Хапнах, а сега ако може да ми помогнете - за торта от "Неделя"

  • 58 949
  • 156
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 79
 Simple SmileЗнаете ли къде може да се гледа повторението от 21.02.09 на Бон Апети(тортата Неделя)?А на кафявата Неделя,крема какъв е?Благодаря момичета  bouquet

# 61
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
Добре де,ако крема е изстинал,как маслото ще те разтопи?
Ами не се разтапя.   bouquet
A kakво се случва Mr. Green?
 Сериозно попитах как като крема е студен ,с твърдото масло стават едно?

# 62
  • Мнения: 1 122
Маслото трябва да е било на стайна Т , разбива се и след това се добавя към крема.

# 63
  • Плевен
  • Мнения: 1 738
stasi76 , благодаря за разяснението Simple Smile

# 64
  • Мнения: 720
Докато писах и stasi76 ме е изпреварила.   bouquet

# 65
  • В една Дупка.
  • Мнения: 630
Какво толкоз и се плашите на тортата?  Сега я правя, утре сме на прошки! Като и опитвам кремовете и това онова, искам да ви кажа , че няма да супер вкусна. Не знам, ще видим утре. В момента ми изстива блата и крема, а и сиропа. Нищо сложно до сега.
А и да попитам-на правилите я- цялото количество млечен крем ли сложихте? Че е ужасно много.

Последна редакция: чт, 26 фев 2009, 23:19 от bubica

# 66
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Жената, която направи тортата в "Бон Апети" каза, че крема и сиропа са за повече от една торта. Но все си мисля, че нещо пропуснаха да кажат.
Не разбрах как се прави крокан?
Който е направил тортата да сподели как е на вкус.

# 67
  • Мнения: 24
За мен също е любопитно как точно се прави крокан.Един два пъти съм опитвала и цялата къща става в захарни стърготини.............

# 68
  • Мнения: 7 946
За да направите крокан, карамелизирате захарта като внимавате да не стане много тъмна,за да не ви горчи после.Като стане с цвят на кехлибар я дърпате от котлона.От високата температура тя продължава да потъмнява още малко и след това.В същото време затопляте леко ядките във фурната,в сух тиган или в МВ (не да се пекат,а просто да са топли).Това се прави,за да не се стегне веднага карамела при допира със студените ядки,а да може хубаво да се смесят.Топлите ядки хубаво разбърквате с карамелизираната захар.Изливате всичко в тавичка или върху домакинско алуминиево фолио намазани с олио.Разстилате на тънък слой и оставяте да се изстуди напълно.Заради олиото после лесно се отделя. Начупвате и слагате в блендер. Смилате на по-едри трохи.Ако нямате блендер слагате в по-здрав найлонов плик,който увивате в някаква стара кърпа и леко начуквате с чукчето за пържоли.Не правете големи количества,защото не може много да се съхранява.Карамела поема от влагата на въздуха и омеква дори и да е сложен в добре затварящ се съд.

нади_миши ,разбиваш си маслото на пухкав крем и след това към него лъжица по лъжица добавяш от студения млечен крем.Смесват се много добре  Peace .

Дано да съм ви била полезна  Simple Smile .

# 69
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
Благодаря за разяснението за крокана.  bouquet

# 70
  • Мнения: 377
bubica - как беше тортата ?
2в1- благодаря ще ми бъде от полза като я правя, но аз все още чакам някой, който я е правил да каже дали е станала и някакви промени в продуктите , ако има (примерно по малко сироп , крокан или друго).

# 71
  • Мнения: 2
здравейте момичета да се включа и аз с тази торта. още веднага запретнах ръкави след предаването. та резултата беше подобие на "Неделя". ето моите впечатления:
1. първо белия така наречен крем "Баварски" изобщо не се получи като показания по телевизията. Там тестото беше като варено, отлепваше се от съда. А при мен се получаваше като крем нишестен. Оттук си правя извода че има нещо което не показа /защото аз гледах предаването/.
2. при сглобяването на тортата дамата сиропираше смело, но това направо разводни крема ми.
3. много важно нещо е яйдата да са на стайна температура, за да се получат блатовете.
4. рецептата за крокара става поне за две торти. На мен ми остано ужасно много въпреки, че не пожалих материала.
5. Баварският крем също остава, но не много /тоест не е за две торти/
6. Белия млечен крем с който се залива тортата, трябва да поизстине и да се сгъсти и тогава се залива тортата.
7. Сметаната за крема от втория блат задължително трябва да е животинска, защото с растителна не се получава същия вкус.
Както каза семейството ми- хубава торта, но не е Неделя.

# 72
  • Мнения: 2
забравих да добавя и за крокана- първо трябва да имате намаслена хартия за печене върху която изсипвате карамеления сос.
а карамеления сос се прави като сложите 1 кг. захар и като се стопи веднага слагате орехите както описаха вече леко затоплени за да не отнемат температурата на карамела. Като се изсипва върху намаслената хартия доста бързо стяга. аз лично го изнесох на терасата и за около два часа беше готов. оттам на татък включих семейството за помощ. опитват начупване с хаванче- голяма хамалогия за нищо. на кухненския робот става най-добре, така че не си играйте.
ако мога да помагам с нещо ще споделя опита си.

# 73
  • Мнения: 2
Здравейте момичета !  Peace Знам, че не е тук мястото но бих желала да Ви помоля за помощ !
 Praynig Някой знае ли разписанието на Тортите Неделя .. МНОГО БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !   bouquet  bouquet smile3525

# 74
  • варна
  • Мнения: 355
Аз пък искам да питам за тази торта-маслото като се разбива преди да се смеси с крема,как става това с лъжица или с миксер?

Общи условия

Активация на акаунт