го получаваш в по-големи количества.
Нищо не се ражда. Нищо не умира. Всичко просто преминава от едно състояние в друго.
Ако желаеш да промениш някакъв твой навик, самият ти трябва да бъдеш лечението.
Обвиненията са елегантно средство, до което можеш да прибягваш винаги, когато не желаеш да поемеш отговорност за нещо, свързано с живота ти. Можеш да го използваш, за да избегнеш всички рискове, но ще възпрепятстваш собственото си израстване.
Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.
Вярвай на интуицията си и я следвай!

Това е извадка от "Мъдрост за всеки ден" д-р Уейн Дайър.
А в спиралата има още негови книги .

# 438
Момичета, тези дни съм изключително заета за това и не пиша, но се старая колкото мога да ви чета.

Мисля, че центъра е някъде в "слънчевия сплит" (поне така го чувствам). Там би трябвало да е "пустотата".
До колкото забелязвам и Леонардо там го е обозначил:
http://www.success.co.il/knowledge/images/Pillar8-Thought-and-Ar … ardo-da-Vinci.jpg

Забележете над пъпа сякаш е маркирал тази област с нещо като три ромбоида. Там някъде би трябвало да е "пустотата". Но нали знаете, че това пак са си мои догадки, така че който както го чувства. За мен е слънчевият сплит. Но:

Ние сме част от цялата Вселена, както и Вселената е част от нас...

Но всяка частица и клетка от нас, всяка мисъл, всяко чувство, всяка вибрация... го усеща по същия начин, защото също е в центъра.  Grinning
Peace

Щастие и любов на всички!  Heart Eyes

# 439
denis... Hug В тези две изречения от твоя пост  се крие великата истина, как Бог ни насочва и как ни дава отговор на молитвите ни
Цитат
Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.
Вярвай на интуицията си и я следвай!
а също и тези...
Цитат
Ти не си човешко същество с духовни преживявания. Ти си духовно същество с човешки преживявания.
...колко е истинско.... Heart Eyes

Amitola...благодаря ти!  bouquet Много исках да зная , кой е този автор. Не бях чувала за него...Отивам сега да си свалям книгите  му от Спиралата. Hug

пасифлора..благодаря!    bouquet

# 440
Ще се върна по назад в темата, където ставаше въпрос за ангелите.Според водещ изследовател във Ватикана, е напълно възможно някъде във Вселената да съществува интелигентен живот във форма различна от човешката, именно това са ангелите.

Една интересна статия относно това има ли извънземни цивилизации във Вселената- дано да ви е интересна - http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/7918497.stm
Според водещ изследовател ли?! Знаят всички мирови тайни и продължават да заблуждават хората.... Whistling Ангелите не са извънземни, защото част от физическото им тяло е на земята, а имено във водите, вятъра и гръмотевиците. Те са духовни същества, които са с едно стъпало пред нас. На старата луна, те бяха хора, но при съвсем различни условия

# 441
Xylometazolin   Grinning  ! Може ли да уточниш, какво имаш в предвид:

На старата луна, те бяха хора, но при съвсем различни условия

# 442
ЧервеноВинце     Hug

Малко от книгата, която дочитам сега:

"... Сега ще ти кажа Първото правило. То е особено важно и ти трябва да го запомниш. Първото правило е, че всеки избор, който направиш в своя живот от най-важните до най-дребните всекидневни решения, трябва да провериш със съзнателно дълбоко обмисляне. Защото при всяко решение, което ще вземеш, трябва да се попиташ дали изборът, който правиш, ще задоволи пет необходими характерни изисквания. Даже и едно от тях да липсва, трябва да потърсиш друго решение. По този начин винаги ще намираш правилния път.
Тези пет изисквания са: Истина, Красота, Здраве, Щастие и Светлина. (tonimar   Hug)
Когато вземаш решение по този начин, можеш винаги да си сигурна, че то е правилното. Ще бъдеш в контакт със своето Истинско Аз, твоето Висше Аз, и ще създадеш в себе си непобедима сила на волята. Това е първият урок.
Живей съобразно с него и съвсем скоро животът ти ще се промени."

ОЛГА ХАРИТИДИ "ВЛИЗАНЕ В КРЪГА"

# 443
Xylometazolin   Grinning  ! Може ли да уточниш, какво имаш в предвид:
Както човешките сещества търпят превъплъщения, така и нашата земя е претърпяла не едно и две првъплъщения. Тук искам да уточня, че за да съществуваме ние, всички духовни йерархии са включени в този сложен процес на еволюция.  Crazy
 В началото беше Старият Сатурн/ изключвам днешния Сатурн-трябва да се разграничим от днешните планети, което не значи, че не можем да използваме имената им Peace/
 На Старият Сатурн, човешкото същество беше само топлина и нищо друго, като единственото нещо, което притежаваше беше трансовото съзнание. В това планетарно превъплъщение, човек има само физическо тяло. Съзнанието на човека тогава е подобно на съзнанието, което имат днешните минерали. Това съзнание е едно ниво по-надолу от това, което има днешния човек, когато спи и не сънува. В създаването на физическото тяло на човека на Старият Сатурн участват много духовни йерархии. След почивен период идва следващото планетарно превъплъщение на нашата земя. Старото Слънце./Не става дума за днешното слънце/. Тогава към физическото тяло на човека се прибавя етерното тяло/жизненото тяло/. То се влива в човешкото същество от определена йерархия, много по-висши духовни същества. Тогава човекът има съзнание, което има днешния човек, когато спи и не сънува. Подобно съзнание, което е имал човекът на старото слънце имат днешните растения. На старото слънце, физическото тяло добива втора степен на съвършенство, а младото етерно тяло-първа степен.
След почивен период следва третото планетарно превъплъщение на земята. Старата Луна. Тогава към физическото и етерното тяло на човека се прибавя и астралното тяло. То се влива в човешкото същество от определена йерархия духовни същества. На старата луна човекът има съзнание подобно на съзнанието, което има днешния човек, когато спи и сънува./сънищно или образно съзнание/. Астралното тяло е тялото на желанията, страстите, емоциите и чувствата.
На Старата Луна физическото тяло придобива своята трета степе на съвършенство, етерното тяло на втора степен, а младото астрално тяло-първа степен. Подобно съзнание на това, което е имал човекът на Старата Луна имат днешните животни.
 След нов почивен период ние навлизаме в днешното планетарно превъплъщение-Земя. На Земята към физическото тяло, етерното тяло и астралното тяло се прибавя и четвъртата съставна част на човешкото същество-АЗът. Той се влива в човека от определена йерархия духовни същества. Така постепенно в хода  на еволюцията на днешната Земя се стига до характерното за нас будно дневно съзнание. На днешната земя физическото тяло придобива четвърта степен на съвършенство, етерното тяло- трета степен, астралното тяло-втора степен, а АЗът е едва в началото на своето развитие. От изложеното се вижда, че най-висока степен на съвършенство има физическото тяло на човека. Това е така, защото има най-дълъг еволюционен път през четирите планетарни превъплъщения. Най-висшата част от човека е АЗът, но същевременно и най-младата, т.е. само с първа степен на съвършенство. В бъдещето планетарно превъплащение на днешната Земя-Юпитер/моля, не бъркайте с днешните планети/, АЗът трябва да придобие пълен контрол над етерното тяло. Тогава се стига до така наречената духовна степен -Дух-Живот или преобразеното от АЗът астрално тяло. Подобна висша степен на съзнание имат днешните ангели.
 Над ангелите има много духовни йерархии.
 П.П. На Старата Луна, Ангелите са преминали през своята човешка степен на развитие, тоест, имали са съзнание, подобно на съзнанието, което има днешния човек, само че при коренно различни условия. Човешкото съзнание може да има същество не само живеещо сред днешните условия. На Старият Сатурн своята човешка степен преминават духовни същества наречени-Архаи, а на старото слънце духовни същества наречени Архангели. Днес тези духовни същества имат такава висока степен на развитие, която човек ще постигне едва вбъдеще.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 21:35 от Xylometazolin

# 444
gitadam...мила, точно пък на Ватикана никак не вярвам.  WinkТам е гнездото на Осите и там са най-големите  Twisted Evil Но това е мое мнение и не искам да ти го натрапвам... Peace

И както Xylometazolin написа...те знаят всички  мирови тайни и продължават да  държат хората под контрол и в неведение и това е самата истина  .

gitadam , от сърце ти препоръчвам /ако имаш желание разбира се/, да  прочетеш малко за Тайните Общества и Конспирации и  много неща ще ти се разяснят... Peace

Приятен ден на всички! Hug/ При мен вали....но ми е  едно такова супер слънчево на душата и сърцето Heart Eyes/

# 445
Интересна информация за предишните етапи на еволюцията и за Висшите духовни йерархии, можете да намерите и в книгата на Меонлина, за която съм ви разказвала. В нея ще намерите още информация за ролята на България и българите в отминалите и предстоящите събития, защо Беинса Дуно е избрал да се въплати като българин, кой е Елохиел (или Елма) и малко информация от неговите ченълинги, които са приемани през годините в България и се наричат "Осияния", както и много детайлно описание на бита, културата, пантеона на вече отминалите раси и култури. Информация къде и как можете да си я намерите има в този блог

http://spiralata.blogspot.com/

# 446
miminaразкажи нещо което смяташ за интерестно от книжката ,моля  Flutter
Amitola   Hug
Xylometazolinинтересен пост,но ми е много трудно смилаемо  това Rolling Eyes
ЧервеноВинце простичките неща са винаги най-истинските.
Тони това,което каза за цветето и холограмата...след този ти пост цял ден правя какви ли не неща но не спирам на ум да си чертая цветето ,което е съставено от множество по-малки такива цветя,а в те от своя страна от други...а после това го пренасям върху всяко едно нещо ,което ми е познато и направо  ми се зави Crazy свят  #Crazy от това да си представя нещо проектиращо се до безкрайност.

# 447
dennis, вярвай ми, на мен не ми е по- лесно смилаемо, но ако човек има силно  желание ще намери начин да разбере. И както казва д-р Щайнер: " Но нима най-дълбоките тайни на света трябваше да се изразят с тривиални думи?  Не е ли странно,  не е ли истинско кощунство да се смята, че за разбирането на един джобен часовник е необходимо да вникнем дълбоко в неговото устройство, а за разбирането на Божествения миров ред е достатъчно обикновенното, наивно и елементарно човешко разбиране?  bouquet

# 448
dennis, вярвай ми, на мен не ми е по- лесно смилаемо, но ако човек има силно  желание ще намери начин да разбере. И както казва д-р Щайнер: " Но нима най-дълбоките тайни на света трябваше да се изразят с тривиални думи?  Не е ли странно,  не е ли истинско кощунство да се смята, че за разбирането на един джобен часовник е необходимо да вникнем дълбоко в неговото устройство, а за разбирането на Божествения миров ред е достатъчно обикновенното, наивно и елементарно човешко разбиране?  bouquet
Laughing Ох,успокоих се !Макар,че бих могла да оспоря думите на Щайнер  Wink

# 449
Винце, Hug Hug Hug

Вече 3 години не знам какво е страх и той за мен не съществува.
Явно с постовете си не съм успяла да изразя това, което е в душата ми.
Просто зададох въпрос... исках просто да изтълкуваме нещо заедно , но не се разбрахме Wink
Но, другия път обещавам, че няма да е така Peace

нора 13... всичко ще се нареди! Просто изолирай страховете си... Wink

[/b]

Ще споделя с вас- защо задавам въпроси и търся отговори..... Thinking

Самата дума "въпрос" означава търсене. Търсенето отговаря на въпроси, но изисква търпение и постоянство. Да очакваме пълни отговори веднага, е белег на нежелание търпеливо да предприемем търсене и да постоянстваме, докато достатъчно узреем, за да намерим и да разберем отговорите. Твърде често хората очакват да им се дадат непосредствени, предварително изфабрикувани отговори на всички въпроси, щом запитат, без никакво усилие, без никакво напрягане от тяхна страна. Макар че духовната наука дава отговори на безброй поставени въпроси, тя не е справочна енциклопедия. Човекът трябва да поработи за отговорите. Най-голямата радост идва, когато човек открие задоволителен отговор, след като е търсил усърдно и с постоянство е развивал нужната му зрялост, за да разбере получената нова за него истина.
Из „Познай себе си, гражданино на Земята!” на Бъредин Джоселин

Спокойна вечер на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт