Хубави детски книги от не толкова известни автори

• 115 707
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
    "Крокодилите от предградието" Макс фон дер Грюн  и   "Седем истории за един мъдър гарван" Лудвиг Бехщайн.   Днес ги взех от библиотеката.

# 601
  • sofia
Роо, крокодилите ми бяха любими!
Добре, че ги поствате с картинки, зрителната ми памет е отлична   Grinning Беше една тъничка с меки корици.

# 602
  Vesi1,"Крокодилите от предградието" се изчете на един дъх.Беше поспрял да  чете баткото ,а тази книжка го грабна.Изпуснала съм я като дете,но ще наваксам! Wink Hug

# 603
Тези "Крокодили" могат ли днес да се намерят някъде?

# 604
  • Варна
Тези "Крокодили" могат ли днес да се намерят някъде?
При антиквари или в библиотеката Simple Smile. Много книжки, които вече няма на пазара съм взимала от кварталната библиотека.

# 605
"Зелени години" на Арчибалд Кронин, великолепна книга за поотраснали деца.

# 606

СЪДЪРЖАНИЕ:
Как един житен бръмбар се научи да лети
Замъкът на мухите
Стъкленото дърво
Слънчогледовата фабрика
Малките въпроси
Милувка
Мълчаливка
Желанието на една фея
Яд
Не ме е страх от кучета
Госпожа нахалница
Дъга
Слънчевото момче
Най-добрият приятел
Рибешка работа
Червената роза
Дървозар
Пясъчната книга
Зелените криле
Тризнакът на Рака
Лъвът и змията
Господин Гнус
Телефонът
Живото мече
Подписът
Шамарът
Лоша сделка
Лаещата сърна
Премеждията на един косъм
Майка
Братя
Викай!
Как се чисти парк?
Щастливите кокошки
Злато
Дупката на завистта
Машина за смях
Жената джудже
Надежда без криле
Плодовете на мързела
Поклон

Страници от книгата: 01 02 03 04

Последна редакция: чт, 11 окт 2012, 22:31 от krem-karamel

# 607
  • Пловдив
Момичета, понеже от известно време ви следя, искам да помоля да споменавате и за каква възраст е подходящо четивото. И по специално за Крокодилите - стават ли за 1-2 клас дете?

# 608
Момичета, понеже от известно време ви следя, искам да помоля да споменавате и за каква възраст е подходящо четивото. И по специално за Крокодилите - стават ли за 1-2 клас дете?
 За 1 клас-мисля ,че не . От втори нататък ще му е интересна.  Подобна,много хубава книжка е и  "Момчетата от улица Пал" от  Ференц Молнар. На мен лично ми е малко трудно да препоръчвам точен, възрастов диапазон.Пробвайте четивото,то детето само си усеща дали му допада.Моят син е "всечетящ",от по-детски до по-сериозни книги.Та много не сме еталон Hug

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 08:53 от Roo Roo

# 609
"Крокодилите ..." са по-подходящи за дете над 10 години.

# 610
  • Sofia
Ние тъкмо свършихме една хубава книжка, която не си спомням да е споменавана тук. Докато търсех картинка, установих със съжаление, че и тя вече е с изчерпан тираж. Може пък да се намира някъде или дано я преиздадат, нашата е купувана тази пролет някъде. Книгата е преиздавана през годините (1971-2001г.)  26пъти -  но на български излиза за първи път. Има наградата "Ханс Кристиян Андресен".

Много ни хареса на мен и щерката, влиза в графа "любими книги".  По мое мнение подходяща  за около 7годишни.

# 611
  • София
Записвам се да следя темата.
От тук попаднах на някои книжки, които щерката одобри.
Сега пак разгледах заглавията и ще се попълва библиотеката. Че бабата обещава да извади детските книги от нейната библиотека - много хубави имало - ама това кога ще стане, не се знае...

# 612
  • Sofia
Още една хубава книжка да препоръчам:

Очилата на дядо - Георгий Юрмин.
Разкази за деца, запознават с оптиката, много интересни! Simple Smile
По мое мнение подходяща за около 6 годишни.

# 613
Много хубава детска книжка за едно палаво и своенравно 4-годишно момиченце Лота, което непрекъснато върти номера на всички. И е най-обичаната малка палавница от улица Тряскаджийска.

# 614
  • Sofia
"Децата от улица Тряскаджийска" е хубава книжка, но не е точно по темата.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт