Феята на зъбчетата мина и през ОКТОМВРИЙСКАТА дружина!

• 12 403
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
Ей сега говорих с доки, няма нищо в акото! От някоя храна е и аз имам подозрения към коя Thinking Уффффффф, олекна ми!

# 226
На латински е ricinus communis 5CH -по 5 гранулки 2 пъти дневно под езика след хранене. Това в комбинация с чая на Хип ми помага всеки път когато отидат на зле нещата - било при намаляване на кърмата, било при повишаване на нуждите на детето. Тези неща ги приемаш, докато прецениш че е достатъчно. 

На мен също ми казаха за това хомеопатично, но да се пиело 4-5 дена и че между два приема да има един месец разстояние.
Сиси, ти колко дълго го пиеш?

# 227
Здравейте, не съм ви чела от 2 дена, но нещо не се задържахме много в нас Simple Smile
първо исках да напиша едно заглавие (преди да съм го забравила) вдъхновено от племеницата ми, с която бях до преди малко Simple Smile Пак е за по-натам Simple Smile
Ту наляво, ту надясто, с проходилката ОКТОМВРИЙЧЕТО лети кат' бясно!  Laughing
Айде връщам се да наваксам с четенето Simple Smile

# 228
  • София
ясно, ми тогава в дата-та, обаче ти и като клипче ли го искаш?

нека момичетата да се включат да помогнат!

# 229
  • София
На латински е ricinus communis 5CH -по 5 гранулки 2 пъти дневно под езика след хранене. Това в комбинация с чая на Хип ми помага всеки път когато отидат на зле нещата - било при намаляване на кърмата, било при повишаване на нуждите на детето. Тези неща ги приемаш, докато прецениш че е достатъчно. 

На мен също ми казаха за това хомеопатично, но да се пиело 4-5 дена и че между два приема да има един месец разстояние.
Сиси, ти колко дълго го пиеш?
Хм  Thinking не ми е казвала колко дълго да го пия. Но си права, около 4-5 дни го пия и кърмата достига достатъчни нива. И като се замисля наистина към един месец след това нямам нужда от него,така че явно има някаква логика в това което казваш.

# 230
Здравейте и ние да се разпишем! Вчера малката Ивет стана на 4м. Днес хапна за първи път с лъжичка пюренце от морковче на ХИП -  и май и хареса. Мисля да започна първо със зеленчукови, посля към края на месеца с плодовите, а др. месец с кашичките. Тази седмица сме на преглед и на ваксина, ще слагаме първия Пентаксим... Не знам обаче дали няма пак да оложим, защото малката от няколко дни е крива, все иска на ръце или внимание. лапа ръцете или каквото и попадне и настървено го дъвче, дали не са зъбчетата пак... Иначе засега не се виждат, но явно я мъчат. Другото обяснение, че и ние сме влязли в прословутата 19-та седмица.
Иначе бебата не се обръща още, прави опити но засега безуспешни. по корем не обича да стои, забива глава, лапа ръката и почва да гризе... Когато е по гръб обаче се надига напред и сякъш ще стане всеки момент. поне прави упражнения за корема, явно от сега мисли за фигурата... Иначе е дебеланка и бузанка, хапва си 6 пъти, нощното хранене отпадна засега, дано да е за дълго.
Иначе хубавата новина е, че времето най- после започва да се оправя и разбира се ние пак ще тръгнем по разходки, в къщи човек може да се побърка. Бебето реве, баткото хич не слуша, нямам търпение да започнем да излизаме всеки ден и за повече време.
На всички пожелавам слънчев и усмихнат ден...

# 231
  • София
Цикълът ми се проточи, без финален резултат, според док абсолютно непредсказуем.
Това не го разбрах - още го няма или ти се е възстановил и няма намерение да спира? Ако е второто, то това е вероятна причина за намалялата кърма.
Ръчна помпа ли ползваш? Може би електрическа ще е по-ефективна и ще стимулира по-добре?
Иначе освен чай, пробвай овесени ядки, варено жито, сурови бадеми, една голяма гадост, за която се твърди че е ефективна - семена от копър и анасон с мед - дъвчеш директно, без да обработваш предварително.

За нас - моят цикъл все още го няма (Ура!), кофти периода ни попремина (да чукна на дърво да не се върне, че сега влизаме в 19 седмица от термина), при нас беше между 17 и 19, до тук 2 седмици. През това време се будеше на 2 часа нощем да яде, макар че цокваше 1-2 пъти и заспиваше в ръцете ми, по-скоро имаше желание да се гушка. Денем не можеше да спи сам, дори на сън ме държеше за ръката, да не взема да избягам.
Калоян също още на 2 месеца се обръщаше и в двете посоки, в следствие на което се изтърси от дивана на 2 месеца и нещо. Сега обаче не ще. Отдавам го по-скоро на липсва на интерес, отколкото на нещо друго. Едно на ръка че не схваща какво се иска от него и как точно става номера, друго, че единственото което му доставя удоволствие напоследък е да се изправя до седнало положение. Снощи пак се обърна от корем по гръб, но по учудения поглед ми става ясно, че е в потрес от резултата на напъните му  hahaha
Иначе - мерки и теглилки вземахме преди 10-тина дни, наддал е мамин дебеланко пак 900 грама за 1 месец и беше 6500, 62 см, но предполагам за дължината, че не е много точна, според мен има поне 2 см повече.
Та такива ми ти работи. Захранване още не сме започнали, макар че напоследък проявява интерес към това, което ядем, а това е един от признаците за захранване. Ще изчакам поне 5 мес. да направи и започваме.
Честити месечинки на всички сладури и весел и слънчев ден на всички   bouquet

Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 16:06 от Ариана

# 232
Сиси, мерси за разяснението.  Hug
Имам още един въпрос- през периода на криза колко често предлагаш на бебо да цока?

# 233
  • София
Сиси, мерси за разяснението.  Hug
Имам още един въпрос- през периода на криза колко често предлагаш на бебо да цока?
Laughing ще умра от смях
до предлагане не стигаме, той сам си иска през 2 часа максимум  Crazy

# 234
ясно, ми тогава в дата-та, обаче ти и като клипче ли го искаш?

нека момичетата да се включат да помогнат!
shivani, благодаря за идеята. Никога не съм търсила каквото и да е в дата-та. Не държа на клипа, даже предпочитам mp3-ка, но каквото се намери, все ще е добре. Отивам да проверя.
От днес имам пак компютър, не че на някого му е направила впечатление липсата ми, ама аз да се похваля Joy И си ровя ли, ровя... супер! Даже и няколко поста наредих за половин ден, като че някой се интересува от писаниците ми. Ама ми е кеф Crazy

# 235
  • Варна
Ех, много весели бабини деветини мога да ви напиша за връщане на кърма,и изобщо за кърмачки,ама някой ще ме насмете. Mr. GreenПоверия разни и ритуали от миналото,в селата разбира се.Забавни са.

# 236
  • София
Ех, много весели бабини деветини мога да ви напиша за връщане на кърма,и изобщо за кърмачки,ама някой ще ме насмете. Mr. GreenПоверия разни и ритуали от миналото,в селата разбира се.Забавни са.
Пуки, да не е нещо подобно на клечането над къртичина при проблеми със зачеването  Joy
Ако е таквоз смешно, давай смело, ясно е че е за майтап  Hug

# 237
Ради, на 2 ч е добре. И 2-3 пъти нощем, щом иска да яде предимно тогава...

Неспоменати по-горе лактогонни средства:
- бирена мая (може и по една биричка Simple Smile)
- фенугрийк - това са семена от сминдух (основна съставка на шарената сол), но се продават в аптеките като хранителна добавка. Може до 8-12 на ден.

# 238
  • Бургас
Теди много се радвам че ОК Hug
Сега се успокой и радвай на дечицата Heart Eyes

# 239
На Севчето забравих да кажа за цикъла.
Моят е един от най-куриозните.
Въпреки че сме на изключително кърмене, дойде още преди края на третия месец (отдавам гона това, че не към кърмила първите 3 дни след раждането, вероятно). Тогава беше нормален като теч и продължителност.
После пропусна един месец и оня ден пак дойде.
Тоя път трая 2 дни и тече едвам-едвам, надали и пет превръзки отидоха.

Та - ще се нормализира, ама... друг път Grinning

Барабинка, Патето Яки и аз го намирам само като инструментал, иначе го пея. Текстът върши ли ти работа?

Сиси, честит ти голям мъж!   bouquet Тия дни като се чуем пък ще ти разправям за кривотиите на нашата госпожица...

Общи условия

Активация на акаунт