Холандска тема - 31

• 25 036
  • 274
  •   1
Отговори
# 90
  • там
честита пролет!
Днес настъпи астрономическата пролет.На всички много слънце и добро настроение.
 flower  Nature Sun With Face

# 91
Добро утро!! Hug Честита пролет   Nature Sunny
Страхотно временце тази седмица newsm68..и вечер като режа пресен лук за салатка...направо ми замирисва на БГ Joy.
Как сте момичета?

# 92
Момичета споделете моля ви,ако има нещо ефикасно в Холандия  за колики! Мъжо да купува и да праща,че полудявам вече!!! #Crazy

# 93
Здравейте момиче  Hug,
много се извинявам за поредния въпрос относно живота в Холандия, но ни пред стой да вземе важно решение и от това зависи дали живота ни няма да се обърка, предлагат на съпругами работа в Холандия Амстердам - нетна заплата 2800/чисто/евро + 2 месеца наем ,кола +бензин, и уреждане за пониско данъчно облагане, моля ви да споделите дали условията ,който ни предлагат са добри при положение ,че сме 5 члено семейство от което най малкия е на 4 месеца, четох почти всичките ви теми ,но се обърках вече и сме на кръстопът ,съжалявам за нахлуването и сигурно не съм първата ,която ви тормози Embarassed Embarassed Embarassed, ще съм ви много благодарна ,ако поне си изясним малко нещата!!! отново много Ви благодаря!!!
спорен ден  Hug

# 94
Момичета, в Хага има седмица на съвременното българско кино.
Ако на някой му се гледа, можете да разгледате програмата на сайта на filmhuisdenhaag.

ve4erinka, не знам дали бих се ангажирала със съвет. Зависи и какъв стандарт имате в България.

# 95
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахлувам така в темичката ви, но имам въпрос... Бихте ли ми казали, задължителни или препоръчителни са ваксините при вас??? И ако е възможно линк към закона и/или наредбата, които третират този въпрос в Холандия...  Мерси предварително...   bouquet   

# 96
Момичета споделете моля ви,ако има нещо ефикасно в Холандия  за колики! Мъжо да купува и да праща,че полудявам вече!!! #Crazy

Аз съм ползвала "cinabeby"...правилно ли го изписах newsm78 Blush
И май съм пропуснала да ти честитя за бебчо Hug Heart Eyes.Ти как си?Възстанови ли се?...как се справяте?

# 97
Благодаря ти Меги! Възстанових се бързо,но в нас е малка лудница,каката иска само да целува и гали бебето,ама нали не се усеща и с нейните мечешки ласки направо ще го пребие Mr. Green  Като й се скараш се сърди! Катери се на раклата и т там при него в кошарата,вече се чудя къде да я преместя(4 пъти местя кошарата)  Чудя се какво да я правя вече,не се спира за секунда,Ивон като заплаче-и Ани с него реве и ме дърпа да ходя при него! Абе грижовна кака,но и много опасна Mr. Green

# 98
Milla Elaine в момента мога да кажа ,че си позволяваме да живеем нормално и от всичко по малко /мъжо получаваше около 1800лв/ ,но тук може трудно да се намери работа в момента и добре заплатена,
затова ни се иска да пробва ме и на вън ,но още сме объркани !
знам ,че е много не определено и всеки си прави сам разчет на разходи и приходи ,но поне малко да навлезем в нещата ,отново много се извинявам сигурно вие омръзнало то такива въпроси  Hug Embarassed Hug, пък и може да стана една от вас и да ме приемете сред вас Hug  bouquet
red_girl8602 честита ти рожба /прочетох ,това е голямо щастие/!
лек ден   bouquet

# 99
Здравейте момиче  Hug,
много се извинявам за поредния въпрос относно живота в Холандия, но ни пред стой да вземе важно решение и от това зависи дали живота ни няма да се обърка, предлагат на съпругами работа в Холандия Амстердам - нетна заплата 2800/чисто/евро + 2 месеца наем ,кола +бензин, и уреждане за пониско данъчно облагане, моля ви да споделите дали условията ,който ни предлагат са добри при положение ,че сме 5 члено семейство от което най малкия е на 4 месеца, четох почти всичките ви теми ,но се обърках вече и сме на кръстопът ,съжалявам за нахлуването и сигурно не съм първата ,която ви тормози Embarassed Embarassed Embarassed, ще съм ви много благодарна ,ако поне си изясним малко нещата!!! отново много Ви благодаря!!!
спорен ден  Hug

Имайте на предвид ,че наемите са доста високи.Свободния сектор тръгва от 800 евро ,но това е за около 60 кв.което ми се струва твърде недостатъчно за вас.

# 100
Честита първа пролет!
Red girl, тъкмо днес се сетих за теб! Честито бебче, да ти е живо и здраво!
За коликите... просто трябва да се изживеят. Аз слагах възглавничка със затовплени черешови костилки и мисля, че това най-много помагаше.
Stelt, ваксините са препоръчитeлни, но много рядко родители отказват да ваксинират децата си (в по религиозните райони например).
Товае имунизационния календар- http://www.rivm.nl/rvp/rijks_vp/vac_schema/
Вечеринка, едва ли някой би се наел да даде съвет. Заплатата никак не е лоша, но като се вземат предвид високите наеми и 5 членното ви семейство ...не знам. Ще осигурят ли на мъжа ти квартира от работатата или вие ще трябва да си търсите? Щом обаче на този етап не може да си намери добре платена работа в България, май няма много какво да губи.

Последна редакция: нд, 22 мар 2009, 12:02 от Мопси

# 101
stelt77, ваксините не са задължителни, но повечето деца са ваксинирани.
Мога да ти изпратя разни линкове, но са на холандски. Незнам дали ще ти свършат работа.

# 102

Мерси..

Milla Elaine, изпрати ми, ако не те затруднявам... Интересува ме по какъв начин са написани в нормативните актове (нещо като нашият Закон за здравето и Наредба 15 към него)...

# 103
Здравейте мами,
съжалявам че ви притеснявам, но искам да попитам ако знаете нещо за почасова или лятна работа в Амстердам /Утрехт?
Аз съм студентка първа година и си бях намерила работа с една агенция, даже ми извадиха work permit и уж трябваше да почна да дни и до там. Вече от месец и половина стоя в това положение и нищо.
Проверих в доста сайтове, питах на много места и все пак за да съм сигурна, че съм направила всичко възможно, не е като да не съм се пробвала. Реших да питам и вас за да съм сигурна, че съм направила всичко възможно.
Пожелавам ви една лека седмица
  bouquet

# 104
  • Там,където се събуждам щастлива.
wildity,
Сетих се за земеделска работа (доста добре платена е) и около Амстердам, може би, има нещо. Мои състуденти чистят офиси.

Ти тук ли учиш?

Общи условия

Активация на акаунт