И ние сме имали такива периоди /синът ми в момента е на 2г.11м./ Влизам в тоалетната, баща му си е вкъщи, играят си, но той застава пред вратата и започва да ме вика и да плаче все едно никога вече няма да се появя. Обяснявахме му, отвличахме му вниманието и в момента даже и да сме сами само му казвам "Отивам в банята", а той си се занимава с нещо и въобще не ме търси.
Имаше го и момента "Мама ще ми сипе ядене", "Мама ще ме изпишка", "Мама ще ме облече" ..... Обяснявах му, че съм казала и на другите как се правят тези неща и те ще ги направят точно като мен и така много ще ми помогнат и ....... Сега е на периода "Аз сам, аз сам, аз сам" за всичко, а ако аз нещо съм направила преди него се връща обратно и се прави наново, защото той е искал да го направи.
Преди няколко месеца обикаляхме с него частните градини и му обясних, че ще тръгва на градина  и т.н. тогава започна постоянно да ме търси. Аз му казвах, че много го обичам и винаги ще сме заедно, говорих му много и постепено се успокои.

Мисля, че и при твойто детенце е период и е нормално. Даже и да не разбереш какво точно го е предизвикало, гушкай го повече, бъди търпелива и ще отмине  Hug