За нас, за състоянието на планетата и какво можем да направим! - 3

• 29 306
  • 597
  •   1
Отговори
# 465
Тони, както винаги невероятно инфо!  Hug
Разтърсих се из нета и виж какво намерих за двете звезди Сириус А и Сириус Б:

Цитат

Двете звезди се въртят една около друга, като непрекъснато обменят частици. Заради силното си магнитно поле е голямата си плътност Сириус Б отнема доста материал от Сириус А. На всеки 49,9 години Сириус А и Сириус Б се приближават толкова много, че създават силни магнитни бури между тях. С приближаването си и двете звезди започват да се въртят по-бързо, а накрая си разменят местата. Енергията, отделена при сближаването на Сириус А и Б се предават като магнитен поток към Слънцето, което разпределя този поток към планетите от Слънчевата система.

За догоните съм чела в едно списание, невероятно племе с огромни познания за космоса и не само  Wink . В списанието четох и обясненията им за създаването на Вселената, но ха де, не си спомням нищо. Трябва да го потърся това списание. Но другото, което ме впечатли:
Цитат
Техните познания за орбитите на двете звезди съвпадат с резултатите от съвременните изследвания, въпреки че са направени преди пет хиляди години, когато не е имало технологията, необходима за такива наблюдения.

Догоните твърдят също, че има трета звезда, която те наричат "Емме Я" или "Женската Соргум", и за която твърдят, че е по-голяма и по-светла от Сириус Б и също се върти около Сириус А. Дали Догоните не знаят нещо повече от нас? Дали наистина няма Сириус В?
http://world-mysteries-bulgarian.hit.bg/The%20Universe-Pleiades& … us(Bulgarian).htm

Сириус А и Сириус Б са обвързани с Орион, но в момента познанията ми са много малки в тази насока и не мога да си обясня точно какво ми се губи.

dennis  Hug  !

# 466
Да, според духовната наука в един бъдещ еволюционен етап земята ще се слее със слънцето.
През първата от седемте подепохи на планетарното превъплащение-Земя нашата планета е била едно цяло със слънцето. Първата подепоха на планетарното превъплъщение-Земя се характеризира с това, че земните същества и слънчевите висши духовни същества са имали едно обиталище-Слънцето. През втората подепоха-Хиперборейската, висшите слънчеви същества се отделят, като тяхно обиталище остава слънцето. Земята се отделя, като отделно небесно тяло заедно с населяващите я същества. Така слънчеви духове влияят върху земните същества отвън. През трета подепоха на земното развитие/Лемурийската/, луната се отделя от земята, като отделно небесно тяло. Така че, през лемурийската подепоха, човекът е подложен, както на слънчевите, така и на лунните влияния. Четвъртата подепоха се нарича Атлантска. В момента живеем в петата подепоха на земното развитие. Тя се нарича Пета Следаталнтска епоха. Тя от своя страна, се дели на седем малки под епохи. А именно- Древно Индийска, Древно Персийска, Египетско Халдейска, Гръко-Римска/през нея се извършва мистерията на Голгота/ и  Сегашна пета епоха. Предстоят 6-та  и 7-ма малки подепохи, на петата голяма след атлантска подепоха. След петата голяма следатлантска подепоха предстоят 6-та и 7-ма големи подепохи на планетарното превъплащение-Земя. След приключването на последната седма голяма подепоха ще приключи планетарното превъплъщение-Земя. Ще последва почивен период. След почивния период ще се извърши кратко повторение на всичките пет изминали планетарни превъплъщения, а именно- Сатурн, Слънце, Луна и Земя и ще навлезем в петото планетарно превъплъщение-Юпитер.
 Не бива да бъркаме планетарното превъпъщение Земя с днешната физическа планета-Земя. Днешната планета е само отделен етап от цялото планетарно превъплъщение Земя.
 Според днешните еволюционни теории на съвременната наука, човекът е еволюционно най-младото същество на Земята. Според езотеричната космогония, човекът е най-старото същество на земята, което се проявява на физическо поле. Това е така, защото първия зачатък на неговото физическо тяло, беше даден още на старият Сатурн. По пътя на естествената логика е нормално да приемем, че най-сложно устроените същества са еволюционно по-стари от по-просто устроените.

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 22:59 от Xylometazolin

# 467
Аааа,много ви идва музата вечер,кога ще ги преосмислям всички тези неща  Mr. Green
Сега ще видим телескопа Кеплер какво ще открие в повече от догоните  Wink http://news.ibox.bg/news/id_1875175462

Догоните не се ли занимаваха с вуду нещо подобно ми се върти  newsm78 от нещо четено отдавна
Пасифлора,ще ми е интерестно да споделиш като откриеш списанието
За всички ви прегръдки  Hug ....да не ви изброявам поимено   bowuu

Последна редакция: сб, 07 мар 2009, 23:07 от dennis

# 468
Попаднах на много интересна книга, но в момента не ми се чете. Някой ако има повече желание да заповяда:
"Забранената египтология
Загадъчните знания и високите технологии на фараоните
(1)"
http://www.chitanka.info:82/lib/text/5247

dennis, дадох списанието на някой да го чете, но на кого ли  newsm78  ?
Мисля, че е същото в което беше статията "Как духът лекува тялото" и там беше и статията за догоните "Догоните - любимото племе на етнолозите". Списанието се казва Geo.

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 00:00 от Passiflora

# 469
dennis , чудесно е, че си открила отговора!  Heart Eyes
Днес на мен ми се случи същото, пак "случайно" от сайт, изпратен ми от човек, който е трябвало да ми го предаде...  Heart Eyes

Много интересно за еволюцията!

Passiflora, преди да прочета поста ти, точно четях в нета за това африканско племе дагони...  Hug Но както писа  dennis "кога ще ги преосмислям всички тези неща"... В един момент мозъчето ми блокира и спря да възприема повече инфо... Whistling

Ето тук също има различни сайтове за дагоните
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7 … &aq=f&oq=

XylometazolinHug

# 470
Така си и мислех - че липсват кавалери в темата... Laughing

Честит празник на всички жени!  Hug  bouquet

Поздравления и на всички мъже, приели съвкупността на мъжкото и женско начало в себе си, изграждащото ин и ян на духовната ни ДНК Peace

Момичета, днес в разговор с приятелка чух... че въпреки осъзнаването на нещата, примерно - на радостта от живота, - ние имаме нужда от време, за да приемем тази радост и да я вкараме в действие... Време тази радост да бъде приложена в живота ни, да бъде приета и живяна...

И аз дълбоко се замислих защо е така?  newsm78

Дали пак прословутия страх не ни държи в примката си? Страх към промяната... Промяната да заживеем в щастие. Нали досега сме били с друга нагласа... Виждали сме нещастието, тъгата, чернотата... А сега, когато сме открили, че щастието ни зависи от нас и винаги, във всеки момент то може да е самите нас... Някакъв страх - дали ще се справим? Ами ако се справим - какво ще стане? Няма ли да е прекалено много за нас такова ежеминутно щастие.... ще успеем ли да го поемем без да ни се пръсне сърцето... Grinning

Или защото не успяваме да изоставим мозъка си и да заживеем със сърцето? А щастието може да бъде само там - в сърцето...

Какво мислите вие? Hug

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 14:45 от tonimar

# 471
Току-що ми хрумна още нещо...

Нали днес най-често се споменава думата Любов... Помислих си, че както парите не обичат застоя, те трябва непрестанно да са в движение, така е и с любовта - движение на любовта! Да се приема и предава непрестанно! Без опит да бъде задържана, защото, както се казва в  цитираните от dennis  мъдрости - не можем да задържим водата в шепа! А любовта колкото повече се движи, колкото повече я приемаме и предаваме на други - толкова повече тя расте и захранва!  Grinning Heart Eyes

Обичам ви! Hug

# 472
Честит празник и от мен!    Flowers Sunflower

А сега, когато сме открили, че щастието ни зависи от нас и винаги, във всеки момент то може да е самите нас... Някакъв страх - дали ще се справим?
Не винаги нещата са толкоз лесни. Всеки се стреми към щастие, но не всеки осъзнава какво ще го направи щастлив.
Понякога щастието идва изневиделица, без да сме го очаквали и ни завладява, тогава няма смисъл да задаваме никакви въпроси. Но когато трябва да се стремим към него... Страхът ми е не, че ще бъда щастлива, а че за да бъда щастлива трябва да нараня някои хора...
Какво щастие ще е това, което е изградено върху нещастието на други?

# 473

Не винаги нещата са толкоз лесни.

Какво щастие ще е това, което е изградено върху нещастието на други?

Не е лесно,наистина.Има много ситуации,които пре4ат да се разгърне 4овек напълно.
Именно затова зададох въпроса за действията и бездействията ни.

Марица... Анализирането идва от ума... А той, както егото, е склонен да ни подвежда по грешни пътечки...  Grinning

Съгласна съм, че ние с действията си или бездействията си предизвикваме нещата, както ти писа. Но нали това е част от житейския ни път! Принципът на Привличането или "каквото повикало - такова се обадило" касае не само нашите мисли, но и действия или бездействия. Добре е да си даваме сметка за това, което правим или не правим, но съвсем не за всичко и винаги. По-добре е да се оставим на течението и да се доверим на Вселената. Но това става, когато постигнем хармонията, центрирането, достигнем вътрешния си Аз.

Даа,много хубаво си го написала.Труден е пътят към усъвършенстване.  bouquet

много хубав въпрос си задала, преди известно време и аз се побърквах като теб -  напр. правя услуга на някого и почвам: ама така ли трябваше?, ама дали постъпих правилно, ама не може ли и още, ама как се чувствам аз / човека насреща, ама и тн и тн -  пълна десекция.. дори си мислех, дали нямам проблем със самоувереността и тем подобни Blush

докато в един момент ( благодарение на  проглеждане и хармонизиране на мен самата) тези мисли, въпроси и съмнения ме напуснаха почти напълно..чувствам се изпълнена с обич, със светлина...чувствамс е прекрасно: това което има да се случва, ще се случи.. ако съм в мир със себе си, всичко друго ще си дойде по местата Blush

Звезди4ка,да то4но в десятката,пълна дисекция.Оби4ам и аз върху такива неща да мисля.Дори пове4ето пъти мисля за близки хора,аз каквото реша и го направя,не съжалявам след това,освен в много малко слу4аи.Но когато видиш близък да донкихотства,за да направи добро и стане после абсолютен хаос,някак си и ти попадаш вътре в хаоса.Предвид,4е се слу4ва с близък 4овек.
Трябва да поработя върху тези неща,за това си права.

Passiflora ,благодаря за посинга ти за Иван Асен,ще намеря инфо.
А за догоните имам една дота дебела книга,казва се"Древни загадки",там пише много за тях.
В понеделник ще ви напиша най_интересните и важни данни за тези хора,имайте търпение.
  bouquet Hug

# 474
Честит празник   bouquet

Тони,докато четях поздравлението ти се запитах,защо мъжете са така прагматични и скептични към тези теми,а в същото време едни от най-големите Духовни Водачи и Възнесени Учители са мъже  Crazy Макар че абсолютно не обичам подобни теми и разделение по този признак се замислих.
Аз мисля че когато човек е щастлив той е просто такъв и не му е нужно време да свиква,да го приема,затова именно разбираме че сме щастливи често пост фактум,когато вече не е така.Само когато щастието е цел,желание което гоним тогава абсолютно ни е нужно време ,за да се нагодим...и ще кажа защо.Защото това е измамно щастие,то не е онова което идва от сърцето,то е такова което ние сме решили че се вписва в представите ни за щастие.Щастието е нашето усещане за самите нас и за света около нас.
Passiflora знам че е по-лесно да се говори отколкото да се направи,но нали все от някъде се започва.Страха наистина е най-сложен за преборване.Но ти знаеш как добре се говори за него в пророчествата.От друга страна поемайки отговорност за своето щастие,даваме щастие и на останалите като в това време не бива да изпитваме вина заради околните,нито е добре да сме с някого от съжаление,защото това е също толкова вредно./по тази тема се говори в книжките на Синелников/Понякога на пръв поглед лошите ни според обществото постъпки може да са напълно добри в по-дългосрочен план.Тъй като често Света и хората които ни обкръжават са огледало на нашета вътрешна душевност,понякога изключваме че ние се оказваме не често в ролята на огледален образ на нечия друга вътрешна душевност и тогава може да се държим по не типичен и нехаресващ ни начин,защото той не е нашият начин,то е само огледало на човека срещу нас и наранявайки го с постъпката си му показваме пшроблема вътре в него,ние сме сигнал за него да се промени,да поеме отговорността за щастието си в свои ръце.Тогава не бива да изпитваме вина.Но границата и линията е много тънка и за да се прави разлика кога нараняваме съзнателно и кога сме огледален образ си е висш пилотаж.Няма добро и лошо има наши представи за тези две крайности.Нали си спомняте от разказа за Глупака правилният съд и точната доза...водата е огън и обратното..Не е никак лесно проумявайки всички тези неща за който си говорим в тази тема да бъдат балансирани вътре в нас,но затова вървим по пътя ,учим се,споделяме и правим опити да намерим именно този център за който Тони ни разказа тези дни  Hug
Всичко това което написах го отнасям до всеки един аспект от ежедневието ни:Щастие,Любов,Хармония,Даване,Получаване...както Тони не веднъж каза,не се иска разум,а сърце

Марица,много интерестни неща изчетох в нета за догоните,но ще чакам с пгромно нетърпение да напишеш и ти най-интерестното.  Hug

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 18:03 от dennis

# 475
Днес попаднах на една информация отностно това,че до сега се смяташе че имаме един набор от гени който не ни влизат в употреба ,но въпреки това досега не са изчезнали а стоят в ДНК-то ни като един вид отпадък.Напоследък е станало ясно,че по една или друга причина някой от тези гени както ги наричат пълнежи се активират,включват се в действие променяйки ДНК-то ни.Предполага се ,че те са ни нужни именно за да можем да еволюираме когато има причина и промяна на условията в който живеем.

# 476
Милички мои,честит ви празник!   bouquet

Бъдете свободни като птицата в небето, волни като вятъра, силни като скалата и красиви като горско цвете!   Heart Eyes

Бъдете щастливи майки и съпруги!  bouquet

Обичайте и бъдете обичани!!!
  Hug Heart Eyes

Аз потъвам за  малко "под вода" , защото имам важни нещица за вършене. Flutter  Обаче ще влизам да ви чета! Wink

Благодаря ви на всички, за интересните постове, които пишете!  Heart Eyes

# 477
Честит Празник!! Да сте живи и здрави, да сте много обичани и щастливи майки и жени!!  bouquet  bouquet  bouquet Hug

# 478
Момичета, благодаря ви! Страхотни сте!  Hug
Забелязвам, че като заговорим на такива духовни лични теми, пишещите стават малко... А на мен ми се иска да споделяме, да обменяме и сравняваме личен опит, усещания, мнения... Чудесно е!

Passiflora, права си, че нещата невинаги са лесни! Особено, когато сме в процес на промяна и това, което ни се случва е ново за нас! Именно затова ставаше въпрос в разговора ми днес. Че сме осъзнали, че щастието е в нас, а не вън от нас; че ще достигнем до него, когато приемем всичко, което Вселената ни предлага, когато се наслаждаваме с любов на красотата около нас, приемаме любовта, отваряме сърцето си... и всичко друго, за което тук си пишем сме осъзнали... И все пак тя каза, че въпреки това осъзнаване, има нужда от време. Разбрали сме го, но за да настъпи промяната, имаме нужда от време.

Passiflora, много добре те разбирам, защото съм имала същите мисли и страх - че за да съм щастлива, ще нараня някого от хората, които обичам!  Tired Най-често това става заради новото в нас, това, което сме приели и ни е променило. Когато човек си повиши вибрациите и достигне някаква по-висока форма на осъзнаване... той губи връзка с хората, с които е бил преди това. И се променят неговите стремежи и желания. Чели сме затова, а поне някои от нас и са го изживели.

Винаги имаме избор! Дали да продължим, да се насладим на щастието, или да живеем с мисълта да сме полезни на другите... Но съм сигурна, че и в нашето щастие също ще сме полезни, дори ще сме още по-полезни.... Защото тогава ще можем да даваме с пълни шепи от нашата любов и от нашето щастие! Ще можем и ще искаме да ги споделяме с останалите, а с най-близките ни - те ще споделят излъчващата се от нас енергия!  Grinning

Колкото ние сме по-добре, по-центрирани, толкова аурата ни става по-голяма и по-силна като излъчване! Затова разговорите с някои хора успокояват и дават енергия...  Grinning
Да, ще се случи да накърним някого, отдавайки се на нашето щастие. Но това не става по наша воля, а по наш избор. Т.е. не вземаме решение да нараним, а да бъдем щастливи! В противен случай подчиняваме живота си на чуждото щастие. А нали за да можем да обичаме, трябва първо себе си да обичаме... Сложно е, нали!  Whistling Каква обич към другите ще е, ако в техен интерес се откажем от нашето щастие? Thinking Точно както го написа dennis !

# 479
Марица , нали се учим от грешките си и ни се изпращат уроци с цел да достигнем до съществото на нещата... Не се страхувай толкова, когато близките ти грешат! Опитай да помогнеш, но не настоявай! Остави човек да се опари... просто бъди до него, за да попиеш после сълзите... Остави хаоса, не можеш да го промениш! Но можеш да го наблюдаваш!
Така си мисля, дано не греша!  Heart Eyes

Ще очаквам и аз понеделника! С търпение Wink

dennis , много ми хареса написаното от теб!  Heart Eyes

За промяната в ДНК... сега разбрах същността на тази промяна, която неслучайно се е активирала! Благодаря ти!  Hug

За Духовните учители....  Grinning Ами Ошо си го е казал! Вековно насаждане и променяне на същността на жената! Толкова и е втълпявано, че тя трябва да върши къщната работа, а мисленето и говоренето - те са за мъжете... Но напоследък и в тази насока има промяна! И ще се появи първата жена Духовен учител, надявам се скоро!  Hug /Сигурно тя ще има най-много следователи! Laughing/

ЧервеноВинце, Xylometazolin   Hug

Последна редакция: нд, 08 мар 2009, 21:09 от tonimar

Общи условия

Активация на акаунт