Холандска тема - 31

• 25 040
  • 274
  •   1
Отговори
# 105
  • там

red_girl8602 ,при нас никакви капки не помагаха;приспивах я като я носех на ръце да лежи по корем върху ръцете ми,главичката на една страна обърната,това леко притискане и затопляне на коремчето я успокояваше.Може и върху коленете като седиш да го слагаш да легне пак по корем.Коликите отминаха,носенето на ръце остана. ConfusedУспех и да ти е жив и здрав юнака. Simple Smile
ve4erinka ,ние скоро се преместихме тук и от моя опит бих ти обърнала внимание и на това какво ще си донесете за вас и домакинството и какво ще трябва тук да си купувате.Ние взехме необзаведен апартамент и почти всичко сме купували,защото и да го докараме от България излизаше доста скъпо.Мъжа ми дойде месец преди нас за да направи освежителен ремонт.Сигурна съм,че ще вземете най-доброто за вас решение Hug

# 106
Kalinka,
в Утрехт уча обаче тук работа на Английски мн трудно мога да си намеря. Говорих със състуденти и ми казаха да се ориентирам към Амстердам. А иначе за чистене на офиси не знам с кой да се свържа, а земеделска работа - тя не е ли на пълен работен ден. Мислила съм земеделската работа като вариант, но все пак трябва да уча Simple Smile
Мерси за бързия отговор

# 107
Само да добавя за ваксините-препоръчителни са,но ако искаш детето ти да ходи на градина,предучилищна,училище,изискват ваксинационния паспорт newsm78.Та незнам и аз как да го разбера,хем препоръчителни,а не може да ги запишеш без тях.

# 108
Добро утро!
Мегън, забелязала съм, че сутрин сме по едно и също време у форуму  Laughing .Явно кикиморите ни са със сходен режим.
Точно се чудех за градината дали искат имунизационен паспорт както в България  Thinking ..., че нали все още не сме се вредили.  Confused
Открих много готино джаз клубче в нашия град и даже успях да го посетя миналия петък.

# 109
Мегън, забелязала съм, че сутрин сме по едно и също време у форуму  Laughing .Явно кикиморите ни са със сходен режим.

Ами аз съм в 6.30 пред компа вече Joy...добре че поне малката е на мама ангел4ето Heart Eyes та си спинка.

# 110
Благодаря на всички за отговорите!

ЗОЕ,аз точно това държане на ръце искам да избегна,но май е невъзможно!!! Mr. Green

# 111
Привет отново момичета,
благодаря за съветите Hug,
май вече нагланя везната да тръгваме ,а пък каквото стане ooooh!,
Мопси осигуряват на съпруга ми намиране и плащане за два месеца наема,може ли да ми напишете какви са средните разходи за месец на семейство, положението с градините как е ,тук е пълен хаос Crossing Arms, дали ще имаме право на детски, дали няма да е изгодно след време да се вземе къща на изплащане newsm78, /как вървят цените/
 zoe
и при нас се очертава какъв план първо татито след тово ние, добър съвет ни даваш и ние мислехме да процедираме по този начин без да транспортираме от тук неща Peace предлагатни следните места за живеене :Амстенвил,Харлеем / ако така се пишат/ ако може да ни предложите и други места!
благодаря ви от сърце всичко добро   bouquet

# 112
  • Там,където се събуждам щастлива.
Kalinka,
в Утрехт уча обаче тук работа на Английски мн трудно мога да си намеря. Говорих със състуденти и ми казаха да се ориентирам към Амстердам. А иначе за чистене на офиси не знам с кой да се свържа, а земеделска работа - тя не е ли на пълен работен ден. Мислила съм земеделската работа като вариант, но все пак трябва да уча Simple Smile
Мерси за бързия отговор

По принцип не е задължително да си на пълен работен ден за каквато и да е работа. Най-вече, като студент. Имам познати, които работят малко и някои, които работеха много (аз през цялото време работех страшно много, но успявах да комбинирам). Ти имаш ли разрешително за работа ( софи номер? ) . Ако, да, то тогава можеш да влезеш във всяко едно бюро по труда и да питаш за работа за студенти. В този регион там има много. И с английски, дори. В Амстердам съм попадала много често на обслужващ персонал, който не говореше грам холандски.
За парниците за цветя: сигурно трябва на място да провериш. Знам, че много българи, румънци и поляци се занимават с разпределяне на грудки.

Какво учиш?

# 113
Мегън, и ние горе долу тогава сме на крак, че и по-рано, че и тримата.  Crazy
Софи се е научила да ни прави кафе на сенсеото и ни черпи нон стоп,  ще почна да вдигам кръвно.
Направих грешката да и купя водни боички и сега по цял ден иска да ''сува'' . Всичко е омазано.  Crazy
Иначе да се похваля и втория лекар каза, че за сега не се налага лечение на крачето.
Вечеринка, за детски не знам, предполагам, че ще имате право, но те не са кой знае колко- 50 евро на месец.
Лично за мен покупката е по-добрия вариант, когато има възможност и когато човек смята да се установи трайно на едно място.
За цени виж този сайт-www.funda.nl , зависи от област, град, квартал, тип жилище .
Градините са скъпи и обикновено има огромен списък с чакащи.
Средни разходи -има линкове в началото на темата.
За живеене-не знам. Зависи къде е работата на мъжа ти, а и аз съм в друга част на Холандия, та съвет едва ли бих могла да ти дам.

# 114
 Да помогнем на тези български деца : http://www.save-darina.org/
 Благодаря!  bouquet

# 115

Kalinka,
Софи номер имам да и то отдавна. Честно казана и аз мисля през агенциите да мина ама предния път ми изиграха мн лоша шега (чаках 3 месеца и ся си стоя вкъщи с готово разрешително, защото се оказа че не могат да ми намерят точно те). Иначе аз за съчетаването ще се справя даже ще ми е по добре да съм по натоварена, няма да си пилея времето като сега...
А иначе уча International Communication and Media в Hogeschool Utrecht.
Мерси много за отговора, беше ми много полезна
  bouquet

# 116
Привет отново момичета,
благодаря за съветите Hug,
май вече нагланя везната да тръгваме ,а пък каквото стане ooooh!,
Мопси осигуряват на съпруга ми намиране и плащане за два месеца наема,може ли да ми напишете какви са средните разходи за месец на семейство, положението с градините как е ,тук е пълен хаос Crossing Arms, дали ще имаме право на детски, дали няма да е изгодно след време да се вземе къща на изплащане newsm78, /как вървят цените/
 zoe
и при нас се очертава какъв план първо татито след тово ние, добър съвет ни даваш и ние мислехме да процедираме по този начин без да транспортираме от тук неща Peace предлагатни следните места за живеене :Амстенвил,Харлеем / ако така се пишат/ ако може да ни предложите и други места!
благодаря ви от сърце всичко добро   bouquet

Ако работата на мъжът ти е в Амстердам,по добре е Амстелфейн,Харлем е на около 20-30 км. от Амстердам

# 117
  • Там,където се събуждам щастлива.
20 -30 км не са нищо (аз всеки ден ги пътувам в едната посока  Peace), а в Хаарлем е по-евтино, като наеми, доколкото съм чувала.

# 118
  • там

ve4erinka,за детските,след като дойдети с децата и се регистрирате в общината подайте молба в социалните служби.Не се гледа доход на родителите и за три деца са доста.

къде отиде пролетта... Wear Umbrella

# 119

къде отиде пролетта... Wear Umbrella

Пролетта замина ooooh!.Сега април може да стане изведнъж лято за 1-2 месеца Laughing...и после лятото(когато трябва да си е) започва дълга есен... Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт