Домашните любимци

• 16 523
  • 174
  •   1
Отговори
# 15
  Знам че животно и бебе са несъвместими и ще трябва да я командировам някъде, но за сега опасно ли е да е около мен?
Нищо подобно...
Животно и бебе са напълно съвместими, така че можеш да си задържиш котето...

# 16
Има около 5000 такива теми във форума и всичките завършват със скандал и взаимни обиди  Laughing
Но, все пак, да се включа за пореден път.
Домашните любимци и бебетата СА съвместими. Съвместяват си се чудесно и всеки що-годе грамотен педиатър ще ти го каже.

Впрочем, петгодишният ми котарак и двумесечният ми син се справят прекрасно един с друг. Засега учтиво се избягват или по-скоро Мицюс (котето) избягва Томас (детето), но се надявам с годините това да се промени. Надявам се и,че с помощта на Мицюс, Томас ще се научи, че живите същества не са плюшени играчки, от които можеш да се отървеш, когато вече не са удобни. И да се научи да цени и пази живота.

Леко раждане и успешно възстановяване ти желая!
  bouquet

Напълно подкрепям това мнение!

Гледай си животинката спокойно и не я командировай! Изследвай се както са те посъветвали по-горе и си обичай животинката. Peace

# 17
няма поприятна и смешна гледка от това как дъщерями гони котката и постоянно и говори/ обяснява нещо.
Не се притеснявай, гледай си животинчето спокойно.
Ако ти е мило хайванчето дръж го. Нищо страшно. А и (мое мнение) супер стерилната среда ВРЕДИ на бебетата и децата. Grinning

# 18
  • Шумен
Благодаря ви за отговорите момичета   bouquet
А котката ще я изследвам, себе си също стига да успея да я опазя от роднините, които са 1000% убедени във вредата и. Честно казано никак не ми се иска да се разделя с нея, от една шепа котенце е при нас, навън не е излизала и ми е много притеснено дали ще оцелее дори на село в двора. Като се храни само със суха храна и е толкова капризна. Дано успея да преборя родата.  Simple Smile
Ако остане вкъщи и опознае бъдещите бебчовци ще съм много щастлива Grinning

# 19
Аз имам персийска котка и сина ми постоянно я гони и иска да си играе с него.През цялото време от бременноста ми е била тук а и в интерес на истината никога не съм и помисляла да се разделя с нея.Откакто се е родил малкия си седи и в неговата стая без проблеми.Но я къпем на всеки 2 седмици,обезпаразияваме всеки месец.Спокойно няма нужда да командироваш котака,направи си изследване за токсоплазмоза Simple Smile

# 20
Здравей! Аз имам котка и то от години и просто не можах да я махна! Всички ми казваха,че ще получа токсоплазмоза и тн,но имаше момичета,които имаха без да имат дом любимци,а аз нямах! Но недей да се допираш до фекалиите и(например не сменяй котешката тоалетна)! С бебчето и котето е по-трудно,например не мога да я пускам да си лази свободно,но при желание пак става!

# 21
И аз имам котка Grinning и не смятам да я махам,нито сега,нито след раждането на детето Heart Eyes.
Доколкото знам,няма проблем Hug

# 22
ако теб не те притеснява, задръж си котето  Peace аз лично имам задръжки да гледам животно и бебе, затова и подарих зайчето ми на едно детенце в момента, в който разбрах, че съм бременна

# 23
  • София
И аз съм от хората, които смятат, че животно и бебе - особено космато - нямат място под един покрив. Поглъщането само на един косъм може да доведе до доста неприятни последици, а колкото и да чистиш никога не можеш да изчистиш гадните котешки косми.

# 24
Хубаво е да се изследваш за токсоплазмоза, както и котката също.

Не съм особено голяма почитателка на котките. Внимавай за токсоплазмоза.

Peace

# 25
Планувам да я махна пролетта, тъй като няма на кой да я дам по всяка вероятност ще я пусна на село в двора. Поне да минат студовете, но ще се лиша от нея и по-рано ако има проблем за мен или бебетата.

Shocked Shocked Shocked

Жестоко е да изсвърлиш животинката, та дори и на двора.Не мога да разбера, защо хората взимат животинка и после с лека ръка я изсхвърлят.

# 26
  • тук и сега
Има около 5000 такива теми във форума и всичките завършват със скандал и взаимни обиди  Laughing
Но, все пак, да се включа за пореден път.
Домашните любимци и бебетата СА съвместими. Съвместяват си се чудесно и всеки що-годе грамотен педиатър ще ти го каже.

Впрочем, петгодишният ми котарак и двумесечният ми син се справят прекрасно един с друг. Засега учтиво се избягват или по-скоро Мицюс (котето) избягва Томас (детето), но се надявам с годините това да се промени. Надявам се и,че с помощта на Мицюс, Томас ще се научи, че живите същества не са плюшени играчки, от които можеш да се отървеш, когато вече не са удобни. Ида се научи да цени и пази живота.

Леко раждане и успешно възстановяване ти желая!
  bouquet

Peace Това е!
Peace

От първият си ден, сина ми живее с 2 котки и 2 кучета, с тях си и бременеех, без никакви проблеми. Peace. Радва им се страшно много. Разбират се много добре.
Повечко чистене, къпане, ваксини, обезпаразитяване, изследване за токсоплазмоза на този етап...всичко опира до добро желание.

Бях чела преди време във форума, че има по-голяма вероятност от зараза с токсоплазмоза при консумация на храни (колбаси, месо, пица дори), отколкото от домашна котка.
Лека и безпроблемна бременност, здраво и красиво бебе или бебета (не разбрах). Hug

# 27
Тц, тц, тц...направо не вярвам!  Shocked За няма и 2 години как се е обърнало мисленето в тоя форум. Като бях бременна със сина си, щяха да ме линчуват, че държа котарак в нас - наплашиха ме точно тук с токзплазмоза, с косми, които детето щяло да нагълта и да се задави и тем подобни ужасии. Пък колко било вредно през първите месеци на бременността...малеееееее. Радвам се, че вече се разсъждава по иначе.
Освен ако няма причина от здравословен характер или пък ако животното е агресивно, няма никаква защо да постъпваш като нас - да си оставиш котето.  Sad Изследвай се за токсоплазмоза. Обезпаразитявай го външно и вътрешно (2 пъти годишно) и като се роди бебока не пускай котето близо само в началото...И друго да вметна - трябва да покажете на котето, че появата на новото човече не означава, че вече не го обичате. Много са чувстителни  Heart Eyes

# 28
Знам че животно и бебе са несъвместими...

Кой го казва това? Няма такова нещо, разбира се  Peace Няма проблем. И няма нищо по-хубаво от това дете да расте с домашен любимец  Simple Smile Никога не бих изхвърлила член на семейството заради бебе, освен ако не е поради някакви причини крайно наложително.

# 29
Може да навреди,ако е болна от токсоплазмоза.Прочети за болестта.Знам,че е много опасна за бременните.
Не ти пречи да направиш изследвания на котката,за да си спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт