Баба Марта бърза, на юлче мартенички връзва!

• 24 778
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Иси аз кво казах онзи ден че не можехме да решим задачи за 2 клас,по математика вие не вярвате! Mr. Green Ама то условието е добре де търси се броя на патките и броя на бягащите птици със крака,а патките бягат с галошки не по крака  Crazy
има логика ,но върви обеснявай на дете реално всички бягат с краката си независимо дали са обути или боси. Пък и мен ,ако питаш отговора е 2 крака ,защото децата не са учили умножение и трябва да събират като замаяни ,а и въпроса не е колко е сбора на краката на птиците ,а с колко крака бягат. Абе да не занимавам всички ви с тези задачки ,но ме е яд че децата са страшно натоварени и изморени. Марти вече е с очила едно заради наследствения фактор ,от друга страна той пише до 7 вечерта ,не успява.
Много са сладки Криси и Дая   Heart Eyes

# 106
Иси права си  Peace аз само намерих решение,не казвам нищо,много са натоварени,вече във втори клас учат таблицата,в 7ми завършват основно(нали така ще го променят) и ще им сгъчкат всичко наведнъж,1-4 клас няма повтаряне,кой разбрал разбрал,кой учил учил  ooooh!А на тях им се играе още  ooooh!

# 107
Оле,много сложни неща учат тези нашите деца,професори ще ги правят  Tired

Ние пък нямаме тържества,даже снимки за честито нямаме тази година  ooooh! Аз ще ходя  във фото да го снимам Гали,та ще подарявам на бабите Честитки.

Рони,де да минаваше,ама не минава пустата кашлица,че и сополите като река са ти казвам.Правихме днес едни капки за нос и един сироп за кашлица по рецепта на хомито.Капките представляват вода,1л сол и 1л сода,врат докато водата остане 1/3.А сиропа с локум и индрише и малко вода,баба го направи,да е жива и здрава.Дано да имат ефект,че да не се стига до Т и т.н.

Дани,нямали сме ние Баба Марта досега,мн хубаво.Но пък моята баба още вчера ни даде мартенички,няма търпение жената.

Нан,това с меда мн хитро.Имам аз натурален клей,има ли ефект казвай,че и това да правя  ooooh!

Сега говорих с баба,тя знае за кашлица че тамян на котлона се слага и се окъдява един памук и се слага на гърдичките.Направила го е на обяд,ама тц..
Предложения?

# 108
  • През девет земи в десета
Рени,аз съм си направила боров мед и едно желе от вътрешността и семките на дюлите,редувам ги двете по 1 супена лъжица през един-два часа.Мажа гърдичките с Пулмекс бебе 2 пъти дневно-сутрин и вечер,правим инхалации с физиологичен разтвор,промивам нослето със Стеримар,а сироп за кашлица само Биокс Тими или Хустагил. Всичко това е съвместимо с хомеопатията PeaceПравят се разни чайчета с локум,индрише,люспите на лука и натрошени орехи с черупките,Цвети обаче не ги пие Confused

# 109
пиги би ли ми дала рецептата за боров мед и кога се берат връхчетата ,че и ние сме в кюпа със запушен нос и съответно кашлица
Рени и аз съм правила от този чай за кашлица ама на нас не ни помогна ,по-голяма файда видях от карамелизирана захар с бира. карамелизираш захарта и после наливаш бира и бъркаш на котлона докато се разтвори напълно. Дава се по една лъжица три пъти (може и повече зависи от силата на кашлицата) , и този сироп също ни помогна :250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган скорите ( без семките ) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата.Но сега сополите не знам сутринта повърна храчки . Оф аман тази година моите не спряха да боледуват ,само малко почивка имах около Нова година.

# 110
Момичета,благодарско,ще пробвам това с бирата и карамела  Hug

Всички болни скоро да оздравяват  Peace

# 111
  • София
Иска-направо ме разби с тези задачи!Като малка много ги мразех,а да не ви казвам,че и досега бъркам таблицата Embarassed.Хич ме няма в задачите,нямам представа кой ще помага на Влади като порасне-горкия той!
Криси и Дая са много сладки и изглеждат много послушни,Баба Марта е много автентична-браво,че са им спретнали тържество!Какво стана в крайна сметка-Дая казала ли си е стихчето? Simple Smile
Аз направо незнам какво ще правя-дано септември се намери местенце за Влади в детската градина,виждам че има нужда постоянно да се занимава.А и с деца много не се събира вече и виждам,че в парка не иска да си играе с тях,прави напук,не дава играчки.Да не говорим,че се е залепил за мен като гербова марка-не иска да се отлепя,дори и в тоалет още ходим заедно.Ако го оставя пред вратата направо изпада в дива истерия!Не иска вече ни при тати,ни при баба и дядо на гости-само МАМА!Дано по-скоро се оправя времето,та да се събират повече дечица.
Ронка-завиждам ви за хубавото слънчице,и на мен много ми влияе.Целувки на малката кокона! Heart Eyes
Всички болнички да оздравяват! Hug

# 112
  • somewhere over the rainbow
Рени, клеят много ни помогна. Пресече сополите за ден. Отпушва носа за норматив Crazy Сега слагаме само вечер, като заспи. Тогава най си личи, дали отпушва.

Дая не знам дали е казала стихчето. Като я гледам к'ва е гипсирана, сигурно е смотолевила нещо Grinning Иначе не може да се говори с нея, че има мартеница от Баба Марта /която се яви наша комшийка Laughing/

Лека.

# 113
Офф,Диди и Зоя е същата.Все е с мен,затова.Аз другия месец ще ходя да говоря с директорката да я вземат тука на село,че във Варна нямаме шанс просто.Градината отваряла на 9 март,сигурно ще е в  смесена група,че няма още 3 години.Как ще свиква,как ще ходи...ама няма начин,трябва да се адаптира преди да се появи бебето.Иначе пак е със запек,писна ми вече.В понеделник ака последно.Тази вечер се пробвах да и направя клизма,ама нищо не изака,утре сутрин пак,че стават вече много дни.Гледам да и давам само разхлабващи храни и пак.Съвсем се психира вече туй дете.Как ще се оправяме с това запичане в градината се чудя,там филии им дават,никой няма да и дава незапичащи храни. Sad Ама ми прави впечатление,че тези дни дето не е акала дори и не се напъва да ака,само вчера и днес попръцкваше.Онзи ден седи на гърнето,не че нещо прави на него де,седи и си вика: Няма страшно Зоя,ще излезе акото Shocked
Иначе аз днес бях на ЖК,видях бебето.Много е порастнало,махаше с ръчички.Върви няколко дни напред,ама тя и Зоя беше така,аз големи ги раждам. Mr. GreenМоята лекарка се забави и ме прие неин колега,за първи път го виждам,ама един хубав и млад лекар Heart EyesПо-малък от мен беше даже EmbarassedПрегледа се оказа доста приятен Mr. Green

Много са сладки и порастнали Дая и Криси Heart Eyes

Крис, ЧРД !Желя ти много здраве и много любов!   bouquet  bouquet  bouquet
Джорджи,Честита годишнина.Желая ви цялото щасие на света! bouquet  bouquet  bouquet

А задачите наистина са #Crazy #CrazyИ това за 1-ви клас.Аз разчитам на таткото за математиката,че мен хич ме няма ooooh!
Аз не съм снимала Зоя от НГ,несериозна работа. Rolling Eyes Рони:той и моя телефон е 5МП,ама не са му хубави снимките.На половинката е 3МП и прави страхотни снимки.Та и аз не снимам с него почти.А фотото ми е почти професионално и е много голямо,няма как да го мъкна с мен през деня.Миналата година ми го подари за РД,много хубави снимки прави,ама много голям бееее.Иска ми се да си взема нещо малко и компактно,да ми се събира в чантата и да мога да си щракам навсякъде.
Оф,поулях се с поста.Отивам да си лягам,че съм много недоспала днес.Зоя реши да стане в 6:00 и не заспа до обяд.Какво му стана на това дете? newsm78Може коремчето да я е боляло.Лека вечер ви желая и весели празници. Hug

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 23:01 от arllina

# 114
Иси, какви задачи само! Crazy Като се замисля, дано го науча езика докато Емата стане 1-ви клас, че кой ще й помага! ooooh! Joy

Рени, лошо с тези сополи и кашлица. Дано не се задълбочи. За съжаление с илачи не мога да помогна. Аз я лекувам Ема с витамини, ехинацея и сироп за кашлица-Стодал. Това ни беше последният курс на лечение, когато й текнаха сополи и се появи кашлица.

Нан, Дани, много са сладки Дая и Криси. А бабата е супер...еххх как ми липсват моите баби, да са ми живи и здрави.

Арлина, и на мъжо беше с 3 МП. телефона, ама Нокия N73. Бе те хората са си казали кой е мерцедеса на телефоните, ама този път взех че й изневерих. Фотоапарат и аз искам голям-размера има значение! Joy (кой за какво си мисли) Не бе, просто искам хубаво фото, а все ще му намеря място в количката. Нали скоро няма да съм пешеходка размахваща безгрижно ръце. Wink
Радвам се, че бебето се развива добре. А прегледите е важно да са приятни. Wink Това в кръга на шегата.
Аз пък мисля да не би ти да се втелясваш много на тема-запек и това да влияе на Зоя?! Напълно е възможно, също когато мислим негативно или постоянно се страхуваме от болести, то те не ни подминават. Опитай се да не го мислиш толкова и мисли позитивно, мисля, че ще ти помогне. Ема също има периоди в които не ака по 3-4 и повече дни, но не съм се притеснявала. Дали пък не съм безотговорна, или просто защото не ми е стигало до главата не го мисля толкова?! Rolling Eyes Определено и малката се е стресирала, за да се успокоява така..милото. Confused
Каквото и да е, дано скоро отмине, че всички се измъчихте.

Днес тук беше 18 градуса!!! Страхотно време, прибрахме се в 18ч., а излязохме в 15ч. Много хуабва и приятна разходка в приятна компания си направихме. Също взехме час за градината на 9-ти март. Тогава ще ми обяснят всичко...и се надявам Ема да свиква лека-полека там. В понеделник за курса трябва да питам една позната дали ще я гледа Емата, ако не, ще я водя с мен. Надявам се да е послушна както обикновено.
От няколко дни моята маймунка се опитва д повтаря всичко което чуе, или е чувала преди време. Много е смешна, защото й бяга по някоя и друга буква, и на мен ми е трудно да я разбирам някой път. Гголяма смешка е. Laughing

Хайде сега ще ви пожелая лека нощ, че много се разписах, пък нищо не казах. Joy

# 115
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Jorji, честита годишнина! Дълги години щастлив съвместен живот!

Имуностимулиращи препарати в нашата къща бол-какво ли не е опитвало това дете – есберитокс, респивакс, изопринозин, енгистол, умкалор, пиковит, клеева тиктура, обаче сякаш от нищо не виждам ефект. Направо съм се видяла в чудо. Бяхме я спряли Вярата 3 седмици от ясла, последните 2 дни ходи и днес киха. Да взема да пробвам тая Коризалия ли  newsm78.
Ренка, не съм питала, но имайки предвид, че тинктурата е спиртен разтвор /а на мен ми е казала да избягвам спиртни напитки/, мисля, че не е съвместима. Аз използвам чист пчелен клей, разтопен на водна баня и смесен с мед /за да не се втвърди пак/. С това мажа ноздрите.
Ей това ми се струва по-добър вариант от клеевата тинктура – да капеш спирт /макар и много разреден/ в ноздрите не е шега работа.

Вяра я кръстихме на Петровден 2008г. Кръстницата й е моя много добра приятелка и съквартирантка от студентските години. А ние с мъжът ми веднъж станахме кръстници на детето на наши приятели, на които сме кумове на сватбата, но разбрахме, че ще сме кръстници едва сутринта в деня на кръщенето  #Cussing out.

Ние за тези 4 почивни дни не можахме да се организираме да отидем никъде, утре само май ще прескочим до Плевен. Но за почивката в началото на май ми се иска да посетим Крушунските водоапди.

Аз ползвам козметика за Вяра рядко, просто рядко се сещам. Гледам да не пропускам поне със слънцезащитен крем да я мажа. И един  липолосион  има, на Spirig, , който използвам през зимата, че е малко тежка консистенцията. Но тя пък редовно си набарва моите кремове-онзи ден грабнала най-скъпия и като загребала една, ама пълна, шепа …после ми се извинява  Mr. Green.

Давате ли сладко на децата? Аз правя всичко възможно подобни неща да не попадат в устатай, освен ако сама не се е сетила и не започне много да си иска. А свекито всеки път като дойде вкъщи, носи-всеки път правя забележки, ама никой не ме чува   Rage.

Относно фотоапаратите-аз винаги съм била противник на камерите в телефоните-2 в 1, за каквото и да става въпрос, не го разбирам  Rolling Eyes. Нашият фотоапарат е полупрофесионален, като за начинаещ е страхотен. Аз съм голям мераклия да ставана добра в снимането, но напоследък никакво време не ми остава да се образовам  ooooh!.

# 116
Пепи за първи път ги чувам тези водопади  Embarassed и като ги писах в гугъла и ги видях и аз искам да ги видя на живо,приказно е,ама моля ви се казвайте за такива кътчета да ги видим поне ,толкова е малка България,а ние не я познаваме ooooh!

# 117
И аз съм чувала за кръстниците, че трябва да са близки на детето. За съжаление обаче аз съм много далече от моята кръщелница-Лора. Confused Детето сигурно ме е забравило вече.
Април месец като се приберем ще сме кръстници на един пухкав сладур, и него виждаме от дъжд на вятър. Важното е, срещите ни да са съдържателни независимо, че са рядко. Или само се залъгвам?!

Не те е забравила със сигурност,както и Ема. И аз също и много ми липсваш Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesЯд ме е че нямам повече време да си говорим и общуваме като преди.

Вчера Лора гледа една снимка на монитора,нали се сменят като изгасне,  и вика:"Я,сладкото Еменце."

Радвам се ,че сте решили да си идвате,искам да се видим непременно за повече,ще гледам да си взема няколко дена отпуска.

Цунки на всички.

# 118
# 119
  • София
Честита Баба Марта и от нас с Влади!

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките: