Холандска тема - 31

• 25 047
  • 274
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря ви, момичета, от все сърце Hug Hug
и една малка почерпка
:

Hug

# 151
Ч.Р.Д. Звезди!!! Нека само приятни мигове изпълват живота ти!!!       bouquet nbirthday

# 152
  • Там,където се събуждам щастлива.
Честито и от мен, Звезди.
Много здраве и любов......И мъжете да те слушат.
  Wink

# 153
  • NL
Честит Рожден Ден Звезди.
Gift Gift Gift
С пожелание за много здраве,лични успехи и радост в къщи.

# 154
Честит рожден ден Звезди.  bouquet Hug Hug
Здраве,сбъднати мечти и много приятни моменти. Hug
Наздраве

# 155
  • Eemnes, NL
Мила Звезди

Пожелавам ти много здраве, щастие и много, много любов!
Винаги да имаш време за важните неща в живота ти!

bouquet  bouquet  bouquet

# 156
Честит рожден ден Звездичка!!!

Откриваш сезона на овенките, а  Simple Smile

# 157
Звездичка,Честит Рожден ден и от мен!Пожелавам ти много здраве,много любов и да се похвалиш скоро и ти с коремче/братче,сестричка,няма значение какво/ Hug  bouquet Heart Eyes

# 158
  • Nederland
Здравейте момичета. Имам нужда от малко информация относно сертификатите за владеене на нидерландски език. Изчетох доста информация по въпроса и като цяло възможностите са 2 : NT2 и CNavT (Certificaat Nederlands als Vreemde Taal). NT2 обаче е само за живеещи в Холандия, а CNavT за всички изучаващи езика по света. Имате ли представа дали CNavT се признава в Холандия и може ли да ми послужи ако реша един ден да се установя там. Извинявам се ако досаждам с въпроса, но ще ви бъда много благодарна ако някоя от вас може да ми помогне с повече информация. Уча езика в София и засега съм още в БГ.

Пожелавам ви слънчев и весел уикенд  Simple Smile

# 159
Честно казано, не бях чувала за CNavT. Винаги за NT2. От години искаха да направят NT2 да се полага в посолството,  но не знам дали това става. Може би, трябва да попиташ в посолство и те да ти дадат съвет.

# 160
Звездиии, присъединявам се към пожеланията на Картинка.  Laughing
Днес един колега на мъжа ми ми каза, че чувствал, че ще имаме близнаци.  Mr. Green
Тони_Nl, ти да учиш ли искаш в Холандия и какъв точно сертификат ще ти дадат? Трябва да се консултираш с конкретния университет дали го признават. Виж и на сайта на CNavT .
Ако е само за живеене и работа, сертификат не ти е нужен.

# 161

Днес един колега на мъжа ми ми каза, че чувствал, че ще имаме близнаци.  Mr. Green

а мъжа ти как се е почувствал? Mr. Green
и ти де? Hug

на картинка след  любов... нещо не се чете Whistling

# 162
  • Nederland
Честно казано, не бях чувала за CNavT. Винаги за NT2. От години искаха да направят NT2 да се полага в посолството,  но не знам дали това става. Може би, трябва да попиташ в посолство и те да ти дадат съвет.
Звездиии, присъединявам се към пожеланията на Картинка.  Laughing
Тони_Nl, ти да учиш ли искаш в Холандия и какъв точно сертификат ще ти дадат? Трябва да се консултираш с конкретния университет дали го признават. Виж и на сайта на CNavT .
Ако е само за живеене и работа, сертификат не ти е нужен.
За съжаление служителите в холандското посолство не са от най-информираните. Най-малкото не знаят и къде в София има курсове за изучаване на езика. Аз уча холандски на курс в ИЧС към Софийския университет, в момента съм ниво А2. Интересувам се какви са възможностите да се явя на изпит за международен сертификат, който би ми позволил да кандидатствам за работа и най-малкото да удостовери на какво ниво са познанията ми по холандски. Но от България мога да се явя само на изпита за CNaVT. Това, което прочетох за този сертификат не ме впечатли особено, май няма особена тежест, а пък изпита все пак не е от най-лесните.
Затова ми се искаше и вашето мнение като живеещи в страната.
Благодаря ви.

# 163
  • Nederland
Момичета нали нямате против да следя темата ви? Embarassed Simple Smile

# 164
Посетих страницата на CNaVT и ми се видя малко странна, но може и защото съм запозната с NT2. В нашият университет понякога има запитвания от чужденци и винаги държат да видят дипломата за  NT2...
Бих те посъветвала да се свържеш с някое бюро по труда и да попиташ там. Кажи, че ще се местиш в Холандия и искаш да си подготвена....Какво изискват фирмите като диплома? Те трябва да знаят.   

Чух, че има и някакъв частен курс в София...Сестра ми искаше да се запише и беше доста приемливо. Вашите учители в ИЧС холандци ли са и как точно учите (интерсно ми е да споделиш...Може и на лична).

Общи условия

Активация на акаунт