Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

• 58 946
  • 156
  •   1
Отговори
# 45
таз торта бялата неделя ми осра кухнята с крокан и изнерви съпруга ми

# 46
А някой да знае дали има запис на предаването някъде в нета.

# 47
  • на брега на реката
Eто в сайта на Бон апети има рецептите по дни със свободон достъп.http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=4459

# 48
  • Плевен
И аз мислех да я пробвам тази торта скоро,но май ще се откажа.

В предаването казаха,че ако някой се притеснява,че няма да му се надуе блата да сложи един бакпулвер.

# 49
таз торта бялата неделя ми осра кухнята с крокан и изнерви съпруга ми

Всеки си има проблеми!!!!!!

Ние с майка ми токущо я свършихме и сега "узрява". Естествено няма същият вид но може пък на вкус да я докараме. Утре ще кажа

Последна редакция: вт, 24 фев 2009, 10:13 от beky

# 50
Към правилите я, интересува ме кремът дали е същият като на оригинала?

# 51
В млечния крем за тортата слага ли се краве масло?

# 52
Ива да , слага се 200гр масло. Вече го има и в рецептата на сайта .

Не знам защо и се плашите толкова на тази торта - това си е обикновен пандишпан с варен крем и сметана  newsm78 . За външния вид всеки може да я украси както му харесва ( аз бих я покрила с фондан  Wink )

# 53
Pavi,MНного благодаря за рецептата.Живо ме интересуваше точно тази торта newsm51 newsm51.И иаобщо тук има много интересни идеи за декорация на торти

# 54
  • blizo do moreto
  С такова желание записах рецептата , но сега нещо ми мина мерака , като казвате  че не е същата торта  newsm78

# 55
  • В царството на мечтите
Това е днес от предаването Бон апети
Торта "Бяла неделя"
Гост: Радослава Минчева, сладкарници “Неделя”
21/2/2009
Списък на необходимите продукти:
за блата:
7 яйца
7 с. л. захар
7 с. л. брашно
2 ч. л. какао
за крема:
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте
за сметановия крем:
1 л животинска сметана
400 г захар
за крокана:
1 кг захар
300 г орехови ядки
за декорацията:
300 мл сметана
200 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
шоколадов кувертюр

за сиропа:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и  какаото.
2. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.
3. Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка.
4. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка.
5. Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад. 
6. Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава наситно. 
7. Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.
8. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан. Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан.
9. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се "зафилва" със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.
10. В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички. От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се панира с крокан.

тази торта я обожавам и много често я  ям но съм сигурна че няма орехи а само карамел вийте и по рекламата си го дават че има карамел нещо ни метнаха с тази рецепта

# 56
А тоя крем трябва ли да е изстинал преди да се мажат блатовете?

# 57
А тоя крем трябва ли да е изстинал преди да се мажат блатовете?
Ако говориш за млечния крем, трябва да е изстинал още преди да го разбъркаш с маслото. Двете съставки трябва да са на стайна температура.

Опитах да направя тортата, без крокана и муса от сметана и шоколад. Получи се добре, но и по-вкусни торти съм яла.

# 58
  • Плевен
Добре де,ако крема е изстинал,как маслото ще те разтопи?

# 59
Добре де,ако крема е изстинал,как маслото ще те разтопи?
Ами не се разтапя.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт