Феята на зъбчетата мина и през ОКТОМВРИЙСКАТА дружина!

• 12 403
  • 305
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Добро утро сладурки Hug

Честити месечинки на сладурчетата:

Митето на Кали Hug
Криско на Инчето Heart Eyes
Дани на Лорен Grinning
Маги-баги на Галето Flowers Bouquet
Михо на Лиянка Two Hearts
Вики на Валето Kissing Heart
Алекс на Патето Heart Eyes

# 286
  • Бургас
А сега да се пооплача-Никол е настинала и има хрема Sad
Засега ще се борим със Стеримар и едни капки за пиене-Синекод.
Мисля и вит.С да и дам по съвет на Гери Hug
Та дано бързо я преборим гадната настинка.
Защото като секрета от нослето влезе в устата тя кашля и се дави.

# 287
Добро утро.
Да се похваля днес ни беше първото самостоятелно обръщане от корем на гръб. За сега само толкова от гръб на корем не може. Но много иска да скача като е изправен.
И мен снощи ме окъпа като си риташе в коритото, голямо ритане голям кеф.

Заради Протопика отлагаме Пентаксима с две седмици. Иначе вече ни се изчистиха бузките. Дано да е за дълго

# 288
  • Варна
Цитат
Пуки, има едни сетове за микробиология, същите като за вагинален секрет ама много по-фини. Взима се от секрета, който се събира във вътрешния ъгъл на окото. Между другото, всеки път като имаме конюнктивит ни хърка и носа.

А това лекар или в лаборатория ли се прави,или в къщи се взема секретчето и се носи в лабораторията след това? Дани много си търка очите и затова искам да го изследваме.

# 289
  • Пловдив
А сега да се пооплача-Никол е настинала и има хрема Sad
Засега ще се борим със Стеримар и едни капки за пиене-Синекод.
Мисля и вит.С да и дам по съвет на Гери Hug
Та дано бързо я преборим гадната настинка.
Защото като секрета от нослето влезе в устата тя кашля и се дави.

Ние сме така вече седмица. Точно заспи горкия, започва да кашля и се събужда.

# 290
  • Бургас
Мая и Никол така ,че и се дави и скачам да я гледам-ужасно е.

# 291
добър ден мацки   bouquet
на всички бебоци, които прастват днес с месечинка Simple Smile честито и все така да радват мама тати и всички Simple Smile
бързо оздравяване и се надявам болестите ад ни спохождат все по раядко  Peace
усмивнки от нас и приятен ден   Peace

# 292
Здравейте,
на нас офталмоложката ни взима секрета от очето, слага го в среда (както тя казва) и ми го дава да го занеса в лаборатория.... изследването и антибиограмата беше около 35 лв. в Цибалаб... все петък сутрин съм давала секрета, та във вторник следобед ми е готов... не знам по принцип колко време му трябва... май го водят 2 работни дни...
ама е тяпо щото то си е посято и е стояло 2 дена... ама аз не разбирам Simple Smile
Mylili  да би да слагаш кърма в очето на Мишето и от нея кандидата?
Сори ако въпроса е тъп и това е невъзможно, но когато човек не разбира  Blush Embarassed

# 293
  • Варна
Цитат
на нас офталмоложката ни взима секрета от очето, слага го в среда (както тя казва) и ми го дава да го занеса в лаборатория.... изследването и антибиограмата беше около 35 лв. в Цибалаб... все петък сутрин съм давала секрета, та във вторник следобед ми е готов... не знам по принцип колко време му трябва... май го водят 2 работни дни...

А къде е тази офталмоложка? Детска ли е? Защото в очна клиника е лудница,чака се с месеци за час и са опашки с часове.

# 294
  • в здрача
Феята на зъбките по западен образец взема падналото зъбче на детето изпод възглавницата му и го заменя с подаръче /нещо подобно на нашия образец когато хвърляхме зъбите си към покрива с думите - на ти бабо болен зъб, дай ми здрав /или нещо от сорта беше/. На Теди й се клати едно зъбче и няма търпение да падне, че да дойде феята и да й донесе подарък /който чете и гледа Франклин, следва вносния образец, ама пък историите му са интересни и поучителни за децата/. То сте го написали, ама аз нали бързам да пиша преди да съм прочела всичко, че да не забравя нещо.  ooooh!
Неди дано се оправите по-скоро  Hug , че е много кофти така.
Мая дано и вие се оправите вече, че то цяла седмица. Как се лекувате?

# 295
в поликлиниката, в която практикува педи на малката има очен кабинет и педи ми препоръча една от трите офталмоложки, който се върят  Simple Smile
Според мен всеки офталмолог може да свърши работа, няма нужда да е спец. детски (даже не знам дали има специализирани...  newsm78 ) Въпроса е да погледне хубавоочетата и да прецени има ли нужда, а ако настояваш просто да вземе секрета...
Говори и с твоите педита, те по-добре знаят... Аз неведнъж съм казвала, че съм скарана с лекарствата и лекарите, дано не ми се наложи да апочна да ги разбирам  Praynig

# 296
  • София
Пуки, аз водя дребната в частна клиника, те си имат там лаборатория. първия път я водих при педиатъра им и човека ми каза че той ще вземе секрета (щото не е философия) да не трябва да ходя сега и при офталмоложката. Следващите пъти самата офталмоложка го взима и тя по вътрешен ред го праща в лабораторията им. Мисля че 24 часа им трябва за да знаят дали има растеж на бактерии, ако е чист секрета могат бързо да го изпишат резултата. Но ако има бактерии се прави посявака с антибиограма, за да се види на кои антибиотици реагират и на кои са резистентни. Аз като я заведа в сряда сутринта да й вземат секрета в петък на обяд звъня на докторката да ми каже какъв е резултата и как ще действаме. Поне не се разкарвам. Нашата офталмоложка не е специално детска, но много деца пращат при нея, явно разбира.

Ние в 13.30 отиваме при педиатъра им да види обрива. Дано не е АД, а да е от шоколада или млечните продукти, които консумирах.

Абе много болни дечица напоследък  Tired

# 297
  • Пловдив

Мая дано и вие се оправите вече, че то цяла седмица. Как се лекувате?

Ами то нашето беше някакъв вирус с разстройство, висока температура и хрема. Разстройството и температурата ги преборихме, обаче хремата е упорита. И сега от нея почва и кашлица. Милен вече като ме види насочена към носа му я със Стеримар, я с помпа, клечка или капки и почва да пищи. Ръцете  ми са целите издрани от борбата с него да му почистя носа. Все едно съм се била с 10 котки.

# 298
  • Бургас
Мая и Никол вече като види Стеримара и почва да се върти.
Затова аз я дебна да я изненадам Simple Smile

# 299
  • Пловдив
Абе и аз уж дебна, ама той май е по-бърз.

Общи условия

Активация на акаунт