МАЙче, миличко, игриво,Ах, защо си толкоз диво (28)

• 11 678
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
ако не стане работата ще пия Достинекс,мъжо ги взел без да ме пита  Rolling Eyes...

Мъжът ми никога не е купувал лекарства, тои и понятие си няма, пие веднъж в годината Аспирин... Laughing
Той и моя е така,ама понеже му споменах за тах и му казах да види колко струват ,а той напораво ги взел,2 хапченца са а са 23 лв  Shocked....амам засега нямам намерсрние да ги пия

# 61
Това време е ужасно, направо ще ни издуха вятъра. Добре, че поне спря да вали.

Аз съм давала на Ивка 5-6 пъти йогурт на Хип и онзи ден и дадох кисело мляко на Сердика - детско. Тя харесва всичко, което и давам и щом става за ядене отваря устичка и гълта (за разлика от брат си  Grinning ).

За прясно е рано още, мисля, поне на година и половина да стане и тогава може да пробвам да и давам да го пие. Яде кремчета от детската кухня и в тях има прясно мляко, но за сега не съм забелязала проблеми.

Пие АМ вечер и сутрин си хапва кърма, тоест има две млечни хранения дневно.

Лейди, честито! Да е живо и здраво бебчето!

# 62
Здравейте майчета-мамчета,малко ме е срам Blush че ви изоставих,но с двамата калпазани не ми остава много време.Благодарение на oncheto,която ме разкри,отново съм при вас,надявам се да ми простите   bouquet Спородени деца е голяма забава  #Crazy
А за статистиката Марти го родих на 28 април,нормално 4,100кг и 53см без шевове буквално за 10мин-направо съм за завиждане
Марти така лази,че немога да го стигна,сигурно ще проходи рано,защото гледа от батко си какво прави
За съжаление кърма нямах и се храним с АМ още от 5ден,благородно ви завиждам на тези който кърмите още
С захранването сме  Peace,кисело мляко си папка яко,попарка също
за прясно мляко е доста рано  Naughty
Maria_  а защо в попарката слагаш 2 лъжици захар newsm78 струва ми се доста,аз слагам оскадно захар(половин кафена лъжичка) избягвам я
ами за сега толкоз,че баткото се събуди

# 63
petiape,добре дошла отново  bouquet

Дадох малко кисело мляко сега,с две натрошени бисквитки.В началото го ядеше с охота,но после почна да се втриса и плюе.Сложих малко захар и го изяде вече без проблем.

Maria_,към какво е алергичен малкия

# 64
  • Луната ни пази
Здравейте, аз кисело мляко още не съм давала, давам Данонино, което е с извара и сметана. За киселото мляко ще почакам поне още месец, нека направи 10 месеца. Намерих си чисто козе сирене, но в момента го изкисвам и не знам дали моята кокона ще яде попара с него. Краве не смея да и давам с тази палмова мазнина вътре, направо да се побъркаш. Обещаха ми и козе мляко от март месец и мисля да си заквасвам сама киселото мляко, а в по- късен етап да и давам купено. Иначе от ден на ден все повече говори, все по- уверено се движи, все още я е страх да се пуска, обаче. Иначе не ми дава да я държа за ръка, иска да се движи сама. Това е от нас.

# 65
Здравейте майчета-мамчета,малко ме е срам Blush че ви изоставих,но с двамата калпазани не ми остава много време.Благодарение на oncheto,която ме разкри,отново съм при вас,надявам се да ми простите   bouquet Спородени деца е голяма забава  #Crazy

Ще те разкрия,я!!! Ровия аз из гугъл и търся магазини,за детски басейн с топки,надуваема къща за скачане,дъска за писане...........и за дъската гугъл ми отвори форум на бг мама.
Зачетох се аз иииии ,опаааа познати линийки,гледам и името ми е познато.
Питам една майка дали си наш човек,тя се осъмни,ама аз си викам,сега ще й пиша на лична.
Като гледам линийката на малкия,от наще трябва да е,а ако не е,да стане ииии така  Laughing

Гери,детското кисело мляко на Сердика ,колко % масленост е,знаеш ли?
А в рекламата където децата тооолкова го харесват и казват ,че не е кисело..........с какво са го подсладили?
Ти Гери опита ли го ,найстина ли е сладко?

Мами,защо трябва да е по-нисък процент масленост на киселото мляко?.Ако дам 3 % какво ще стане?
То алергия се получава от Белтъка,а маслеността..........какво за нея?

# 66
  • София
petiape,добре дошла отново  bouquet

Дадох малко кисело мляко сега,с две натрошени бисквитки.В началото го ядеше с охота,но после почна да се втриса и плюе.Сложих малко захар и го изяде вече без проблем.

Maria_,към какво е алергичен малкия

Има непоносимост към белтъка на млякото.

petiape,аз не слушам докторката и слагам 1 непълна лъжичка захар.

# 67
  • Юпитер- Сатурн
Здравейте. И аз да се включа за киселото мляко. Моя мъник няма проблеми с яденето. Яде всичко. Реших да му дам кисело мляко. Взех на Ел-Би. Заквасих го. Детето си го изпапка. Взех на Сердика, това което го рекламират, пак си го изпапкахме с ухота без захар и бисквити. НО НАПРАВИ АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ. Така че продължаваме по старому. С пюретата на мама. Странното е, че мъничето е на дохранване от четвъртия месец и ако имаше млечна алергия досега би трябвало да я прояви. Незнам. Иначе да се похваля имаме си четири зъбчета. Два долни резеца и два горни кучешки. Много е сладък.

# 68
Благодаря ви за отговорите. Поговорих и с педиатърката. Тя каза, да й давам да суче вечер преди кашата, която също правя с мляко и че е нормално вече да се отбива, щом си хапва и друга храна.
Диана,браво на теб за търпението ти да отучиш Боянка.На мен мноооого ми се спи и предпочитам да дам цицка и да заспя отново.Но след няколко месеца и аз трябва да я отуча,защото мисля да я преместя при каките.
Грета, то и аз така, ама и точно за това се реших. Една нощ взимам пак прохленчващото, дето тъпче нервно в кошарката си и аха да се напъне яко да се разплаче. Само дето и на нея й се спи и събира сили, колкото така убедително да го докара до покашлящо прохленчване, което би следвало да ме събуди - успешно. Гушвам я, та зацоква и аз се унасям... И по едно време ЦОК ЦОК ЦОК и аз се сепвам, а моето си спинка. Аз пак се унасям и тя пак ЦОК ЦОК ЦОК... Аз пак подскачам - а то си спинка, само дето и аз съм й в устата и ме ползва за залъгалка. И поредния път в който се събудих от цокване и реших, че си е време да си я върна в леглото. АУУУУУ - РЕЕВВВВ. Айде пак я взех - тя заспа и пак в съня си поджвакваше и ме събуждаше. Ааа - пак в леглото - пак писък, рев. Лелееее, ще събуди и комшиите. Аз реших да облека тениската и така да я гушкам без да може да ме напала - да се успокои и заспи. След няколко минути недоволство и борба с тениската ми и опити да ми прави смучки по носа, брадата, и където мисли че може нещо да пусна, тупна изморена, обърна ми гръб и заспа. Върнах я в леглото и заспах и аз най-накрая... До следващото събуждащо ЪХЪ! ЪХЪ! ЪХЪ!. Отворих едно око с мъка и гледам в сумрака едно човеченце тъпче нервно в леглото и се напъва да се разплаче, чакайки да се завтека... Е май тогава реших, че това е края ooooh!
veni_04, кърмя почти от началото на поискване. До вчера така да се каже бяхме през два часа. Ончето дори си спомням че се впечатли от честотата на храненията ни. Дори когато въведох кашите, пюретата през два часа Бояна зинваше да лапа (да суче предимно), независимо другите манджи. Но от скоро тя сама започна да иска все по-рядко за суче. Не го мисля - нещата стават от само себе си. И за нощното хранене - видях, че тя вече се буди по навик и само ме джвака. Не суче, не се храни, а си поцоква в съня. Тогава се реших да я отуча, защото вече го виждах като вреден навик да се буди нощем по няколко пъти, а не като необходимост да се храни както досега. Кърма още си имам и даже се чудя, кога ли ще си дам сметка, че Бояна вече не суче newsm78. Избягвам да го мисля. А когато не е на кеф, хленчи, гушка се, сама си търси - давам й, но виждам, че само търси утеха някаква, не суче вече както преди. Май действително се отбива Rolling Eyes
Кисело мляко -  ми плодовите "йогурти" съм давала, но педиатърката каза, че все пак те не са наистина кисело мляко и да не бързам да давам за сега. За прясно... не знам кога ще реша. След годинка със сигурност.

# 69
  • Варна
Честито на порастналите   bouquet
Аз прясно мляко й дадох на скоро, под формата на грис.Батко й искаше и дадох и на нея. Peace
Йоана си измести дългият сън с един напред и вместо както преди да спи от 10 до 7-8 сутринта, заспива в 4 сутринта и спи до обед, преди това спи от 11 вечерта, но в 2 задължително е будна и готова за игра ooooh!

# 70

veni_04, кърмя почти от началото на поискване. До вчера така да се каже бяхме през два часа. Ончето дори си спомням че се впечатли от честотата на храненията ни. Дори когато въведох кашите, пюретата през два часа Бояна зинваше да лапа (да суче предимно), независимо другите манджи. Но от скоро тя сама започна да иска все по-рядко за суче. Не го мисля - нещата стават от само себе си. И за нощното хранене - видях, че тя вече се буди по навик и само ме джвака. Не суче, не се храни, а си поцоква в съня. Тогава се реших да я отуча, защото вече го виждах като вреден навик да се буди нощем по няколко пъти, а не като необходимост да се храни както досега. Кърма още си имам и даже се чудя, кога ли ще си дам сметка, че Бояна вече не суче newsm78. Избягвам да го мисля. А когато не е на кеф, хленчи, гушка се, сама си търси - давам й, но виждам, че само търси утеха някаква, не суче вече както преди. Май действително се отбива Rolling Eyes

И ни се кърмехме на поискване,никога не сме имали режим  Rolling Eyes
и ние бяхме така постепенно започна да не суче през деня и бяхме останали само с кърменето сутрин вечер и през ноща,после премахна и сутришното и в един момент и вечерното и папкахме само вечер...което наистина беше в един момент ЦОК ЦОК.....давах му всеки път да се успокои,но явно на детето му се искаха повече твърди храни  newsm78определено има интерес към тях...и постепенно се отказа в един момент да суче

# 71
Я да Ви нахокам малко!
за сиренето:  какво палмово масло ,какви 5 лева. Да не мислите че цял живот сме яли само чисто мляко и пили само витаминозни храни. Взимам аз една ябълка и я рендосвам да дам за закуска а Наталия се дърпа и не отваря уста, оставам я да седи и ябълката след  3 часа все едно сега съм я настъргала. Преди 3 години майка ми беше забравила на село в хладилника 5 кисели млека да не казвам на коя фирма че  може да ме осъдят, а брат и да вземе да изключи тока и така 3 години си минават и в един  готин топъл ден отиваме на село, пускаме тока, хладилника заработва и Братовчедка прави таратор и айран. Много бяха хубави и много вкусни. На вечерта става ясно ,че никой не е купувал мляко и сме изяли 3 годишното от хладилника дето си е седяло без ток на топло. А за сирене да не говоря: Купувам преди време аз и го слагам половината с вода да се изкисне че много солено а другата половина да седи така ,че мъж ми го обича. след няколко часа  търся сиренето с водата  а то станало на боза! Ни вода ни сирене а една каша.
За Киселото мляко на децата се давало чак след година! А за йогурт  аз на даннонино не знам дали да давам на бебетата, за деца след 2  ми се струва по добре. и това на Сердика  никак не е подсладено а си е кисело даже.
Дано някой не се разсърди! Отивам да вадя баницата от печката.
ВЕСЕЛА СЪБОТА И НЕДЕЛЯ

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 08:03 от meyz i bebeati

# 72
Здравейте мами

Мейз,нямам думи и за 3 год мляко и засиренето ,за ябълката да не говоря-как не ги е срам? Плодовете да са толкова фълшиви и си мислиме 4е детето яде витамини  #2gunfire

за Данонино,аз в4ера купих но видях,4е е с 2,9 мазнини.Май аз ще го изям,то е с един супкав вкус,май му е доста нишестето

прясно мляко -след годинката.То ей сега ще станат децата на годинка не е дале4е времето,за няколко месеца няма да стане нищо.

грис и кис кус ги варя с вода и после добавям АМ,с 1 щипка захар (за малко да напиша сол  Laughing)

давам АМ уж с разхлабителен ефект НАН сензитив и пише да не се вари защото си губи качествата

за киселото мляко-педито каза1-1,5 до 2 % като го разреждам 2 ;1 с вода Да купувам Верея,Пършевица и Българското кисело мляко(то е в една зелена кофичка,ама отровно зелено чак) Всички тези млека прокисват!!! Няма да изкарат месеци или години в хладилника.
Не разредено кисело мляко така да го напасна да се падне около годинката и после не разредено.

Хубав ден,
приятно изкарване на събота и неделя

# 73
Привет мами и бебоци,
Аз давам кисело мляко, вече 2 месеца и канче, и купешко и квасено /свекърва ми е цар/, но да ви кажа и то домашното издържа една седмица без да мръдне.
Но това на мама Мейз три годишното ***** думи нямам.

Купуваме Герма и сме доволни, слагам 4 бисквитки "Закуска" около 200 мляко и си става една доста питателна и засищата вечеря, към 19,30 яде, и става сутрин към 7,30-8,00.

Нощем понякога се буди, но не от глад.
Зъбите са ни 2 долу, и 4 горе. На ДК не сме ходили, по простата причина, че бяхме в Педиатрията, там ни измериха 8 кг. и 68 см....

Чакам да минат 10 дни и отивам за първата ваксина Пентаксим и така

Хайде, хубав уикенд от нас и мнооогоооо усмивки  Laughing Laughing Laughing

# 74
Добре заварили както се казва   Heart Eyes
Аз давам домашно заквасено кисело мляко,но да ми е жив и здрав деденцето да носи екологично чисто пр.млекце,но като нямам му давам Бор-Чвор с Верея става целия червен около устата
oncheto и аз като теб правя гриста като махна от котлона добавям 2 лъжички АМ(смятам,че няма АМ което да издържи на варене,не че съм пробвала,но така съм чела) кус-кус на малкия още не съм давала newsm78 а баткото може да го яде всеки ден,оооо още утре щу му дам със сиренце като попарка
Весел и успешен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт