МАЙче, миличко, игриво,Ах, защо си толкоз диво (28)

• 11 678
  • 275
  •   1
Отговори
# 75
Мейз, и друг път съм чувала подобни истории за забравено кисело мляко. Наистина пълни боклуци ядем. Но наистина смятам, че ние сме яли по-добра храна! Майките и бащите ни са яли още по-добра. По комунистическо време на дяли са правели сиренето с палмово масло. Дядо ми с такава носталгия говореше за продуктите от преди. Колко вкусно е било всичко...
Дияна, не тъгувай за кърметено. По-добре тя сама да се откаже, отколкото ти да я мъчиш и да не й даваш.

# 76
Dessyajaema ,да ти е жива и здрава Ема и Ая разбира се.
Първо Ема ти е захраненена много рано,хубаво е че не е проявила алергии,яшно дете.Аз като видях на срещата ни пред НДК,как се храни с лъжичка,а моята тогава я ближеше,другите бебета все още кърмени,въобще пък не знаеха какво е лъжица.Та мисълта ми беше ,че не се и съмнявам,че Ема яде кисело мляко.Чудесно дете,поздравявам те.

Защо тепърва ще слагате 1-ви Пентаксим? Заради проблема,които имаше ли?

А и гледам доста давате домашно квасено мляко.

Да питам млякото изследвано ли е,не ви ли е страх от някаква зараза и колко време го варите,за да се уморят бацилите?

Също ме интересува.

Не разредено с вода ли го квасите,с каймака ли?
То много маслено става.

А и никой не ми отговори за това ,
защо трябва да даваме по-нисък % масленост на купеното кисело мляко?

Явно никой не знае.

Педи ми каза,че е опасност от  алергия на белтъка,за маслеността не ми обясни,но подчерта да е до 2 %,може би защото другите са много изкуствени с нишестета.
 newsm78

Потърсих в Гугъл,за захранването с кисело мляко.Ето на какво попаднах

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=371450.0

Май повечето майки ще дадът кисело мляко след годинка,а да не говориме за прясното.

Гледам има мнения  и на наши майки там

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 11:56 от (х)oncheto

# 77
  • ул. "Мечтание"
Аз съм от тези, които ще дават след годинка и прясно и кисело мляко. Сега му давам само извара и сирене. И то рядко. Сиренето съм говавела от три дни.
Не знам защо твоята педиатърка ти е препоръчала нискомаслено. На малки деца трябва да е поне 2% масленост, най-добре от най-високомаслените - там 3-4% дето са. А според мен тия детски йогурти са пълен боклук.  Naughty От тях пъквъобще нямам намерение да давам.

# 78
Здравейте и от нас!
Какво правите в този студ, че не пишете тук Simple Smile!
Теди яде кисело мляко с неголяма охота. Квасих и аз, но май не му харесва особено, обича повече от мойто Бор-Чвор да хапва, като ме види, че ям. Онче, квася си го като за възрастни, с тази разлика, че се държи по-малко (до 3 часа някъде, най-добре 2). После - в хладилника.
И аз се чудя защо някои педиатри препоръчват нискомаслено мляко, при положение че именно то е пълно с нишестета и сгъстители, иначе как може да е толкова гъсто.
Впрочем и аз не смея да квася купено от пазара (разбирайте случайни баби) прясно мляко, затова купувам Горна Малина. Добре се кваси, става Simple Smile. Да не прозвучи като реклама, нямам нищо общо с въпросната фирма Simple Smile. Поне знам, че е истинско кисело мляко и има млечно-кисели бактерии все пак Simple Smile.

# 79
  • ул. "Мечтание"
Ето малко полезна информация за киселите млека:

http://www.bnap.org/?p=89
http://missby.wordpress.com/2009/01/26/7-kiseli-mleka/
http://missby.wordpress.com/2009/01/27/7-kiseli-mleka-2/
http://missby.wordpress.com/2009/02/10/kiseli-mleka-3/

И за сирената: http://www.bnap.org/?p=93

Вчера пазарувахме в Билла и имаше промоция на някакъв детски салам. Минава мъжа ми да ги пита какво му е детското и те разправят, че бил с по-малко сояooooh!  Sick [no comment]

# 80
  • Варна
Не знам защо твоята педиатърка ти е препоръчала нискомаслено. На малки деца трябва да е поне 2% масленост, най-добре от най-високомаслените - там 3-4% дето са. А според мен тия детски йогурти са пълен боклук.  Naughty От тях пъквъобще нямам намерение да давам.
Подкрепям! На деца до 2 г. пълномаслено мляко. А детските йогурти: нишесте+захар+оцветител+ евентуално някой плодов концентрат

# 81
  • у нас
аз не съм давала кисело и прясно мляко, нито до годинката, нито след нея. Чак като стана на 2 год и нещо прояде такива млека  Peace

Диана,
това може да е криза или стачка при деветмесечните някъде бях го чела. При нас също беше така, не искаше нищо да яде като стана точно на 9 м. - ни пюре, ни каша, ни кърма, но периода отшумява и се нормализират нещата. А и ние вечер не ядем, а само малко си цоква, да си навлажни устата. Все едно пие вода Peace

# 82
Ми аз май за плодови пюренца ги бях взела Embarassed. Две-три на ХИПП и в къщи прочетох, че са йогурти. По принцип чета с часове съдържанията, но много се бях забавила на месните и зеленчуковите, затова ей така награбих няколко плодови и беж към касите. Държах ги седмица две в двоумение и накрая - дадох. Те пак с някакви плодове вътре де или с бисквитки, но пише - Йогурт. Като потърсих подробности в съдържанието пак пишеше еди колко си процента - ЙОГУРТ!!!. Ааа, викам си, добре - няма кисело мляко има ЙОГУРТ! Crazy
Lady, благодаря за линкковете, ще се зачета. Леля ми все настоява за това кисело мляко и все ме пита защо не... ама и аз точно като не знам. Сега ще дам по-обоснован отговор.
Mu6muro4e, да ти кажа и аз май по-спокойно приемам отбиването (хм, дори ми е неестествено наистина да го нарека така, ама май си е точно такова), защото самата Бояна решава. Мислех си, че ще кърмя дълго и все ще намирам извинения да забавям "раздялата". Особено като четох за детенцето дето плачело и викало "Ам, Ам, Ам" Така се бях разстроила и си представях Бояна. Пък тя самата започна да не се сеща хич. А се тревожех като тръгна на работа, как ще я караме. Даже стана май доста бързо и неочаквано. За това още не си давам сметка, че може би се отбива вече.
Sinara, мисля че не е стачка. Тя си хапва всичко. И от детската кухня почти всичко си изяжда. За това си мисля, че за сучене вече все по-рядко се сеща.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 21:42 от DiyanaChar

# 83
  • Някъде по Дунава
Добро утро   bouquet
Ели хапва кисело мляко,не се мръщи,харесва и.Аз го квася,за да съм сигурна че яде истинско мляко.Извара не съм давала,само сиренце в попарата.Вчера опита риба и мисля че и допадна.
Вчера мъжа ми направи снежен човек и я снимахме,ето нашето творение-  http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10690554    тук са с племенника

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 15:27 от nikolaeva

# 84
Добро утро. Heart Eyes
Аз кисело мляко още не съм давала,Стефчо яде кремчетата от детската кухня ,а те ги правят с прясно мляко но колко мляко слагат и колко го"кръщават"с водичка -лелките си знаят Whistling 
Четох някъде из форума,че млякото за малките деца трябва да е пълномаслено,затова вземайте такова.
За кърменето,аз кърмя сутрин и вечер  ,но съм решила още 2-3 месеца и стига толкова.Ще видим,времето ще покаже.

# 85
А3 им давам от месеци пълномаслено кисело в комбинация с пресни плодове (не цитрусови) и 3зърнести Шлюпки (тук има много комбинации специално 3а бебета).

# 86
Здравейте мили майски майчета!Дано не сте ме забравили вече! Praynig Embarassed

Аз си слагам една голяма черна точка!!! BlushОтдааааавна не съм писала тук.Напоследък съм като "отнесени от вихъра"покрай един сериал Crazy/1001 нощи,който гледа знае за какво става въпрос.И четах предимно в Кино и телевизия.

Сега да поздравя специално новата мама petiape ,с която сме родили на една дата! Simple SmileНай-накрая една мама/имаше една друга ама тя не пише/Много се зарадвах!

Четох че обсъждате киселите млека.Аз мисля към 10 месец да по4на да давам.
Онче,аз бях твърдо убедена от всичко което съм прочела,че за деца се дава по-висока масленост!От книгите които съм си купила.Сега прочитам от теб обратното твърдение ThinkingПросто бях прочела че не се дават обезмаслени млека на деца,защото те имали нужда от тези мазнини,за развитието си.

Иначе давам от кухня ве4е 1 месец- Бертанчо яде всичко,/не давам всеки път нишестения крем обаче/5 хранения-сутрин и ве4ер АМ мляко.
АЗ му варя още елда,овсесени ядки,грис,разнообразявам доколкото мога.

Това е засега от нас,целувки от Бертанчо.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10691771

П.П.Между другото,докато го снимах за тази снимка,нашия Бертанчо направи първото си падане-с главата напред реши да става от фотьола,докато бях с гръб към него.

Последна редакция: нд, 22 фев 2009, 11:08 от sundey

# 87
nikolaeva ,постави интервал от двете страни на линка  за да го видим Simple Smile

# 88

Сега да поздравя специално новата мама petiape ,с която сме родили на една дата! Simple SmileНай-накрая една мама/имаше една друга ама тя не пише/Много се зарадвах!
sundey  welcome мерси за поздравите и аз одавна не бях писала и много ме  Embarassed
наистина е приятно да срещнеш мама с която сте изпитали радоста да видиш бебчето си на една и съща дата
голям сладур е твоя Бертанчо да го нацелуваш и нагушкаш от нас

# 89
Кисело мляко както съм писала давам отдавна, педи каза, че може да давам не виждам защо да я лишавам.  
 sundey, не сме те забравили поне аз  Simple Smile, знам за какво говориш (за сериала) напоследък и аз малко се позагледах в него, страшен е, много ми хареса.
 Много са ви сладки бебоците пу-пу.
 онче, аз млякото го взимам готово, разреждам както ми падне, понякога слагам и бисквита.

Общи условия

Активация на акаунт