Яслата 18- за празника на мама, от мен прегръдка най-голяма

• 19 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Аз също вяра нямам, но все пак не съм и медицинско лице. Малко по трудния начин сега се убедих, че педиатрите не разбират почти нищо, освен мерки и теглилки, зачервено гърло и това е. Добри специалисти също се намират трудно. И аз чета и се интересувам за болестите, скоито се сблъскваме с малкия, но като се стигне до ситуация гноен отит, например и не мога да взема сама решение, доверявам се на лекаря. Сега искам да потърся наистина добър лекар УНГ, на който да мога да разчитам. Колкото до направленията... ами вече ен ходим само с такива, въпреки че нашата лична не ни отказва, но при нея чакането е ужасно. Последния път отидохме до тази УНГ на платен прием, платихме 20 лв., но след това 5 пъти ходихме на преглед, промивки и т.н. без да ни е взела допълнително пари.

И моето разбиране за добър лекар е като твоето, но до сега не съм срещала такъв  Rolling Eyes

Иначе просто за мен има 3 варианта на лекуване на детето - хомеопатия (търсиш добър хомеопат и ходиш само и единствено при него, като му се доверяваш на 100 %), традиционната медицина - търсиш педиатър, на който да имаш що-годе доверие, търсиш и проучваш винаги за добри специалисти, на които пак трябва да гласуваш 100% доверие или решаваш да си лекуваш детето сам и четеш и прилагаш прочетеното. Естествено не може да се приложи само и единствено един от начините, но един трябва да е водещ. Иначе става малко експериментиране. Но не разбирам да се посети някой специалист, който си проучил,ч е е добре, той да ти назначи лечение, но ти да не го спазваш, но няма да му кажеш, за да не го обидиш, че искаш да си ходиш при него. Странно ми е, за какво изобщо се ходи на такъв лекар?! Ако нещо се усъмниш в диагнозата и лечение, потърси второ мнение.

Много дълго стана, но сутринта, прочитайки двата последни поста се озадачих много.

# 361
  • Пловдив
 Mr. Green Ето къде е станало разминаването  Wink
Аз УНГ-то не съм го избирала и търсила, даже не мислех да ходя, но джипката като даде направление, що да не видим и там какво ще кажат. Но цялото чудо се случва минути преди края на работноте време на поликлиниката и някак.... плитко и набързо... За това предпочетох да се доверявам на вътрешния си глас. Още повече, че веднага се обадих на доверената док, и тя се осъмни...  Rolling Eyes и... няма как да си затворя очите. Тя си е педиатър, но работи и с хомеопатия, е не е касически хомеопат, но скоро и такъв ще издиря  Mr. Green Съответно няма да ме тласка към хомеопатия, когато сме за АБ.
То това за лекарите... е малко като път без изход, защото е много трудно постигането на тези 100% доверие. Ама е добре, когато с лекаря можеш да говориш спокойно без да се притесняваш, че от някъде може да му настъпиш дипломата. Аз още не съм го намерила този лекар, защото като ходим по прегледи, обикновено съм доста притеснена. Като добавим и малкото шило, което не се свърта на едно място и се гоним из кабинентите... този разговор се свежда до няколко бързи реплики и кимания. А после се сещам колко много работи още съм искала да попитам  Confused

# 362
Здравейте, аз досега само съм ви чела, но тук с доверието на 100%, направо ме предизвикахте. Какво значи доверие на 100%.? На кой човек по принцип се вярва на 100%, че да вярваш на някой доктор, без да подлагаш думите му на проверка, при толкова много информация? Става въпрос за здравето на детето ти все пак. Всеки човек греши, по една или друга причина. Докторите и те са хора, нали? Винаги подлагам на съмнение думите им, може да има крив ден, може и него да го боли главата. И ако прегледа е кратък - задължително проверявам. За да му повярвам трябва да ме убеди аргументирано, че това е вярното решение на проблема. Както се каза до тук това май доста рядко се случва. На вас не ви ли се е случвало да претупате някоя задача на работата, защото не ви е било добре по една или друга причина. Аз винаги съм искала да си имам мой зъболекар, мой гинеколог и т.н., отивам при някой след хиляди проучвания и когато се успокои, че съм му дългогодишна пациентка, се издънва.

# 363
  • София
Здравейте, аз досега само съм ви чела, но тук с доверието на 100%, направо ме предизвикахте. Какво значи доверие на 100%.? На кой човек по принцип се вярва на 100%, че да вярваш на някой доктор, без да подлагаш думите му на проверка, при толкова много информация? Става въпрос за здравето на детето ти все пак. Всеки човек греши, по една или друга причина. Докторите и те са хора, нали? Винаги подлагам на съмнение думите им, може да има крив ден, може и него да го боли главата. И ако прегледа е кратък - задължително проверявам. За да му повярвам трябва да ме убеди аргументирано, че това е вярното решение на проблема. Както се каза до тук това май доста рядко се случва. На вас не ви ли се е случвало да претупате някоя задача на работата, защото не ви е било добре по една или друга причина. Аз винаги съм искала да си имам мой зъболекар, мой гинеколог и т.н., отивам при някой след хиляди проучвания и когато се успокои, че съм му дългогодишна пациентка, се издънва.

Ми да, искам и аз да имам мой лекар, мой гинеколог и т.н. Ама като си избереш свой, пак не гласуваш 100% доверие, нали? И не мога да сравня моята работа с тази на лекарите - при грешка от моя страна, последиците могат да са административни, в най-лошия случай финансови, при лекаря грешка или претупване може да доведе до фатални последици. Но... когато не съм компетентна в тази област, понякога ми се налага да гласувам 100-процентово доверие, пример: операцията по спешност, когато детето беше на 1 м., гнойния отит последния път - при видма болка и неспокойно поведение на детето и след 10-дневен прием. Как става това "За да му повярвам трябва да ме убеди аргументирано, че това е вярното решение на проблема. ", когато става въпрос за спешен случай? Та, понякога се налага гласуване на такова доверие. Иначе да, често проверявам, сверявам, интересувам се по даден въпрос. И ако времето и обстоятелствата позволяват - търся второ, трето мнение.

benitta, разбрах те, какво си имала предвид.

# 364
Здравейте на всички.Ние май бяхме до тук със свикването с яслата.Днес така хубаво е спал,че се е стигнало до там да го будят JoyВече се храни сам без да го насилват,играе си с децата,дори днес не желаеше да си тръгва като отидох да го взема.
Мама остава още 1 седмица в почивка и започвам да влизам при работещите майки.
Пожелавам успех на всички и да оздравяват болничките.

# 365
  • Пловдив
sisa788, браво на вас  Mr. Green
Колко време ви трябваше а да стигнете до това завидно положение  Laughing

# 366
Aми започнахме на 10 февруари до днес.

# 367
  • София

Но не разбирам да се посети някой специалист, който си проучил,ч е е добре, той да ти назначи лечение, но ти да не го спазваш, но няма да му кажеш, за да не го обидиш, че искаш да си ходиш при него. Странно ми е, за какво изобщо се ходи на такъв лекар?! Ако нещо се усъмниш в диагнозата и лечение, потърси второ мнение.

Много дълго стана, но сутринта, прочитайки двата последни поста се озадачих много.

Да разбирам,че става дума тука за мен!Веднага ще отговоря на така иначе не конкретно зададения въпрос.Както benitta подчерта,не мога да се доверя на някой който 1) ни държа 1.30мин. пред кабинета си за да си дърпа сополите на иначе здравите дечица виждайки,че сме зле. 2)прегледа ни за 2 мин. и без да ми зададе нито един въпрос и да ми обясни нещо за състоянието на детето седна и написа един ферман с лекарства сред които и АБ.Някак си не стават така тези работи.Уж бил много добър,ами ние отидохме за първи път и най вероятно за последен,но т.к. е познат на сестра ми и имат техни си бизнес отношения реших да си спестя яда от не точно поставената диагноза на профилактичния преглед.Иначе повяврай ми нямаше да си спестя нито една думичка.
Веднага след това отидох при 3-ти лекар на който наистина имам вяра и който е спечелил доверието ми - разбира се доверих се на него,след като прегледа обстойно детето ми,изслуша ме до край,а след това ми говори 30мин. за състоянието му сякаш бях негова студентка по време на лекция.
Еми някакси инстинкта ми на майка ми подсказва на кого да се доверя.И до сега не ме е подвеждал!Може би ако ни беше обърнал внимание повече(както стана на профилактичния преглед ама защото видя сестра ми и се сети за нас)и ако се беше отнесъл малко по професионално (като за спешен кабинет,какъвто се води че е) щях да го послушам за метода и начина на лечение и да повярвам на диагнозата му!
И последно нещо catty m,както разбирам вие имахте поставена диагноза-отит!Което неминуемо налага приема на АБ.А ние не,просто зачервени уши и гърло.Къде е при нас причината за приема на АБ?! newsm78
ЯницаЧ-да си лекар е не само работа,но и призвание!Тука няма изморен съм,боли ме главата и тем подобни.Като не си в ред отиваш в къщи.В противен случай последиците са фатални!Аз съм педагог по професия и призвание-днес мога да не предада урока си до край ама утре ще го направя.И въпреки,че и за тази професия се изисква да си на 100% със сърцето си в нея няма нищо общо с тази на медиците!Сещам се и за мъжа ми-какво ли би станало ако не завие някоя гайка или болт на автомобила който ремонтира ...........  bishop

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 18:03 от ronkis

# 368
момичета, вие се чудите защо лекарите предписват антибиотици, но самите вие ги тласкате към това.Ккато ти предпише антибиотик и на следващия преглед установи, че детето е добре и майката казва, че е давала въпросния антибиотик, какво си мисли лекарят? "Пак ще предпиша този антибиотик, той действа" И като отиде следващия пациент с подобни симптоми-той дава провереното лекарство. И порочния кръг се затваря. Ако им кажете истината, след няколко пациента самия лекар ще измени лечението Peace

Аз намерих моята лекарка след проучване (естествено). Тя никога не ми е изписвала първо антибиотик. Пробваме алтернативи и ако много се налага-чак тогава. Винаги съгласуваме нещата. Е, нямам й 100% доверие, но да кажем към 90% имам. Проучвам нещата и се консултирам с нея; или ако имам съмнения и нейното лечение не действа-настоявам за направление към специалист. Не експериментирам! Това е моят начин!  Peace

да ви кажа момичета, на консултацията с УНГ лекарят ми предписа маз за нос на основата на локален антибиотик, който мори бактерията която Крис има в носа си. Според него нито едни от капките които капем (коларгол, Олинт, клеева тинктура, еуфорбиум) не мори бактерията, а чисто и просто отпушва носа. Мазта, която ни даде трепе бактерията. Дано престанат постоянните хреми. Днес втори ден е на ясла и още няма сополи Praynig Моля се и занапред да е така.

# 369
catty m - ти си била притисната от обстоятелствата, това не е доверие на 100%, а просто надежда, че в момента доктора ще е прав, защото иначе .............. дори не искам да го напиша.

ronkis - аз също съм учила за педагог, дори известно време съм практикувала. Професията педагог също се смята за призвание, но ти си позволяваш да се оправдаваш. Сега работя като администратор в сферата на здравеопазването. Ситуацията е същата, надявам се, че не приемаш докторите като супер-хора. Същите са като нас, с личните си проблеми, с неразположенията. Както се казва "Нищо човешко не им е чуждо" и как изобщо може да си представиш нещо друго?
А колко от твоите състуденти просто са си вземали изпитите и не са се интересували какво всъщност ще научат? Мислиш ли, че няма такива и сред завършилите медицина? А за плащане на изпити дори не ми се мисли!!! Кой ти дава гаранция, че няма такива?

# 370
  • София
Аз съм педагог по професия и призвание-днес мога да не предада урока си до край ама утре ще го направя.

И после на матурата учениците ти ще изиграят половината съчетание, а другото - утре  Joy

# 371
Ха, добър ден!  wavey
Мойта мадама се опъпчи тази сутрин от варицела.  Scream
Има много писано за варицелата, но все пак, моля кажете за колко време минава?   Rolling Eyes

# 372
  • София
Здравейте момичета!Денят е прекрасен днес и така се очертава   Nature Sunny .Мисля да излезнем по раничко и да се разходиме добре!
Мис Каприз,как се казва тази мас за нослето,да попитам за нея,че и ние стия сополи...няма отърваване?  Rolling Eyes
tini mini,ха честито.Леко преудоляване  Peace
ЯницаЧ,относно професията ми и споменаването й-не го направих за да се оправдавам, напротив.Исках да кажа,че също отговарям като педагог за здравето на децата и сигурността им,но за урока мога да си спестя днес да речем.Докато лекаря....няма как да го направи ,като си спести прилагането на правилно лечение,преглед или поставянето на правилната диагноза.И разбира се,че са хора и те,но.....някакси работата им налага да са по отговорни!За изпитите и корупцията...за съжаление си адски права!
Хубав ден отново на всички ви!

# 373
  • София
Добро утро, наистина се очертава прекрасен слънчев пролетен ден. Дано ни зареди с хубаво настроение за уикенда и с много здраве най-вече.

Присъединявам се към молбата за тази мас за нослето, че другата седмица тръгва дребния пак на ясла и ми е свито сърцето. Та ще питам в понеделник личната за нея, ако ни кажеш името. Иначе ние сме ползвали мас на Нисита, която долу горе върши работа. Излседвали сме и за бактерии, но не са откривали. Но и сополките си се появяват периодично.

# 374
  • Ланкър, планините Овнерог
Хелоуууу!

Ние още се гледаме в къщи. Откара си цяла седмица заради едната хрема, а й е скучнооооооо   ooooh! После мисля да отскочим до лекарката да й сложи една слушалка. На нашата й имам 90% доверие. При нея сме, откакто Танти стана на 1г. Не нарочно, но съм я тествала. Ходихме на няколко пъти при една много добра педиатърка, тя казва диагноза и после при нашата без да й казвам за другата. Съвпадат в мненията си. Няколко пъти така и вече й имам доверие. Никога не изписва директно АБ, само в краен случай. В повечето пъти изписва хомеопатии и природни неща(сребърна вода+клеева в носа ми е от нея). Ако е по-тежко, тогава по-сериозни неща. Никога не ми е налагала мнение относно хранене и т.н. Пък и да беше опитала, няма кой да я слуша специално за такива неща. Давала ми е съвет, ако съм поискала.

Тини-мини, имам спомен, че около 2-3 дена избиват пъпки и после започват да завяхват. За около 10 дена приключва цялата история.

~*~Мис Каприз~*~
, каква е тази мас(или маз), за да питам нашата лекарка за нея после?

Общи условия

Активация на акаунт