Какво да ядем и има ли изобщо нещо истинско на българския пазар?

• 87 546
  • 433
  •   1
Отговори
# 60
Кажете за замразената риба... случвало се е да купувам- заради децата (с баща им не близваме), но не знаех, че има някакъв проблем с нея.

Рени, просто когато я изпечеш, става една по-суха такава, а да не говорим, че ако е замразена неизчистена, понякога миризмата е отвратителна и на вкус изобщо не е хубава... Попадала съм на загнили вътрешности...

# 61
  • Linz
Ами на мен миризмата никога не ми харесва, но това определено ме стресна:
Цитат
Попадала съм на загнили вътрешности...
Sick

# 62
А някои купувал ли е този детския салам ''никас"дето го рекламират?Аз го видях в нашия магазин струваше 3лв и нещо,но дори не прочетох съставките,защото на малката избягвам да  давам колбаси.затова питам имал ли добри отзиви?

# 63
Риба рядко купуваме. Последно ядохме Пангасиус от Метро, замразена, на следващия ден попаднах на темата за нея тук, и оттогава не сме купували. Сирене купувам "Добрич" от нашия магазин, харесва ми, понякога купувам и "На баба", обаче го развалиха, като тебешир ми е. Кисело мляко купуваме на "Елена" 2%, харесва ни. С кашкавалът обаче ситуацията е друга, обикновено купуваме "На баба" и веднъж попадаме на хубав, следващия е гаден, имам чувството, че са през партида.
Месо купувам от месарница, в която обикновено е страшна лудница и всичко свършва много бързо. Имам блендер, мисля в него да започна да меля кайма. Последната мляна кайма, която купих миришеше на мърша още при пърженето. А уж на уважавана фирма. Sick
Колбаси рядко купуваме, най-вече салам "Камчия" на Тандем.
Масло немско, маргарин винаги имам, ама почти не ядем.
Детето не яде вафли въобще, а много рядко ще поиска нещо сладко. Тя обича солети и котешки езичета. Това са й "забранените неща". Исках да си купим машина за хляб, ама засега няма да ме огрее, та купуваме топъл заводски от магазина при нас. Плодове и зеленчуци пазарувам от пазара, рядко нещо ни харесва. Имам чувството, че вече всички са от пластмаса. Sick

# 64
Какво има на пангасиуса от Метро? Shocked

# 65
прочети тук, ако искаш, май това беше тематаhttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360912.75

# 66
Ето какво ми разказа баща ми вчера за голяма фирма-производител на пилешки продукти(разказва му го близък,работещ във фирмата): Пилешкото месо се слага в големи вани,в които се забърква с някакви химикали,благодарение на които от 1кг. чисто пил.месо получават 1.600 кг. Знаех за хормони и антибиотици,но не знаех,че и след това има допълнителна обработка. Сега ми стана ясно,как така продават пил.бутчета по 500гр. едното.  ooooh!

# 67
  • София
Ето какво ми разказа баща ми вчера за голяма фирма-производител на пилешки продукти(разказва му го близък,работещ във фирмата): Пилешкото месо се слага в големи вани,в които се забърква с някакви химикали,благодарение на които от 1кг. чисто пил.месо получават 1.600 кг. Знаех за хормони и антибиотици,но не знаех,че и след това има допълнителна обработка. Сега ми стана ясно,как така продават пил.бутчета по 500гр. едното.  ooooh!

E то вече за пари и гъза си ще продадат  Twisted Evil

# 68
  • Countryside
Не купувам замразено месо, колбаси и мноого рядко полуфабрикати (предимно замразени хлебчета или банички, понякога пица, винаги чета опаковката избирам такива без ен на брой Е-та и неизвестни за мен субстанции)
От сладките неща купувам само натурален шоколад
Кисело мляко и прясно само Герма, откакто ми се вкисна след 3 дни в хладилника друго няма да купя
Месо и риба само прясно или охладено и неовкусено, кайма само прясно смляна пред мен
Зеленчуци(гледам ако има Био да взема такива) и плодове купувам както пресни така и замразаени, консерви по-рядко и то обикновено компот, където захарта е естествен консерват
Сирене и кашкавал само на Маджаров, поне има вкус и е твърдо и сравнително узряло
Масло - едно датско изнамерих с истински вкус, гурме и естесвено и цената му е такава
За готвене  и салати - екстра върджин зехтин, преди взимах тройно рафинирано олио на Папас, отскоро залагам на фъстъчено или от гроздови семки на Олиталиа
От всичко най-безопасно ми се вижда да се консумират бобови култури и зарзават  Thinking

# 69
Кисело мляко и прясно само Герма, откакто ми се вкисна след 3 дни в хладилника друго няма да купя
И на мен същото ми се случи с едно пликче прясно мляко,тъкмо ми потрябва и го извадих вкиснато,а беше неотвпрено в хладилник,но предният ден му беше изтекъл срока указан на опаковката.Киселото Герма е доста по киселичко от всички млека които съм опитвала и май точно в това му е истинското.
Замразено месо не купувам изобщо.А риба тук нямаме прясна или охладена за съжаление,взимам замразена от която понякога ми се обръщат вътрешностите.
Откакто прочетох за пангасиус-а въобще от всяка риба ми се гади,ама детето обича и иска Rolling Eyes
Охх косите ми настърхват четейки предните постове ooooh!

# 70
Риба купувам само охладена.За да мога да видя дали хрилете са розови,дали кожата е цяла и не е скъсна.Дали костите не се отделят от месото.Ако рибата има люспи-да са по цялото тяло на рибата и да не се махат само като я пипнеш..Само тогава купувам.
Опитайте и ще видите,че има страхотна разлика във вкуса на рибата която сте купили в сравнение със замразените,които се предлагат  Sick

# 71
     Купувам само пилешко охладено месо на птицекомбината в Добрич.Кайма рядко  само смляна пред мен.Колбаси  купувам
един -два пъти месечно,ако нямам време да сготвя.Млечни продукти на Роса имам познат който работи в тази фирма.От сладките неща купувам само натурален шоколад.Плодове и зеленчуци предимно от тези, които виреят в нашите ширини.

# 72
Като ви чета, май цял живот трябва да сме на диета...по-точно да не ядем... и аз вече незнам какво да купувам, пазара е пълен с боклуци и химии...  Close

# 73
Имах незабравим случай с портокали от Кауфланд миналата зима. Купих си към 1 килограм и половина половин месец преди новата година някъде, но стана така, че изядох само един и понеже щях да заминавам за Коледа при нашите, които живеят в друг град, казах на съквартирантите, ако искат да ги изядат, да не ги хвърляме. Връщам се аз няма и 5 дни след Нова година, отварям хладилника и гледам чудо: портокалите си стоят така, както съм ги оставила. Хващам ги аз и един по един ги оглеждам, стискам - нито едно меко местенце, нито едно изгнило. Затварям хладилника и ми излизат от главата. След още някакво време пак така и пак все едно съм ги купила същия ден. От чисто любопитство ги оставих в хладилника над месец и пак нищо. Изхвърлих ги перфектни - както съм ги купила  #Crazy.

Вие знаете горе-долу с каква трайност са плодовете. Е, кажете ми може ли плод с мека кора, който не е буквало окъпан с консерватни, да издържи месец и половина в хладилника и още кой знае колко в Кауфланд, без да се появи едно петънце по кората? Не мисля, че може.

После заминах в Гърция и си купих портокали местно производство, но ставаше така, че винаги вземах в мрежички по 4 килограма и понякога не успявах да ги изям. Те след седмица вече бяха с омекнала кора на места.

Ако ядеш фаст фуд, дебелееш и се тъпчеш с канцерогенни мазнини и съставки, ако си готвиш у вас, тъпчеш се с всякакви боклучави неща от месата, сирената и тем подобни, и тях ако някак си успееш да си ги набавиш естествени (единици имат тази привилегия), тогава идва отровата от плодовете!

Ами... здраве да е и Господ да ни пази и да се молим да сме с хубаво генетично наследство Simple Smile

# 74

И аз го знам това... мислех да го пиша но се отказах.... значи слагат разни съставки които са под формата на прах, смесват го с вода и всичко става чудесно... 1 килограм истинско месо го превръщат в 10 килограма месо което купуваме ние. А от 10 килограмов чувал с този прах(забравих му името) като се смеси с незнам си колко литра вода става страхотен набухвател, идеален за смесване на кайма или на кебапчета, кюфтета... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт