Великденски пости

• 99 465
  • 495
  •   1
Отговори
# 405
 brazilka ,както винаги си наслада за окото и душата!  bouquet
нали ще споделиш рецептите и на тези вкусотии?
мерси! Hug

# 406
Малей, Бразилке, много прекрасни неща си творила!

# 407
brazilka, както винаги храната е поднесена и за окото и за стомаха, удоволствие да ти гледам снимките. Благодаря!   bouquet

С тази тофу сметана ме подсети - чудех се дали няма да мога да застройвам супи с кокосовото мляко. Изглежда ми доста мазничко. Така и не можах да харесам вкуса на тофу Simple Smile.

# 408
  • Popovo
Браво Brazilka! smile3501 smile3525Това което си ни поднесла е радост и наслада за очите.Надявам се скоро да прочета рецептите на тези вкусотии и да станат и наслада за стомаха. newsm10

# 409
Малеее, постите още малко и ще свършат, а аз чак сега да откривам тази тема. #Cussing out
Привет на всички в клуба  Hug

# 410
e4o_me4o, то верно не остана, но пък по-добре късно да си я видяла, отколкото да си ни пропуснала Grinning.
Нямах време да ви напиша една рецепта за ориз със скариди. Имах неочаквани гости в събота и ги спретнах на бързо.
Задуших ориз в съотношение 1 към 3 с вода на котлона. Оставих да изстине леко (ориза хубаво да си дръпне водичката). В друг съд задуших за 2-3 минути размразените скариди (обикновени коктейлни) с половин чаша бяло вино, девисил и черен пипер. Смесих ориза и скаридите (клокнете го за минутка - две, ако ви е останала течност). Оставих да изстине. Нарязах на кубчета червена чушка сиврия, половин лимон, на ситно копър и зелена люта чушка и ги прибавих след като ястието беше вече добре охладено. Получи се нещо много приятно ароматно и леко. Simple Smile

# 411
  • Стара Загора
Ardea alba    bouquet за рецептата постен пататник.

# 412
Шоколадова торта

1 1/2 ч. стопено масло
200 ml кокосово мляко
1 1/2 ч. пудра захар
смесват се

1/2 ч. какао
2 1/2 ч. брашно
1 бакпулвер
смесват се и в тази смес се изсипва горната, разбърква се леко и се добавят

450 ml кока-кола

сместа се разделя на 2 или се използва тавичката на фурната.
идеята е да е по-разлято тестото, на по-тънък слой и се пече на загрята фурна на 180° С около 20 минути.
получават се 2 блата (ако е печено заедно се срязва на половина) които се мажат с крем по избор.

# 413
  • Popovo
esme_bolger сигурно ще стане чудесно.Моите хора като ги знам как обичат шоколад и торти, само да им направя тази вкусотия, си представям мазните им физиономии smile3508. Ти какъв крем предлагаш?  chef

# 414
esme_bolger ,маслото с маргарин ли се заменя?

# 415
esme_bolger сигурно ще стане чудесно.Моите хора като ги знам как обичат шоколад и торти, само да им направя тази вкусотия, си представям мазните им физиономии smile3508. Ти какъв крем предлагаш?  chef

маслото е т.нар гхи (има и растителен вариант)
може да се замени с маргарин, ако консумирате .... или с кокосово масло
предполагам, че и с олио ще се получи.

а крем - пудинг с кокосово мляко, например  Mr. Green

личи си отношението ми към кокоса, нали  Joy

# 416
  • Popovo

маслото е т.нар гхи (има и растителен вариант)
може да се замени с маргарин, ако консумирате .... или с кокосово масло
предполагам, че и с олио ще се получи.

а крем - пудинг с кокосово мляко, например  Mr. Green

личи си отношението ми към кокоса, нали  Joy

Въобще към всичко що е сладко.Аз за обаче не ям шоколад, но има такива който ядат и заради мен. Mr. GreenНо затова пък обичам кокос и затова ще ми хареса. Peace

# 417
Не съм от постещите, но тези картофки, мариновани с горчица, ми харесват много.  Heart Eyes

около кг картофи
2-3 с.л горчица
сол

Изчистените и нарязани картофки се объркват хубаво с горчицата, посоляват се /внимавайте със солта, горчицата също е солена/ и се оставят 15-20 мин. Пържат се в олио под капак. Може да се запекат и в тава до златисто. Картофите да не се режат много на тънко. Може да се използва и от по-лютивата горчица, лютевината се губи при пърженето. Стават за гарнитура, а и като самостоятелно ястие. Много са вкусни, снимката е от телефон по вечерно време, извинявам се за качеството и.

# 418
Страхотни рецепти, браво на вас.   bouquet
Вече направих пататника на ардеа алба и медения сладкиш на лабрех.
Ммммм, чудесни са  Hug

# 419
открих доста интересни неща от старите теми
жалко, че списъкът си остана сиротен по средата на темата

Общи условия

Активация на акаунт