Холандска тема - 31

• 25 030
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, благодаря за честитките и хубавите пожелания! Hug

От нас почерпката:

А това занесохме днес в училище- къпкейкс за почерпка, сладките за подарък, а малките тортички за учителките:

Днес ще отмарям, че партито с децата е в петък и следва нова офанзива.

Лека и спорна седмица Hug

# 61
Боже, какви красоти! Честит рожденник и от мен!

# 62
Милена, безмълвна съм!  smile3505

# 63
Честит Рожеден ден на Алекс! Да е здрав и весел!

# 64
Честит рожден ден на Алекс newsm59 nbirthday  bigdance2.Да е жив и здрав и мн успехи в учението.
Миленка,за снимките по горе нямам думи. newsm09

# 65
  • Eemnes, NL
Миленка - Честит рожден ден със закъснение! Честит Осми март на всички и Честито и на Ани!
При мене е...
Няколко дена събирам мислите и чуствата си, има моменти в които съм ядосана и такива в които ми е доста мъчно.
Споменах ви, че чакам резултата на едни изследвания в четвъртък?
Малко предистория. Преди 6! години малко след като се роди Ванко, реших да си сложа спирала, защото го кърмех и не беше препоръчително да ползвам хапчета срещу забременяване. Спиралата ми се стори по удачния избор. Та така, обадих се и си уговорих час в болницата, тука спиралите не се слагат от личния лекар, и отидох в болницата. Самото поставяне беше доста болезнено, още като я поставяше лекарят каза, че не е май добре и ми изписа преглед след месец. На контролния преглед се оказа, че не може да я намери с видеозона. Изписа ми преглед с цветна снимка - тоест - вкарват една малка камерка и търсят. И тогава не я откриха... дори ме попитаха, дали не искам да ми сложат веднага друга, но аз отказах, понеже и тогава вече ми се струваше странно как може да изчезне без да я усетя... По тяхно мнение оранизмът ми просто я беше изхвърлил без да усетя!
Следващите 3 години си пиех хапчета. След това ги спрях - бяхми вече решили, че е време за второ детенце... Но, досега никакъв резултат. Миналата година имах преглед на видеозон, понеже ме наболяваше корема и областа покрай яйчниците - нищо не откриха. Но, мене тоша не ме успокои - болкта си я имаше(има все още) тайно ми минаваха през главата страшни мисли за каква ли не болест...
Преди около месец си напраших уговорка с лекарят ми, и му обесних, че бихме искали да си пуснем изследвания дали бихме могли да имаме още едно детенце. На него първо му направи впечатление, че спиралата ми така и така не е била открита. Даде ми направление за болницата.
Генекологът, който ме прегледа прочете досието ми и реши, че първо ще ми пусне рентгенова снмка, за да е сигурен, че спиралата наистина я няма. Та, направиха ми снимка и в четвъртък, отивам аз за резулата. Моя доктор беше болен, така че влязох при друг - а, с него как се смях... Първият път, единия от лекарите ми заприлича на тоя, който ми помогаше когато се роди Ванко, но моя лекар ми каза, че е починал.. Та, така влизам, аз в четвъртък, и му споменавам, че ми прилича, на тоя който ми е помагал, той поглежда из книжата и вика - Да, това съм аз... аз му обеснявам какво ми е казал, предния лекар, от което и двамата ни става смешно, и човекът ме убеждава, че е още жив. Сядаме и той, разглежда инфото и вика, а добре, сега ще ти пусна изследвания за кръв и табличка да си мериш температурата... аз обаче му казвам, че са ми правили и снимка за спиралата, той поглежда и вика - Ами да, тя е вътре, само че в коремната ти област!!!!но няма да ти пречи... говорим, още малко, но моите мисли са още там... Да, грешката е наша, че не сме ти пуснали за сигурност и ренгенова снимка.. и т.н. но не се налага да те оперираме...
Тръгвам си с уговорка за следващия месец при моя лекар. Мислите които бушуват в главата ми са ... страшни... 6 години! + 3 от които и с хапчета през това време, не съм имала никакъв шанс за друго детенце. Страхът през изминалата година, че може би имам и рак... въпросите на Ванко за още едно братче или сестриче, недоверието на Иван, че не искам друго дете след толкова години опитване...надеждата, че може би съм била бременна и в последствие не...
Следващата стъпка - информацията из нета - косата ми се изправя от някои неща които прочетох! Факт е, че не може в никакъв случай да я оставят в тебе и последствията които има ако случайно бях забременяла с нея... Страшно ми става...
Не ползвайте спирала. Това го казвам от личен опит!

# 66
sterretje
 каква ужасия Hug

а няма ли начин да потърсиш възмездие? Thinking

# 67
  • Eemnes, NL
Утре имам разговор със застрователя ми, после ще потърся още инфо, но няма да ги оставя ненаказани.

# 68
Утре имам разговор със застрователя ми, после ще потърся още инфо, но няма да ги оставя ненаказани.
от все сърце успех Hug  bouquet

# 69
Лелээ,Стерече,точно днес говорихме с приятелки за спиралата...и почти се бях навила да си сложа Shocked.Направо настръхнах.
Егати лекарите...много добре провери как може да ги наредиш... #2gunfire

# 70
Милена,много красиви торти....останах безмълвна.Да ти е жив и здрав Алекс и да те радва! Hug  bouquet

Стерече,успех!Аз тъкмо си мислех наесен да си махна спиралата и да се радвам да още едно майчинство.

# 71
sterretje , нямам думи просто  Sad Наистина помисли добре какво може да се направи, има асоциации за защита на правата на пациентите, ако не се лъжа. Недопустимо е да допускат такива грешки.

Аз пък тъкмо наскоро си сложих спирала  Confused Тази: http://www.contrel.be/PRODUCTS/gynefix%20info.htm Даже мислех да пропусна контролния преглед, но май е по-добре да отида...

Милена, smile3501

# 72
Благодаря, момичета! Hug

Стерече, само мога да си представя какво ти е минало през главата Sad Hug Направо не е за вярване! Това е направо безотговорно отношение ooooh!
Късмет! Hug Дано скоро се реши този проблем и се радваш на още едно бебче Hug

# 73
Добро утро!
Стерече, присъединявам се към пожеланията на Милена и скоро Ванко да се сдобие с една здрава сестричка или братче!  Hug
За преживяното от теб и това, че лекарите са допуснали да се случи- нямам думи! Аз бих ги съдила за лекарска небрежност!
На ман като цяло ми прави впечатление, че холандските лекари са доста небрежни към дамските болежки. Имам впечатления и от други приятелки, за съжаление предимно негативни.  Sad
Вчера на консултацията пък малко ме стреснаха с крака на Софи и ми дадоха координати на уж най-добрия подотерапевт в Еншхеде. Уж нищо и нямало, според предишния и личния лекар. Казаха да и купим кломпени и  2-3 пъти седмично да ходи с тях.  Crazy
Имаше и разни истории за говоренето и , но ще споделя като ми мине.  Crazy

Калинка, честит рожден ден! Здраве, щастие и много късмет!   bouquet

# 74
Калинка-честит рожден ден!пожелавам ти повече приятни емоции и красиви моменти!

мопси-защо не потърсиш още едно мнение на лекар.
не ви ли препоръчаха някакъв спорт или танци?

аз попаднах на някаква антилка-гинеколожка,която ми прави цезаровото сечение,сложи ми спиралата и после пак ме преглежда да види дали е поставена добре.много приятна жена,просто явно късмет извадих с нея.като и казах,че искам да имам още деца написала на личната ми лекарка писмо пак да ме прати на гинеколог,когато реша да си махам спиралата и да забременявам,за всеки случай.

нямам главни букви,себастиан изкорми бутона shift. Confused Sad

Общи условия

Активация на акаунт