За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 280
  • 597
  •   1
Отговори
# 450
nora13..извинявай , ако съм те разбрала погрешно.  Praynig Hug От постовете ти останах с впечтление, че искаш помощ, за да  разбереш откъде и защо ти се случват нещата...и че има стаен страх в тебе.... Rolling Eyes

За болестите искам да ти кажа , че темата е сложна...но те са или кармични, или ние сами си ги създаваме. Ти намери ли причината за себе си? Това е  най-важното...  Hug

Приятен уикенд...  bouquet

# 451
Винце, благодаря ти.  Peace

Ще се включа с последен коментар относно моята "отминала" болест /защото тя остана в миналото/, останаха само поуките, който взех от нея.

Да, намерих причината в себе си, и съм на път да я остраня.
Полагам много усилия и ще успея! Peace

Изпитанията ни се дават да ставаме по-силни. Всяко нещо се случва, защото трябва да се случи. Ние трябва да извлечем поука от него, да извлечем позитивното и да продължаваме по своя път на израстване. Нали така?
Благодаря на Бог, за това, че ме прави СИЛНА.

Благодаря ви момичета!  bouquet

За болестите искам да ти кажа , че темата е сложна...но те са или кармични, или ние сами си ги създаваме. Ти намери ли причината за себе си? Това е  най-важното...  Hug

# 452

tonimar няма да се  отказваме.Търсим центъра Simple Smile Интерестно ми е когато имаш желание да разкажеш за Възнесените Учители.Кой са те?

Разбира се, dennis! Hug

Възнесените учители са енергийни форми или нефизически същества от висши нива на съзнание, които подкрепят човешките същества в развитието на съзнанието им. Те познават живота на земята, човешките проблеми и затруднения и пътя към единността.

Много от тези същества са живели на земята и са изминали този път на развитие. Лаодзъ и Гуанин са познати имена, за тях съществува литература. Христовата енергия също може да бъде лесно разбрана посредством текстовете от Библията. От историите за тях ние знаем, че тези хора са поели по "пътя на просветлението" и са се развили. Преживели са трудностите на човешкото съществуване в света на дуалността, за да постигнат отново единността. Сега, след като са изминали този път, те помагат на други човешки същества да го извървят.

Езотеричният свят отдавна познава енергиите на Възнесените учители. Според някои хора те стоят зад движенията на тамплиерите, франкмасоните и Теософското общество. Аура-Сома и представители на "Великото бяло братство" работят с енергиите на Възнесените учители.

Групата на Възнесените учители включва повече от 21 същества. Не всички са живели на земята, но въпреки това всички те - водени от своята любов към човечеството - са се заели да помагат на човешките същества по пътя на съзнанието. За тази цел те са обединили своя опит и познание в общо съзнание, до което всеки учител има достъп. Така те знаят всичко, отнасящо се до човешкия живот. Те знаят как точно да окажат подкрепа на индивида в неговото израстване. Това те считат за своя задача от момента, в който човечеството е поело по пътя на разширяването на съзнанието.

Значението на термина "възнесени учители" може да се обясни най-добре чрез метафората на "Христовото възнесение" - човешкото същество Исус все повече разтваряло своето его-възприятие, за да се слее накрая напълно с Христовото съзнание. По време на своя земен път, той трансформирал и своето физическо тяло и разширил съзнанието си до такава степен, че тялото му станало "светлина", тоест неподвластно на ограниченията на материята. С това светлинно тяло той бил в състояние да се появява и да изчезва по всяко време /вж. библейските истории за появите на Исус след смъртта му на кръста/. Хората го виждали и дори можели да го докоснат /апостол Тома поставил пръст в раните на тялото му/. Ето как Възнесените учители са в състояние да си осигурят земно тяло.

Висши енерговибрационни есенции - Шнайдер, Пиерот

# 453
Amitola , благодаря ти за мъдростите на д-р Дайър!   Hug Точно от такова четиво имах нужда тия дни и благодарение на теб и  dennis го получих!  Heart Eyes

А това първо изискване за Истина, Красота, Здраве, Щастие и Светлина е върховно! Това също е Пътят към хармонията! Хрумна ми да напиша, че още една книга ще трябва да добавя в списъка, но в същото време се запитах "А не е ли добре докато дойде реда и на "Влизане в кръга", да пристъпя към действието и да започна с първото изискване?!" Thinking

Благодаря ти, AmitolaHug

Xylometazolin, значи според тази теория, нашето развитие е преминало не само в духовен план, а и при смяна на планети, отразена в нашето съзнание и форма... newsm78

dennis , съжалявам за ефекта!  Joy Следващия път не проектирай едно в друго, а си представи холограма. Не знам какъв ще е ефекта, но се надявам да е по-приятен! Grinning Heart Eyes

Passiflora, ЧервеноВинце, nora13, mimina     Hug

# 454
Xylometazolin, значи според тази теория, нашето развитие е преминало не само в духовен план, а и при смяна на планети, отразена в нашето съзнание и форма... newsm78
Да, точно така, само дето тук има една съществена разлика. По време на почивните периоди духовните същества, които участват в отделните превъплъщения се оттеглят, а зародишът на човека остава под духовна форма като семе. Тези духовни същества се оттеглят в други области, за да придобиват духовни опитности и сили. Всяко ново превъплъщение започва с кратко повторение на предишните. Човекът получава истинско съзнание едва през 4-то планетарно превъплъщение-Земя. Благодарение на физическото-материално тяло, той развива своето АЗово съзнание. При болшинството непосветени хора, които участват в нормалния бавен ход на еволюцията, физическия живот протича под формата на постоянна смяна на съзнанието-будност и сън.
Бъдещите планетарни превъплъщения-  Юпитер, Венера и Вулкан нормалният ход на еволюцията ще доведе хората до непрекъснатост на съзнанието. Днес по подобна непрекъснатост на съзнанието имат посветените.

# 455
Хайде малко от мъдростите за всеки ден  Heart Eyes

Съвсем просто е да преброиш семенцата в една ябълка. Но кой от нас може да каже колко ябълки има в едно семенце?
Най-сетне осъзнах, че другите хора ще си останат точно такива, каквито са, независимо от моето мнение за тях.

В гардероба си имам костюм с изрязан джоб. Това ми напомня, че не мога да взема нищо със себе си. Последният костюм, с който ще бъда облечен, няма да има нужда от никакви джобове.

Ти си общият сбор от всичко, което си постигнал, благодарение на собствения си избор до този момент.
Просветлението е най-голямото разочарование за твоето его.

Няма път към щастието. Щастието е самият път. Няма път към благополучието. Благополучието е пътят.

Престани да се съсредоточаваш върху липсващото и насочи съзнанието си към благодарността за всичко, което си и което имаш в действителност
На кръгла планета човек не може да избира страна

tonimar както винаги точната информация в точната доза  Peace
nora13 Hug радвам се че си намерила отговорите и решението,а сега остава и да действаш.Когато човек пита,търси каквото и да било трябва да е готов да чуе всякакви отговори дори да не съвпадат с неговото виждане и гледна точка.Понякога отстрани се вижда по-добре  Heart Eyes макар да не го приемаме и да се чувстваме наразбрани

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 15:34 от dennis

# 456
dennis, да наистина са невероятно мъдри, но тази:
Просветлението е най-голямото разочарование за твоето его.
ме разсмя от сърце!  Laughing

На всички  Hug !

# 457
Денис....пак заби в 10-ката!   bouquet  Много готини са мъдростите Heart Eyes
Аз си свалих книгите на Уейн Дайър  от Спиралата../благодарение на Амитола .../ Hug Почнах да чета..."Вашите слаби   места". Доста интересно тръгва... Laughing

Мен също ме разсмя цитата, който Пасифлора е избрала...Горкото Его, наистина.  Joy

А иначе много се развеселих и на това ... Laughing
Цитат
В гардероба си имам костюм с изрязан джоб. Това ми напомня, че не мога да взема нищо със себе си. Последният костюм, с който ще бъда облечен, няма да има нужда от никакви джобове
  Hug

Xylometazolin..интересно е това, което пишеш за планетите и Старата Луна. Flutter

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 17:49 от ЧервеноВинце

# 458

Тези пет изисквания са: Истина, Красота, Здраве, Щастие и Светлина.
Когато вземаш решение по този начин, можеш винаги да си сигурна, че то е правилното. Ще бъдеш в контакт със своето Истинско Аз, твоето Висше Аз, и ще създадеш в себе си непобедима сила на волята. Това е първият урок.
Живей съобразно с него и съвсем скоро животът ти ще се промени."

Mного,много вярно. PeaceИ не е трудно да се приу4и 4овек така да живее.
Съгласна съм с tonimar,4е това е пътят към хармонията.Не насилването и неизневеряването на твоите потребности и принципи води до хармонизиране.

Xylometazolin
,това което си написал ми беше много интересно. Peace Аз също мисля,4е сънят не е просто повторно преживяване на събитията през деня.
Но и както гледам има още много път да извървим...

Изпитанията ни се дават да ставаме по-силни. Всяко нещо се случва, защото трябва да се случи. Ние трябва да извлечем поука от него, да извлечем позитивното и да продължаваме по своя път на израстване. Нали така?

Така е. Hug
Но искам да попитам дали наистина всяко нещо трябва да се слу4и задължително?Не предизвикваме ли ние с действията или бездействията си безредици,които не би трябвало да се слу4ват.
Питам не за друго,а заради това 4е имам една лоша 4ерта да анализирам непрекъснато и да оглеждам под всякакъв ъгъл слу4ващото или слу4илото се ве4е.Понякога се обвинявам за някои неща.

# 459

Така е. Hug
Но искам да попитам дали наистина всяко нещо трябва да се слу4и задължително?Не предизвикваме ли ние с действията или бездействията си безредици,които не би трябвало да се слу4ват.
Питам не за друго,а заради това 4е имам една лоша 4ерта да анализирам непрекъснато и да оглеждам под всякакъв ъгъл слу4ващото или слу4илото се ве4е.Понякога се обвинявам за някои неща.

много хубав въпрос си задала, преди известно време и аз се побърквах като теб -  напр. правя услуга на някого и почвам: ама така ли трябваше?, ама дали постъпих правилно, ама не може ли и още, ама как се чувствам аз / човека насреща, ама и тн и тн -  пълна десекция.. дори си мислех, дали нямам проблем със самоувереността и тем подобни Blush

докато в един момент ( благодарение на  проглеждане и хармонизиране на мен самата) тези мисли, въпроси и съмнения ме напуснаха почти напълно..чувствам се изпълнена с обич, със светлина...чувствамс е прекрасно: това което има да се случва, ще се случи.. ако съм в мир със себе си, всичко друго ще си дойде по местата Blush

# 460
Марица, като те видях и се сетих, че щях нещо да ти цитирам от една книга:
"В притвора на търновската църква "Свети четиридесет мъченици" бил изографисан т.н. мартенско полугодие, което започва на 9 март - празника на четиридесетте севастийски мъченици, патрони на църквата".
Явно тогава българите все още са използвали  прабългарския календар, още повече като се има в предвид, че на Асеновата колона пише:
“В лето 6738 (1230) индикт ІІІ, аз Иван Асен в Христа Бога верен цар и самодържец на българите, син на стария Асен, издигнах из основи и с живопис украсих докрай пречистата тази църква в името на светите четиридесет мъченици..."

докато в един момент ( благодарение на  проглеждане и хармонизиране на мен самата) тези мисли, въпроси и съмнения ме напуснаха почти напълно..чувствам се изпълнена с обич, със светлина...чувствамс е прекрасно: това което има да се случва, ще се случи.. ако съм в мир със себе си, всичко друго ще си дойде по местата
Peace

# 461
Xylometazolin, благодаря ти!  Hug След малко ще постна нещо, на което попаднах... Може би ще ти е интересно.

dennis , благодаря ти за мъдростите!  Hug Подхождат на делничния ден.   Grinning

Passiflora , ЧервеноВинце  Heart Eyes

Марица, споделям написаното от звездичка!  Hug В допълнение - анализирайки, ние спираме процесите. Концентрирайки се върху вече станалото, ние продължаваме да живеем в него и за него, пропускайки щастието на настоящия момент... Заслужава ли си? Какво ни носи анализирането, за да си струва да го правим? Ти сама ще си отговориш!  Wink

Passiflora , и аз попаднах на нещо за българите и Сириус, свързано с календара...

# 462
В древни времена цвета на Сириус е определян като червен, червеникав или розов. Смята се, че цветовата смяна (към бяло-синкавият цвят, който се наблюдава в момента) вероятно се дължи на еволюцията на звездата, която първоначално е била червен гигант, и след това е станала бяло джудже. Това е типичен завършек на живота на една звезда, но е твърде малко вероятно процесът да се развие за толкова кратко време (няколко хиляди години). До момента тази промяна в цвета на звездата си остава загадка [2].

Мястото на Сириус в живота на древните култури и цивилизации

В Древен Египет всяка година хелиакалният изгрев на Сириус съвпада с началото на разлива на Нил. То определя началото както на Соптическата, така и на Лунната година. Въпреки известността си в древен Египет, Сириус е била най-популярна в Месопотамия, при това за дълъг период от време. Нейното древноакадско име е "Мул-лик-уд", което означава "звездата куче на Слънцето". Във Вавилон, Сириус е известна като "Какаб-лик-ку", което означава "Кучешката звезда". В Асирия тя е била известна под името "Кал-бу-са-мас", което значи "Кучето на Слънцето". В Халдея наричали Сириус "Как-шиша" или "Водещата звезда", както и "Ду-шиша", "Ръководителя". По-късно персите наричат звездата "Тир", "Стрелата". Семитското име на Сириус е "Хасил". Евреите използват и "Сихор", египетско име, научено вероятно по време на престоя им в Египет. Сириус е бил и "Звездата на царица Изида" в древен Египет.

Тя е асоциирана с майката-богиня Изида и нейния по-стар архетип Хатор. Храмът на Дендера, посветен на богинята, е построен така, че всяка Нова година светлината на Сириус прониква през специален отвор към вътрешността на капелата. Обстоятелството, че в Египет и Вавилон са свързвали началото на новата година с хелиакалния изгрев на Сириус, говори за важната роля на тази звезда в културата на древните. Малко по-късно Сириус има добра репутация сред гърците и римляните [2].
Звездата Сириус се среща също така и в сурите на Корана под името "Шира" [3].

Западно-африканското племе Догони смайва учените с големите си познания за тази звездна система, наследени в местните предания от древни времена. Особено интересно е това, че познанията им за Сириус съдържат елементи, известни на астрономите едва от скоро. Съвременните изследователи на нашата далечна история изтъкват забележимото присъствие на Сириус в културата на древните българи [4].

Сириус в Словото на Беинса Дуно

Според Учителя, Сириус е жилище на светли същества със висока култура:

„В Сириус има една култура два пъти по-възвишена отколкото на Слънцето.” [5]

„Много от човешките същества по другите системи са далеч по-напреднали от човека, защото са излезли по-рано от великия първоизвор на живота. Тяхната мъдрост е толкова велика, че културата на хората, в сравнение с тази на Сириус например е още в своите пелени. Съвременните хора пред съществата на Сириус не са даже и деца.” [6]

Учителя посочва звездата като следваща стъпка на земното човечество по пътя на неговото космическо израстване:

„Като минете през Юпитер, през Марс, през Венера, през Сатурн и през всичките крайни планети, най-после ще дойдете в слънцето, през неговия университет, дето ще прекарате сто години. Това са сто слънчеви години. Там ще прекарате двa милионa години като дете, 25 милионa години като възрастен и още толкова като стар. След това ще напуснете слънцето и ще отидете да живеете на Сириус. Там ще прекарате 500 милиони години като стар, още толкова като възрастен и толкова като млад.” [7]

Не е случаен по всяка вероятност и факта, че началото на Божествената нова година (19 август) в България се случва няколко дена след хелиакалния изгрев на Сириус, когато звездата става добре видима над хоризонта.

Медитация за свързване с вибрациите на Сириус

Според Учителя има три велики момента: изгревът на Венера, изгревът на Слънцето и изгревът на Сириус. Будността и съзерцанието по време на тези моменти, както и мисленото свързване с небесните тела, които ги предизвикват, внасят животворни сили в душата на човека.

„Аз бях ви препоръчал сутринта да ставате, когато изгрява Сириус или когато изгрява Зорницата... Стани 40–50 пъти за това и ще видиш какъв преврат ще имаш в душата си.” [8]

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=192

# 463
И още нещо:

Изводи:
1. Сириус B е сравним по размери със Земята – има 2 пъти по-голям диаметър. Dземя = 12 714 km.
2. Ако Сириус А и Слънцето са еднакво отдалечени от Земята, Сириус А ще бъде много по-бляскава от Слънцето. Нашата звезда ще бъде на границата на наблюдение с невъоръжено око.

http://siriusstar.hit.bg/

Марица... Анализирането идва от ума... А той, както егото, е склонен да ни подвежда по грешни пътечки...  Grinning

Съгласна съм, че ние с действията си или бездействията си предизвикваме нещата, както ти писа. Но нали това е част от житейския ни път! Принципът на Привличането или "каквото повикало - такова се обадило" касае не само нашите мисли, но и действия или бездействия. Добре е да си даваме сметка за това, което правим или не правим, но съвсем не за всичко и винаги. По-добре е да се оставим на течението и да се доверим на Вселената. Но това става, когато постигнем хармонията, центрирането, достигнем вътрешния си Аз.

звездичка мисля това имаше предвид Wink

# 464
 Laughing вече истински се радвам на "случайностите" Нали ви споделих за едни думи чути в съня ми за това,че за да се продължи напред трябва да се започне с началото...което не ми говореше много,нито пък това че преди няколко нощи се събуждах 100 пъти от една мисъл в главата-Еволюция  newsm78 и сега разрових сайтчетата който пусна tonimar и попаднах на

Кой съм аз, откъде идвам и накъде отивам? Този въпрос вълнува човека от вечни времена до днес. Той ще бъде актуален винаги.
“Всеки атом във вселената носи свойствата, качествата и формите, отпечатани у него от Първото Начало. Това Начало е Духът на живота – Вечната животворяща енергия, която изпълва цялата вселена, Първичната Същност, от Която произтичат всички разумни действия. Той е положил оня върховен закон, който ръководи душата и я подтиква да се стреми към съвършенство. Той е скритата сила на самосъзнанието у човека, което постоянно го подбужда да се подвизава в доброто, да търси благородното и възвишеното, да обича истината. Но за да постигне всичко, което живее в душата на всяко живо същество, изисквало се време, място и условия, дето да се постави първото семе на живота. Затова природата е работила и приготвяла бъдещите условия – така богати, така разнообразни.”
“Духът е най-възвишеното, най-чистото, най-святото. И в тази святост Духът носи условията на разумния човешки живот…” [4]

“Материята е онова, което събира нещата и носи бременността на идеите….Ако нямаше материя, форма не би могло да се създаде…. Сегашната материя - това са заспали духове, които трябва да се събудят.” [4]

В широк смисъл, понятието „еволюция” означава „развитие, напредък, усъвършенстване”, имаме налице един постоянен и непрекъснат процес на усъвършенстване. В по-тесен смисъл, процесът на глобално развитие на Духа се състои от два циклични етапа или фази: инволюция и еволюция. По този начин понятието еволюция има две значения: 1. Глобален процес на непрекъснато развитие на всички живи същества като проява на Бога; 2. Една от двете полярни фази от глобалният процес на развитие. Ето защо е нужно да бъдем внимателни, за да можем да определяме двете значения на думата еволюция правилно в текстовете, където тя е употребена.

Инволюцията – образно казано – е процес на материализиране, въплъщаване на духа. Духът си изработва тяло и посредством него получава опитности, недостъпни за него в по-фините светове, от които е слязъл. Това има велик смисъл за него. За да се изкачи, духът първо трябва да слезе. И после се изкачва, но много помъдрял, самостоятелен и активен вече. И всички жертви, които той е направил, му се изплащат многократно.

Еволюцията означава процес на връщане на Духа към своят първоизточник. Еволюцията предполага инволюция преди това. Инволюцията е ограничаване на Бога, докато Еволюцията е пследващото разширяване.

“В природата съществуват два велики процеса, които взимат участие във всички нейни действия. Единият процес е насочен от центъра към периферията и се нарича инволюция, а другият е насочен от периферията към центъра и се нарича еволюция. Това са два обновяващи процеса, подобни на процесите на кръвообръщението, които стават във всеки организъм, т.е. на движението на човешката кръв от сърцето към периферията, който се нарича артериален, и от периферията към сърцето, който се нарича венозен. В тези два процеса се събужда онази енергия, която е необходима за съграждане условията на живота.”

Понякога понятието „инволюция” се схваща приблизително като синоним на "влошаване", а „еволюция” - на "подобряване". Но инволюцията сама по себе си не е "лоша" и съответно еволюцията не е "добра"; това са обективно обусловени глобални полярни процеси, в които човечеството като цяло и в частност всеки от нас е включен. Наистина, възможно е понятието "инволюция" да се схваща като деградация и застой. Какъв би бил смисъла в слизането на Духа в тяло и материална обвивка, ако след това ще трябва да се качва и да се връща отново на мястото от което е поел, без ни най-малко да се промени? В този случай очевидно инволюцията би била застой, а еволюцията - напредък. Но ние знаем, че в природата всичко е разумно и всеки процес има свой дълбок смисъл.

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=204

Общи условия

Активация на акаунт