Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 285
  • София
ronkis този вирус май е същият, който изкара Митко и Алекс на Щурчо така както го описваш с високата темп. Само че при нас ушичките не се възпалиха. Нищо че не яде после ще навакса с яденето. Важно е да пие течности да не се обезводни от темп. А не е ли много Пнадола за него newsm78Много сила докато трае темп., защото наистина е ужасна и по-бързо да се оправя Дейвид. М/удругото ако имаш сили и нерви пуснете за всеки случай и един гърлен секрет да си сигурна, че няма бактерия. Успех!
Щурчо  явно детенце пак е било наказано, а и с новите плачещи деца се е изнервило и затова има проблем в яслата. Дано по-скоро с нормализират нещата. А може и вече да му е скучно с по-малки деца знам ли newsm78

# 286
  • София
Ами Панадола се дава за да има ефект-1ед. на кг. тегло.Или колко е кг. детето толкова ед. се дават.Закон при парацетамола!Това което го пише на листовката е за читатели,после се чудят защо няма ефект или смъква бавно и качва бързо.За свещичките нурофен е по 20мг.на кг. тегло,т.е. ако е детето 14кг. както при нас свещички от 280мг. трябва да се сложи.Това го знам от Мангъров!И винаги така съм процедирала!Днес Дейвид въпреки,че сутринта в 6 имаше Т 38.2 сам я смъкна и до този момент не е качвал пак.Дано и не качва.Чувства се доста по добре...Ще видиме довечера!Закуси,обядва без проблем,пие много течности т.е. вода.Освен капките за нос/гърло и уши му давам оксцилококцинум 2 пъти на ден и вит.!Абе бориме се,ходи в къщи с шакпа и шал въпреки че парното е на 5макс. в цялата къща и аз ходя по потник,но явно на него не му е добре защото сам си ги иска да му било топличко!  smile3518

# 287
  • София
Ами Панадола се дава за да има ефект-1ед. на кг. тегло.Или колко е кг. детето толкова ед. се дават.Закон при парацетамола!Това което го пише на листовката е за читатели,после се чудят защо няма ефект или смъква бавно и качва бързо

Тоз закон Мангъров ли го измисли?  Щото Калоян е воден при най-добрите педиатри и никой никога не е казвал такова нещо. Мисля, че прекалено се доверяваш на този лекар.

# 288
  • София
Ами Панадола се дава за да има ефект-1ед. на кг. тегло.Или колко е кг. детето толкова ед. се дават.Закон при парацетамола!Това което го пише на листовката е за читатели,после се чудят защо няма ефект или смъква бавно и качва бързо

Тоз закон Мангъров ли го измисли?  Щото Калоян е воден при най-добрите педиатри и никой никога не е казвал такова нещо. Мисля, че прекалено се доверяваш на този лекар.
И има защо.Благодарение на този д-р както ти го наричаш и който е 100 класи и по образование,ранг и популярност над мнооого други Дейвид все още (надявам се и да не стигаме до там ,защото от това застраховани няма и винаги може да се получат усложнения) не е пил АБ .Мисля,че имам основателно право да му се доверявам само на него  Thinking На 3 пъти ни е изваждал от наистина критични моменти .А и не само аз го знам този "закон"  Naughty Доста хора вече са запознати с него!Напоследък все повече ми се случва да споделя за него и вече хората да го знаят и прилагат!Ама ти си давай както си пише и както те съветват най-добрите ви педиатри...после що нямало ефект ..... и що детето всеки месец изпива по 2 АБ
А и още нещо ще добавя спец.пояснение за nana77 тя си знае защо.....не знам защо си толкова скептично и анти настроена спрямо д-р Мангъров,но само ще ти кажа едно-не случайно е личен лекар на децата на 90% от VIP гилдията в БГ. Wink Не ми се обиждай,но както ти браниш и заставаш зад д-р Красимира Жекова така със същото чувство и увереност заставам аз зад д-р Мангъров   Crossing Arms На който съм го препоръчала и е отишъл няма недоволни!Напротив-целуват му ръце-страхотен диагностик и специалист вирусни/инфекциозни и детски заболявания!

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 13:13 от ronkis

# 289
  • София
Ронкис вземи прочети темите на Джуличка и Бубето 1 и тогава ще си говорим пак за Мангъров.
А за Жекова - самата ти много добре знаеш що за лекар е.

# 290
  • София
Ми няма нужда да ги чета-питай патило ,а не старило!За Жекова  Peace просто дадох сравнение!
Да добавя,сега прочетох-ми тази Джуличка е добавила д-р Мнагърво в черния списък на лекари,където между другото я има и Жекова.Същия доктор го има и в белия списък  Rolling Eyes Изобщо не ме интересува кой какво е писал,а между другото пак докато търсех информация за д-р Мангъров из форума почти не видях тема/мнение отрицателна/но за него.Даже mamma е писала добри отзиви....Така,че може да я приключим темата,изводите са ясни! PeaceА иначе недоволни винаги ще има!

Последна редакция: сб, 21 мар 2009, 14:02 от ronkis

# 291
Момичета, кажете какво да давам за пресипнал глас, 3 ден малкия е така, педито каза да давам Ериус, ама не му минава, днес взех Хомеовокс, мисля си да питам педи дали да не дам Ксизал  newsm78

# 292
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета, кажете какво да давам за пресипнал глас, 3 ден малкия е така, педито каза да давам Ериус, ама не му минава, днес взех Хомеовокс, мисля си да питам педи дали да не дам Ксизал  newsm78

Хомеовокса е ок точно за пресипнал глас. Дано да помогне.

# 293
  • София

Хомеовокса е ок точно за пресипнал глас. Дано да помогне.

Майка ми два пъти го взима, изобщо не й помогна. Дано на вас помогне.

# 294
  • София
Ами Панадола се дава за да има ефект-1ед. на кг. тегло.Или колко е кг. детето толкова ед. се дават.Закон при парацетамола!Това което го пише на листовката е за читатели,после се чудят защо няма ефект или смъква бавно и качва бързо.За свещичките нурофен е по 20мг.на кг. тегло,т.е. ако е детето 14кг. както при нас свещички от 280мг. трябва да се сложи.Това го знам от Мангъров!И винаги така съм процедирала!Днес Дейвид въпреки,че сутринта в 6 имаше Т 38.2 сам я смъкна и до този момент не е качвал пак.Дано и не качва.Чувства се доста по добре...Ще видиме довечера!Закуси,обядва без проблем,пие много течности т.е. вода.Освен капките за нос/гърло и уши му давам оксцилококцинум 2 пъти на ден и вит.!Абе бориме се,ходи в къщи с шакпа и шал въпреки че парното е на 5макс. в цялата къща и аз ходя по потник,но явно на него не му е добре защото сам си ги иска да му било топличко!  smile3518

Не искам да се заяждам, но къде е разписан този закон на парацетамола?! Дай инфо по въпроса, моля те. Защото доколкото съм ровила по върпоса, не съм срещала този закон.

Защото тази доза е 2 пъти по-голяма от това, което е разписано на листовките. И не мисля, че листовките на лекарствата са "само за читатели" - какво имаш предвид по това? То тогава за какво ли си правят труда да определят дози на лекарствата, а? Щото аз като читател си чета книжки, а не листовки на лекарствата.

Друг е въпроса, че ми се струва не много добра идея рязкото понижаване на температурата, което е толквоа опасно, както и рязкото покачване. Според хомеопатията температурата е реакция на организма към вирусната инфекция и не е редно да с еправят опити да се понижава темературата. И честно да ти кажа, количеството панадол не е определящо колко време и по колко пъти ще пие детето ти АБ. Дай боже детето ти да не пие толквоа често, т.е. да не стигате до състояния, които да налагат наистина прием на АБ, но за съжаление им и такива случаи.

# 295
Аз ако детето има под 39С изобщо не давам нищо за понижаване..(особено, ако не е отпаднало и общото му състояние е ...относително нормално)
Предлагам повече течности (Александър винаги се изпотява, когато пие чай и често когато пие какви да е течности, та при него това действа)
При висока Т по принцип "лекувам" с чай, витамин С и...проветрени помещения..Гледам детето да е облечено по-леко (но ако има треска и му е студено- обличам по-добре, естествено)
От специалисти знам,че високата Т не е притеснителна, освен, когато е толкова висока, че има опасност от гърчове.. НАй0опасната Т е около 37.5..При тази "ниска" Т обикновено виреят прекрасно всички бактерии и тя е иманно признак за бактериална инфекция. Децата ( а и възрастните) се чувстват много по-отпаднали при такава Т и..реално, най-често АБ се изписва (и действа относително бързо) точно на такива състояния..
При Т над 38.5С, обикновено се касае за вирусна инфекция и..доакто няма усложнения, даването на АБ е абсолютно безсмислено..
Изкуственото смъкване на Т, също забавя процеса на лечение.
..
Сама по себе си Т не е болест, а е индикатор, че организма се бори с някаква инфекция. Лично аз съм забелязала,че след вдигане на висока Т за продължително време в което съм оставяла огранизма на Александър сам да се пребори с инфекцията (той откакто е роден Аб не е помирисвал, макар до сега 4 пъти да са му изписвали и да съм ги купувала "За всеки случай"), та..в тези случаи организма се е преборвал толкова успешно,че след това се е изчиствал напълно от влачените със седмици сополи или кашлица преди това..
Но..човек не може да си поставя сам диагнози на детето и да го самолекува, ако състоянието му не го е видял доктор на когото вярва..
..
Безсмсилен ми се вижда спора кой лекар е най-добър..Най-добрия лекар е този, който познава детето ти и като болно и като здраво и може да прецени доколко болестта го е "повалила" и е сериозна.. Аз лично лекувам децата си основно с хомеопатия. Доверявам се безрезервно на д-р Гълъбов. До сега не се е случвало да ме подведе..
Разбира се, за диагнозите, често посещавам много и различни лакари, понеже...честно казано им нямам доверие на повечето и..още по-честно казано, като чуя фразата "Ще му изпиша АБ, за всеки случай" ми настръхва косата...

# 296

..
Най-добрия лекар е този, който познава детето ти и като болно и като здраво и може да прецени доколко болестта го е "повалила" и е сериозна..
още по-честно казано, като чуя фразата "Ще му изпиша АБ, за всеки случай" ми настръхва косата...
Много точно казано  yes, много ми харесва тази дефиниция за това кой е най-добър лекар за детето  Peace

# 297
  • София
Ами явно въпросния "закон"за парацетамола и по точно за приема на Панадол и Нурофен свещички си е от типа неписани.Това са си дозировки изпитани, които лекарите си прилагат.Всичко това го знам от д-р Мангъров и нашата педиатърка-не са моя измислица.И ако по дозировка на опаковката нищо  не съм постигала,то с тази ефекта е мигновен.А наистина Т не е болест,това е защитна реакция на организма!д-р Мангъров казва ако детето има дори и 39 градуса,а не мрънка, не му е зле и се чудите дали да дадете или не температуропонижаващо,то тогава не давайте.Водете се от общото му състояние и само ако се чувства зле тогава предприемайте подобни мерки!Казва:-не се притеснявайте от наличието на Т(това при вирусните инфекции) и от това,че може да получи гърч.Гърч може да получи и на 37.5 ,той е гинетичен и ако си го има то тогава и при ниска Т ще го получи!
Вижте сега аз споделям това което знам и са ми казвали.Не съм мед.лице и нямам диплома и знанията за това.Така,че също предполагам като вас в името на това детето да е добре и да не страда се старая да се вслушвам в съветите на лекарите.А в нашия случай на д-р- Мангъров.Имаме вече натрупан опит достатъчно,че да си позволя да му се доверявам  Peace

Така....стига толкова спам за този парацетамол-всеки да си го дава както смята за правилно по съвет на лекари или листовки!
Да кажа сега за Дейвид.От вчера не е вдигал Т и се чувства доста добре.Живна,днес вече си изглежда напълно здрав.Въпреки всичко продължаваме с лечението и с капките!Хапва детето,играе сякаш не е боледувал.Сега ще изляза да му купя един пак. кубчета от голямите да допълниме нашите,а и да му направя подаръче за преживяната болест!Приятен ден на всички ви,бъдете здрави и слънчеви!Честита пролет!  newsm57 А от сряда вече дано и слънчице ни зарадва!  grinning039

# 298
Ронкис, моля те не спекулирай така с такива думи като "закон за парацетамола", току виж някое майче се подвело да си самолекува детето по този начин. Аз съм за това да се вземат лекарства по лекарско предписание. Щом лекарят ви е преценил, че за вас става-ок. Нашият педиатър ни предписва панадола по количествата в листовката и винаги съм имала ефект! Сега казваш, че споделяш, но така го "сподели", че едва ли не тука всички сме непросветени и трябва по твоя начин да го взимаме Crazy
Ще апелирам да не се предоверяваме на това какво някой ни е споделил и е помогнало на детето му и да не го прилагаме веднага на нашето дете, дори при наличие на подобни симптоми!

А, между другото, направи ли ви впечатление, че новите листовки на антибиотиците липсват количества-за да не си ги предписват и да не се самолекуват пациентите!

# 299
~*~Мис Каприз~*~  много правилно си го казала PeaceСигурно жената е искала да помогне,но неможе да си лекуваме децата по този начин.Има си лекари за тази работа.
Ние продължаваме да се борим с хремата.Впонеделник ще излязат резултатите да видим каква точно е.Много продължителна е този път.

Общи условия

Активация на акаунт