Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
 Confused Ние пак сме болни  Cry
Тъкмо се гласих утре да я оставям да се пробва и да спи... по препоръка на сестрите... и то какво стана...
Сложих я да спи за следобедния сън и след 20 минути се събуди с много неспокоен плач и се свива и гърчи и се държи за гърлото...
Направих каквото можах за да и облекча гърлото и се изстрелях при една лекарка, която ползва хомеопатични работи. По пътя Рая заспа и като се събуди точно за прегледа вече беше вдигнала ТТ  Rolling Eyes
Сега обаче не знам как да процедирам, защото тази лекарка не ние личната и не ми даде ниаккви бележки с диагнози  newsm78 Май трябва да отидем утре и до личната и от нея да взема такава бележка.
Дано бързо да ни минава този път, че не и остана много време за адаптация. Скоро трябва да се връщам на работа...  Confused

# 346
Здравейте   bouquetВторият ни ден в яслата мина по-зле от първия.Още в двора започна да плаче.После се е успокоил,но възпитателката се оплака,че е бил много агресивен през цялото време.Дори не са успели да му сменят памперса.По принцип,ако не е предизвикан,не налита на другите дечица.Не мога да си обясня държанието му.Имали ли сте подобен проблем?Не знам как да реагирам(освен,че се изчервих зарази малкия разбойник).Дано бързо мине периода на адаптация...сутрин едвам издържам да не си го прибера у дома  Tired

За Александър ми казват, че е станал агресивен с децата и налита да ги бута, без да са му направили нищо..Това беше около 2 седмици след като тръгна..
Аз лично преди да тръгне на ясла не съм го виждала никога агресивен и..недоумявах..
И аз се притеснявах и все още поняког ами е криво, но..да си призная..почнах да гледам малко по-различно на нещата. В крайна сметка, това е някакъв вик з апомощ от страна на детето. То си търси внимание, иска си нещата с които е свикнало...Не им е лесно на мъниците, пък да им се лепят етикети и да се обявяват за агресивни или невъзпитани на 2г е просто...нямам думи..
За това..сега се опитвам да обяснявам на сестрите в яслата (те не са педагожки и мисля, че мога да си го позволя), че децата имат нужда от индивидуален подход и , че наказанията не помагат при всички деца...
Не знам какво правят сега, но..поне ме посрещат с думите, че е бил много добро дете през деня, като отивам да го взема..
Иначе..аз в къщи прояви на агресия лекувам с безразличие и подминаване на случката, ако е инцидент, и..обръщането й в положителна..(ако посегне да удари, казвам че е искал да ме помилва, но трябва по-нежно и обяснявам колко е добро дете...Ако посегне да хвърли играчка, казвам ,че я е изпуснал и трябва по-внимателно да я държи, за да не се счупи..- гушкам, целувам , обръщам на смях ...и..обикновено забравя, че е искал да е агресивен..) Тия прояви почнаха след като ги усвои в яслата..- явно там обаче подхода е друг..след като не искаше да ходи ..
И днес трудно го накарах да търгнем..ама..като стигнехме пак си влезе самичък..Този път сестрата дори не се показа, че е там..- явно са доста гузни...На обяд се показа другата сестра и ми каза,  "Ей сега ще го приготвя"..после той излезе сам.. newsm78..Нещо май не им се говори с мен...Но по-важното е да се отнасят добре с детето..Утре пак ще видим как ще е..
Сутринта опитва какво ли не за да не тръгнем..- иска да си свири на пианото, да си четем книжки, да си рисуваме, да си играем с една играчка..тати д аме гушне, , тати да ми направи чайче, мама да ми направи попарка..
Добре, че очаквам всичко това и съмс е въоръжила с търпение...
Хайде да минава зимата и да отминават тия вируси,че дечицата се измъчиха цяла зима от болести..Желая скорошно оздравяване на всички мъничета..  Hug

# 347
привет момичета, по спешност ми се наложи да махам от време на време памперса на Крис и той се напиша  Confused После текна едно прозрачно сополче Rolling Eyes Моля, който има опит да ме посъветва за ефективен метод за махането му с минимум инциденти по възможност. Чета много противоречиви неща и се обърках Simple Smile

# 348
  • Ланкър, планините Овнерог
benitta, нямаш ли някой познат, който може да ти напише бележка, под ръка за едната бележка. Да не мислиш, че за всичко тичкам с малката при лекарката. Слава Богу, свекърва ми е мед. лице и специално тези бележки ми ги пише. Не е като да е болничен и да не може друг, освен личния, не е важен документ. Отделно и нашата лекрка е пич и ми дава бележки, без да е нужно да водя малката за преглед.

# 349
  • София
Здравейте   bouquetВторият ни ден в яслата мина по-зле от първия.Още в двора започна да плаче.После се е успокоил,но възпитателката се оплака,че е бил много агресивен през цялото време.Дори не са успели да му сменят памперса.По принцип,ако не е предизвикан,не налита на другите дечица.Не мога да си обясня държанието му.Имали ли сте подобен проблем?Не знам как да реагирам(освен,че се изчервих зарази малкия разбойник).Дано бързо мине периода на адаптация...сутрин едвам издържам да не си го прибера у дома  Tired
Ей така бяхме и ние и май все още сме.Жените ми казват,че бил доста буен!Аз им отговарям всеки път,че това се очаква от него,такъв му е гена и не желая да е по друг начинт.е. заспал,както те най вероятно предпочитат. Tired
benitta,вирусчето ви е пипнало.Спокойно,отивай при педито за бележка и преглед и да видите какво можета да направите за гърлото. Peace

# 350
  • София
Добро утро,

В групата на Марти за 5 път от началото се сменя сестра... Новата вчера ме посрещна с думите, че малкия бил доста палав и своенравен (последното си е самата истина), но тя харесвала палави деца и той и бил станал любимец. Сутринта го заведох рано рано, защото с мъжа ми сме от 8 на работа и отново попаднах на нея. Разпитаме ме как е спал през нощта, погледна гърлото и коремчето... Дано и за напред да продъжават така.
Относно агресията, една от помощник възпитателките (единствената, която не се е сменила от началото на годината) ми каза, че е в последно време станал доста "палаво-агресивен", но така било и някои от другите деца дето преди били по-кротички. Вчера например оскубал 2 момиченца, но тя го е накарала да се извини и да ги целуне по бузките. Интересно е, че точно тези 2 деца са му от любимите приятелчета за игра. Дано скоро се оправи времето и да започнат да ги извеждат навън, че затворени в едно помещение за игра не агресивни ще бъдат ами ...

# 351
Незнам как е минала яслата днес.След малко отивам да го взема.Да се похваля и аз ,днес никой не ми звъна да го взимам. HugЯвно ме послушаха да не го завиват като заспи.Още не мога да повярвам,че не си е у нас по това време.

# 352
Незнам как е минала яслата днес.След малко отивам да го взема.Да се похваля и аз ,днес никой не ми звъна да го взимам. HugЯвно ме послушаха да не го завиват като заспи.Още не мога да повярвам,че не си е у нас по това време.
  Hug
Хех...като гледам при вас всичко върви по сценарий..Много се радвам..
Хайде..да споделиш каква е ситуацията довечера..   bouquet

# 353
боря се за този момент от началото на февруари.Ако е така до петък от понеделник започвам работа вече.Ще пиша довечера Wink

# 354
  • София
Здравейте!И ние да споделиме деня си:бяхме на контролен преглед при педиатърката и УНГ в ИСУЛ,Дейвид е в перфектно здраве(мислех да им кажа не благодарение на вас драги лекари,но се въздържах).Въпреки това имам бележка до 3-ти април и поне до тогава няма да го пусна на ясла!Да закрепи малко!
benitta...как сте днес?
sisa788,браво на детенцето,добре се справя!Живи и здрави....

# 355
  • Пловдив
ronkis, благодаря, че питаш  Hug
При нас нощта мина в температури 39- 39.7. Чак сутринта поспадна под 38. По обяд я смъкнах съвсем и се зарадвах, но по време на следобедния сън започна пак да вдига. Заведох я при личната и като да не повярваш не изписа АБ, но за всеки случай ни даде направление за УНГ. Нямах предварително подбран сециалист, а и беше края на работния ден... оказа се, че ни били зачервени тъпанчетата, но имало мног ушна кал и не се виждало добре  newsm78 И съответно пак АБ ни се изписа. Мен много ме съмнява да са уши, защото ми дава спокойно да я нтискам, а от беглата информация, която успях да нахвърлям преди прегледа, може да са си извадили погрешни изводи. И така за сега АБ не смятам да го давам. Сутринта сме пак на консултация с нашата си доверена докторка и да видим тя какво ще каже.
Реално като смъкна ТТ Рая си става същото жизнено, буйно дете.... та много се надявам и този път да не се наложи да се опорочиме с АБ  Mr. Green
Аз пък малко бързам да я пусна пак на ясла, че не ни остава много време до тръгването ми на работа и искам да съм малко по спокойна, че тя вече знае какво е да спи там и да започне пак да си се забавлява с децата. Много си ми е хубавко а се гледаме двете, но... такъв е живота и от малка трябва да се справя с неволите му  Mr. Green

# 356
  • София
Поздравявам те benitta за това,че не си й дала на Рая АБ.Днес,а утре ще е по добре детенцето-поне няма да има Т.А за ушичките,много погрешно било да се съди ,че има някакво възпаление с натиск.И май е така,аз самата като съм здрава и се натисна ме заболява.При вирусите разбира се,че като е зачервено гърлото ще тръгне и теча от нослето и отива всичко в ушичките.Каналите са свързани......Евала на педиатърката ви,рядко се срещат такива които не лесно изписват АБ.Имам чувството,че з анищо го нямат.
Вчера ние бяхме на контролни и УНГ специалиста ме пита:от кога пиете АБ-а,а аз ми от сряда Rolling Eyes (заблудих се,ние всъщност бяхме в петък при него).Онзи вика,ааа добре,днес е 7-ми ден,нека да го приема до понеделник (12 дни  Shocked ).Замълчах си,че не го пие,да не вземе да се обиди,че не сме го послушали и го подценяваме като специалист,знам ли друг път кога пак ще ни потрябва.А и се очертава дебела връзка....което си е +. За мен е важно да има някой който да ми установи дали има възпаление или то е отшумяло вече,както и стана.Та....педиатърката ни пък като й казах,че се е оказало вирусна инфекция тя само мига мига с очички и вика...ми браво  #Shocked (с нейната стафилококова инфекция,недоказана с изследване) Най добрата ми приятелка с 2 момчета на 7г.и 10г.,преди 4 дни малкото се разболя с Т,уши(същата работа като нас),педиатърката ведна АБ.Казах й да изчака малко,но не ме послуша и нормално не съм педиатър.Вчера ми каза,че и голямия същите симптоми.... Rolling EyesЕ викам айде дай му и на него АБ.И така.Много е важно правилното лечение.Хайде да оздравяват децата и да се адаптират по бързичко в яслата,че да тръгваме на бачкане.....Лек и успешен ден ви желая на всички!  bouquet

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 09:05 от ronkis

# 357
  • Пловдив
 Peace Сега се връщаме от доверената ни докторка. Погледна и тя ушите и наистина констатира, че има толкова ушна кал, че няма как да се види какво е положението на тъпанчето. Проми ги и пак погледна и се оказа, че ушите са си спокойни. Каза 2 дни да слагам капки за да се доизчисти каквото е останало. По-скоро да оправяме гърлото, че кашлицата е станала малко по-дълбока. Обаче ако продължи повече от 3 дни да вдига ТТ да си давам АБ-то, че вече не е на добре. Днес е третия ден. Към 5-6 сътринта вдигна ТТ 38,4, дадох Нурофен и спадна. Събуди се без ТТ и до сега е добре. Много се надявам повече да не вдига ТТ  Praynig
Това е от нашите лекарски премеждия. В понеделник трябва да отидем пак при УНГ за преглед и да аспирира ушите. Ако не се наложи да давам АБ и аз няма да казвам, че не съм го дала. И да видим какъв ще е коментара.
Иначе аз до колкото успях да изчета за възпаленията на горните дихателни пътища, почти винаги водят до възпаление на средното ухо, но то е леко и нормално да се случи. Това не значи на 100% да се изписват АБ. А не мога да разбера защо интелигентни хора, специалисти продължават да следват същата практика на презастраховане  newsm78

# 358
  • София
Без да се обиждате, но искам да ви попитам, защо водите детето на специалисти, като първо, не спазвате назначеното лечение и второ, сами си поставяте диагнози? Много ми е странно това. Искрено ви пожелавам да не стигате до нашето положение с гноен отит на двете уши. И аз се борих 5 дена да не се почне АБ, но уви...

# 359
  • Пловдив
catty m , изобщо няма да се обиждам  Mr. Green Аз съм си такава, на доктори много не вярвам и събирам от 100 извора вода докато реша, коя е най-добрата. За мен истинския доктор е този, който има времето, търпението и желанието да знае всичко за пациента, да задава хиляди въпроси за да изкопчи от некомпетентните ни мозъци правилните насоки към симптомите и да изпише най-походящото лечение, което е досатъчно щадящо, че да не ни върне обратно в кабинета му след една седмица  Peace За съжаление самата ни здравна система не позволява на лекарите да имат този подход към пациентите и натрупаната с годините рутина ги кара да действат повърхностно.
Това са личните ми разсъждения и не искам да ги налагам на никой. Всеки си носи главата на раменете и прави избора дали се пуска по течението или не  Peace

А аз лично отидох при специалист УНГ, защото като да не повярваш, личната ми даде направление. Но не мога да се доверя на диягноза, която се базира на 2 зададени въпроса за състояние и поведение на детето и повръхностен преглед, при който самия лекар си каза, че не вижда добре. Някак когато при преглед положението е по-сериозно, обикновено доктора го излъчва с погледа си, цъка, хъмка, сумти... и после започва да издава присъди, А в нашия случай си звучеше, като хайде да изпишем нещо, че да не си тръгнете без рецепта от кабинета  Peace

Общи условия

Активация на акаунт