Бели и червени, весели, засмени- 92-ра Американска Бабомартенска тема

• 14 843
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Марлела, всичко ще е наред с детската градина. Ако имат нужда от нещо специално ще ти кажат. Дадоха ли ви списък с неща, коитода донесете - резервни дрехи, консумативи? Ще се разберат и още как, не се притеснявай. Детето ще свикне, ти също.

# 61
Кюбит,баш каквото казва Ники1(макар да не знаех от какво е),каната самата миех трудно,винаги остават петна и все бях с чувството че пием от нещо зеленясало. Години наред,всеки 4-5м нова кана,много се дразнех.Ни дишуошър,ни на ръка,ни с киснене-не става и не става.Понеже друго не пием (освен мляко ,бира и вино) много държах да не е гнусно,затова сега съм на върха на радостта с този филтър.
*
Марлела,дрехи за игра (панталон-т шърт-блуза с дълъг ръкав,но не пуловер дебел) и гуменки.Тук няма избродирани елечета и пантофки и пижамки (поне където са ходили нашите деца) Laughing Не се тревожи,дете ще е много щастливо сред себеподобни.

# 62
И на мен не ми се образуват петна по каната  Thinking, явно е до вода.

Кюбит, хайде похвали се с нещо близнаци, туй онуй  Laughing

# 63
  • Boston, MA
Има скумрия, Ева. В нас е популярна, заедно със сьомгата и тон-а. Аз обичам тон най-много, мъжете ядат и тилапия и махи-махи (на мен бели риби не са ми любими). Цяла скумрия за скарата лятото взимаме от китайския магазин.

# 64
Кюбит, хайде похвали се с нещо близнаци, туй онуй  Laughing

Мда стигала писала за кани  Crossing Arms

# 65
Скумрия има (mackerel), но не е много популярна. Ние купуваме или от специализиран рибен магазин или от WF, но трябва да си я поръчаш предварително. Има поне два вида, като едната е много деликатна и не става на грила, разпада се.

Като казах деликатна и се сетих за един вид тиквичка тук, не знам дали сте опитвали, казва се delicata squash. Става като крем карамел на вкус като се опече без изобщо да добавяш захар или нещо друго.

# 66
Ние сме с този воедн филтър http://www.purwater.com/#/faucets , макар че водата и така става за пиене дори да е доста варовита, стъклото на душ кабината е нонстоп бяло, няма измиване.
Храна пазарувам от Ралфс, нашият Костко е супер малък и няма голям избор. Хол фуудс харесвам , но нямаме наблизо
Тазгодишните оскарски филми не съм ги гледала все още, но имах малко работа на Холивуд блв. и  видях как се подготвят за ауордите.  Mr. Green Тъкмо и малко снимки направих....почуствах се като някой папарак  Laughing
И при нас има скумрия, но аз не я обичам, много ми е миризлива

# 67
  • USA
Пигвинче, да се обадиш следващият път като имаш работа насам.  Laughing Пусни да погледаме снимки.
И аз от Ралфс, рядко Костко и много обичам Трейдър Джо'с. Имат най-хубавото кисело мляко и сирене фета. И на мен ми е миризлива скумрията, налитам повече на други риби, особено сурови.

# 68
Анет, Ники, разбрах за какво черно говорите, но никога не ми се е случвало. Каната ни е на година и половина, мия я с обикновено веро при смяната на филтъра.

# 69
Кюбит, беше споменала, че купуваш ядки от Костко. Никога не съм ходила в този магазин, но издирвам от къде да си купувам сурови ядки. Сподели нещо за цени ако имаш спомен, защото например в Сентръл маркет суровото кашу е нещо от рода на $17 за паунд, което ми е непосилно  ooooh! . Та ако Костко имат по-добри сделки, та се снабдяваме с карта и да прибавим още един магазин към списъка  Crazy .

# 70
Клерет, суровите орехи и бадеми в Костко са към $13 за 3 паунда (едните са $12, другите $15, но не се сещам в момента кое колко).

# 71
Сурово кашу и лешници в Костко няма. Купувам си от бг/гръцки магазини.

Клер, няма да съм ти много от полза. Не помня цени (освен ако не са ужасно ниски/високи) и грамаж.
Пиниевите ядки в Костко са около $14 за не знам какво количество, може би два паунда, прилично пакетче. Пекан май беше около $10-12 за 2 паунда.
За орехите и бадемите Juturna ти е писала. Други ядки не купувам.

# 72
Сурови ядки има в Трейдър Джо, бадемите им са много вкусни.
Кюбит, само аз суровоядствам вкъщи, половинката.. как да кажа.. всеядства.  Laughing
Благодаря за инфото, Бубка и Аtti!

Днес точно ми разказаха, че било най-полезно да се готви с кокосово масло/олио. Вие правите ли го? И също така, че преди две години бил въведен закон дори raw ядките да бъдат обработвани (единствено закупени директно от ферма били 100% raw).
Изобщо храните ли се здравословно или е някаква вманиаченост това? Аз не мога да преценя и я карам по средата.

Последна редакция: сб, 21 фев 2009, 03:24 от Ева на сцена

# 73
Тук няма избродирани елечета и пантофки и пижамки.

Разсмя ме.  Grinning

Възползвах се от съвета ти и минах през Old Navy - анцузи и блузи в порядъка на $1,49-$2,99, понякога съм изумена от ниски цени. Благодаря!
Зора, и на теб! Списък не дадоха, един хендбук имам да чета и останалото беше - дайперси, че още се напикава в гащите си, резервни дрехи и ваксините. Засега май е това.
Благодаря за окуражаващите думи! То дребното е отворено дете, ма знам ли как ще реагира, като не сме се разделяли досега. А че има нужда от себеподобни виждам всеки ден при срещата си с други деца.

Хич дори не се храня здравословно. Всъщност случва се понякога.

# 74
Ева, какво значи "не мога да преценя"  Hug , вслушвай се в тялото си, то знае от какво има нужда. Няма обществена норма за храненето, щом те влече да суровоядстваш, значи от това има нужда организма ти  Peace . Аз от около месец махнах отново животинските продукти, засега от тях ям само кисело мляко веднъж на 5 дена, но и него искам да махна. Също така ям разделно. Чувствам се в пъти по-добре от преди  Peace . Вероятно ще срещна съпротива, но това не може да промени мнението ми- суровоядството за мен е най-добрия начин на хранене  Hug .

Общи условия

Активация на акаунт